Mamici de septembrie - octombrie 2007 (75)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Nu m-ai nimerit... Nu sunt genul care sa ma mint singura sau sa-mi laud puiul aiurea-n tramvai. Sunt un om corect, rational si vertical. Daca nu o sa fie frumos, nu imi va fi teama sa o recunosc... As fi penibila sa zic altceva...
In fine, macar sa fie sanatos si sa nu am probleme cu el. Partea fizica mai poate fi compensata pe ici pe colo...

Bebe Yannis in evolutie

M-am facut mare

Mergi la inceput

Iuli, te las acum... Bebe da semne de oboseala si devine foarte agitat daca nu ma intind. Vorbim maine, daca nu nasti pana atunci... Hihihihihihi!!!!!

Bebe Yannis in evolutie

M-am facut mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli8700 spune:

N-am mai avut dispozitia necesara pentru pozat pentru ca de pe la 35 sapt ma simt ca un elefant...mai ales acum de o saptamana nici in oglinda nu-mi vine sa ma mai uit. N-am fost in viata mea mai dezamagita si scarbita de persoana mea ca acum. Ma simt o alta persoana - urata si dizgratioasa. Picioarele mi s-au umflat in asa hal ca nu mi se mai vede osul gleznei ...fata parca mi s-a desfigurat si ea si nici sa ma mai fardez nu mai am chef. Doar astept sa nasc si atat.

Iuli 39+ Kosmas

Iuli graviduta
Lucruri bebe
Nunta noastra

Mergi la inceput

Asa este, starea asta de hibernare o resimt si eu de multe ori. Nu mai am chef de nimic. Vreau doar sa treaca zilele si sa mai fac un pas in viata mea. Sa trec intr-o noua etapa. O sa vad ce si cum la momentul respectiv... Lasa ca ne descurcam noi, ca suntem fete destepte. Rau nu poate sa iasa. Pupici si ai grija de tine si de bebe!!!!

Bebe Yannis in evolutie

M-am facut mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli8700 spune:

Noapte buna,Annisia si tuturor burticilor, mamicilor si bebicilor. Ma bag si eu la somn in speranta ca voi putea adormi desi....

Iuli 39+ Kosmas

Iuli graviduta
Lucruri bebe
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Helou,

Nu mai apuc sa citesc ca altadata,deh...am un pui mic care imi ocupa timpul.
Rox nastere grea ai avut si tu.Refacere cat mai rapida.Oricum deja imi pari refacuta(psihic) ca fizic nush

Sa povestesc si eu cum a fost la mine:

Dupa cum stiti am avut contractii cu o saptamana in urma,luni seara mi-a cazut dopul...cred ca a fost tot,acum realizez,contractiile continuau.Marti,reziduri de dop pe slip,alte contractii plus dureri de misloc.Miercuri,alte reziduri,de data aceasta insotite de firicele de sange,mers la control,intrebat medic(care mi-a lasat un gust amar,din cauza lipsei de profesionalism...sau lipsa de interes)daca nasc...nu nasc...stau linistita...ma intorc la munca,dureri de misloc si ceva contractii.
Joi dimineata,ma doare mislocul de mor...nu ma duc la munca,dorm cateva ore dupa-amiaza...si stau linistita toata ziua.Contractii la fel.Seara,vine al meu acasa,si imi spune sa ma uit la ceas sa vad daca sunt regulate contractiile.Eu,noooo....nu nasc...am avut toata saptamana contractii,e normal.Pe la 10 ma bag in pat,si ma uit totusi la ceas...contractii din 10 minute.Si uite asa,o ora intreaga...stai ca nu-i de gluma zic.Al meu inca nu se bagase in pat,ma duc la el,ii zic...imi sare tot somnul.Dar eu tot cred ca nu nasc,n-are cum.Si verific asa contractiile pana dimineata,v-am povestit atunci,la 6 dimineata au inceput sa fie din 5-7 minute.Destul de puternice,apoi la 8 dimineata erau din 3-5 minute.Inca era bine...ajung la spital,si asistenta vrea sa ma puna pe masa sa ma motorizeze,eu cand vad masa mi se face rau ca trebuie sa stau in pozitia de bataie vreo 30 minute cu contractii.Rezist eroic,ma mut in camera de travaliu,spitalul e plin(luna plina) nu sunt camere si o tipa era cazata in camera de travaliu...care era mica rau(doua paturi)...ei din momentul asta nu imi aduc aminte foarte multe...decat ca trageam de asternuturi,si nu vroiam sa stau pe pat...ca transpiram groznic si mi se facea un frig intre contractii.Am intrat la ora 8:30 cu dilatatie 5 in spital,la ora 11 eram la fel,dupa contractii puternice,m-am dilatat f greu.La ora 13 simteam ca nu mai pot,simteam nevoie macar 30 secunde sa ma odihnesc,m-a pus pe masa sa vada dilatatia...cica GATA...aici stai si impinge...o intreb pe asistenta cat dureaza pana iese...imi zice ca pana pe la 14:30 sunt gata.Ok,aveam ceasul peste cap,o ora juma'...ei...impinge,odihneste-te si tot asa.Pe la 14 cheama doctorul...si de aici incepe povestea horror...ca bebelina a fost cu fata in sus si a coborat ea cat a putut si apoi s-a proptit la iesire...si tragea doctorul de mine in toate partile,asistentele Impinge Impinge...si contractiile se rarisera...nu mai aveam pe ce impinge...si uite asa pana pe la 15 fara...cand imi fac o injectie sa stimuleze contractiile...maaamaaa si incep niste contractii care nu ma lasau sa respir...si dai impinge pana ma albastream,si tot asa...insa bebelina tot nu dadea semne sa iasa....si doctorul tragea de mine,asistentele apasau pe burta,eu impingeam...pana cand am simtit caputul spre iesire.Il cheama pe al meu,eu eram deja lesinata,nu mai aveam putere.Si hai inca o data,al meu ma incurajeaza si inca de doua ori am impins pana la albastreala si a iesit caputul.A fost greu,si cu toate ca a fost micuta,tot m-a taiat.
Oricum deja incep sa uit...satistactia e mult mai mare cand o vad pe gagica mea,care e cumintica(inca)
Am sa pun niste pozici,sa imi fac iara timp.
Nu mai ma uit peste ce am scris,ma cheama datoria...scuzati greselile gramaticale

Sabina Y. si Erika(31 august 2007)
japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

SAbinuta FELICITARI!!!
BB Gheo sa fie sanatos si mancasios!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Pinacolada, felicitari pt bebe Rares.

Sabinutza, felicitari pt bebe Gheo.

Sa va reveniti rapid, fetelor, si sa va buburati alaturi de familie!!!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Buna dimineata! Poate ma primiti si pe mine la schimbul 3, desi e cam pe sfarsite, cum e si psihicul meu.
Moldoveanca, Teodora, nu va faceti griji, suntem tot in formula 2in1, insa stau in umbra, atat de mahnita ce sunt.

V-am citit, insa recunosc, mi-au mai scapat pagini, asa ca nu ma simt in tema, si nu vreau sa gafez. Intre timp am cautat o groaza de informatii pe net, doar-doar ma voi convinge ca nu voi gresi cu nimic in privinta alegerii optiunii nasterii lui bb Iulius...insa nu prea mi se lasa loc de ales....

Mai pe scurt, nu am mai scris de sambata noaptea, de pe 2 sept, ca va spusesem ca plec la Iasi la control, drumul dus-intors a decurs bine, mai putin controlul.

Dr, cea care in momentul cand am fost internata la Barlad mi-a spus rece sa nu o mai caut pana dupa concediu, ca poate pleaca intr-o pestera, si ca sa-i dau si numele e vb de Popovici Diana... aviz amatoarelor de cezariene din Iasi...chiar nu refuza pe nimeni, ba inca iti cauta 1001 motive sa faci ceza.

Ca sa revin, dupa n discutii cu diverse mamici din Barlad si imprejurimi, toate-dar absolut toate cezariate, am inceput sa am asa un feeling ca asta ma paste si pe mine. Si credeti-ma asta mi se pare lucrul cel mai horror. Eu lucrez pt stat in operativ, am avut mereu probleme cu greutatea, numai cu Montignac nu am slabit, ci doar prin sport, alergat fratica 5-6 km zilnic, abdomene la greu. Ar insemna sa nu-mi mai revin niciodata, e vb totusi de un muschi taiat... si sa nu mai pup bareme niciodata.

Dar ca sa vedeti ca totusi pt mine bb e muuuuuuuult mai important, am inceput sa ma documentez serios, sa ma programez pe la eco, sa caut alti dr, ca doar n-o fi asta ultima dr din Iasi.

In fine, initial ma cearta ca nu am mai sunat cat a fost ea in concediu..., ca trebuia sa continui cu Utrogestanul, ca Gravibinonul era mai bun decat Gynipralul... ma rog... de unde sa-l iau (cica e scos din productie, abia acum in toamna revine pe piata), la faza cu Gravibinonul am si fost dezamagita de fff multe persoane care mi-au promis si nu s-au tinut de cuvant, desi am specificat clar ca le platesc, numai sa le trimita cu plata ramburs, sau un nr de cont, nu mai zic de n-shpe fiole moka promise de Irlandeza, cica acum(acum vreo 10 zile) le-a lasat in tara la socrii ei...dar probabil asteapta sa nasc, si apoi le trimite, plus ca nici nu-mi raspunde, macar sa nu-mi mai fac sperante....
Yaya, Terrapin multumesc pt griji, sper sa fie primite, chiar daca vin mai tarziu.
Miaunici, multumesc pt pontul cu comanda in farmacii, insa nu a tinut, se pare ca nu mai exista in stoc.

Roxana, de ce nu am si eu capacitatea ta de a structura frumos ideile, sa priceapa toata lumea? Un pt tine, bb Andrei si Alex.

In timpul ecografiei, ma mananca limba si intreb daca e ok sa nasc natural, sotul sare si el in ajutor, la care dr reia ecografia, si toate lucrurile bune se transforma in motive de a naste prin ceza, respectiv:
ca nu vad ca am lichid putin? Si aici am semne mari de in trebare, pt ca la fiecare eco, inclusiv morfo, bb avea vezica plina mereu, si dr sau ecografistu ziceau ca nu a facut bb pipi azi...si am concluzionat eu acum, ca bb poate avea probleme renale, asta find si cauza oligoamniosului (oligohidramniosului=lichid putin), INSA DR NU A TINUT CONT DE ACEST LUCRU NICIODATA,
ca nu va aluneca cum trebuie...ca bb se poate bloca la un moment dat pe canalul de nastere...si va zic, sunt laaata in bazin... si sa trebuiasca cezariana de urgentaTomasa, parca tu ziceai ca sunt dr care te lasa sa gusti cateva ore din travaliu, asa de pofta, si apoi invoca motive de ceza, ca bb abia mai are loc, ca a fost traumatizat in timpul contractiilor mele...

si incepe partea cu suferinta fetala produsa de Gynipral, de tahicardie, desi nici macar nu s-a uitat pe biletul de iesire din spital si pe retete, ca sa vada ca pt tahicardie mi-a fost prescris Diazepam, si nu am avut decat vreo 4-5 episoade de palpitatii, si sa nu ma supar daca bb va trebui resuscitat si va primi apgar 3, si totul e pe raspunderea mea.... si ca travaliul e traumatizant pt bebe...Deja simteam ca mi-l scotea si bolnav de inima, Doamne fereste.

La care eu vin cu contraargumente, ca doar am mai citit si eu, de la 4 luni de cand stau in casa asta fac, si-i zic, ok, orice bebe sufera in timpul travaliului si isi revine, si-mi raspunde... nu si un bebe care a suferit si in timpul sarcinii.

ok, zic, va rog faceti o echipa de medici, sa actioneze in timp util, si vor fi toti remunerati corespunzator, la care zice.... ce echipa draga?? la nastere vei fi numai cu mine (adica culege numai ea banul?)

De epidurala, nici nu mai zic, a scos-o total din discutie.

Ii zic, Ok, mai cer si alte opinii, ma mai gandesc pana pe 15 sept, si o anunt atunci....cica nu, ca nu are rost sa mai fac si alte controale, ce test de stres sau analize. Toate astea in prezenta sotului meu, care ramane consternat la auzul problemelor care le are bebe.

Si discutia continua numai cu dr in cabinetul alaturat...urc pe masa, imi recolteaza lame, si zice... mda, ai si infectie(desi facusem analize si in spital si cu o saptamana anainte de control)... si tu vrei natural...

Iesim pe hol la sot, ii zice, again, de cele n-shpe probleme, ca nasc natural pe semnatura mea. Si ajung tot la vorba voastra... toate bubele cele rele, tot in babei mele.

Acasa, al meu zice hotarat ca voi naste natural cu aceasta dr, ca de ce sa mai repet eco si controale acum, si de ce sa-mi caut alt dr... ma rog, totul ca sa nu fie bine.

Plus ca zilele trecute am facut injectiile cu Dexametazona, pt maturarea plamanilor, din 12 in 12 ore, si bb abia daca se misca o data la 6-7 ore.

Si na! ca am ajuns buboasa forumului, si preferam sa tac, sa nu ma mai plang.

Ieri am implinit 35 saptamani, si-mi doresc macar inca 2 saptamani cu bb la purtator.

Proaspetelor mamici le doresc refacere rapida alaturi de bebelusii lor sanatosi, papaciosi si norocosi!
Iar viitoarelor mamici, nasteri cat mai usoare, lipsite de complicatii, sa decurga totul asa cum va doriti!

Mergi la inceput

Mamici ,de la ce varsta se da ceaiul de colici bebeilor?

Mergi la inceput