Mamici de septembrie - octombrie 2007 (76)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Bre tot nu ai plecat? Ce naiba, iau eu cupilu in scoica si vin la tine sa te duc? Hai ca esti culmea. Bine ca te-ai aranjat, dar zau trebuie sa pleci. Ala de pica nu e pipi, crede-ma. Banuiesc ca ai incredere.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Annisia, tu vrei sa intre si Sabina sa te trimita la spital? Fugi!
Nastere usoara!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Annisia, fugi la spital, punem majoretele la treaba, sa ai nastere usoara

Myral, bine ai revenit, felicitari pentru fetita, e nascuta in aceasi zi cu bebelina mea.

Bernix, ma bucur ca sunteti amandoua acasica, pupici la bebe!

Alinkav, eu am fost la scos de fir miercuri si nu m-a durut deloc. Sper sa fie ok si la tine, la mine era fir intradermic.

Mandarinutza + Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Hoooo, am vorbit cu Nayel. A zis sa stau calma, sa ma duc la spital cand termin aranjamentele si sa il sun dupa ce ma controleaza medicul de garda... Cica e bine ca e in Bucuresti si ca vine la fatare... Foarte dragut din partea lui... Acum ma retusez pe la zonele alea... Cum se masoara dilatatia????

Bebe Yannis in evolutie

M-am facut mare

Mergi la inceput

M-ati omorat cu povestirea de groaza. Nu e asa de groaza, ca uite-ma-s aici si o cert pe Annisia. Numai ca la prima nastere nu am stiut ce e ala travaliu greu, nici expulzie. M-a durut de la perfuziile alea de muream, la un moment dat imi venea sa plang si devenisem agresiva. Atunci a sunat Sabina.

Pana pe la 12 jumate era ok, insa apoi durerile erau mari. Problema era ca nu mai simteam ce e aia contractie, era o durere continua, aveam impresia ca o contractie tine 3-4 minute, cu pauza de 30 de sec. Cred ca asa era, am cronometrat. Trecuse ora si dr nu mai venea, eram transpirata toata si rosie la fata, am plecat de cateva ori pe hol cu perfuziile in mana, pana a oesot sange pe firul ala. Asa ca m-au certat si m-au pus inapoi. La ora 2 l-am sunat pe sotul meu si i-am zis ca il omor pe Badiu daca nu vine si nu stiu de ce sunt in stare daca nu imi fac aia anestezia. Noroc cu moasa saraca, m-a vazut ce disperata eram. Oricum nu credeam ca poate durea asa, desi am mai trecut prin asta.

O ora dupa anestezia a fost betooon. Numai ca, asa anesteziata au inceput iar ocntractii violente. Nu le simteam asa rau pe burta, mai ales daca stateam pe parti. Insa ma durea noada si ma apasa la fund ingrozitor. In jumatate de ora devenise insuportabil. Moasa m-a pus sa si imping cand simt asa, cica sa il ajut pe BB. Pe moment ma linistea, insa contractiile s-au idnesit. O ora am impins in patul ala degeaba, BB nu se cobora, ei stiau si nu au zis nimic. M-au pus pe un scaun cu gaurica, sa imping spre jos, ca sa ajut coborarea. In 2 min eram gata sa imi pierd cunostinta, nici nu stiu cum am ajuns in pat la loc cu firul ala cu oxigen. Dar mi-am revenit repede. L-am chemat pe al meu sa ii zic ca nu imi e bine, sa il mai vad, si sa il instructez ca data trecuta sa aiba grija de copii. Dar mai finut...i-am zis ca ramane valabil, dar pentru 2 copii. Pana atunci am glumit si am glumit cu moasa, insa nu imi mai ardea. A luat telefonul meu si a vorbit cu Badiu de afara.

In 5 min a aparut si el, m-au pus pe masa. Imi facusera doaza 2 de anestezie, dar pe cuvant ca nu ajuta. Abia dupa 15 min am simtit efect si mai rau incurca, ca nu mai simteam contractia pe toata durata si nu puteam impinge sustinut. Mi s-a zis ca mai icnercam o data si ne mutam alaturi in sala de operatie pentru cezariana, pe aceeasi anestezie. Cat ma simteam de sfarsita si disperata. am zis ca trebuie sa fac un efort, pentru ca nu merita sa fi trecut prin travaliul asta si sa ma si taie.

Si iaca se infig degete pe acolo si se trage in toate directiile, nu ca mai conta la ce dureri aveam. Impimg de vreo2 ori si se pare ca BB s-a milostivit si a inaintat putin. Doctorul deecreteaza ca e loc si nasc normal. Si da-i si impinge, cred ca am varsat toate energia de care eram capabila. Si sa va spun un secret...cred ca le-am mutat urechile din loc, ca ma ajuta sa strig cand impingeam. Acum pe inteleg si eu pe cele care striga, data trecuta nu am zis un sunet. Ce sa va zic...ca ma durea...e de inteles. nici nu aveti cum sa va imaginati si imi doresc din tot sufletul sa nici nu simtiti. Ei directionau BB cu mana cumva, trageau pe acolo cu mana, si eu ma rugam sa faca epiziotomia aia mai repede. Cica se face cand BB e coborat total in canal. Cand coborase deja nu ma mai durea asa rau. Impingeam ca fraiera pe contractie si pe langa, picioarele erau amortite de la anestezie, si cred ca aratam rau de mi-au pus ei iara masca aia de oxigen, ca eu una nu am mai zis nimic.

Nu stiu daca a fost o nastere grea, comparativ cu Alex a fost crunt. Poate asa e in general si atunci am avut noroc. Cand a iesit BB eram sleita, nu voiam decat sa dorm. Il auzeam matzaind usor. Apoi Badiu mi-l arata si nu puteam sa deschid ochii. L-am vazut, era mare si grasan si brunet. A disparut din privirea mea si nu cred ca am mai deschis ochii pana am inceput sa chirai la cusatura. Dar a durat ceva, pana au recoltat celulele stem, pana am scos placenta.

Cam asta e povestea horror, nu e ea chiar asa. A doua zi imi aminteam cu detalii fiecare senzatie, acum imi amintesc numai faptele. Sfanta natura si uitarea de nastere sa traiasca.

Sper ca v-am lamurit, ca vad ca toti asteptau povestea. Nu stiu cat a mai sunat asta a reporter de razboi (vorba lui Piciulika).

Rox ,

Mergi la inceput

Annisia, du-te la garda, acolo am mers si eu. Nu cred ca nasti pe drum ,dar zau e nasol cu lichid mai putin. Eu ma gandesc ca daca nu pierdeam asa mult lichid iesea BB Andrei mai repede, asa nu avea ce sa il mai ajute sa alunece. Dilatatia ti-o masoara aia, iti baga zdravan o mana in pestera si zgandare pe acolo.

Nu lua pe B cu tine zic eu. Eu l-am sunat pe al meu sa aduca apa cand ma cosea, muream de sete. Si a venit pana la usa si a lasat sticla unei asistente. Prin crapatura usii l-a vazut doar pe doctor, stropit cu sange pe halat si cu o maneca plina de sange. A zis ca i s-a facut rau. Asa ca...

Rox ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Io' nu vreau sa trec prin chinuri din astea
Io' vreau cezariana...

35+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Roxule,

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

SabinaY, am citit povestea nasterii, destul de asemanatoare partea de expulzie. Asa simteam si eu, ca trageau aia in toate partile, zau daca pricep ce faceau acolo. La Alex nu am simtit, ca s-au trezit sa ma puna pe masa cu capul ei intre picioare si doctorul apucase numai sa taie. Sa stii ca sunt refacuta cat de cat si fizic. Peste 2 luni maxim nici o sa iti mai amintesti ca ai nascut, ma refer atat fizic cat si psihic.

Fetelor, am tot vorbit cu Sabinelu. Nu au unde sa o mute la salon, era cam necajita. Totul este full la cezariene, nu mai e nici un loc in salon. Spera sa o ajuta doctorul. Pe BB Gheo il aduce sa pape. Cica e tare finut si dragut, nici nu ma indoiesc. Ea e bine, moralul bun, va transmite salutari. Sunt mandra de ea, s-a ridcat in fund si noaptea trecuta, si s-a ridicat si azi la pipi. hotarata sa se mobilizeze rapid. Nu a folosit decat 2 doze din 6 de anestezic dupa nastere. Sabina e o luptatoare!

Rox ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Carpatino, ce te-a apucat? Vrei sa caut mesajul meu in care am povestit cum a decurs treaba? Il mai postez o data sa reimprospatam memoire-ul.

Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze

Mergi la inceput