Profesorul trebuie sa educe?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

A, uitam sa spun ceva: pana acum, doar cea mai buna educatoare din gradinita mi s-a plans de el: cica nu vrea sa stea cu mainile la spate, cu spatele drept si cu genunchii lipiti .
Comentarii?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Multumita de raspuns.
F. nemultumita de inv.
Nu-mi permit sa urechez pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

quote:
Originally posted by denizel

A, uitam sa spun ceva: pana acum, doar cea mai buna educatoare din gradinita mi s-a plans de el: cica nu vrea sa stea cu mainile la spate, cu spatele drept si cu genunchii lipiti .
Comentarii?

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Iti imaginez ca pe masura ce va creste,nu se va rezuma doar la pozitia genunchilor.Eu,ca mama,iti doresc sa ai cel mai bun copil care sa-ti aduca numai bucurii.Ca doar asta vrea orice parinte,nu-i
asa?
sa stea cu spatele drept,mai inteleg,desi,eu una nu pot tot timpul.Dar de ce cu mainile la spate(are catuse?) si de ce cu genunchii lipiti?Eu,in locul tau,i-as cere sa stea EA asa 4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

quote:

quote:
Originally posted by dora78

1. Da, dupa ce tipa a facut niste chestii si a fost reevaluata, a "zburat" din invatamant, nu numai din scoala.

Reevaluata?
Da' daca lucra mai finut, nu o mai trimiteau la reevaluare, nu?
Hai mai Dora...Suntem oameni in toata firea...

Da. Care-i nemultumirea? Daca tipa a luat-o pe aratura prin martie, trebuia musai anticipat momentul din septembrie??? Hai, mai, ca suntem oameni in toata firea... chiar trebuie sa pisam orice cuvant?

Denizel, iti dai seama ca e 90% imposibil de realizat ce spui tu acolo? Si nu doar din cauza ca profii n-au studii de psihologie...

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!

Mergi la inceput

Dora, am o nelamurire mare cat China : care este motivul pentru care tii atat de mult sa te implici in educatia elevilor tai?
Chiar nu pot sa imi dau seama.

Si, repet o alta intrebare: care sunt calitatile care te recomanda pentru postura de educator non-stiintific?

Sa presupunem ca esti profa de chimie. Atunci cand iti schitezi in minte obiectivele lectiilor, cum suna acestea?

Varianta 1 (am luat-o de pe net)
La sfarsitul semestrului, elevii trebuie sa fie capabili:
- sa defineasca notiunile de atom, molecula, element chimic, simbol chimic, formula chimica, reactie chimica, volum molar, numarul lui Avogadro
- sa utilizeze corect limbajul chimic
- sa aplice la rezolvarea exercitiilor si problemelor, principiile teoriei atomo-moleculare si legeile fundamentale ale chimiei

Varinta 2

La sfarsitul semestrului, elevii trebuie sa fie capabili:

- sa deosebeasca o persoana profund morala, de una imorala, pe baza principiilor aduse de mine la cunostinta
- sa poata sa defineaca un om realizat, folosindu-se de: tiparul a (casa, masina, mobila stil in sufragerie), tiparul b (casa, vila de vacanta, barca cu motor, 2 masini), tiparul c (fara casa proprietate personala, fara masina, cu imprumuturi pentru cheltuielile din ultima parte a lunii, 3 copii)
- sa poata sa caracterizeze oamenii in functie de religia acestora
- sa faca diferenta intre palmita-data-cu-dragoste-de-mama si abuz

Varianta 3

O combinatie intre Varinta 1 si Varianta 2 .

A, inca ceva : cand iti vine un inspector in vizita, ca sa ii demonstrezi ca iti faci datoria asa cum ti se cere (?), strecori pe langa obiectivele stiintifice si vro doo de educatie morala? :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

quote:

Dora, am o nelamurire mare cat China : care este motivul pentru care tii atat de mult sa te implici in educatia elevilor tai?
Chiar nu pot sa imi dau seama.

Si, repet o alta intrebare: care sunt calitatile care te recomanda pentru postura de educator non-stiintific?

