SEMN CA FATUL ARE MALFORMATII CARDIACE

SEMN CA FATUL ARE MALFORMATII CARDIACE | Autor: kay

Link direct la acest mesaj

salutam gravidutele, viitoare mamici !

eu sunt o mamica de capsunica (mai-iunie 2007), iar fetita mea, Sonia s-a nascut cu malformatii foarte grave la inima. (www.helpsonia.com)n-am stiut nimic din timpul sarcinii. ceea ce vroiam sa va zic e ca exista un indice care arata ca ar putea exista malformatii cardiace. mi-a spus chirurgul care a operat-o acum o luna in Germania. deci, sper ca reusesc sa exprim clar :

un fat cu malformatii cardiace are indicele de rezistenta pe arterele uterine (IR) marit, dar nu toti cei care au indecele acesta marit au malformatii. eu am avut acest indice marit de la 12 saptamani, iar in final am ajuns la preeclampsie, iar Sonia nu a mai crescut de la 33 saptamani.

deci IR, care masoara cat sange ajunge in placenta, deci cat se hraneste si oxigeneaza copilul. daca inima nu ii bate bine sau exista ceva anormal, asta e un semn.

LA MAME se manifesta ca o preeclampsie normala : tensiune ridicata, edeme etc.

REPET : nu toti copiii care au aceasta problema sunt cardiopati, dar e mai sigur sa verificati.

multa sanatate,
Oana si Sonia

oana si Sosonica Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

rosioara

100.000 USD pt a salva viata Sosonicii cont RON : RO59RNCB0318088189010001!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Multumim.,Kay. Dumnezeu sa iti ajute puiutzulsa fie bine!!!

Pupici,
Angelique 24+ bb Victor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

kay, esti extraordinara! ma bucur mult ca ai gasit puterea sa ajuti si alte mamici. multa sanatate soniei

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Oana, ca si gravida e important sa sti ce "cauti". ori noi nu prea stim decat ce ne spun medicii proprii...
Cand exista dubii asupra starii de sanatate a mamei/fatului (cum exista la tine de ex. problema tensiunii) atunci e bine sa se faca investigatii mai amanuntite. Ce daca doctorul iti spune sa stai linistita ca nu e nimic... mai bine sa te ia de paranoica si sa se dovedeasca ca a avut el dreptate decat sa fie invers. Mai bine sa sti ce riscuri exista.

Felicitari ca ai gasit timp sa le spui viitoarelor mamici din experienta ta.

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Donati pentru inima Soniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Sanatate multa Soniei! Am vazut-o la Prima TV si am aflat ca deja a avut o operatie... Sa dea Domnul sa strangeti banii si sa fie bine!

Ioana
15+
burtica

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Kay

Si pt Sonia felicitari pt depasirea pragului de 3 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu am avut IR marit la toate ecografiile facute, si copilas sanatos.
Am mai avut si lichid amniotic in exces.

de aceea am si fost monitorizata mai frecvent ecografic - dar pana la urma a fost bine.

Dupa cum s-a spus, nu este un indicator absolut.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Kay , ma rog ca fetita ta sa fie bine , sa reuseasca operatia si sa se bucure de o copilarie normala...

Si eu am avut IR-urile crescute la 14 sapt ( 0.73 si 0.71 ) insa la 23 sapt scazusera pana la aprox. 0.4 ambele. Riscul de preeclampsie exista si la mine , insa bebelusa ia bine in greutate. Tu ai avut IR-urile mari pe intreaga perioada a sarcinii ?

23+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput