Mamici de septembrie - octombrie 2007 (75)
Raspunsuri - Pagina 12
Roxana_G spune:
Bine v-am regasit. Abia m-am invrednicit sa scriu si sper sa apuc sa scriu macar cateva vorbe pana incepe Andrei sa protesteze. Sunt numai cu el astazi, ca si ieri de altfel, insa zau daca am apucat sa fac ceva decat sa ma spal si sa mananc si sa dorm. O sa va povestesc cu detalii, pe capitole, promit, si sper sa pun si poze cand mi le descarca sotiorul din camera cea noua. Insa trebuie sa aveti putina rabdare cu mine.
In primul rand as vrea sa va multuemsc din suflet pentru tot, pentru ca mi-ati fost alaturi, pentru suport, pentru cuvintele frumoase, pentru urari, pentru prietenie. Mi-au fost sincer un sprijin si m-au bucurat enorm, si imi cer scuze ca nu am reusit sa raspund la toate mesajele si telefoanele voastre.
Apoi as vrea sa felicit toate mamicile care au nascut intre timp, am fost la curent, sper ca nu am ratat niciuna.
Felicitari proaspetelelor mamici si refacere rapida! Sa va traiasca puii, sa fie sanatosi si norocosi, sa va bucurati de ei!
Pentru restul, va doresc sa fie o sarcina usoara pana la final si o nastere cat se poate de usoara!
Sabina este ok, am primit mesaje de la ea, si ea a fost hotline pentru mine si o prietena minunata.
In rest incep povestirile pe rand, sa apuc sa postez si eu ceva. Si am mult mult de recuperat din urma. Va rog sa imi raspunda cineva la ce capitol am ramas cu ultimul meu mesaj, sa vad de unde am de recuperat.
Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
moldoveanca spune:
Yuhuuu,a revenit Roxana.Ti-am lipsit mult lipsa dar in acelasi timp imi dau seama ca asa frumusete de baiat are nevoie de mami zilele astea pupici multi
teo
moldoveanca spune:
Bravoo Sabina si bine ai venit pe lume bebe Gheo sa fii sanatos si sa ajungi un mare artist
teo
carpatina spune:
Felicitari compozitoareo! Bun venit pe lume bebe Gheo! Sa iti bucuri mereu parintii, sa fii sanatos si norocos!
35+ cu Ioana
carpatina spune:
Mai mamicilor.. mai povestiti rogu-va si de proaspetii tatici? Ei cum se descurca in noul rol?
35+ cu Ioana
Roxana_G spune:
Despre nastere
Dupa cum stiti, mi s-au rupt membranele, ocazie cu care am vazut si eu si lichidul si dopul cu pricina. DD mi-a fost alaturi, si nu eram singura. Insa a fost o minune. Sotul trebuia sa plece devreme, insa nu s-a putut trezi la timp. Pe la 10 fara cred a venit sa ma trezeasca sa imi spuna ca pleaca. Il auzeam gata sa iasa pe usa, si mi-am amimtit ca nu imi lasase bani pentru menajera. M-am ridicat sa il strig si in pragul scarii a inceput sa curga lichidul. Curgea mult, era transparent, si simti cum nu poti sa il controlezi. I-am zis ca s-a rupt apa si ma duc la baie sa ma asigur ca nu e pipi. Nici nu am apucat sa ma dezbrac ca a busnit un suvoi de apa si dopul gelatnos a cazut pe jos pe gresie. Era vascos, in cantitate mare mare, galbui, si fara firicele de sange.
Cam asta a fost delcansarea. Noaptea avusesem dureri, contractii din cele de care aveam eu mereu, dureroase, nimic deosebit. Le-am ignorat. Dupa ce a busnit apa, nu a mai curs asa mult, curgea numai la miscare si in cantitate mica. Am plecat la spital insa abia dupa 40-45 min cand am avut cu cine sa las fata.
Mers la camera de garda, internare. A urmat o nastere grea grea, nu as vrea sa sperii pe nimeni, asa ca nu dau detalii horror aici. Ideea este ca dupa Alex am zis ca mai fac inca 10 copii, acum m-am jurat ca nu imi mai trebuie si daca Andrei ar fi fost primul nu cred ca mai faceam copii. Cred ca asta spune multe.
Detalii tehnice va pot da insa. Am facut injectii cu antibiotic pentru membrane rupte, 1 la 12 ore. Mi-au pus perfuzii cu ocitocina pentru ca pierdusem mult lichid, contractiile sunt mult mai puternice decat cele firesti nestimulate. Ajuns cu col inchis, intr-o ora jumatate de la perfuzii aveam dilatare 5, am facut epidurala. Peste inca o ora eram la dilatare maxima, desi oprisera demult perfuzia cu ocitocina. BB din pacate nu se cobora pe canal, aici a fost partea mai dificila.
Pana la urma s-a reinnoit doza de anestezie, ma pregateau de cezariana, a fost o ultima incercare pe masa de nastere sa vada daca il scot. Nici o secunda nu s-a pus problema ca e prea mare, se asteptau la 4 kg si erau convinsi ca iese fara probleme. Numai ca nu voia sa se coboare. Eu cand am auzit de cezariana, m-am pus nene pe impins (cu tot cu instructiuni sa nu ma ajute nimeni si sa nu se atinga de burta - le-au respcetat!) si se pare ca BB incepea sa inaitneze. Dr Badiu a verificat si a zis ca loc suficient, ca ii incap 2 degete pe langa cap, asa ca s-a renuntat la cezariana. 40 min a durat pana a iesit capul lui BB, mai mult nu vreau sa spun ce a insemnat pentru mine. Adica nu a inseamnat nimic, sincer am si uitat, imi amitnesc doar fapte, nimic din senzatii. Epiziotomia se face numai tarziu de tot, cand BB e deja pe canal, eu ma tot rugam sa taie mai repede. Nici nu am simtit-o.
Am avut mare noroc, BB a iesit cu umerii pe rand, unul l-a scos cu tot cu manuta. Era la un pas sa se blocheze, asta inseamna forceps. Dar a iesit pentru ca asa a vrut DD sa fie asezat exact cum trebuie. Caraia usor, era mare mare si brunet foc.
Ce sa va mai spun...Ce va mai itneresa pe voi pe aici?
Anestezia e minunata, fara ea simti ca mori, eu inainte de ea am avut un moment de colaps, am fugit cu punga cu perfuzia in mana dupa moasa. Insa doza de dinainte de expluzie nu a fost ok, nu mai simteam bine contractiile, asa ca am impins si fara contractii, altfel dura prea mult. Doza a fost cam mare pe total, noaptea ce a urmat a fost cam grea, nu imi puteam misca fundul si picioarele, abia peste 20 de ore approx am putut sa mi le coordonez perfect.
Epiziotomia este ok, m-a taiat pe aceeasi dunga ca si data trecuta si a zis ca acum este chiar mai mica. Asta pentru ca totusi capul a iesit chiar ok, ba este perfect. La Alex era umflata rau, oasele erau incalecate. Andrei are capul rotund, aproape perfect, ca de cezariana. Cusatura a fost crunta, nu se mai termina, simteam acul ala afurisit. Ma plictisisem. L-am intrebat pe doctor daca mai sunt functionala si a zis ca da, si i-am precizat "nu asa, adica in sensul acela" si a zis razand sa stau linisttia ca voi fi ca noua, ca d-aia munceste el atat acolo.
Au recoltat si celulele stem, au si luat cutia in aceeasi seara.
Placenta a iesit singurica, fara mari eforturi, era imensa, ca pentru un BB asa mare.
Cam asta cu nasterea. Daca mai aveti intrebari...Continui cu alte capitole.
Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
carpatina spune:
quote:
Originally posted by luy
A, sa va zic ca astazi implinim 10 ani de la casatorie. Si chiar vorbeam cu sotul de dimineata, ca am primit cel mai frumos si mai de pret cadou !
Aniversare fericita! La cat mai multe!
35+ cu Ioana
carpatina spune:
quote:
Originally posted by Mada28
Si noi implinim astazi patru ani de la casatorie.
Aniversare fericita si tie! La cat mai multe!
35+ cu Ioana
alehiam spune:
Roxana bine ai revenit
Aici ai ultimul mesaj:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=106473&whichpage=7
Mad cu Robert
danielle02 spune:
bine ai revenit roxana !!!!!!!!
ne-a fost dor de tine
danielle 37+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici