retete arabesti/ramadan ?
Raspunsuri - Pagina 7
dodo spune:
quote:
Originally posted by hannen
Aa,luna ,salata de vinete e la ordinea zilei!Sunt innebunita dupa ea.Ce nu inteleg eu de ce se zice diferit ,cel putin la Kafta,in egypt ii zice Kofta!
Si al meu e surprins sa auda cu litera a.
Si incercati pasta de susan,e mortala!Noi iar am intrat in ea ,facem dimineata foul (bob) cu tahina ,zeama de lamaie,sare piper ...miiam!
Hanen, diferenta vinde de la scriere numelui arab cu litere latine, de aici si marea varietate de nume de prin acte, fiecare traducator a folosit o alta litera si de aici iaca persoana unica cu identitate diferita, fals in acte si alta nu!
Revenind la topic, azi am facut Shakshouka, ca nu am avut chef de gatit- se taie 3-4 rosii zemoase in felii rotunde, se taie si-un ardei iute(optional) rondele si se arunca in tigaie cu putin ulei de masline si sare. Se acopera si se lasa pina rosiile s-au facut destul de moi, apoi se arunca deasupra 2-3 oua intregi si se amesteca usor sau se acopera cu capacul la foc mic pina se patrunde oul. Se serveste imediat cu lipie sau piine felii sau toast, cu adaos deasupra de patrunjel tocat(optional). Pofta buna!
rhoneea spune:
quote:
Originally posted by Ortansaquote:
Originally posted by rhoneea
Ortansa praful rosu nu e acru deloc ci este chiar putin piparat...iar zeama de lamaie nu se pune la fatush ci la tabouleh.Asa-i?Gresesc?Eu pe soacra-me nu am vazut sa puan lamaie in fatouch poate foarte putin dar nu ca la tabouleh unde lamaia este baza...
Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
pai ia gusta un vf de lingurita de summac sa vezi cat de acru e.noi punem si putina lamaie ,daca ni se pare ca summac nu e indeajuns de acru.chiar ma miram ca tu n-ai mentionat in reteta zeama de lamaie.oricum,de gustibus-poate voua va place fatoush mai putin acra.
summac poate fi gasit sub denumirea de redberries.exista si in Romania copacei de redberries,am vazut in Herastrau si-n Grad. Botanica.sunt niste copaci cu niste ciorchini visinii si pufosi.semincioarele de summac alcatuiesc ciorchinele.
tahini(tahina) este pasta de susan.se gaseste in mai toate supermarketurile(in Buc. Mega Image,carrefour,La Fourmi) si este un ingredient de baza in bucataria orientala.pt. pasionati este un must-have.intotdeauna tahini se subtiaza cu putina apa rece.in general eu prefer sa fac mai intai sosul(tarator)-tahini,usturoi pisat f fin,sare,cateva linguri de apa rece,putina zeama de lamaie le amestec pana capata consistenta dorita(un fel de crema)-abia apoi adaug peste vinetele sau hamusul(sau il adaug la vreun fel de mancare)
ps-kumpirul ala arata bestial.o sa fac si eu cat de curand.
I've gt you under my skin
Ortansa nu vreau sa te contrazic uite acum am intrebat-o pe soacra-mea si pe cumnata-mea si mi-a spus ca nu se pune lamaie si summacu nu este acru!
Poate in alte parti se pune dar cel putin la noi in nici un caz.Si summac-ul este putin iute-acrisor dar nici decum acru.Oricum reteta difera de la tara la tara....
Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
monica-elizabet spune:
dodo suna simpla si buna reteta ta...ah cred ca ma fac cat china
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
dodo suna simpla si buna reteta ta...ah cred ca ma fac cat china
si eu la fel,daca voi prepara toate delicatesele postate in zona.
oricum luna plina se apropie - poate ne apucam de inghitit boabe de orez.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
Bame cu carne
Ingrediente
pt bame:500 g bame,250 gr carne de vita tocata,2 rosii,2 cepe medii,8 catei usturoi,1 legatura de coriandru,2-3 linguri pasta de rosii, ulei,sare,piper,boia,scortisoara,chimen pisat.
pt orez:2 cani orez,3 lg ulei,2 lg unt,1/4 ceasca taitei subtiri,sare.
Pregatirea bamelor
-se taie ceapa + usturoiul marunt si se caleste impreuna cu carnea pana ceapa devine sticloasa,intre timp se adauga si condimentele
-se adauga rosiile curatate de coasa si taiate cubulete,apoi coriandrul taiat si se lasa sa fiarba la foc mic
- cand bamele sunt aproape moi se adauga pasta de rosii si se mai lasa la fiert 10 minute.
Pregatirea orezului:
-Se pune uleiul intr-o cratita si se rumenesc putin taitetii
-Se adauga orezul spalat si se caleste putin , 2-3 minute
-Se adauga apa,sare,piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand e aproape gata se adauga 2 linguri unt .
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
azi as vrea sa fac prajiturica aceea cu gris...cand merg dupa amiaza la magazin sper sa gasesc fistic...insa am sa o fac la jumatate din cantitate...cam ce inaltime ar trebui sa aibe ea? ca sa stiu in ce forma o pun
in jur de 2 cm.
Daca nu gasesti gris de calitate superioara (foarte fin)fierbe putin grisul in lapte -
fisticul este numai pentru decor - se poate si fara
daca iti place mult cocosul se poate sa amesteci 1 cescuta de fulgi de cocos cand faci amestecul de prajitura
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Ortansa spune:
eu fac o prajitura asemanatoare cu basbousa ,numai ca e fara oua si pe aici se numeste sfoof.e f. simplu de facut si are un gust foarte bun,nepretentios,excelenta cu o cana de ceai,cafea sau lapte alaturi.revin putin mai tarziu cu reteta,daca intereseaza pe cineva.
I've gt you under my skin
hannen spune:
Ortansa,dupa nume nu-mi suna cunoscut,dar in poza imi pare super cunoscuta.Parca am vazut-o la socrela!
Ia baga retzeta!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Ortansa spune:
Sfoof
1) 1 1/2 cana faina de gris(semolina flour)
2) 1/2 cana faina
3) 1 lingurita sofran
4) 1 1/2 lingurita praf de copt
5) 1 1/8 cana zahar tos
6) 1 cana lapte
7) 1/2 cana ulei
8) 1 lingura muguri de pin,susan,fistic sau ce aveti(optional)
Intr-un castron se amesteca prafurile(1+2+3+4).In alt castron separat se dizolva zaharul in lapte apoi se adauga peste prafuri.Se bate 5 min cu mixerul,adaugand in suvoi si uleiul.Se rastoarna in tava(20/30 cm)unsa bine,
se presara pinul,susanul/etc si se da la cuptorul incins dinainte la 200 de gr C.Se coace pana se rumeneste usor la suprafata.
Sfat:sofranul se foloseste mai mult pt. a da culoare.se poate inlocui cu 2 picaturi de colorant alimentar galben sau se poate renunta de tot la el.
I've gt you under my skin
hannen spune:
Ortansa,sar`na!
Sofran am(niste "firicele" rosii,nu?cum se pun ?asa cum se "prezinta"?)
Sa vad daca gasesc semolina flour.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici