Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (76)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

De dimineata am tot umblat cu tati si bebelina cu treburi acum ei dorm si eu top la voi
Aseara a fost maraiala maxima cu dintii pana nu i-am dat panadol nu a adormit

Chris80-multa sanatate lui "Pisi"

Dianarus-cred ca iti este f greu sa nu fii langa puiuti refacere rapida

Daphna-abia ati revenit si plecati iar bravo voua ca va plimbati,drum bun

A_deju-felicitari pt achizitia "potterila"

Ziggy-am facut cumparaturi de pe "bebelusul tau" am fost multumita de produse si ei au fost de cuvant

Adinazot-ce scumpa e Alessia,deja se coafeaza singura?

Flore-nu cred ca i-as da porumbel

Dianav-si Antonia aseara la fel isi rodea manuta si maraia

Laura-ce mai faceti?

Lorym-cum merge cu lapticul la Rianna?

ma duc sa o pregatesc mergem la controlul de 10 luni

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

FLORE, am trimis pm.

DIANARUS, ma bucur ca esti mai bine. Felicitari lui tati ca se descurca cu 2 flacai.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Din revista Crecer feliz cetire:

Papica la 9-12 luni - Bucatele mici
Iesirea unuia sau mai multor dinti arata ca,copilul poate digera alimente solide. la aceasta vasrta el va incerca sa manance singur cu lingura. Permite-i, in timp ce tu ii dai cu alta lingura papica.
Ii place pireul, dar mananca doar cateva linguri ?
Nu te preocupa. Aceste cateva linguri ii sunt suficiente de moment. Complecteaza-i mancarea cu un bibe - lapticul lui(nu-i nevoie sa-l bea tot).
Refuza mancarea neblenduita. Ce fac ?
Continua sa-i mixezi alimentele, dar intre ore ofera-i alimente solide adecvate varstei: biscuiti, sunca presata(banuiesc ca-i vb de piept de curcan). Incet incet inlocuieste blenderul cu razatoarea si lasa-l la piguleasca din farfuria ta. Se va obisnui la texturi mai groase.
Cum o sa mestece daca are doar 2 dinti?
Micutul tau va mesteca cu gingiile- sunt foarte tari. Plus ca-i vei da alimente moi(verdeturi bine fierte fiert, fructe coapte).

12-18 Luni - papa aproape orice
Dieta e mai diversificata, dar tot laptele ramane pe locul I(in fiecare dimineatza un bibe + unul obligatoriu seara in zilele in care nu papa bine). la aceasta varsta bea el singur din bibe si si din canitza lui(d'aia cu manere si capac)
E bine sa lasam copiii sa manance cu mana ?
Da. Asa va cunoaste mai bine alimentele; se va simti mai stapan pe sine insusi.
Nu mai are asa apetit ca inainte. E normal?
Normal. Dupa 12 luni copiii trec printr-o etapa de crestere mult mai lenta in care nu mai au nevoie de atata mancare ca inainte. Plus ca acum sunt mai interesati de jocuri si investigatii decat de a sta la masa. E logic sa nu mai aibe acelasi apetit.

18-36 Luni Inca unul la masa
Pur si simplu e o persoana in plus la masa, adica orarul coincide cu cel al adultilor, mananca cam ce manaca adultii si se descurca din ce in ce mai bine cu lingura.
Sa-i dau inainte sau sa-l pun cu noi la masa?
Mai bine cu voi la masa. Cand va vede o sa invete regulile de buna purtare din casa dvs la masa: va folosi frumos tacamurile, nu va vb cu gura plina, se sterge in servetel, la gurita, etc

Daca ceva nu-i place ?
Isi face greata cu laptele. Adauga-i laptele in crema de verdeturi si ofera-i alte derivate lactate: iaurt, branza proaspata, etc de la 18 luni poti sa adaugi in lapte Nesquick Junior, sau vanilie.
Uraste carnea. fa-o cu sos de rosii, sau bechamel. In forma de chiftelute sau hamburger(home made)de abia dupa 11-12 luni.
Refuza pestele. Adauga lamaie. Dupa 12 luni fa chiftelute cu peste, baga-l in omleta sau in fasii micute pane.
Nu vrea fructe.se poate adauga la orice mancare, pireuri salate, omleta, etc.
To be continued...

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

katrinel bannerele ala deocheate nu apar singure din senin. le ai mostenire de pe vreun site accesat de pe calculatorul tau.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

da, e locala treaba, dar nu imi semnaleaza virusi calculatorul...cica e de la provideru local...oribil!

aoleo ce ploua la voi...vad la stiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cucu!
Primiti cu fulguitul? Ca din ce am citit, temperaturile ar permite. Nu cele de aici, ca la noi e cald, se anunta vreo 32 azi... deh, Canada

De fapt am intrat sa va intreb ceva. V-a spus cineva azi ca sunteti minunate? Ca aveam chef sa v-o spun si eu.
Minunatelor!

Si daca aveti chef sa va incalziti ochii si oscioarele, bagati un ochi pe la pozele pe care le-am facut in ultimele zile. Nu dati... ce sa facem daca aici e cald?

V-am pupat. Minunatelor!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

welcome

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

Ce te miri asa? Nu stiai ca esti minunata?
Adica pana la varsta asta nu ti-a spus nimeni ca esti minunata? Ca ma si'nerfez!
Ia de aici: minunato! Aaaa... de aia te minunezi si faci ochii aia mari, am inteles

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Ca plangea si cada cu mine ca n-am mai avut flori de nu stiu cand... ca la noi asa e, cada e frate cu romanu'.
Aaaa... adica eu am luat florile, nu stiu pentru cine erau, dar fiind prima sosita m-am servit.

No, va pup, minunatelor, mi-a parut bine! Ma cheama si musiu' ala mic, de vreun sfert de ora chiuim unul la altul, fiecare din camera lui.

Mergi la inceput