Fetele din America (90)
Raspunsuri - Pagina 16
Gabbriela spune:
fetelor care stiti de unde as putea sa imi iau de pe net urmatoarele fonturi: zaner bloser font si D'Nealian
ma dor degetele de cand il tot caut si nu mai am rabdare ... poate cineva il are deja la word si poate sa imi dea si mie... pls pls pls
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
sinzi_ana spune:
Vreau si eu filmulete cum inoata copii vostrii... Ca sa mai fur si eu idei!!!!
Corina, prietena mea (din Ro) e antrenoare de inot (si are copii campioni mondiali la juniori...cu care va intra peste 4 ani la olimpiade) si de abia la nivelul asta face antrenament in timpul anului scolar 2 ore pe zi...(au intre 12-14 ani)
Pe timpul vacantei (cand sunt concursurile) au 2 ore dimineata, 2 seara (dintre care numai incalzirea este 30 de min)...
Dar probabil ca fiecare antrenor are metoda lui...
Cat despre numere, (pe scurt) ideea este sa ii formezi mintea...numerele nu sunt o poezie, si nici tabla inmultirii (asa cum le-am invatat noi), numerele sunt o cantitate...de acord cu mine?
Tu, acum stii asta, dar copilul mic nu are notiunea de 1-2-3-4-5 = cantitate...Intelegi???
El asa trebuie sa isi formeze gandirea...nu sa inmulteasca 3000 de oi cu 4000 de vaci cu liniutze...
E doar o metoda de a forma un mod de gandire logic...o baza...
Nu ii ajuta efectiv acum, cat pe viitor cand au foarte bine sedimentate notiunile primare de matematica, geometrie, gramatica, semantica...
PS...Bravo Ralucai daca poate sa faca inmultiri cu numere asa mari in clasa a 3-a!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Ramona J spune:
E avansata Raluca. Nu m-as apuca sa-i explic lui Alexandru chestii atit de complicate. Mai are pina sa priceapa asa ceva. Eu cu inmultirile simple i-am explicat cam in felul urmator: 4x4 - numara 4,8,12,16. I-am aratat pe degete (primul e patru, la al doilea deget 8 etc.). Mi s-a parut cea mai simpla explicatie. Explicatia cu obiectele am folosit-o initial, pina sa-i explic conceptul de inmultire. Oricum, s-a prins cum e. Vine cind si cind la mine si-mi da rezultatul de la vreo inmultire imaginata de el.
Sinzi, si la scoala publica (la noi cel putin) se merge tot pe logica, nu pe memorare. Stiu cum am invatat noi, metodele de aici mi se par mult superioare.
Cu stilul lui Alexandru de inot... deocamdata e metoda proprie! Ma uimeste ca a invatat singur, inoata destul de mult fara sa oboseasca, sare de la trambulina (tot asa, nu are un stil anume dar se descurca) si cel mai mult m-a uimit ca poate inota pe sub apa o latime de bazin (cred ca e mai ingust decit un bazin olimpic). Daca am vazut ca-i place m-am gindit ca nu strica sa invete sa inoate "properly". Macar e o activitate care il incinta si pe el.
Gabbriela, ma uit dupa fonts alea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Aaka spune:
AM VAZUT SI EU LA M ATE IN NISTE CAIETE DE LUCRU PT COPII CE FRUMOS II INVATA INMULTIREA.
tot cam asa prin numarare .am facut exercitii cu un baietel si a ajuns sa le indrageasca.
cenia spune:
Salutare
Haide ca am mai niste cercetari si mai am o varianta pentru a avea asigurare de sanatate care sa includa maternity:sotul sa isi ia al doilea job si sa bebeficieze acolo de asigurare. sa se angajeze la o companie care face asigurari pt consultanta juridica:
adica sa fie agent de asigurari la aceasta companie careia sa ii gaseasca clienti pt serviciile lor juridice. serviciile lor constau in:
Pt o taxa de 40 USD pe luna ti se asigura consultanta juridica gratuita telefonica non stop (orice contracte ai de semnat poti suna la ei si poti obtine informatii juridice, explicatii inainte de a semna acel contract, in caz de furt de identitate te ajuta sa iti restabilesti creditul, etc.
si ai 72 de ore gratuite de reprezentare "in court" a unui avocat. Dupa expirarea celor 72 de ore ti se da 20% discount la serviciile avocatesti.
CE SPUNETI? Ati plati un astfel de abonament? Noi suntem cam la colt cu banii, asta ar fi un extrajob al sotului si initial am spus ca eu nu as plati un astfel de abonament dar poate voua vi se pare interesant. Ati plati un astfel de serviciu?
Acum, in loc sa caut clinici de nascut fac studiu de piata
Multumesc tuturor fetelor pentru raspunsuri si pentru felicitari.
Abia astept sa fac un american mic sau o americanca mica!
Daca mai aveti informatii despre acele clinici gratuite cu centre de nastere va rog sa imi spuneti.
Oare acasa sa nasti nu e mai ieftin? Sotul cind a auzit s-a inverzit la fata ca as putea sa nasc acasa.
Sau poate ma inscriu la o televiziune care face documentare real life si imi platesc ei nasterea.... hi hi ce idei imi mai trec prin cap!
Gabbriela spune:
cenia felicitari pt sarcina .. bebe sanatos si sarcina usoara.
PS; ce mai distrac cu faza cu televiziunea.. dar nu e rea ideea.
Noi am aplicat la medical cand am ramas gravida pe neasteptate si nu aveam asigurare... nu am platit nici un cent tot ce tinea de sarcina, nastere si un an dupa.. am avut cezariana.
Ramona, multumesc mult
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Cenia, nu inteleg exact cum e cu jobul ala. E greu sa gasesti clienti pentru asemenea servicii, sper ca plata salariului nu e doar prin comision.
S-ar putea ca o asigurare noua sa nu acopere sarcina, fiind ceea ce ei numesc conditie preexistenta. E si asta important de stiut.
Eu cred ca sotul tau are nevoie de un job cit mai bine platit si sa incercati clinici gratuite, Medicare, sau variantele descrise de tine ieri.
Veti gasi o solutie, nu trebuie sa mergi sa nasti in Romania. Acum e totul inca nou, va dumiriti. Incearca sa intrebi mai multe la contactele voastre locale, programele astea gratuite sau cu pret redus variaza de la stat la stat. Da si un search pe internet, sigur gasesti informatii mai multe.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Gabbriela spune:
cenia noi am aplicat la cateva asigurari medicale si din motiv ca eram gravida au respins.. cu acele harti am mers la medical si am primit asigurare
PS; acuma fac si eu ca mexicanii, de ce sa platesti laptele cand poti avea vaca pe gratis
Sanatate si numai bine
Siminaf spune:
Cenia, prin Medi-Cal (de care spune si Gabbriela) am avut acces absolut gratuit la orice spital/doctor am vrut eu (care sa lucreze cu Medi0Cal, bineinteles). Si am nimerit la unul bun, foarte bine vazut si sef de sectie la vreo 2 spitale. In plus, ma chema la care cabinet se afla atunci, daca sunam si-i spuneam ca imi e rau. Adica la vreo 4 alte cabinete decit cele 2 spitale. Iar spitalul unde am nascut este super-fain, chiar de top cotat aici in zona.
VioletaH spune:
Buna, tuturor!
Eu sunt viitoare mamica de baiat, care sper sa stea cuminte in burtica pana in 16 martie 2008; acum avem fix 14 saptamani.
Lunile 2 si 3 de sarcina au fost foarte grele, greturi, sensibilitate la mirosuri, ameteala, dureri de cap etc - non stop! Pe scurt 2 luni de stat in pat si rugat la Dumnezeu sa-mi treaca mai repede, ca mi-era teama ca asa o sa ma tina 9 luni.
Si uite ca minunea se intampla, saptamana asta (care coincide cu inceputul trimestrului 2) am simtit o imbunatatire, parca am revenit la viata. Pot in sfarsit sa ma bucur de bebe, mai ales ca de doua zile am aflat si ca e baietel.
O problema mare de care m-am lovit este ca am mari pofte de mancare din Romania. Eu am venit in USA anul trecut in iunie si inca am proaspat in minte gustul si mirosul anumitor produse pe care nu le-am gasit aici. Zilele trecute m-am trezit ca mi-e pofta de covrigi. Am poftit la piftie, la zacusca, la pateuri cu branza si merdenele...am momente in care simt ca innebunesc si as vrea macar sa gust. Chiar daca mai gasesc aici produse care seamana cu cele din Ro, nu au nici pe departe acelasi gust.
Mi-e dor de mancarea facuta de mama! pana sa raman insarcinata a fost ok, m-am adaptat, am mai gatit una alta, m-am descurcat. Acum nici nu pot sa gatesc pentru ca nu suport mirosul de bucatarie. Daca vrei sa ma omori fierbe sau prajeste ceva.
Aaa, si ca sa fie si mai "bine", locuiesc in Jacksonville, Fl, bineinteles ca aici nu exista nici un restaurant romanesc; am gasit un singur magazin european, de fapt sarbesc unde din Ro nu aveau decat apa minerala Borsec si Vin de Tohani
Voi ati avut probleme de genul asta? Cum v-ati alinat poftele? Mai am 6 luni de inghitit in sec, asa ca spuneti-mi si mie secretul, va rog!!!
Violeta 14 saptamani