De unde rezulta ca tu, de fapt, ai o problema cu mine, punandu-mi la indoiala anumite calitati pe care s-ar putea sa le am. Sau nu. De unde ai scos-o ca eu "tin atat de mult sa ma implic in educatia elevilor mei"? Si de unde ai tras tu concluzia ca nu as fi potrivita pentru asta? Nu ma cunosti, nu arata cu degetul. Nu detii adevarurile absolute despre educatie nici ca parinte, nici ca profesor. Valabil si reciproc. Am putea sa discutam foarte frumos daca ai lasa deoparte atitudinea asta radicala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Denizel, am si eu o curiozitate, pentru ca nu prea am inteles pana acum (mea culpa).

Cum crezi ca ar trebui sa procedeze un profesor cu un copil care deranjeaza ora si care continua sa o deranjeze si dupa ce i se atrage atentia?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dora78

De unde rezulta ca tu, de fapt, ai o problema cu mine, punandu-mi la indoiala anumite calitati pe care s-ar putea sa le am. Sau nu. De unde ai scos-o ca eu "tin atat de mult sa ma implic in educatia elevilor mei"? Si de unde ai tras tu concluzia ca nu as fi potrivita pentru asta? Nu ma cunosti, nu arata cu degetul. Nu detii adevarurile absolute despre educatie nici ca parinte, nici ca profesor. Valabil si reciproc. Am putea sa discutam foarte frumos daca ai lasa deoparte atitudinea asta radicala.

Dora, trec peste faptul ca interpretezi extrem de eronat postarile mele.
Intrebarile pe care ti le pun sunt, zic eu, complet justificate.
Sunt intrebarile oricarui parinte normal si responsabil, caruia dirigintele ii comunica la sedinta cu parintii, ca rolul profesorului este si sa educe elevii.
Unde vezi aici o greseala? Nu ti se pare normal ca un parinte sa vrea sa stie in ce fel intelege un profesor sa se implice in educatia elevilor?

quote:
De unde ai scos-o ca eu "tin atat de mult sa ma implic in educatia elevilor mei"?

A, deci nu vrei sa te implici in educatia copiilor?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by filofteia

Denizel, am si eu o curiozitate, pentru ca nu prea am inteles pana acum (mea culpa).

Cum crezi ca ar trebui sa procedeze un profesor cu un copil care deranjeaza ora si care continua sa o deranjeze si dupa ce i se atrage atentia?

Pai cum sa procedeze? Sa discute cu el! Preferabil nu in fata clasei, pentru ca s-ar putea sa-l provoace la un circ in plus .
Da, e si asta o forma de educatie! Nu poti sa nu vorbesti cu un elev care deranjeaza orele.

Pot sa spun ca discutia mea cu Dora a capatat in ochii mei o alta lumina, atunci cand ea si-a definit pozitia, folosindu-se de acel citat biblic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Am zis ca nu ma mai bag in astfel de discutii, dar am senzatia ca aici e dialogul surzilor...
Unii spun ca uneori e bine/e necesar sa faci si educatie copilului, altii spun ca niciodata un profesor nu trebuie sa faca educatie copilului.

Dupa 8 pagini de discutii (ca alea de la "parinti needucati" ) nu le mai numar), parerea mea e ca fiecare vorbeste despre altceva... Fiecare intelege altceva prin educatie...

Sincer, chiar sunteti in total dezacord cu un profesor care - depasindu-si competentele(!) - ii invata pe copiii vostri sa isi respecte colegii/profesorii (pentru ca pana la urma, un copil care deranjeaza orele, are o oarecare lipsa de respect pentru cei din clasa...)?
Sau cu cel care ii invata ca a vorbi injurios denota o lipsa totala de politete?
Nu-mi spuneti ca e de datoria parintelui sa faca asta. Pentru ca stiu ca este. Dar daca acel copil pune astfel de probleme, inseamna ca parintele nu si-a facut temele.

Si pentru ca traim in societate, si pentru ca interactionam unii cu altii, consider ca este bine ca o persoana matura sa incerce sa corijeze astfel de comportamente.

Daca educatia inseamna mai mult decat atat... atunci da, apare o problema.
Profesorii copiilor vostri au incercat sa le faca altfel de educatie? Sau discutia asta e ca povestea cu drobul de sare?

Denizel, trisezi
"Pai cum sa procedeze? Sa discute cu el! Preferabil nu in fata clasei, pentru ca s-ar putea sa-l provoace la un circ in plus".
OK, sa discute, de acord cu tine 100%. Dar pana la discutia cu pricina, intre 4 ochi si 4 urechi, ce trebuie facut? Atunci, pe loc? In timpul orei?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput