Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Neata
Alina merci mult pt. poza si mai ales pt. explicatii. La cat mai multe poze cu noul aparat foto.

Eu am fost ieri si mi-am luat niste panza de camuflaj sa-i mesteresc la sot husa pt. undite si vroiam sa fac si un rucsac din ea dar pare prea subtirica asa ca stau in dubii.
Fetelor eu vreau sa imi fac o camasa casual, una usoara. Daca stiti vreun tipar super usor, asa mai pt. incepatoare pls. aruncati-l spre mine ca sigur il prind. Aaaaa si daca se poate (asta daca nu ma carcotesc prea tare) sa aruncati spre mine si toate explicatiile necesare.
P.S. Cateodata imi vine sa nu mai scriu nimic ca am impresia ca prea cer multe si nu vreau sa va stresez. Dar cum peste tot exista o oaie neagra, asa si aici, exist eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Fetele, iscusitele, faraoancele, chiparoasele. Nu, n-am baut ieri noapte doar ca m-am trezit cu melodia de la Radio 21(Suna telefoanele, ca dracii..., ne-ai luat milioanele, cu sacii..) Sunt nebuna rau, nu?
Sa revenim, Elena(din Troia) e dulce rau burtica imbracata in pantalonasi. Si nu esti antipozat, doar ca se oftica el ca tu apari pe net si el nu. Si ustensilele, nu am decat bolduri din ce ai tu infipte intr-o inima rosie din organza. Clestisor am vazut dar n-am avut nevoie, am o foarfeca foarte buna de croitorie si pt ate folosesc o forfecuta de unghii.
Dana, am sa caut si eu Privileg pe unde merg. Si triplockul, citisem pe site-uri la americani ca e cam greu de stapanit, adica e foarte rapid si taie si materialul. Daca ai gresit ceva, ai ...-o cum s-ar zice. Ma cam tem ca nu pot sa-l stapanesc. Pe mine ma oftica si masina mea ca e naravasha, daca apas mai tare o ia de nebuna...
Aura, ne-ai confundat, Elena si-a luat aparatul foto de curand. Apropo de rucsac: http://www.burdamode.com/Deco_Nightwear_Hats%2C_Caps,1270778-1129000-1129012-1449932,enEN.html doar ca tiparele nu le am ca se vand separat si nu in Romania. Camasa... nu m-am bagat inca, poate fetele expertele. La maneci e usor sunt 2 semne transversale si trebuie sa tragi 2 cusaturi pe langa linia manecii(la stanga si la dreapta ei). Apoi incretesti materialul intre cele doua semne, tragand de ambele fire ca sa ajunga la dimensiunea de pe partea din fata a bluzei.
Shmily, daca ai facut rochita din minte esti geniala. Am facut si eu o vesta si un sarafan pt fi-mea dar nu rochii de seara. Foarte tare...
Alina, nu sunt greu de facut pantalonii. Cum ziceam cu un curs ilustrat de croitorie din Burda, faci orice. Ma rog, e mai greu pana te prinzi dar dupa aia merge. Deci iti mananca ceva timp. Iti trimit eu scanate explicatii de la bermudele mele si de la niste pantaloni lungi.
Uite ce polar mi-a iesit pt Eli: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_2571.jpg
Am pus si o aplicatie pe el: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_2585.jpg
Va pup, deocamdata. Pa

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

In sfarsit am terminat perdelele (nu stiu pana cand) si m-am apucat de sacou.Am avut atat de mult de lucru ca nu am avut timp sa intru nici macar sa vad ce ati mai facut. Imi cer mii de scuze!Am observat ca ne-am inmultit si ma bucur! Bine ati venit fetelor!

