Cine va fi ales Patriarh ?
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Pe mine ma intereseaza tot ce este legat de tara, istoria si religia Romaniei. Chiar daca traiesc in afara sau poate cu atat mai mult. Vreau sa fiu in masura sa-mi spun o parere si sa o sustin cu argumente.
Daniel al Moldovei este optiunea mea tocmai pt. ca este erudit si deschis spre ecumenism.
Maria
Maria, in postarile de mai sus a initiatoarei topicului ironia si intentia de a deschide inca o rafala de artilerie la adresa ortodocsilor si ortodoxiei este extrem de evidenta....
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroequote:
Originally posted by mariamunteanu
Pe mine ma intereseaza tot ce este legat de tara, istoria si religia Romaniei. Chiar daca traiesc in afara sau poate cu atat mai mult. Vreau sa fiu in masura sa-mi spun o parere si sa o sustin cu argumente.
Daniel al Moldovei este optiunea mea tocmai pt. ca este erudit si deschis spre ecumenism.
Maria
Maria, in postarile de mai sus a initiatoarei topicului ironia si intentia de a deschide inca o rafala de artilerie la adresa ortodocsilor si ortodoxiei este extrem de evidenta....
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
La Aprilie n-am observat de data asta, in schimb este evidenta tenta de "umor" la Xenocid, Alessia, Liliana si Tzuni. Foarte bune glumele, m-am "amuzat" copios
![](icon_smile_angry.gif)
Maria
conchita spune:
quote:
Originally posted by Aprilie
Am facut o "glumitza" cind l-am comparat pe Patriarh cu Papa
si eu am ras ca de o gluma buna. ai dreptate cand zici ca nu exista termen de comparatie intre "Papa" si "Patriarh". primul se crede inlocuitorul lui Dumnezeu pe pamant.
![](bibe.gif)
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
alessia105 spune:
nici eu nu am glumit la fel ,cum nu cred ca a glumit nici guestus sau ceilanti
...e doar felul nostru de a face haz de necaz..
Din punctul meu de vedere e clar ca buna ziua ... care dintre ei va fi mai "smecher" in sensul de ...care detine mai multa "putere " atatat asupra celorlanti, cat si a imperiului financiar din spatele biericii va castiga ... sunt atati oameni cu adevarat sfinti in lumea spirituala romaneasca ...puri si neintinati de puterea banului , ce sanse au ei sa ne fie "pastor"??? Nici una ...
Cat despre "colonel" oare de ce nu vor sub nici un pret sa nu li se faca publice dosarele?? De unde stim ca unul dintre acesti inalti prelati cu inalte functii in securitate nu ne va pastorii sub numele de Patriarh???
http://www.realitatea.net/86417_Verificarea-inaltilor-prelati--in-impas-.html
Ce incredere sa mai am eu in onestitatea alegerii unui nou Patriarh atunci cand asupra lor planeaza banuieli de colaborare cu Securitatea sau cand adimistreaza companii care nu au nimic de a face cu biserica si cele sfinte ???
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
Aprilie spune:
quote:
Originally posted by conchita
si eu am ras ca de o gluma buna. ai dreptate cand zici ca nu exista termen de comparatie intre "Papa" si "Patriarh". primul se crede inlocuitorul lui Dumnezeu pe pamant.
Conchita,imi place de tine ca esti shugubeatza !
![](icon_smile_big.gif)
Cind spuneam ca nu se poate compara Patriarhul Romaniei cu Papa ma refeream la ...multimea credinciosilor "arondati" fiecaruia...la marimea Bisericii pastorite de fiecare in parte,daca vrei.
In vreme ce Patriarhul Romaniei e "sef" peste 15 milioane de credinciosi, Papa e "boss" pt. 1.07 bilioane !
Asta inseamna 17.21 % din populatia globului.
S-auzim de bine !
In alta ordine de idei,
indraznesc sa fac un pronostic la alegerile pt. patriarh : BARTOLOMEU ANANIA.
Daca se va confirma, promit sa apar cu citeva "explicatzii".
Daca nu,cu atit mai bine ; personal,consider aproape un dezastru alegerea Mitropolitului de Cluj.
Impartasesc opinia marieimunteanu in legatura cu Mitropolitul Daniel,in primul rind pt. deschiderea ecumenica .
Alte opinii ??
conchita spune:
Aprilie, stii si tu ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea. :-))
si mie tot Mitropolitul Daniel al Moldovei mi-ar placea sa fie ales.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)