Fetele din America (90)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
sinzi_ana spune:
Noi, desi avem asigurare medicala buna...tot platim dupa ceva mai mult decat o vizita...
Ultima data i-am facut lui David o analiza din degetel, un exudat si vreo 3 vizite la dr si ne-a venit bill-ul destul de mult...(neacoperit de asigurare...) Inca nu m-am dumirit cum functioneaza asigurarile
Ramona, stiu ca la orice scoala aici se invata logic (ca si in Ro de altfel), ma refeream doar la ce a spus Corina, despre talba inmultirii sau numaratul invatate pe derost cu care nu sunt de acord...
Am vazut ca in manualele pt scoala se merge tot pe ceva asemanator (rod-s de cate 1 patrat, 10, 100 si cuburi) si cand ai de adunat de ex 20+3 sunt 2 rod-s de cate 10 patrate si inca 3 patrate...si atunci e mult mai simplu...
Asa fac si la montessori, numai ca la varste mult mai mici...incep chiar cu 2-3 ani...
Mi se pare foarte important sa invete de la un cadru didactic o notiune noua, care urmeaza o metodologie de predat accesibila copilului si nu de la un parinte care de multe ori nu stie sa explice pe intelesul lui...si e mai greu sa dezveti de ceva invatat gresit, decat sa inveti un copil care nu stie...(de ex avem copii la gradi care stiu alfabetul ai-bi-si...si nu vor, nu pot sa pronunte sunetul literei...cei care nu stiu deloc, invata sa citeasca mult mai repede...avem copii care stiu sa numere pana la 100 ca pe o poezie, iar cand trebuie sa numere obiecte, nu realizeaza ca numara ceva...si dupa 2 obiecte numarate corect...incep sa turuie numerele rapid fara sa realizeze ca obiectele s-au terminat de mult...)
Eu ma refer la copiii mici de 3-6 ani...care trebuie sa isi construiasca modalitati de gandire, de percepere a informatiei...pentru care totul e nou...(desi acelasi principiu il urmeaza profesorii si cu cei mari)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ramona J spune:
Sint de acord, de aia ma feresc sa-l invat eu si ma enervez cind il apuca pe sotul meu spiritul "didactic".
I-am explicat copilului atunci cind nu a stiut sa faca exercitii (cum am zis, erau de clasa a doua dar eu nu mi-am dat seama). Oricum, pe cele mai multe le-a rezolvat doar dupa exemplul din workbook.
A auzit el ca va face inmultire anul asta si a vrut sa stie ce-i aia. Initial i-am explicat ca daca el, eu si tati avem cite doua mere... 2x3 etc. A inteles si a venit copilul cu intrebari. De aia am continuat sa-i explic.
Deci vezi ca eu merg pe metoda Montessori fara sa stiu. Adica intrebarile au venit de la copil. Habar n-am cum se explica "corect", ma descurc si eu cum pot.
Dupa teste sper ca va primi chestii mai grele.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sinzi_ana spune:
Mie imi place montessori...dar sunt foarte constienta ca sunt ff multe alte metode bune de invatat...nu sunt fanatica
(sper sa nu par
)
Normal ca daca copilul intreaba, si e curios doar nu o sa il trimiti la profesor....ci ii explici tu, parintele...(in masura in care stii...David are niste intrebari de raman cu gura cascata si dau fuga la google)
Eu acum ma simt destul de stapana pe mine sa ii explic ceva, dar imi e teama cand o sa fie mai mare, cel putin la mate...ce o sa fac? Noroc cu sotu care se mai pricepe...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
VioletaH vino in Gainesville, e la o ora de condus de Jacksonville si exista un magazin rusesc aici de unde poti cumpara produse romanesti: zacusca, cascaval, branza, salam de sibiu, si multe altele...Daca te hotarasti, da-mi un PM si o sa iti dau nr meu de tel, sa iti spun cum ajungi. In Jacksonville e comunitate destul de mare de romani, imposibil sa nu fie vreun magazin din asta pe acolo.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
Siminaf spune:
Violeta, felicitari! Sarcina usoara si bebe sanatos si mincacios!
Sincer, am trecut prin 2 sarcini si pot spune ca ideea cu poftele e doar de la "mansarda". Daca de acolo tii sub control "poftele", de orice fel ar fi ele, atunci sa vezi ce usor va fi! Asa, pofte poate avea oricine (de ex. sotul meu e un pofticios si jumatate), dar daca ti le controlezi nu se intimpla nimic rau. Asta am invatat eu bun de la tatal meu: totul tine de self-control. Editez ca sa nu se inteleaga ca doar atit am invatat bun de la tatal meu! Este un om extraordinar, am invatat multe lucruri bune de la el. Dar asta cu self-controlul ne-a bagat-o biiiine de tot in cap si zau ca functioneaza.
Succes!
corinadana spune:
Sanziana eu i am explcat ce inseamna o inmultire. A priceput si apoi a purces la memorarea tablelor care aici sunt 12 (ce prostie).
Acum atatacam impartirile mai mari pe care ei le aseaza ca si cum te ai scarpina la urechea dreapta cu mana stanga, sau asa imi pare mie...
La inot au zis 2 ore: o ora afara langa bazin si una n apa. Poate ei le fac pe ambele in apa.
Si ce mai imi este mie un pic tarsala, ea si asa are 1.31 cm dar e slabanoaaaaaaga daca face atata inot nu se face tapanoaca?!