Guguluff,mi-a placut mult sarafanul,poti sa imi trimiti si mie tiparul?Eu nu am reusit sa ma inregistrez.Si bluza piticii a iesit foarte bine.Am uitat sa-ti spun ca ai un admirator in fiica-mea.I-a placut costumatia neagra si m-a intrebat daca esti rockerita(ea este).Si daca tot te intereseaza PRIVILEG am sa-ti arat overlockul meu de care sunt foarte multumita.
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0015.jpg
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0014.jpg
SINGER am si eu ,si drept sa va spun nu sunt multumita suta la suta.Cat cos subtire e ok,cum trec la mai gros face figuri.
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0013.jpg
Cat priveste unsu,in 4 ani nu am uns-o niciodata ptr.ca nu am stiut unde,nu se desface. Mai gros,cos pe PFAFF,e ea mai veche dar e mai buna.Pe asta o ung in functie de cat lucrez la ea.
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0016.jpg.
Gata,m-am laudat destul cu arsenalul meu de masini!

Elena,super faini pantalonii,dar iti spun sincer ca mi-a placut mai mult burtica.Ma bucur ptr.tine ca eco. a iesit bine!Ideea ta cu scosul tiparelor e geniala.Asa am sa fac si eu.

Smily,esti profesoara,dupa ce ca le cosi la mana,mai creezi si tiparul,felicitari!Rochita a iesit super!

Iulyp,camasa nu e chiar greu de facut,la guler trebuie un pic de atentie ptr.ca se fac cu stei.Cu explicatiile,eu am o problema! Nu reusesc sa ma fac inteleasa ,ptr. mine e mai simplu sa explic practic.In paginile trecute am pus o camasa pe care am facut-o fetei mele.

Aseara,am lucrat si eu la sacou.Am ajuns la faza asta:
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0010.jpg
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0012.jpg
Cred ca am pus buzunarele un pic cam in spate,nu stiu sa vad daca le mai mut,sau le las asa.Mai am de pus manecile si niste chestii aplicate.Sper sa il termin pana diseara.
Acum va las ma duc sa dau zor!

Va pup pe toate,ceau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Am repostat PFAFF-ul,am vazut ca nu mi l-a luat.
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/AAAA0016.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Dap, Alina se pare ca am facut o confuzie. So...trebe reparata. Asa ca Elenaaa sa stapanesti sanatoasa aparatul foto si la cat mai multe poze cu el.
Alina e misto rucsacul ala din poza, dar panza aia de camuflaj cred ca e mult mai groasa decat a mea. Eu descos un rucsac vechi de care m-am indragostit. L-am folosit enorm de mult cand eram la facultate in Bucuresti si mergeam acasa la Tg-jiu sau la tara la Seaca. Il burduseam la greu;l-am castigat la o campanie viceroy in timpul studentiei. Ehey ce vremuri, nu ca acum pampers time.
Sa revenim, am reusit sa fac husa de undite, m-am taranit la un tiv pe colt( in L, si in coltul L-ului am gresit), nu am stiut cum sa il execut, apoi am venit cu alta bucata de material peste, in final am lasat asa. Inca nu am stat sa studiez cum ar fi trebuit sa fac sa imi iasa bine ca m-am grabit sa reusesc sa fac si mancarea. Dar cred ca am taiat materialul aiurea.
Iulia72 Singerul meu e mai slab ca al tau la programe. In legatura cu camasa poti sa incerci o explicatie laborioasa ca daca nu inteleg ceva te intreb eu si imi explici din nou pana inteleg. Asta daca vrei si ai rabdare si timp. Bey dar ce de masinute ai tu acolo, may may.
Pupici la toate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

iulia asa e si triplokul meu privileg doar ca model mai vechi.am si unul singer dar la privileg se pun atele mai usor
si eu cos pe un pfaff vechi la gros si pe un privileg la subtire
de fapt ....eu cos doar margele si dantele ca la masini.........baga croitoreasa,eu mai putin
guguluff....esti tare!imi place de tine
elena ...super pantaloni si super burtica!
shmily....esti tare ,imi place de tine!felicitari!
vianne...te asteptam sa mai termini cu treburile si sa ne mai prezinti genti si palarii. o sa le pun si eu cat de repede.administratora site-ului meu e si ea graviduta si nu vreau sa o stresez
va pup si pe celelate de care nu am scris
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

buna fetelor!
in primul rand, va multumesc ptr toate incurajarile... pe bune ca parca mi-ati dat si mai mult avant si pasiune ptr croitorie!
acum sunt intr-o perioada cand incerc sa-mi revin... nunta si musafirii cam mi-au rapit multe ore de somn si pitica nu prea-mi da voie sa le recuperez... dar imi revin io si voi sta mai mult pe-aici!!!
A! sa va spun ultima mea idee...
...sa-ncep cu inceputul: dupa cateva luni dupa ce am intrat in concediul ptr cresterea copilului firma la care lucram si-a restrans activitatea (era un peco care s-a inchis), asa ca io am ramas practic pe dinafara... dar atunci nu era asta o problema, ptr ca ma gandeam ca mai am inca destul timp... ei, timpul a cam trecut si in februarie ar trebui sa incep munca (oriunde, ca sa n-am intrerupere pe cartea de munca)...si tot imi storceam creierasii de-o bucata de vreme, dar zilele astea mi s-a aprins un beculet: daca reusesc sa-mi aiu masina de cusut si vb pe la croitorii, oare mi-as gasi de lucru ptr acasa? adica ceva de genul ce face cineva pe-aici (parca iulia72, sper sa nu gresesc)sau orice care as putea face cu o simpla masina de cusut, nu cine stie ce arsenale... ce credeti fetelor, se merita sa ma bag? as putea gasi "usi deschise" in directia asta?... adica, ma gandesc si la faptul ca daca ma intreaba concret... io n-am nici o calificare in domeniu, sau vreun curs de pregatire, ceva... in afara de imaginatie si ceva indemanare... pot zice ca sunt paralela cu croitoria... cred ca daca m-ar intreba cineva "stii sa faci nu-stiu-ce (termen de croitorie)?..."...as ramane cu gura cascata pt ca chiar daca m-as pricepe, n-as sti ce inseamna lucrul respectiv, asa cum spuneam cuiva... io tre sa cos cu dexu-n fata daca e sa ma iau dupa vreun tipar din vreo revista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

shimly
daca stateai in bucuresti....ce bine era.///
eu am inceput tot in timpul concediului (am stat 4 ani acasa ca au fost fetele una dupa alta) si eram paralela cu termenii...nu stiam ce sa explic desi stiam clar ce vreau.aveam idei,coseam de mana si doar drept la masina...iar de catava ani de cand am croitorese pe langa mine...sunt chiar as...
ca sa ma laud un pic singura....mi-au murit laudatorii!!!!!
daca stateai in bucuresti te angajam eu la mine ca eu am nevoie de o tipa pasionata nu de o croitoreasa plafonata ...pt ca cine isi doreste sa stie invata repede..
iti doresc sa ai succes cu croitoria si nu te duce la croitorii,ia-ti o masina si incepe sa cosi,te mai vede lumea in parc cu vreo rochita,,,vreo vecina ceva...si cu timpul iti faci cliente acasa
pa fetele ca sunt in viteza
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Salutare fetele!

Alina, imi place taaaare polarul Elizei, iar ea e un model perfect

Iulyp, daca materialul de rucsac e prea subtire, cumpara niste doc mai grosut si mai ieftin iar atunci cand tai tiparul tai cate o bucata din fiecare (si materialul de deasupra si docul). Apoi le cosi impreuna, partile identice. Asa o sa fie mult mai rezistent materialul. Eu asa faceam la palarii, cand puneam intaritura.

Dana, astept sa mai vad poze din alea faine, cu ce ai mai facut.

Elena, faini pantaloni, perfecti pt burtica.

Eu azi m-am simtit in stare sa tai un tipar pt o poseta si daca mai am un pic de energie as taia si poseta. Cred ca imi ia mai mult de o ora dar incerc Va spun maine ce am reusit.

Pupici

Alina 7+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Daca va spun cate bucati am taiat pt poseta asta, nu o sa ma credeti 22 Material principal 2 feluri, captuseala si intaritura. Eu pt captuseala folosesc tot bumbac.

Ma duc sa fac un dus si sar in pat...

Pupici!

Alina 7+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput