Profesorul trebuie sa educe?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Pai cum sa procedeze? Sa discute cu el! Preferabil nu in fata clasei, pentru ca s-ar putea sa-l provoace la un circ in plus .
Da, e si asta o forma de educatie! Nu poti sa nu vorbesti cu un elev care deranjeaza orele.

Pot sa spun ca discutia mea cu Dora a capatat in ochii mei o alta lumina, atunci cand ea si-a definit pozitia, folosindu-se de acel citat biblic.

Dar tu Denizel la ce fel de educatie te referi? Eu nu cred ca sta vreun profesor de vorba cu un elev decat atunci cand ii deranjeaza orele... fie ca face zgomot, fie ca miroase urat (ca mai sunt si de astia).
Am recitit posturile Dorei si eu atata deduc. Recunosc ca sunt cam batuta in cap, dar nu mi se pare ca prin mesajul biblic Dora a vrut sa se puna undeva in locul lui Dumnezeu.

Am mai spus-o, profesorii, cei mai dragi mie, au fost cei care in timpul orelor mai faceau si cate un pic de educatie.
Copilul trebuie atentionat atunci, la momentul faptei. De asemenea copii testeaza si limitele profesorilor nu numai ale parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Soleil

Am zis ca nu ma mai bag in astfel de discutii, dar am senzatia ca aici e dialogul surzilor...
Unii spun ca uneori e bine/e necesar sa faci si educatie copilului, altii spun ca niciodata un profesor nu trebuie sa faca educatie copilului.

Si-a mai venit un surd...

Nuage, spune-mi ca macar tu ma poti intelege!!!
Am zis de un catralion de ori: intr-o societate in care respectul este la coada listei de calitati, este necesar si obligatoriu ca profesorii sa invete copiii ce este acela respect. Cel mai bun mod de face aceasta, este ca ei insisi (profesorii!!!!!) sa trateze copiii cu respect.
De cate ori trebuie sa repet?
Daca profesorii, alaturi de parinti de altfel, si-ar pune asta in minte, ar fi grozav pentru evolutia societatii in care traim .

quote:
Daca educatia inseamna mai mult decat atat... atunci da, apare o problema.
Profesorii copiilor vostri au incercat sa le faca altfel de educatie? Sau discutia asta e ca povestea cu drobul de sare?

Ti-am povestit, sigur ti-am povestit. Si sigur ai citit ce am povestit! Ce sa fac mai mult?

Si, indirect, imi dai dreptate: ai emotii in legatura cu inceperea gradinitei? De ce ai emotii daca toate-s bune si frumoase?
Iti spun eu de ce: fiindca in sistemul actual de invatamant, totul este la voia intamplarii.
Tu, ca parinte, nu stii ce indatoriri au educatoarele, nu stii ce vor face si ce nu vor face, nu stii pana unde merg cu asa zisa educatie, nu stii cum sa procedezi si ce raspunsuri vei primi in cazul in care educatoarea face greseli cu fetita ta.
In gradinite, copiii inca sunt pocniti. De cate educatoare care pocnesc cc copiii (nu mult, "doar" una la fund sau cate una peste cap ), ai auzit sa fie date afara din invatamant?

quote:
Dar pana la discutia cu pricina, intre 4 ochi si 4 urechi, ce trebuie facut? Atunci, pe loc? In timpul orei?

Cum ce? Educatie!

Nu vad de ce e atat de important ce cred eu ca trebuie facut pana la discutia intre 4 ochi.
Daca vrei, iti spun ce am facut. Cu maaaare succes! M-am dus langa copil si i-am spus incet! :-)) ca dupa ora urmeaza sa discutam putin. Garantat, pana la sfarsitul orei, copilul ala nu mai misca .
Asa cum am mai spus , nu trebuie sa sufere copilul tau, ca alti copii au nevoie de educatie, care educatie ar trebui sa se impleteasca strans cu predarea lectiei .

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by filofteia
Dar tu Denizel la ce fel de educatie te referi? Eu nu cred ca sta vreun profesor de vorba cu un elev decat atunci cand ii deranjeaza orele... fie ca face zgomot, fie ca miroase urat (ca mai sunt si de astia).
Am recitit posturile Dorei si eu atata deduc. Recunosc ca sunt cam batuta in cap, dar nu mi se pare ca prin mesajul biblic Dora a vrut sa se puna undeva in locul lui Dumnezeu.

Acuma pe bune, Filofteia! tu gasesti potrivit ca un profesor sa ii spuna unui copil, in timpul orei!!, ca miroase urat? Eventual sa ii tina si o predica despre spalat, nu?!?
Grozav! Asta da educatie!!

Si inca ceva, Filofteia:

1. incearca te rog si citeste toate postarile, inainte de a participa la discutie

2. intreaba pe Dora de ce a simtit nevoia sa puna acel citat.
Pana una-alta, citeste-l si tu! Acolo nu e vorba despre nimeni care s-ar putea crede Dumnezeu, ci despre Adevar, invataturi sanatoase, si unii care nu suporta invataturile sanatoase .
Hai sa vorbim in cunostinta de cauza! Pliz!!

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Si inca ceva, Filofteia:

1. incearca te rog si citeste toate postarile, inainte de a participa la discutie

2. intreaba pe Dora de ce a simtit nevoia sa puna acel citat.
Pana una-alta, citeste-l si tu! Acolo nu e vorba despre nimeni care s-ar putea crede Dumnezeu, ci despre Adevar, invataturi sanatoase, si unii care nu suporta invataturile sanatoase .
Hai sa vorbim in cunostinta de cauza! Pliz!!

Mai Denizel, am zis de la inceput ca sunt mai batuta in cap. Am citit tot, am cautat intai citatul si tocmai ca n-am inteles ce vrei sa spui am postat.

quote:
Acuma pe bune, Filofteia! tu gasesti potrivit ca un profesor sa ii spuna unui copil, in timpul orei!!, ca miroase urat? Eventual sa ii tina si o predica despre spalat, nu?!?
Grozav! Asta da educatie!!

Bineinteles ca nu in timpul orei, dar asa cum mai spuneau si fetele fiecare intelege ce vrea din tot subiectul asta. iar predica despre spalat depinde de varsta si parintii copilului daca este necesara sau nu.

Se pare ca tu in invatamant (ai spus parca 6 ani) ai intalnit numai copii educati si rafinati.

Ca sa nu vorbesc de adolescenti cand o vorba a profesorului poate face mai mult decat 10 ale parintilor.

Mergi la inceput

quote:

Se pare ca tu in invatamant (ai spus parca 6 ani) ai intalnit numai copii educati si rafinati.

Nu, Filofteia, nu am spus nici ca am 6 ani in invatamant, nici ca am intalnit numai copii educati si rafinati. Dimpotriva, am spus ca am predat inclusiv intr-o scoala din Ferentari. Te rooog, citeste ce se scrieee!!!

quote:

Ca sa nu vorbesc de adolescenti cand o vorba a profesorului poate face mai mult decat 10 ale parintilor.

M-ai lovit!!! EXACT de asta imi e mie teama!!!
Esti cadru didactic? Daca de ex, consideri tu normal sa ii explici copilului meu care-i treaba cu alcoolul si cum n-are nik daca mai gusta si el din cand in cand?

Mergi la inceput

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Nu, Filofteia, nu am spus nici ca am 6 ani in invatamant, nici ca am intalnit numai copii educati si rafinati. Dimpotriva, am spus ca am predat inclusiv intr-o scoala din Ferentari.

Denizel scuze N-am gasit nici cei 6 ani, nici Ferentari... iar eu spusesem "parca", si "se pare".

In ce priveste
quote:
Esti cadru didactic? Daca de ex, consideri tu normal sa ii explici copilului meu care-i treaba cu alcoolul si cum n-are nik daca mai gusta si el din cand in cand?

Nu sunt cadru didactic, n-am fost si nu voi fi. Nu cred ca vreun profesor explica asa ceva la scoala. Dar stai linistita ca-i explic eu alui meu stii doar. Ca doar si parintii mai trebuie sa completeze profesorii.

Dar nu ti se pare ca prea esti impotriva tuturor si ca doar ce spui tu este corect? De ce trebuie sa raspunzi cu argumente tuturor care nu gandesc ca tine? Vezi ca si tu ai simptome de profesoara. Dai prea multe lectii si celor care nu le vor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

quote:
Originally posted by denizel
Si-a mai venit un surd...

Stai linistita, ca io plec repede

quote:
Originally posted by denizel
spune-mi ca macar tu ma poti intelege!!!
Am zis de un catralion de ori: intr-o societate in care respectul este la coada listei de calitati, este necesar si obligatoriu ca profesorii sa invete copiii ce este acela respect. Cel mai bun mod de face aceasta, este ca ei insisi (profesorii!!!!!) sa trateze copiii cu respect. De cate ori trebuie sa repet?
Daca profesorii, alaturi de parinti de altfel, si-ar pune asta in minte, ar fi grozav pentru evolutia societatii in care traim .

Denizel, te inteleg. De fapt, te-am inteles foarte bine pana la replica cu variantele 1,2 si 3, moment in care m-ai pierdut pe drum - n-am mai priceput ce vrei de fapt sa demonstrezi...

Legat de emotiile mele vizavi de inceperea gradinitei - ai si nu ai dreptate. Am emotii pentru nu stiu ce fel de oameni sunt educatoarele. Dar crede-ma ca as avea aceleasi emotii daca as sti ca singura problema a educatoarei de la grupa mica este sa ii invete pe copii cum se deseneaza in contur si poezia pentru serbarea de la Craciun.
M-ar durea sufletul sa stiu ca ii lasa sa se certe intre ei, ca nu le explica faptul ca ciorba nu se soarbe din lingura, iar dupa ce mergi la toaleta trebuie sa te speli pe maini.
Sunt copii de 3-4 ani, iar astfel de educatie trebuie sa li se faca tot timpul. Indiferent de cine. Conditia principala pe care o pretind pentru a accepta aceasta educatie este lipsa de violenta. Inclusiv in limbaj.

Greseli in educatia fetitei mele fac si eu. Vor face si educatoarele. Indiferent cine se va ocupa de ea, va face greseli. Poate ca pentru carti sau tratate de psihologie nu-s greseli, dar sunt pentru mine, ca mama. Si vitavercea

Parerea mea ca problema mea, ca parinte, este sa supraveghez educatia pe care o primeste copilul de la straini si sa gasesc o metoda eficienta prin care copilul sa inteleaga unde trebuie sa spuna "Stop". Sa inteleaga care este linia in care ceea ce-i transmit altii nu mai coincide cu scara de valori pe care ma straduiesc eu sa i-o "implementez" .

A, si da, era important sa aflu ce trebuie facut atunci cand un copil deranjeaza orele. Pentru mine, personal.

Scoala strict ca si comunicare stiintifica nu o pot vedea decat de la 18 ani in sus. Adica studii superioare.
Pentru restul - stiu ca nu e scris in fisa postului ca profesorul sa faca educatie. Dar, sincer, m-as bucura al naibii de tare sa vad ca unui profesor ii pasa de copiii de la clasa atat de mult incat nu-i poate lasa in plata Domnului, cu tarele lor de comportament cu tot!

Tu, in cei x ani de invatamant, te-ai limitat in face strict comunicari stiintifice la clasa? Nu ai depasit niciodata dintre granita stiintific si non-stiintific?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Denizel,
Tu stii cel mai bine ce spune acel citat, ca doar detii adevarul absolut aici, pe topic. Si metodele pedagogice, psihologice si argumentele perfecte... Toti profesorii sunt niste indivizi lipsiti de moralitate, care scuipa, injura, put, lovesc copiii si cel mai adesea ii sodomizeaza, iar tu tre sa-ti aperi copilul de aceste fiinte care cu siguranta ii vor face rau copilului tau si il vor invata sa dea drumu' la robinet cu aceeasi mana cu care s-a sters la fund. Asa, ca sunt sadici si isi doresc sa faca o salmonela mica elevul. Preventiv, eu zic sa treci saptamanal pe la scoala si sa le dai cate o palma dupa cap acestor fiinte, ca sa nu uite cine sunt ei si cine esti tu.
Tu iti dai seama ca din toate postarile tale reiese ca te feresti si iti feresti copilul de educatia din scoala (da, cea a profesorilor), de teama vreunui abuz??? Scrisese cineva pe-aici de drobul de sare... se pare ca nu-s singura care a vazut asta.
Honey, intrebarile pe care mi le pui nu sunt justificate. La fel cum nu e justificat nici felul in care ripostezi la orice postare de-a mea, doar asa, ca sa ma contrazici. Ti-am zis ca in mare parte sunt de acord cu tine, in mare parte nu. Partea cu "NU" se datoreaza unor motive, convingeri, experiente pe care n-ai cum sa le demolezi tu cu niste replici grabite pe un forum.
Iar despre respect, mai bine te mai gandesti inainte de a posta. Desi n-ai folosit cuvinte injurioase, atitudinea ta fata de mine cel putin, este jignitoare. Prin felul in care tratezi dialogul. Dar am mai scris despre asta. Azi.

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Soleil, ai spus:

"M-ar durea sufletul sa stiu ca ii lasa sa se certe intre ei, ca nu le explica faptul ca ciorba nu se soarbe din lingura, iar dupa ce mergi la toaleta trebuie sa te speli pe maini.
Sunt copii de 3-4 ani, iar astfel de educatie trebuie sa li se faca tot timpul. Indiferent de cine. Conditia principala pe care o pretind pentru a accepta aceasta educatie este lipsa de violenta. Inclusiv in limbaj."