Violeta bine ai venit! o sarcina usoara si un bebe american frumos si sanatos iti doresc!
Aseara am fost la obervator cu Ralu ca la scoala studiaza sist. solar. A fost f interesant. Vai ce frumos se vedea L.A. basin de sus..
10 mil. locuitori in L.A. Rau mi se face...
Si ne am uitat si prin telescop dar planetele se arata mai tarziu . Ne am cantarit ca si cum am fi pe alte planete. Ce frumos e pe Pluto ca esti slabutaaaaaaaaaaaaa... Am atins bucatica de Mars si de luna si la Planetariu a fost grozav.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
corinadana spune:
Sanzi cand mergi la doctor ei ar tr sa ti zica daca i acoperit sau nu. Noi am mers acum 2 ani cu Uca ptr talonete si ne au zis ca nu s pe lista deci va tr sa le platim. Anul trecut am avut placuta surpriza sa fie pe lista si au fost acoperite (300$) asa ca n am platit nimic..
Si la ce ti a venit bill ptr David nici nu mi pare ca a fost de vreo mare dificultate.
La Ralu nu i platesc nici ochelarii, nici dinti, nici analize, nici cand am fost cu ea la E.R.. Doar 5$ vizita, atat.
Ramona si cum a fost iesirea la iarba verde??
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Violeta H, bine ai venit! Nastere usoara si un bebe sanatos.
Eu am cedat poftelor si acum ca am citit ce scrie Corinadana am hotarit ca vreau pe Pluto!
Ar fi fost bine ieri in parc, dar a fost prea cald si plin de copii! Nici nu mi-am dat seama cit m-a obosit toata galagia aia, dar cind am ajuns acasa a trebuit sa trag un pui de somn. Sinzi, cum rezisti?
Copiii mei s-au trezit pe la 6 azi dimineata, sint putin nauca (si ei).
The best thing you can do for your children is to love your wife.
VioletaH spune:
Miereamara, multumesc mult pentru info, o sa te contactez sa-mi dai adresa magazinului din Gainesville si o sa dau o fuga cu sotul cand o sa ma simt un pic mai bine (sper curand).
Pare de necrezut, dar nu am gasit in Jax decat mag. sarbesc de care pomeneam. Sarbul spunea ca el stie ca sunt cam 100 de familii de romani, iar o prietena mi-a spus ca a existat un restaurant romanesc si chiar un magazin cu mai multe produse romanesti dar se pare ca proprietarii le-au inchis. Eu nu stiu nimic de comunitatea romaneasca din Jax. Am o singura prietena romanca aici pe care o cunosc din Ro, din scoala generala, am fost colege de clasa.
Siminaf, multumesc pentru urari! Nu stiu cum a fost la tine, din ce spui tu, nu ai avut asa probleme cu poftele. E clar ca gravidutele sunt diferite si trec in mod diferit prin perioada de sarcina. Nu stiu ce intelegi tu prin "sa-ti controlezi poftele". Daca poftesti, poftesti, n-ai ce sa faci, ca e reflex neconditionat sa salivezi. Evident ca vrei-nu vrei inghiti in sec daca nu ai solutii. Iar cand nimic din ce e in frigider nu-ti place pentru ca hormonii ti-au schimbat gustul si mirosul si nu ai vrea sa mananci decat telemea de vaca cu oaie din Romania cu rosii gustoase de la tarani, iar orice altceva te fortezi sa inghiti te face sa vomiti... parca iti vine sa
Corinadana si RamonaJ, va multumesc mult pentru urari!
Azi am inregistrat o mica victorie: dupa indelungi cautari si incercari sotul meu a gasit niste painici senzationale pentru papilele mele gustative. Se cheama "Le petit francais - 10 mini baguettes", sunt congelate, importate din Fr. si se gasesc la Publix. Se pun in cuptor 12 minute si te reintalsti cu gustul adevarat de paine pentru ca nu contin decat faina, apa, drojdie si sare, exact ca la mama acasa. Sunt foarte fericita
Violeta 14 saptamani
Siminaf spune:
Violeta, scuza-ma, nu vreau sa polemizez cu nimeni. Am avut 2 sarcini foarte grele. Nimic din ce imi placea inainte nu puteam suporta, in schimb as fi mincat numai ce inainte nu suportam deloc. Dar daca nu se poate si nu se poate ce-o sa fac, o sa ma spinzur? Inghit si trec mai departe. E drept ca am avut parte de multe in viata, si mi-am exersat la maxim autocontrolul, pentru ca efectiv nu existau optiuni in momentele respective. Iar pofte are tot omul, nu numai gravidele. Totul e sa te impaci cu tine daca nu-ti poti satisface pofta de moment.
Ma mir ca acolo nu aveti marfa europeana sau gatita in stil european, cum ar fi piinea frantuzeasca (mai buna decit franzela din Ro, pe care oricum nu o mai mincam de muuulti ani), brinzeturile de atitea feluri, incit nici nu stii ce sa alegi, rosii super-gustoase (organice, mai bune decit ce aduceau in ultima vreme taranii la piatza in Ro), pepeni duuulci si gustosi cum nu am mai mincat de vreo 10 ani cred (tot organici), etc. Cautati si voi la magazinele gen Whole Foods, unde au mincare organica si de multe ori si importata. Sigur trebuie sa se gaseasca pe undeva.