Viata in Germania (46)
Raspunsuri - Pagina 15
helbi spune:
Karmyna, m-am uitat acum in pass-ul meu. Nu e trecuta nici o adresa, insa, asa cum am spus, eu am domiciliul in RO (aici am numai rezidenta). Asa ca, in hartiile pe care le-am completat am declarat domiciliul din RO.
Pe formulare scrii numele nou, ca doar faci dovada cu ceriticatul de casatorie.
Daca vrei pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate, trebuie sa predai cartea de identitate, si sa-ti declari domiciliul in Germania. In baza caror acte doveditoare se face acest lucru, nu stiu. de ex., pt cei care si-au luat casa aici, e simplu, ca au actul de proprietate. Nu stiu cum e in alte cazuri.
Cel mai bine, mai uita-te pe site-ul de la pasapoarte (vezi ca acolo e sigur un formular pt pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate) si suna la Consulatul de care apartii, sau scrie-le un mail si intreaba-i.
Am recitit mesajul tau. Daca inca mai ai domiciliul in Brasov, nu iti poate scrie in pass cetatean roman cu domiciliul in strainatate, decat dupa ce faci abmeldung la brasov. Dar, repet, nu stiu de ce acte ai nevoie pt asta. Sa intrebe ai tai in Bv.
Carmi spune:
quote:
Originally posted by karmyna
Draga helbi
Mersi de raspuns...Insa mai am ceva de intrebat..
Tre sa completez 2 cereri ??? una pt noul nume in pasaport shi una pt ca sa imi apara in pasaport ca sunt cetatean roman cu domiciliul in germania??? sau cum??? m-am incurcat de tot
Eu inca mai am domiciliul in brasov dupa cum stiu ...Nu sunt abgemeldet de la primarie.deci o sa imi scrie in pasap --cetatean roman cu domiciliul in germania sau nu? sau nu se poate.
offf cred ca team plictisit shi cred ca am scris prostii dar nu te supara dar nu prea le am cu cramul de hartii--
o zi buna
http://photos.yahoo.com/crista_222000
Karmyna, cand iti schimbi pasaportul, o poti face in doua locuri: aici, la Consulat, sau in tara. Daca alegi sa o faci la Consulat, nu poti solicita pasaport de cetatean roman cu domiciliul in ROmania, deci o sa ti se elibereze un pasaport CRDS (cetatean roman cu dom in strainatate). Daca alegi sa il faci in tara poti solicita pasaport simplu (asa se numeste), unde ti se cer actele de care a amintit Helbi. Asa am facut si eu in martie si e f simplu, il ai imediat. Legea nu te obliga sa-ti faci neaparat CRDS, inainte de a-mi face pasaportul am scris la Directia Pasapoarte si am intrebat, mi-au raspuns ca imi pot face si pasaport simplu.
Uite mai clar aici:http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
Carmi spune:
Pt. Karmyna:
Citeste aici la pasaport simplu:http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm
Si de aici listezi formularul (primul, din stanga, il descarci):
http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index10.htm
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
cklaudia21 spune:
Buna fetelor,
vin inca o data cu un raspuns, se tot vb despre pasapoarte si buletine care le primesti asa simplu si unde se face, ca si eu m-am incurcat de tot, despre ce fel de buletine vorbiti nu am nici o idee, adica te duci la primarie si-ti da buletin german......o nebunie, lucrurile stau asfel
daca esti casatorita cu un neamt , dupa 3 ani de casatorie poti sa te duci la landratsamt la Ausläneramt si sa-ti ceri Einbürgerung, trebuie sa completezi cateva hartii, pana aici nu s-a schimbat nimic , de la 1 ianuarie de cand Romania a intrat in EU nu mai esti obligat sa renunti la cetatenia ta, dar daca vrei cetatenie trebuie sa faci Einbürgerung. In cazul asta nu mai ai costurile alea de 800 de euro , platesti numai Einbürgerung, adica cetatenia germana care e in jur de 250 plus buletinul plus pasaportul. Cand ai primit Einbürgerung primesti buletin si pasaport german , dupe ce poti sa apelezi si la Führescheinstelle sa primesti permis german.
Mai mult va pot spune maine , maine ma duc la landratsamt, sapt trecuta am scris un mail la Landratsamt Ausländerstelle, si mi-au raspuns ca trebuie sa te prezinti persönlich la ei.
va pup pna maine
Aici raspunsul la emailul meu
Sie können auf Antrag die deutsche Staatsangehörigkeit erhalten, ohne auf Ihre rumänische Staatsangehörigkeit verzichten zu müssen. Dazu müßten Sie aber beim Landratsamt persönlich vorsprechen. Wir werden Ihnen dann die nötigen Antragsunterlagen aushändigen und mit Ihnen die weitere Vorgehensweise besprechen.
http://community.webshots.com/user/cklaudia21
cklaudia21 spune:
Mamica dulce- vad ca e nedumerita faza asta cu aussweis...trebuie sa mergi exact la tipa care te-a casatorit, asa stau lucrurile in cazul meu, nu ai ce face la auländeri, chiar pot fi f transanti cei de acolo, si nu te vor ajuta nici macar cu un sfat, asa sunt ei( ca o paranteze au un afis mare pe usa, ca daca vrei sa te intorci in tara ta, ei te ajuta cu mare placere). Deci, merci la biroul unde ti-ai depus actele de casatorie, iti vor da un teanc de acte de completat, il depui si astepti pana la 2 luni, ca am scris de nu st cate ori asta si nimeni nu ma crede ca este vb de un aussweiss, nu de pass...si nu ai nevoie de nici o davada, pt ca esti inregistrata la ei din moment ce te-ai casatorit acolo, logic!
Inainte de 1 ianuarie...trebuia sa depui niste acte la Consulat si nicidecum la primaria orasului tau, plus ca te costa vreo 800 e si dura peste un an. Asta nu se mai aplica de la 1 ianuarie, si asta vreau eu sa intelegeti, cele care vreti o cetatenie germana, ca avem posibilitatea sa ne facem buletin.
O prietena de-a mea, si-a depus anul trecut in dec renuntarea la cetatenie, adepus si banii si in feb anul acesta si-a facut buletin f simplu, fara sa mai renunte la cea romana, dar a renuntat la banii care i-a depus in dec, ca statul roman nu i-a mai inapoiat, si astfel de cazuri pot sa va mai enumar, ca aproape toate prietenele mele au renuntat la cea romana si acum isi dau cu pumnii in cap, dar asta e viata.
Si mai repet o data, trebuie sa fii cel putin 2 ani casatorita aici in Germania, altfel nu poti sa faci buletinul
Sper ca am fost destul de explicita acum
va pup
miha
Misa, prietena ta anul trecut cand a renuntat la cetatenie probabil a semnat si hartiile pt Einbürgerung, sigur ca si-a primit buletinul simplu, deci vb aici despre Einbürgerung si nu despre un simplu buletin care se primeste la Standesamt?
Sau este vb de un Buletin cu cetatenia romana dar domiciliul in starinantate? Ca fara Einbürgerung nu primesti buletin.
http://community.webshots.com/user/cklaudia21
misha-germ spune:
claudia nu este vb de un buletin cu cetatenie romana, asa ceva nu cred ca exista doar pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate.
Einbürgerung sunt acele hartii care trebuie sa le completezi de la primarie, precum ca ai mutatie aici, ca ai nu st cati copii, copii dupa certificate, adica o serie de acte pe care le depui la primarie, si primesti acel ausweiss verde pe care il au toti nemtii din Germania, deci nici un buletin romanesc cu cetatenie germana, nu este asa ceva.
Iar prietena mea afacut din nou acest einbürgerung pt ca cel vechi il facuse la Consulat si cei de acolo au trimis-o la primarie, dupa ce i-a luat banii, intelegi?
Mergi la primaria ta sap asta si te poti interesa
Succes!
miha
ionica spune:
Mamica dulce,
Iti multumesc pentru raspuns;
Eu conduc fara probleme,nu-mi este frica de ei!
Mi-am cumparat un navigator Tom Tom se numeste si cu asta nu ma pierd niciodata.
Bonn,nu e prea departe?
am sa ma uit pe navigator sa vad ce distanta este,oricum vin si te iau eu cu masina si mergem la o cafea cu placere.
Am sa-ti trimit un PM cu nr meu de mobil.
Mai fetelor,
noi ne-am casatorit acum patru ani la Lyon,sotul meu este francez,nu mi-am schimbat inca pasaportul si nici buletinul;
dar am vazut ca vor expira anul acesta,trebuie sa declar casatoria in romania? si daca da ,unde? sunt din Bucuresti .
La mine buba mare este permisul de condus, fiind obtinut in costa rica, statul german il recunoaste doar 6 luni,,dupa care trebuie sa merg din nou la scoala de soferi .Eu nu vorbesc germana deloc;
credeti ca daca obtin permis romanesc este valabil aici in germania ?
multumesc pentru primire si pentru ajutorul acordat.
O seara buna.
"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."
mamica dulce spune:
Ionica daca faci in astea 6 luni scoala din nou in Romania si vii aici cu permis romanesc atunci nu mai e nici o problema,poti sa conduci,asa cum avem toti dreptul de la 1 ianuarie.
Daca optezi sa faci scoala aici (e foarte scumpa,dar n-o sa ai nevoie decat de minimul de ore,cred ca 5,pentru ca deja te conduci bine si poate scapi sub o mie in total),-atunci poti cere codul rutier si foile de examen in limba materna,contra extra cost,desigur.Cred ca vreo 50 de euro te costa. Deci,se poate si fara sa vorbesti o boaba de germana.
De alte variante nu stiu,poate mai au fetele idei.
PS. Da un search pe map24 sa vezi cat de departe stai de mine,orasul meu se numeste Euskirchen,e intre Köln si Bonn.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
dana n. spune:
Salutare!
Am si eu nevoie de ajutor...stie cineva cum se zice aici la amidon si unde gasesc?Vreau sa fac cremsnit.
Multumesc anticipat!
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicana; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=4019345" target="_blank">Fuerteventura;