Corect. Insa, ce te faci daca educatoarea respectiva are metode cu care nu esti tu de acord??? Daca de ex. ii spune copilului "daca mai sorbi asa ciorbita, te pedepsesc!" Sau ii spune ca nu e frumos, dar nu stie ca trebuie sa-i dea si explicatii de ce nu e frumos?

Saaau, daca atunci cand copiii se cearta intervine brutal sau superficial si il nedreptateste pe al tau? Ar fi o problema, nu? Uite, si eu mi-am inscris fetita la gradinita, va incepe luni grupa mica (si sunt foarte, foarte ingrijorata si cu inima stransa). Insa, nu ama inscris-o pana nu am cunoscut-o pe educatoare. Si am intrebat-o fara nici un menajament daca si cum pedepseste copiii, daca foloseste bulinele negre si daca da, cand? Am intrebat-o ce face daca un copil ii smulge altui copil jucariile din mana, etc. A parut surprinsa, de unde am dedus ca nu este obisnuita sa i se puna astfel de intrebari (preventiv, nu cand s-a intamplat ceva) din partea parintilor. De ce am facut asta? Pentru a ma asigura ca educatoarea va continua ce fac eu acasa. Pentru ca eu am invatat-o pe fetita mea, de exemplu, ca nimeni nu are voie sa-i smulga jucariile din mana si nici ea nu are voie sa faca asta. Daca vrea o jucarie care este deja in mana unui copil, ori asteapta, ori o cere frumos. Daca acea jucarie nu i se da, trebuie sa inteleaga si sa isi cauta alta. Daca ea nu vrea sa dea jucaria din mana, nu trebuie sa o dea. Insa, din pacate, regula asta, desi de bun simt si corecta, nu prea o aplica nimeni. M-am saturat ca in parc fetita mea sa fie nevoita sa accepte mereu si mereu interventia unor mamici care vin si-i spun: "Haide Ianca, da-i si lui jucaria, nu fi rea. Nu vezi ca plange?" Si cum ramane cu respectul? De ce trebuie sa accept ca altii sa-mi invete copilul sa se resemneze, sa acumuleze frustrari...sau ca daca vrei ceva, e suficient sa faci putin circ si sa iei cu forta lucrul ala? Cum ajung ei sa se poarte mai tarziu? E doar un exemplu...

Pe mine ma doare sufletul mai mult pentru ca 90% dintre prietenele mele sunt multumite sau nu de gradintele la care isi duc copiii doar pentru ca: e curat, mananca bine, au jucarii, dotari super, au curte mare, au doctor, psiholog, il primeste cu scutec, il ajuta sa termine mancarica, etc. Si trec cu vederea sau nici macar nu isi pun problema educatoarei, metodelor de pedeapsa, recompensa, etc.

Eu nu cred ca Denizel este absurda, a si spus la un moment dat ca poate accepta implicarea profesorilor in educatia copilului ei (nu din exces de zel, ci in anumite imprejurari), daca acei profesori au aceeasi scara de valori, sau metode educationale si idei similare cu ale ei. Ceea ce, pana la urma, este un lucru cat se poate de normal si pertinent. Pentru ca daca eu nu sunt de acord cu palmita la fund, iar educatoarea, sa zicem, o considera necesara...atunci, da, am o mare problema! Si cred ca majoritatea mamicilor ar avea.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Doamne, nu-mi vine sa cred ce acide au devenit dialogurile la p-agina 9.Ideea topicului era daca profesorul face si educatie.Da.Ministerul care se ocupa de scoli si gradinite se numeste al Educatiei.Vorbim nu de un sistem informativ, ci de unul educativ. In scoala se formeaza sub atenta supraveghere a educatorilor (nb- cei care fac educatie) acele calitati necesare in viata : taria de caracter, consecventa, empatia...Sigur ca o buna educatie presupune o intelegere si un parteneriat intre parinti si corpul profesoral.Educatia nu se face cu palma sau cu parul.Cu vorba buna si cu exemple pozitive ai mai mult succes.Pe un alt site discutam cu o fata care ajunsa in clasa a XI-a spunea ca profesorii o plictisesc ca nu au simtul umorului, iar ea, in calitate de cabotin al clasei, mai descreteste fruntea clasei.Si discutand cu ea a reiesit ca "fractura educationala" s-a produs initial in familie, apoi in clasele primare.Un bun pedagog ar fi cel care ar putea sa ii puna deja probleme existentiale, gen " ce vrei sa faci cu viata ta ?", pentru ca acum este destul de debusolata, ea neavand nicidecum suportul educational primar.Dragi mamici, nu uitati ca numai impreuna cu cadrele didactice puteti sa modelati caracterul omuletului ce va fi OM in viitor.

Mergi la inceput