ce ati face daca...
Raspunsuri - Pagina 3
terry spune:
multumesc mult pentru grija voastra. am fost ocupata zilele astea si colac peste pupaza, ieri, fetita mea a fost muscata de nas de cainele fratelui meu. terry si-a revenit cu scaunele, dar inca este sub tratament. sper sa nu trebuiasca sa ii dau de acum incolo cate 10 pastile in fiecare zi.
trebuie ca dupa terminarea tratamentului sa mergem din nou la medic. acum, insa sunt cu fetita sub tratament si trebuie sa ma ocup de ea.
andriushca spune:
imi pare rau pt. fetita ta, cum de s-a intamplat asa ceva?
bine macar ca terry e mai bine, macar sa nu mai ai si grija lui.
te pup si mai scrie-ne.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
terry spune:
piticuta mea l-a marait si cainele s-a infuriat.
i-a tras o laba pe fata si a muscat-o de nas.
acum e cusuta pe nas. am fost si in spital internate sa-i facem imunizare antirabica si vaccin antirabic.
sper sa nu ramana cu semne. zgarieturile incep sa se estompeze, problema e la nasuc. mergem la pansat si continuam schema antirabica...asta imi mai trebuia sa ii fie f. rau si lui terry ca numai pe la dr. umblu cu cate un membru al familiei. si nu am terminat...
pisigri spune:
daca a muscat-o ciinele fratelui tau, ciine tinut sub observatie si (banuiesc) vaccinat, DE CE chinui copilul cu antirabicele..?
terry spune:
initial si noi am refuzat internarea si tratamentul.
ni s-a explicat ca rana fiind la fata riscul de infectie este mai mare (zona este foarte vascularizata). chiar daca rana este provocata de un caine vaccinat se face o schema redusa pe baza adeverintei de la medicul veterinar cum ca acel caine este sanatos.
prin saliva lui se pot transmite multi microbi, nu numai rabie.
am cantarit si am cerut multe informatii pana sa luam aceasta decizie.
rana nu este superficiala.
consider ca cei care au stat si ne-au explicat au experienta in domeniu.
chiar si un caine sanatos si tinut in casa poate transmite chiar si rabie (sa fie purtator).
asa ca va sfatuiesc sa aveti mare grija. dintr-o joaca, inocenta aparent, se poate ajunge la mari probleme.ps. inainte de a afla un raspuns, te rog sa eviti etichetarea unei persoane. nu imi chinui copilul de sadica ce sunt. multumesc pentru intelegere.
Pucku spune:
terry imi pare tare rau pt terry si mai ales pt fetita
eu nu intru prea des la animale, cu toate ca am un catel si o tona la servici, dar initial la primul mesaj voiam sa-tzi scriu sa-l euthanasiezi ca-i mai bine pt el, dar intre timp am vazut ca s-a rezolvat cu KK. E foarte grea decizia, fiind un membru al familiei
incearga si niste ulei de peste, contine omega 3 si e recomandat in cazuri de cresterea sistemului imunitar, ficat de pui si vita, orez sau chiar cereale integrale
in schimb insa eu, daca as vedea ca tratamentul nu da roade in 10 zile, si starea lui nu e stabila, nu merge, ci numai sta culcat, cu toate regretele, stiu ca am facut ce-i mai bine pt el, dar as raspunde Da
Dar n-as accepta sa-l vad suferind
totolica are numai 2 ani jumate dar a vazut multe si suferit: mutat de 3 ori si adaptarile de rigoare, demodecoza grava de 2 ori, analize urate si toate adunate l-au destabilizat si sfera de anxietate de separare, la ultima tura de tratament pt demodecoza credeam ca nu-si mai revine pt ca in urma mancarimi,tratamentului si a anxietati suferea tare, i-a crescut T4 si uree, se scapa tare prin casa. suferea enorm si as fi stat cu el acasa numai sa-i fie mai bine.......avea niste cruste la labutza enorme, toata ziua se manca, si afara in zapada ii spargeau si venea plin de sange
cu timpul a incepu sa dea roade tratamentul, a acceptat papucei afara, s-a dus si zapada .......acum am ramas numai cu anxietatea, care am lasat-o la sfarsit sa o tratam, primeste medicamente de 2 luni, si dac exercitii de rupt legatura ce-l leaga de mine, dar e greu si sufera enorm cand plec de acasa, chiar si daca sotul e acasa
e foarte greu, mai am inca rabdare, dar daca nu tratez anxietatea pana la o noua cadere cu demodecoza l-am pierdut, ca jnhu o sa mai reziste....il verific saptamanal pt semne si sper sa nu le vad curand.....sper sa treaca iarna cu bine
dar sunt pregatita ca daca se intampla o sa zic Da, pt ca nu mai vreau sa-l vad suferind cu bubele lui, tratament puternic care distrug rinichii...of
si ca tot vorbeam de el ma dus sa dam o tura de cartier si revin, voiam sa-tzi zic de imunizare
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
terry spune:
Da, Pucku, in situatia descrisa de tine si eu as proceda la fel. stiu ce inseamna demodecie la un catel. am vazut si cunoscut stapani de catei bolnavi. e groaznic cum pot ajunge acei catei.stii ce m-a determinat pe mine sa nu o fac? faptul ca avea pofta de viata (atat cat poate avea un catel batran) si speranta ca acest ultim tratament isi va face efectul si asa a fost. daca am facut bine sau nu...nu stiu cine mi-ar putea-o spune.am mai fost pusa in situatia asta cand avea o tumora pe spate. am fost la 3 doctori care mi-au propus eutanasierea. cel la care am ajuns in ultima instanta la recomandarea cuiva, mi l-a operat. tumora nu era maligna (nici cea de pe spate si nici cea care se vede la ecograf langa splina).ma deranjeaza ca se scapa pe el (ca un pui de catel cand se bucura) dar e foarte posibil ca si eu sa ajung asa, asa ca...batranete haine grele si chiar nu am putut sa ii fac injectia. sper sa nu il chinui pentru ca nu stiu exact cat il doare, dar inca se joaca cu batul afara (nu alergaturi in viteza dar se vede ca vrea sa se joace cateodata).pentru mine e important sa cunosc persoane cu catei batrani, dar pentru asta voi intra la animale, asa cum am fost sfatuita.
crinuta71 spune:
Terry si eu am avut o catelusa care a murit la 9 ani si jumatate (a fost foarte bolnava). Nu am eutanasiat-o si nu as fi putut sa decid asta. Ne-am luat concediu si zile libere de la lucru, am stat zile intregi prin clinici veterinare, am tinut-o in perfuzii (nu mai putea sa manace sau sa bea apa, dadea totul afara) si dr. veterinar ii dadea ce trebuie ca sa ii usureze suferinta si statea pana noaptea la orele 23-24 cu noi (nici nu a incercat sa ne sugereze sa o eutanasiem, stia cat tineam la ea; si mai era o mica speranta sa fie "gresit" partial diagnosticul si sa-si revina - insa nu a fost asa).
Imi pare rau pentru fetita ta, of, trebuie mare grija cu animalutele in preajma copilasilor....
Acum am o catelusa, pui, care exact asa pateste cum scrii si tu, se scapa pe ea cand se bucura. Sper sa se simta mai bine catelul tau, sa ne spui ce mai face.
terry spune:
...si pana la urma a trebuit s-o facem.atat de greu a fost si este in continuare.
nu doresc nimanui care isi iubeste animalul din casa sa ia aceasta decizie.
a fost cumplit cand i-am spus si copilului...
nu am curaj sa ii arunc castronelele...
l-am ingropat la cimitirul animalelor. macar sa am unde ma duc sa-i pun o floare.a fost cel mai bun prieten pe care il poate avea cineva. a fost tratat ca un copil, ca un membru al familiei.e trist si dureros.
DarkBendis spune:
Terry, te imbratisez. Stiu ce simti, al nostru catel s-a dus acum 2 saptamani, la 12 ani. Batran si bolnav, dar atat de iubit de toti. Ne e atat de dor de el. Castronelele le-au pus ai mei bine, dar casa e inca plina de jucarelele lui, lesa si botnita inca sunt la locul lor
A fost si este al nostru, membru al familiei noastre
Da, e trist si dureros, si e normal si natural sa ii plangem. Sunt ai nostri.
Inca o data, va imbratisez mult si pe tine si pe cel mic.
Dark Bendis
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"