Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Alina,eu cumpar folie mai grosuta, are 4/5m este pentru constructii, de acoperit prin casa, etc. (dar nu este la plic inchis, sigilata) este groasa ca un sac asa (ca pungile pentru congelator), am dat pe ea in jur de 6 lei, oricum daca nu gasesti, cumpara un sac transparent (1 leu) si iti ajunge de un tipar odata, depinde ce este, pui folia deasupra si faci contur cu carioca, cu toate insemnele de pe tipar, inclusiv linia de croire, eu si crestez un pic unde am semne, pentru ca este posibil sa se stearga semnul cu timpul, pensele chiar le decupez, imi vine mai usor sa semnez pe material, dupa ce fac un contur il tai, e mai simplu de aranjat pentru urmatorul. Cam atat, ma mai intrebi daca am uitat ceva....

pantalonii sunt din raiat, sus am pus jerse, dar nu a stat lipit de mine asa ca am introdus si elastic mai slabut, sa-mi vina pe corp, in rest sunt ok. Am luat cam mult material 1,50 imi ajungea 1,20 pentru ca poti pune tiparul unul langa altul (asta e valabil si la tine ca esti slabuta), sotului ii cumpar mereu 1,50 pentru ca tiparul se pune pe directia pufului si nu incape unul langa altul, el avand masura 52.

Sper ca nu te-am ametit de tot....

Pupici,


Elena 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Am reusit si eu sa termin sacul de dormit al lui fii-miu, mai am de pus capsele la bretele. Nu-mi prea place cum au iesit bretelele pt. ca sunt cam subtiri si nici n-am loc sa fac butoniere, as fi vrut sa pun nasturi in loc de capse.
Acum vreau sa-i fac si o pijama si vreau sa va intreb cum as putea obtine un tipar, poate exista ceva online, dar for free, sau sa ma incumet sa-l scot dupa o alta pijama de-a lui?

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Mie imi place cum a iesit, si este si frumos colorat, la noi nu prea gasesti materiale asa frumoase....
Cat despre pijamaluta, chiar am cautat tipar, dar nu sunt sau cel putin nu am gasit eu, dar e simplu sa faci dupa unii care ia-u ramas mici, pur si simplu indoi la spate si pui pe material (spatele rascroiesti mai mult) si apoi indoi fata (rascroita mai putin), oricum sus ii pui elastic, nu? si ii faci mai mari in lateral si la lungime masori copilul. Eu asa i-am facut nepotului meu care are 7 ani.
Mult succes

Alina, scuze, uitasem, am gasit un tipar de corset in Burda 3/2006, este de la o rochie de mireasa, dar eu cred ca merge si pe alt material, tiparul iti trebuie, si porneste de la masura 36, oricum il croiesti fara rezerve, eu cred ca iese, ma anunti daca il vrei!
L.E. Este cu fermoar intr-o parte, nu e cu capse...
pupici
Elena 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Asa mai fetele, nu mai cooperati, nu? Toate croitoriti de zor sau ati uitat pur si simplu de noi...
Elena, iubita mea, de ce nu zisesi dinainte ca faci asa cu tiparele? Saru'mana ca mi-ai explicat, am sa caut folie transparenta fie la magazinele cu materiale de constructii, fie gaseste tatal meu ca a folosit pt solariile de la tzara. Asa cred ca e muuult mai usor. Apropo de tipare croite fara rezerva; am dat-o in bara cu un sarafan pe chestia asta... Am facut masura 34 si nu am stiut cum sa scot tiparul fara rezerva, adica l-am facut ca in Burda. Mi-a iesit sarafanul masura 36, banuiesc si mi-e mare. Dar nu-l mai modific, il port cu o bluza mai grosuta pe dedesubt si lasa si asa. Spate Sarafan
Fata Sarafan
Corina e super dragutz sacul de dormit al piticului tau. Asa e, bretelele se fac mai groase dar nu vad in asta o problema, adica nu cred ca-l incomodeaza la somn. Pijamalele daca sunt clasice ii cauti un tipar de pantalon cu elastic si o bluza simpla pe gat. Sau scoti tipatul dupa una mai veche. Pui pe o patura indoita sau pe un polistiren o hartie apoi pijamaua. Intinzi bine fiecare parte a pantalonului sau a bluzei si o prinzi(marginile, chiar langa cusatura) in ace de polistiren. Apoi unesti punctele intepate pe hartie cu un creoin si decupezi. Am vazut un video care explica bine chestia asta dar nu-l mai gasesc.
Alina,Dana, Iulia chiar asa, ne-ati uitat de tot?... Eu inca va mai astept, sa stiti...
Pup.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonsis spune:

buna dimineata!!!!!!!!!!!!!!!
bine v-am gasit!!!!!!!!!!
alina.........sunt pe aici.......am citit in fiecare seara dar nu am apucat sa mai scriu.pentru 20 oct am de terminat niste rochii si de cateva zile tocmai am aflat ca ma duc si eu la o nunta ,nu e cu pretentii dar imi fac o rochie chiar daca nu ma imbrac cu ea la nunta...sa am si eu o rochie!
elena,corina ,va pup si pe voi si pe celelalte fete...
sunteti toate niste albinute harnicute...
nu am timp sa ma ocup de poze,dar ma ocup in curand si va arat si voua...
fetelor din bucuresti (si din alte orase daca vreti....adica elena ca esti cat de cat mai aproape) daca vreti va invit la mine la o cafea...cand si cum vreti...
numai bine si spor la croitoreala!
dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

helou harnicutele!

Alina, superb sarafanul sa-l porti cu placere!
astept sa-mi zici daca este mai usor asa de scos tiparul, mie cel putin mi-e mai simplu. eu cand croiesc asa cu altceva peste (cum ar fi pantalonii de pijama)nici nu mai scot tiparul, semnez direct pe material si tai.

Dana, mersi de cafea, eu o sa servesc un suculet, virtual deocamdata, nu se stie niciodata cand ajung prin Bucuresti!

Va pup si spor la croitorit.

Elena 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Multumesc, fetelor, pentru incurajari!
Chiar azi o sa incerc sa scot tiparul de pijama, sper sa am timp, ca deja ma mananca mainile sa ma apuc de ea!
Alina, este suuuperb sarafanul tau, esti tare talentata (si iti sta si bine cu el).

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_roxana spune:

Seeervus fetele... ! Tot la fel de harnicute si pline de viata ati ramas. Imi cer scuze ca nu am mai intrat pe forum de atata timp dar.... am fost putin bolnavioara, acum mi-am revenit si am nevoie de sfaturile voastre. Ma chinui sa imi fac o jacheta mai subtire dar tot are nevoie de captuseala si..... nu stiu cum sa o prind de haina. Sunt sigura ca ati trecut si voi prin momente de astea dar daca aflati cum e mai usor de prins ca sa nu se vada nici cusaturile as fi fericita sa imi spuneti si mie. Intai cos toata captuseala (maneci, fata, spate) si pe urma o prind de jacheta sau fiecare bucata de captuseala o prind separat de jacheta si pe urma le cos intre ele? (nu stiu daca intelegeti ce vreau eu sa spun... am senzatia ca nu prea m-am exprimat bine dar sper sa va dati seama care e dilema mea).
Sper sa nu ma uitati.
Va pup si... spor la treaba !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

incerc eu cu un sfat, desi nu sunt cea mai in masura, dupa ce ai cusut captuseala, o pui dos pe dos, adica sa-ti iasa fata unde imbraci, apoi o prinzi cu ace.
Intai sa-ti zic cum o cos eu: o las jos desfacuta, in rest cos tot, maneci, guler, umeri (la umeri doar fixezi, sa nu-ti fuga cand imbraci, dar inainte de capt. pui umerasii, daca vrei) apoi intorc si jos ii trag un tiv, n-o prind de sacou pentru ca nu sunt atat de experta, am incercat dar se sucea sacoul pe mine, tragea intr-o parte, asa ca jos o las libera.

Si acum sa-ti explic cum se face de fapt: se lasa desfacuta captuseala pe maneca sau la indoitura spatelui, se coase roata, se intoarce prin deschizatura, apoi cosi deschizatura, oricum nu se vede, mai ales daca este pe maneca. Mie nu mi-a iesit faza asta. Poate tu ai mai mult noroc.

Multa bafta si sanatate, asteptam si alt raspuns, poate fetele au si alte metode

Va pupic

Elena 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Mai, m-ati innebunit cu chestiile astea super complicate. Sacouri, jachete si paltoane. Mai am pana acolo... Am vazut o capa pe Burda dar nu am tiparul la ea: http://www.burdamode.com/Coats%2C_Jackets,1270778-1128998-1003469-1374235,enEN.html asta cred ca as putea sa o fac...
Eu vreau sa-i mai fac niste hainute Elizei si dupa aia o pereche de pantaloni pt mine. In rest va astept pe voi
Alina, mai scrie si pe la noi ca ne e dor de tine...
Elena, sper sa merg azi dupa folie la Bricostore si mai sper sa si aiba. Abia astept sa-ti faci paltonasul. E ideal pt burtica...
Corina, eu astept sa vad ce mesteresti pt baietelul tau ca poate ma inspir si eu. As vrea sa-i fac un costumas din acela de somn cu picioruse cu tot. Am unul care-i vine acum si am sa scot tiparul dupa el. Nu se gasesc pijamale cu totul pt copii peste un an, din cate am vazut eu.
Dana, merci de invitatie, poate-poate, cine stie. Eu ma regasesc in reclama cu birou-pat-birou-pat doar ca am mici pauze de cusut si-mi prinde bine. Iti tinem pumnii sa terminati la timp rochiile alea si pe a ta mai ales.
Iulia, vrem perdelute si draperii... Eu astept, sa stii
Va pupicesc.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput