Cine va fi ales Patriarh ?

Cine va fi ales Patriarh ? | Autor: Aprilie

Link direct la acest mesaj

Cine credeti ca va deveni Patriarh si de ce ?

Eruditul Daniel al Moldovei,inteleptul Andrei Andreicut,incrincenatul Teodosie Snagoveanul sau aprigul Bartolomeu Anania ?

Mai sint 3 zile doar ...si tensiunile sint maxime.

Privitor de pe margine,
Aprilie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

tensiunile sunt maxime?
unde?
poate intre ei acolo!
pe mine tema asta ma intereseaza foarte putin spre deloc si n-am auzit pe nici unul dintre cunoscutii mei sa fie preocupat cat de cat de subiectul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Noi din strainataturi, santem mai interesati de ce se intampla in Romania!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Mäcar un Colonel sa punä si ei de data asta ca Maiori au tot fost.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Tremur de nerabdare , o sa avem un PATRIARH .

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).

Dani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Mäcar un Colonel sa punä si ei de data asta ca Maiori au tot fost.

pai hai sa ii facem profilul ideal ... fisa postului ...si care e mai smecher ala va castiga

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Becali?

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

tensiunile sunt maxime?
unde?
poate intre ei acolo!
pe mine tema asta ma intereseaza foarte putin spre deloc si n-am auzit pe nici unul dintre cunoscutii mei sa fie preocupat cat de cat de subiectul asta.

Cind se alege un nou Papa,zeci de mii de oameni asteapta (si se roaga)la Vatican,in fata Basilicii San Pietro.Cind - in sfirsit-iese fum alb pe celebrul horn,e semn ca Papa a fost ales si toata lumea izbucneste in urale.
Toate canalele italiene transmit imagini,din timp in timp,la stiri,canale internationale crestine,la fel,transmit citeva minute(sau secunde,poate),in fiecare zi.

Mi-am imaginat ca si in Romania exista un oarecare interes in acest subiect, doar este vorba despre capul Bisericii majoritare ,din tara.Daca nu ma insel, cam 3 sferturi din romani sint ortodocsi.

Personal, mi se pare un lucru important dar daca tu spui ca interesul tau e zero, plus ca nimeni dintre cunoscuti nu are nici cel mai mic interes in subiect,s-ar putea sa ma insel...

Tensiunile sint maxime in anumite cercuri ale lumii bisericesti autohtone,binenteles. Nu cred ca un popa de tara,de la Cucuietzi,e f. stressat de subiect (unii nici nu stiu,poate cine sint "catindatzii"),desigur.

Am citit citeva articole interesante despre acest subiect,unde se detaliau sansele,care cu care voteaza (episcopul Calinic ,plus parohiile pe care le controleaza,pe cine sustine si de ce, episcopul nu-stiu-care,la fel,de partea cui este,etc).

Titlul arata clar tema propusa, ma intreb de ti-ai pierdut timpul citind (ba te-ai "obosit" sa si raspunzi).

Oricum, eu asteptam raspunsuri de la "cunoscatori" sau macar de la cei care au un minim interes in materie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Nu cred ca poti compara PAPA cu Patriarhul Romaniei... Sau mai nou Patriarhul RO, este ptr toti ortodocsii din toata lumea, indiferent de natie?

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Abia am asteptat sa se sesizeze cineva !

Sigur ca e absurda comparatzia,hi,hi,hi dar o paralela se poate totusi face.

Spre deosebite de catolici,care,indiferent de natie,il recumosc pe Papa drept capul Bisericii lor,ortodocsii romani au drept cap al Bisericii pe Patriarh.Ei n-au nici o treaba cu Patriarhul ecumenic de la Constantinopol (Bartolomeu) sau cu Patriarhul (Alexei) al Moscovei.

Deci, la scara minuscula, Patriarhul Romaniei e un mic Papa !

Pt romanii din tara pt. ca pt. cei din USA,de ex, capul Bisericii lor e Episcopul Nathanael.

Am facut o "glumitza" cind l-am comparat pe Patriarh cu Papa

Da totusi, nimeni nu-mi spune nimic ?
Cine e "favoritul" cursei ?
Eu am deja o opinie dar astept sa mi-o "valideze" cineva din tara...altfel,suna caraghios sa fac eu pronosticuri,tocmai de peste Ocean.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Pe mine ma intereseaza tot ce este legat de tara, istoria si religia Romaniei. Chiar daca traiesc in afara sau poate cu atat mai mult. Vreau sa fiu in masura sa-mi spun o parere si sa o sustin cu argumente.

Daniel al Moldovei este optiunea mea tocmai pt. ca este erudit si deschis spre ecumenism.

Maria

Mergi la inceput