retete arabesti/ramadan ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


quote:
Originally posted by marius

Ce este tahini?




Pasta de susan - se gaseste si in Ro.in borcane
Daca nu iti place gustul,poti folosi si unt de arahide in schimb (ceea ce fac si eu )

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:
Originally posted by crista-s

Bravo fetelor ... felicitari pt subiect !! sper sa nu va opriti dupa ce se termina ramadanul caci este un subiect interesant pt mine care nu am legatura cu religia mahomedana dar apreciez mult bucataria araba si turceasca (otomana) ...


va urez un post usor !





Religia este islamica sau musulmana si nu mahomedana.

Criss si Alex




Credeam ca cel mai important lucru de aici sunt retetele scrise de fete, retete originale facute "ca la mama/soacra acasa"... dar se pare ca nu e chiar asa.

Oricum toate cele bune si multumesc Criss75, astept sa citesc si retetele tale ... le voi salva impreuna cu celelalte pt ca stiu ca vor fii retete originale.




www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

[/quote]


Credeam ca cel mai important lucru de aici sunt retetele scrise de fete, retete originale facute "ca la mama/soacra acasa"... dar se pare ca nu e chiar asa.

Oricum toate cele bune si multumesc Criss75, astept sa citesc si retetele tale ... le voi salva impreuna cu celelalte pt ca stiu ca vor fii retete originale.


[/quote]

Sigur, retetele sunt cele mai importante. De asta am intrat aici, sa invat pentru ca sunt pasionata de bucataria araba.
Si imi pare rau ca te-ai suparat. Nu vad de ce, doar pentru ca te-am corectat?

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by Luna75


quote:
Originally posted by marius

Ce este tahini?




Pasta de susan - se gaseste si in Ro.in borcane
Daca nu iti place gustul,poti folosi si unt de arahide in schimb (ceea ce fac si eu )

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.



Totusi e diferentza mare intre crema de susan si cea de arahide!

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Poate am intrezarit eu putina ironie in mesajul tau .. imi pare rau dc am inteles gresit, oricum nu ma supar asa usor.

uite si blogurile de la care ma inspir eu .. asa ca de la pasionata la pasionata insa sunt toate turcesti

http://almostturkish.blogspot.com/search/label/Traditional%20Turkish

http://www.turkishcookbook.com/

http://www.about-turkey.com/cuisine/

si in turca

http://www.portakalagaci.com/

http://sweetkitchen.blogspot.com/

din turca nu e ff greu de tradus cu un dictionar ( eu fol turc-german si apoi german-roman )




www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by crista-s

Poate am intrezarit eu putina ironie in mesajul tau .. imi pare rau dc am inteles gresit, oricum nu ma supar asa usor.

uite si blogurile de la care ma inspir eu .. asa ca de la pasionata la pasionata insa sunt toate turcesti

http://almostturkish.blogspot.com/search/label/Traditional%20Turkish

http://www.turkishcookbook.com/

http://www.about-turkey.com/cuisine/

si in turca

http://www.portakalagaci.com/

http://sweetkitchen.blogspot.com/

din turca nu e ff greu de tradus cu un dictionar ( eu fol turc-german si apoi german-roman )




www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv



Merci. Din araba are cine sa mi le traduca, din turca nu

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow ce de retete noi...multumesc le salvez pe toate
multumesc de aprecieri insa repet eu doar experimentez(nu sunt bucatareasca iscusita) si sa stiti ca pun poze si daca nu-mi iese ceva



monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Aa,luna ,salata de vinete e la ordinea zilei!Sunt innebunita dupa ea.Ce nu inteleg eu de ce se zice diferit ,cel putin la Kafta,in egypt ii zice Kofta!
Si al meu e surprins sa auda cu litera a.
Si incercati pasta de susan,e mortala!Noi iar am intrat in ea ,facem dimineata foul (bob) cu tahina ,zeama de lamaie,sare piper ...miiam!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by rhoneea

Ortansa praful rosu nu e acru deloc ci este chiar putin piparat...iar zeama de lamaie nu se pune la fatush ci la tabouleh.Asa-i?Gresesc?Eu pe soacra-me nu am vazut sa puan lamaie in fatouch poate foarte putin dar nu ca la tabouleh unde lamaia este baza...

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)






www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien




pai ia gusta un vf de lingurita de summac sa vezi cat de acru e.noi punem si putina lamaie ,daca ni se pare ca summac nu e indeajuns de acru.chiar ma miram ca tu n-ai mentionat in reteta zeama de lamaie.oricum,de gustibus-poate voua va place fatoush mai putin acra.

summac poate fi gasit sub denumirea de redberries.exista si in Romania copacei de redberries,am vazut in Herastrau si-n Grad. Botanica.sunt niste copaci cu niste ciorchini visinii si pufosi.semincioarele de summac alcatuiesc ciorchinele.

tahini(tahina) este pasta de susan.se gaseste in mai toate supermarketurile(in Buc. Mega Image,carrefour,La Fourmi) si este un ingredient de baza in bucataria orientala.pt. pasionati este un must-have.intotdeauna tahini se subtiaza cu putina apa rece.in general eu prefer sa fac mai intai sosul(tarator)-tahini,usturoi pisat f fin,sare,cateva linguri de apa rece,putina zeama de lamaie le amestec pana capata consistenta dorita(un fel de crema)-abia apoi adaug peste vinetele sau hamusul(sau il adaug la vreun fel de mancare)



ps-kumpirul ala arata bestial.o sa fac si eu cat de curand.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am sa caut si eu. Sper sa gasesc desi aici in vest... dar mai stiti? Ce nu face comerciantul?


Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput