retete arabesti/ramadan ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

bravo Marius




I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am kumpir acum la cuptor si pritena mea care este casatorita cu un sirian zicea ca si la ei se prepara asa ceva(sotul meu a mancat prima data in ucraina)...aveti reteta aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98424
...asta ca tot a zis marius ca bunicul lui a fost turc
pun si pozitza mea cand este gata


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Ortansa praful rosu nu e acru deloc ci este chiar putin piparat...iar zeama de lamaie nu se pune la fatush ci la tabouleh.Asa-i?Gresesc?Eu pe soacra-me nu am vazut sa puan lamaie in fatouch poate foarte putin dar nu ca la tabouleh unde lamaia este baza...

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

iata poza cu kumpir-ul meu
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5109698826076289634

ps nu am gasit fistic la mag unde merg de obicei si unde am gasit era fff scump mai caut

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by crista-s

Bravo fetelor ... felicitari pt subiect !! sper sa nu va opriti dupa ce se termina ramadanul caci este un subiect interesant pt mine care nu am legatura cu religia mahomedana dar apreciez mult bucataria araba si turceasca (otomana) ...


va urez un post usor !








www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv



Religia este islamica sau musulmana si nu mahomedana.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Monica,felicitari pentru ultimele retete executate.
Mare mestera in ale bucatariei
Am gasit niste retete de prajituri de pe aici - urmeaza sa le traduc si sa le postez
In legatura cu marinata de pui eu amestec 8 catei de usturoi mari cu 2 linguri de ulei de masline,2-3 linguri de iaurt gras,zeama de la o lamaie,putina pasta de tomate - sare,piper alb,boia de ardei dulce + cateva condimente pe care le folosesc aici in mod obisnuit dar se poate si fara (nu cunosc denumirea in ro - cumin,coriander,cardamon,turmeric,caraway,fenugreek,mustard seeds)
De obicei marinez carnea in jur de 8 -12 ore ,dar iese bine si cu 4 ore




Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


BABA GHANNNOUGE
(Salata de vinete)

Ingrediente :

2 vinete de marime mijlocie
2 linguri tahini
1 sau 2 catei usturoi
o rosie taiata cubulete,patrunjel,menta - pt.ornat
sare,piper
Mie imi place sa pun si o ceapa


Mod de preparare:

Vinetele se coc pe plita, se toaca marunt, se adauga tahini , usturoiul si se amesteca foarte bine.
La sfarsit se pune pe mijloc rosia taiata cubulete, frunza de patrunjel,menta sau busuioc

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

quote:
Originally posted by marius

Hai ma scrieti si descrieti retete. Eu le pescuiesc deja. Si cu carne de miel daca se poate eu sunt topit dupa carnea de miel sau derivate din carne de miel.



O reteta simpla de executat cu carne de miel,asemnatoare mititeilor este

KAFTA

INGREDIENTE:

2 cepe potrivite
1kg carne tocata de miel
2-3 frunzulite de menta,putin marar
1 legatura patrunjel proaspat
sare,piper,boia de ardei dulce
scortisoara,putin chimen

MOD DE PREPARARE:

Ceapa curatata si patrunjelul,menta se pun intr-un blender si se lasa pana sunt taiate foarte marunt. Intr-un castron se pune carnea tocata, ceapa, patrunjelul si condimentele si se amesteca totul foarte bine. Compozitia arata precum carnea de mici. Se modeleaza ca mititeii,se prajesc si se servesc cu hummus,tahina.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput