Mamici de septembrie - octombrie 2007 (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Despre refacere

La o ora si ceva dupa nastere am cerut la baie, si am mers pe picioare la pipi. Totul a mers ok, e important sa poti face singura si sa nu ramana vezica plina.

Uterul s-a retras foarte bine. Imediat dupa nastere dr a verificat pozitia, colul, tot. Cica totul era intact, mare minune dupa asa copiloi mare. A doua zi imi cautau uterul sus si se mira moasa aia ca se coborase deja la locul lui. DE mancat am putut manca imediat, ceea ce am si facut. Ba chiar am avut scaun in spital, ce e drept cam greu, dar totul a fost ok.

Deci eu sunt ok, cusatura ma ustura desigur, insa pot sta in fund si perseverez sa ma asez. De ieri am observat la dus ca mai cad firele (este cu fire care se resorb si cade partea ramasa in afara dupa nod). Ma cam strange, ma ustura si mananca cumva, semn ca se vindeca. Voi supravietui sigur. Fac mereu dus caldut si imi mai dau cu rivanol.

Singura problema de refacere a fost efectul prelungit al anesteziei, ceea ce nu am resimtit la prima nastere. Senzatia ca nu ma pot misca in prima noapte a fost oribila.

Hemoragie nu am facut, doar am sangerat mai mult la ceva timp dupa nastere, cand BB sugea si avea contractii de strangere a uterului foarte putenice. O cadere am avut insa in noaptea aceea, de am necesitat iar masca de oxigen (zic iar ca mi-au pus de 2 ori si la nastere), dar cica era de la anemie. Insa a doua zi eram ok, dupa primele foieli pe hol eram in forma.

Acum zau urc si cobor, car, fac ordine (am facut luna in garaj!). Numai ca imi e greu sa o ridic pe Alex, am senzatia ca ma doare burta.

Asaaa, am 72 de kg, de la 82 cate am avut cand am nascut. Deci am ramas cu 9 kg deocamdata. M-am desumflat, am si eu glezne, sotul meu a exclamat ca am picioare frumoase cand m-a vazut prima data desumflata. Dar am si o burta oribilaaaaaa. Este ceva sinistru, zici ca sunt in continuare gravida, este flasca si mare. Samabata avem musafiri de Sf Marie si imi e jena sa ma arat asa. As fi cam de 4-5 luni asa, dar 4-5 luni ale mele, adica asa cum eram eu la 4-5 luni, ca voi erati multe silfide. Si dardaie ca o piftie asa, zau ma calca pe nervi. Partea fericita este insa ca nu am deloc vergeturi pe burta, puteti sa ma urati pentru asta. Am insa cateva dungi noi pe sani facute dupa furie, exact ca la Alex.

Cam asta cu refacerea, revin cu restul.

Pentru Carpatina

Taticul s-a adaptat ok, mi-a fost de mare suport in spital. Demult nu ma simtisem asa sustinuta si ajutata de el. Pentru el nu e primul BB, deci acum a fost foarte sigur pe el si nu am avut nici o problema de adaptare. Greu cu noptile nedormite insa, mai ales ca merge si la serviciu, dar ma ajuta fara comentarii. Este foarte fericit, e innebunit dupa BB (de fapt el este innebunit dupa copii in general), mai ales ca este copia lui.

Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

mada,luy multi ani fericiti si de acum incolo !!!!!!!!

danielle 37+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Bine ati revenit Devylla si Roxana!

Mai, parca sunteti siameze voi doua! Ati plecat in aceeasi zi.. v-ati intors in aceeasi zi!

35+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Bine ai revenit, Roxana! Ne-ai lipsit tare mult! Ne bucuram ca sunteti bine. Adevarul e ca mare minune cum a iesit bebe Andrei, dar ati fost doi curajosi.
Eu cred ca voi naste prin cezariana si chiar intrebam fetele care au nascut prin cezariana cum decurg lucrurile, ca habar nu am. Mai am o intrebare legata de alaptat. Cand alaptezi ce nu ai voie sa mananci?

Carmen 35+ Andrei
Asa creste bebele nostru http://bd.lilypie.com/RMNXp10.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

felicitari roxana ptr. taria si optimismul de care dai dovada ! bebe Andrei sa fie sanatos,fericit,papacios si fara colicei !!!

danielle 37+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

ROXANA..multumim pt detalii, ai scris atat de bine si de frumos. Dar dr. tau nu ti-a facut eco inainte de nastere? Nu stia cam cat de mare e bb?

Te-ai chinuit rau de tot...macar ai acum o satisfactie cu cel mic. A fost o situatie surprinzatoare si nu ai mai avut ce face decat sa mergi inainte. Eu te . Multa bafta!

urmychance38baietelul nostru

Mergi la inceput

Despre BB

Cum spuneam, BB a avut 4850 gr, 53,5 cm, si APGAR 10 de la inceput. E tare frumusel, e brunet brunet, zici ca are parul lui tati, pana si plantatia este la fel. De abia deschide ochii, a fost cam traumatizat la lampa, va povestesc imediat. Sunt albastri cenusii, deci vor fi inchisi la culoare. Este mare, dulcic, lipicios si ma bucur ca este sanatos.

In general este cumintel, mananca si doarme. Sunt insa probleme cu stomacelul, din pricina completarilor cu lapte praf (revin si aici cu detalii) nu prea face KK singurel si necesita ajutor cu termometrul. Pana face plage rau si e agitat si nervos si noaptea trecuta nu am dormit deloc. Abia spre dimineata mi-a picat fisa si l-am ajutat sa presteze necesitatea. De papat papa, ar manca mereu. A dat de biberon si e mai puturos acum, insa e tare fericit cand mananca. Trebuie sa ii faca cineva o poza cum sta pe umarul meu dupa papa, e atat de satisfacut, te apuca si rasul.

E iubaret, vrea sa stea lipit de mine mereu. Nu vrea leganat insa.

Legat de sanatate, am avut in spital aventura cu icterul. La exetrrnare vine neonatoloaga si zice ca are icter sever, ii face analize si BB are B3 ca si tati. Deci incompatibilitate de grup. Insa eu aveam anticorpi absenti. Pana la urma au facut si o blirubine, era mare, 16.9. Au decis sa stea la lampa. A fost crunt, i-au lipit ochii cu comprese si leucoplast, si a stat in incubator sub lampa, langa mine. Plnagea bietul, trebuia sa il iau mereu de acolo sa il linistesc. Dadusem de o nebuna de asistenta nu voia sa ii mai dea completare, si il punea la san (eu nu aveam inca laptic) si ii dadea glucoza pe care o scuipa. Asa ca urla de foame. A fost crunt, am plans si eu ore in sir pe lanaga el. Nu va spun ce l-au chinuit sa ii recolteze analize, una din manute este si acum umflata si vanata. Saracul a ramas cu o trauma de la atatea itnepaturi (ca i-au facut din nou si luni) incat numai cand il asez sa il dezbrac plange ingrozitor. Am ajuns sa ii dau suzeta ca sa il pot schimba.

In noaptea de duminica l-am scos de la lampa, a plans continuu ore in sir. Insa pana dimineata iar aparuse coloratura si nu voiau sa ma lase sa ies. Pana la urma am negociat cu doctorita sa mai stau cu el 8 ore la lampa si sa plec seara, insa le-am zis ca eu plec oricum seara indiferent ce este, plec pe semanatura. Tot ziceau ca daca se agraveaza icter o sa vreau sa ma intorc si nu ma primesc, ete fleosc, daca imi puneam mintea ne luam lampa din aceea acasa. In fine, in tura de seara am gasit o doctorita super, f buna si draguta, mi-a zis ca e ok (dar si statuse, ca ii dadusera iar completarea si era satul bbul), i-a facut un test Kumbs care a aratat ca nu are anticorpi.

Mi-a explicat si care e problema cu icterul si incompatibilitatea de grup, va zic si voua ca sa stiti. Cica anticorpii cu pricina, daca ii avea, ii atacau globulele rosii si permiteau ca bilirubina sa creasca mai rau decat in cazul unui icter fiziologic. Insa daca nu au descoperit anticorpi la el, eu decis ca era doar ictez fiziologic si fusese mai galben bietul pentru ca nu se hranea suficient. Acum nici nu mai este galbejit.

Marti dimineata a venit pediatra acasa si l-a vazut si a zis ca este un BB sanatos.

Despre spital

Pe scurt ca parca matzaie BB. Mult mai bine ca data trecuta, personal dragut. Am dat cam 150-200 mii la asistente, mai ales la cele pentru copii ca aveam nevoie de completare. Insa erau la dispozitia mea, numai sunam la buton. In afara unei babe nebune, au fost super.

Moasa a fost beton, draguta, pregatita, i-am dat 100 usd, la fel ca si la anestezist, care era insa un smecheras. Medicului i-am dat 150 euro si 200 usd.

Neonatoligii nu au dat deloc pe la mine, numai dumnica la externare si atunci cu fitze. In rest am cerut eu sa vina si am facut scandal. Nu le-am dat nimic, decat 1 milion celei de luni seara.

Saloanele erau curate, insa crunt de cald. Credeam ca mor acolo. AC era numai la sala de nasteri si mi l-au lasat la maxim. Am stat singura in salon de 3, m-am belferit. Erau locuri berechet.

Nu mai dadeau camasi pentru mamici si nici haine pentru bebici, deci luati de acasa. Vata multe trabuie si comprese sterile de pus peste. In rest a fost chiar ok. In afara aventurii cu lampa si icterul am fost multumita de spital de data asta, insa ultimele zile au fost o mare depresie pentru mine.

Gata, BB e in forma, revin cu detalii despre alaptat, revenirea acasa si Alex, ceva mai incolo. Pupici.

Rox 39+

Mergi la inceput

Nu mi-au facut nici o eco, la camera de garda nici tensiunea nu mi-au luat-o, m-au intrebat cum stau cu ea si cat am de obicei. S-au bazat pe eco de la 38 de sapt de 3.5 kg si au estomat ca are in jur de 4kg, ceea ce era ok pentru BB2. Nici la control nu s-au prins, intr-un fel i-am invinovatit si eu, dar pe de alta parte poate a fost mai bine asa. Ma alegeam cu o taiatura pe burta dupa un travaliu crunt si era pacat.

Despre ce nu ai voie la alaptat revin eu, am o listuta de la pediatra. Eu si asa nu ma omor cu mancatul, mai mult beau lichide.

Vad ca goanga mai doarme, va scriu repede despre alaptat - dar nu sunt un exemplu, sunt doar o experienta.

Laptic am, a venit, tocmai pentru ca am fost linistita si relaxata ca daca nu am nu e problema. BB a ajutat mult, cred ca asta conteaza. Alex nu voia deloc la tztzi, nu voia sa suga, nu tragea deloc deloc. BB Andrei avea instinct format, cand a pus gurita am crezut ca ma goleste dintr-o sorbire. Are forta si trage serios. La prima alaptare nu a vrut, ma si ingrijorasem, la a doua am zis ca rupe sanul. Si totusi nu am ragade, mi-am facut eu singura la un moment dat cu pompa electrica. El e un finut, apuca bi ne si nu am avut probleme. Noaptea trecuta a cam muscat ca era nervos de la burtica.

Furia am facut la 3 zile, in spital, dureri crunte si vergeturi pe sani. Insa BB a facut treaba si nu a fost asa traumatizant ca data trecuta. Am scapat de mastita, putina febra am avut. Imi mai apar niste noduli la subsoara, insa se duc dupa supt si comprese reci.

Nu alaptez xclusiv, aici am zis ca nu sunt un model. Pentru ca nu se satura, ar manca din juma in juma de ora, si chiar si asa plange. Insa e vital sa ia si san pentru ca asa faca KK singurel si nu are asa multe gaze. Ii dau si laptic praf, mai nou nu ca si completare, ci ca si masa. Adica are mese de san care tin si 2 ore, si la urmatoarea ii mai dau bibe. Papa mult mult la bibe, si cate 60-70 ml odata. Sanii produc si ei ceva cred, dar mai putin. Insa am gresit ca l-am puturosit cu bibe. A fost ideea lui tati, ne-am cam ciondanit, insa nu prea ne descurcam sa ii dam cu lingurita completarea.

Cam asta...acum este pe alimentatie mixta si intentionez sa il alaptez atat cat pot de mult si cat am laptic. Laptic de la muls nu prea vrea, prefera direct la san.

Rox 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Roxana multumim mult ca iti faci timp sa ne povestesti asa amanuntit totul. Esti o curajoasa...ne dai si noua din forta care aia avut'o, mie cel putin mai fricoasa cum is. Felicitari

38+ Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Roxule, mie imi plac filmele de groaza... Cand ai timp, te rog frumos sa nu ma menajezi si sa imi trimiti pe mail sau PM detaliile picante ale nasterii lui bebe Andrei. La mine singurul lucru care functioneaza pentru a-mi face curaj este sa ma astept la ce e mai rau. Te rog sa imi povestesti cat de rau poate fi... Cine stie, poate pana la urma imi iau si trusa epidurala cu mine... Hihihihihihi...

Bebe Yannis in evolutie

M-am facut mare

Mergi la inceput