Mamici de septembrie - octombrie 2007 (77)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Buna fetele!
Raportez o noapte cam agitata si cu somn putin,abia pe la 3 am reusit sa adorm,iar bebelina a fost agitata si ea.Vroiam sa merg sa fac ceva cumparaturi pt. bagajul de spital,dar vad ca se pregateste sa vina ploaia,asa ca mai aman.

Iuli felicitari pentru bebe Kosmas!
Mandarinutza,Sabina ce bebelushi dulci aveti!
Piciulika arati super,bine ca aveai rosu,sa nu te deochi!

Gabriela din ce povestesti,e tare cuminte Sara ta,mai rar asa...Cum ai zis si tu,la Hateg trebuie sa merg sa nasc,nici nu stiu cum arata spitalul ala,dar am auzit ca sunt conditii bune,ca vin si din alte judete,sa nasca acolo.Eu as avea dpn pe 12 oct.,dar dr. va fi plecat in octombrie,nu stiu pt. cat timp si a zis ca ma 'rezolva' inainte,probabil se referea la inducere.Am o amica din Deva,care naste cu el pe la sfarsitul lui septembrie si sper sa-mi povesteasca cum au decurs lucrurile.

Dana 36s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Apropo de ovulatie si DPN! Eu stiu sigur ca am avut decalata ovulatia cu 2 zile, doar m-am monitorizat intenssss la "musiu ecograf". Sa inteleg ca si la mine va fi la fel? Nuuuuuuu. Pai 2 zile plus prima nastere plus vorba aia cu baietii lenesi, cine stie cand iese.
La urma urmei cand o vrea... sanatos sa fie!

isabeluta37 +
bebita
AMR 17 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

quote:
Originally posted by kriss79

quote:
Originally posted by Yaia

Danielle, recunosc acum ca nici eu nu am rabdare cu montatul mobilei, dar e adusa de joi si nici acum montata. Pe el il preocupa acum cumpararea unui televizor si si-a petrecut ziua de ieri cautand pe internet cea mai buna oferta in loc sa monteze mobila. Pai treaba e asta? Imi tot zice ca sunt hormonii care se supara pe el. Dar stiu ca a vrut si el sa leneveasca ieri, ca sambata a aranjat gradina. Dar in seara asta sigur ne apucam.

Irina 35+

Spor la montat mobilierul! la noi s-a ocupat sotul singur..eu am ajutat cat/cum am putut..a durat vreo 3 zile..in fiecare zi a facut ceva:intai patutul, dupa dulapul si la urma comoda(care s-a dovedit cea mai greu de facut)ca nu se potriveau niste sertare..toate erau de dimensiuni diferite si nu aveau puse pe ele nr. ca sa stii care cu care cf. schitei..

Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia

Cristina 33+ cu Alessia Stefana

Kriss, cred ca ai dreptate. Ieri seara tati a montat patutul singur si azi o sa se ocupe cu scosul dulapurilor vechi si montatul celui nou. Mai ales ca devine urgenta treaba...o sa povestesc mai incolo de ce...

Irina 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

UUUUUUUUUFFFFFFFFFFF!

Hop si noi. Iar n-am dormit azi noapte. Se pare ca au inceput colicii si pe deasupra ne chinuie rau nasul ala infundat. Nu reusesc sub nici o forma sa-l desfund, si mi-e mila sa-i tot bag ser pe nari si sa pompez ca disperata. Mi-e frica sa nu-i ranesc mucoasa. Dar abia mai respira! Am trimis-o acum pe mama la farmacie sa ia si apa de mare, poate mai "sparge" blocul ala de muci.
Raportam: de la 12 la 3 am dormit pe burta lui tati. De la 3 la 4:30 am papat (de n ori), am desfundat nasul, am horcait , am plans, am tipat, nu ne-a mai convenit nici pe burta, asa ca intr-un tarziu am adormit la verticala, lipit de mami, care nu mai stia cum sa ma tina. Pana la urma m-a pacalit mami si m-a mutat in scoica, si am dormit (horcaind ce-i drept) pana aproape la 8. Da' mami n-a mai reusit sa doarma neam!

Ei, si uite asa ne facem noi program de noapte... Ziua e destul de linistit, si cred ca daca reusesc sa scap de mucii aia rezolvam o maaare parte din probleme.

Sabina, e tare dulce bebe Gheo! E finutz ca un bibleou. Imi pare tare rau pentru Sofia... am trecut si noi prin asta si stiu cat de frustrant este si pentru ea si pentru voi.Eu una n-am prea putut s-o tin departe de Vladutz. O spalam bine pe maini si o puneam sa stea la o oarecare departare, fara sa puna mana pe el. Si asa a inceput sa se poarte ciudat. Are manifestari de copil abandonat, desi si mama si taica-su stau de fundul ei. Inca n-am reusit sa gestionez onorabil problema asta.

Rox, mila mi-e de tine... Zau! Eu una nu stiu ce m-as face daca ar pleca al meu de acasa! Cat despre conflictul de autoritate... duminica am avut o cearta monstru cu mama pe tema asta. Si s-a potolit. Si e muuuult mai bine acum. Eu una nu cred ca sunt depresiva, insa sunt foarte obosita si irascibila din cauza asta.

Nana, sa stii ca si Miruna a primit cadou de la Vladut, chiar in maternitate, duminica, un joc cu printesele ei favorite pe care si-l dorea de mult. Dar dupa cum vezi, asat nu rezolva problema. E drept ca duminica mi-a spus taica-su ca a fost extatica.

Tomasa, sunt convinsa ca Maria o sa fie o cumintica si ca o sa iti semene intru totul. O sa fie calma si echilibrata ca tine. Nu-ti face griji. Si s-ar putea sa mai fie si ce a spus Sabinutza: mama mai experimentata (vorba vine...), mai rabdatoare, si in consecinta copil mai linistit si mai putin tracasat de nelinistile parintilor.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rodicamaries

quote:
Rodica Important e sa-ti amintesti sa respiri.

Super tare faza cu respiratul...

dar se poate intampla sa uiti sa respiri???

Rodica, se poate sa fii asa de stresata incat sa uiti sa expiri...sa-ti tii respiratia cand nu trebuie si sa nu iti oxigenezi creierii.

Irina 36

Mergi la inceput

quote:

Pai si atunci ce se "preda" la pre-natal?

Pai aici la noi vorbeste despre multe chestii: iti prezinta spitalul, iti spune chestii practice (unde te internezi, ce sa ai la tine, il instruieste pe partener etc.), descrie diferite scenarii posibile (cezariana, nastere naturala, cum stii ca a sosit momentul etc.), prezinta diferitele instrumente pe care le poti vedea in sala de nasteri si, printe cele multe de mai sus, iti spune si sa incerci sa vii odihnita, sa nu te panichezi, sa fii cat mai naturala si sa nu te stresezi cu respiratul, sa respiri cat de cat normal.

Irina 36

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carpatina

Aloooo.. diaspora.. ce cetatenie primeste copilul dvs la nastere?

La noi o primeste pe a parintilor (la noi ambii romani, deci romana). Daca unul dintre parinti e finlandez, o poate primi pe cea finlandeza si ulterior poate avea dubla cetatenie.
Oricum, nu te stresa, caci acum suntem si noi cetateni europeni, asa ca roman sau belgian, ce mai conteaza? Oricum, cu Belgia nu stiu cat mai tine, ca parca vor aia sa se desparta...de, lupta pt. putere si bani...

Irina 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Yaia
Oricum, cu Belgia nu stiu cat mai tine, ca parca vor aia sa se desparta...de, lupta pt. putere si bani...

De la vrut pana la facut.. cale lunga mai Yaia.

Iar cu cetatenia.. chiar nu ma streseaza nimic. Cum am zis si ieri.. eram doar curioasa.

36+ cu Ioana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tomasa
Cred ca sunt putine intrebarile sau tristetile prin care n-am trecut.

Ce trist suna asta mai fata draga!

36+ cu Ioana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by afibebe
sunt asa suparata si ma invinovatesc tot timpul.oare de ce nu am lapte?
Daca imi expun copilul la tot felul de boli.nu l-am alaptat deloc

Esti nedreapata cu tine.. si nu-ti faci bine deloc. Nici tie nici lui bb. Incearca sa accepti lucrurile pe care nu le poti schimba ca pe un dat.. priveste spre viitor cu incredere si speranta. Copilul tau va fi puternic si va creste mare si fara alaptat. Lasa supararea si plansul.. Ofera-i un zambet si-un sarut. Copii cresc (si) cu dragoste.

36+ cu Ioana

Mergi la inceput