Viata in Germania (46)
Raspunsuri - Pagina 14
misha-germ spune:
Amonar, chiar sunt curioasa de link, eu am mai intrat si pe alte forumuri, dar nu prea am gasit o dicutie comuna. Cred ca nu voi gasi raspuns decat la arbeitamt, si sper sa ajung zilele astea. Daca gasesti linkul, da de veste
Tu unde vrei sa faci firma, in ce oras?
te pup
miha
Amonar spune:
quote:
Originally posted by misha-germ
Amonar, chiar sunt curioasa de link, eu am mai intrat si pe alte forumuri, dar nu prea am gasit o dicutie comuna. Cred ca nu voi gasi raspuns decat la arbeitamt, si sper sa ajung zilele astea. Daca gasesti linkul, da de veste
Tu unde vrei sa faci firma, in ce oras?
te pup
miha
Asta-i deocamdata linkul care precizeaza procedura pt firme Romane care isi trimit muncitorii pt proiecte in Germania.Pe celalat il mai caut.Eu deocamdata am mai multe chestii in cap si probabil ca nu vizez Germania in primul rand ci Olanda. Dar vreau sa stiu ce si cum despre Germania. Zona va fii Aachen.
http://www.rdt.dordetara.ro/article.php?story=20070206023852746&mode=print
Amonar spune:
UITE LINKUL DE CARE SPUNEAM. Nu stiu daca este chiar ceea ce cauti dar poate ajuta cat de cat.
http://www.romanians.nl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5727&highlight=germania
karmyna spune:
Buna la toate!!!
Cine ma poate ajuta shi pe mine ..La anul imi expira pasaportul shi mam decis ca ar fi bine sa incep de pe acum sa imi fac un nou pasaport...Viza am in pasaport pana cand imi expira...Sunt maritata aici in germania de 2 ani..Am transcris certificatul de casat german in romania anul trecut shi am shi facut buletin nou cu noul nume..
--Ce acte necesare imi trebuiesc pt pasaport nou??
trebuie sa specific ca am domiciliul in germania?? shi in pasaport va sta noul nume nui asa??
--Trebuie sa mai traduc ceva sau sa pun apostila pe ceva.. ca nu mai stiu nimik ...de fiecare data e ceva nou..
-Sunt dispusa sa merg in romania sa depun actele personal...Dar cam cat timp dureaza.? Oricum nu pot sat mai mult de o saptamana..
--Sper sa ma poate ajuta cineva..
Astept un raspuns
O zi buna...............
http://photos.yahoo.com/crista_222000
helbi spune:
Karmyna, inteleg ca vrei sa-ti faci pasapotul in RO, da?
Eu miam facut acum o luna si a dura 10 zile in regim normal, sau 3 ore (maxim o zi) in regim de urgenta (caz in care ai platesti o taxa suplimentara de 100 RON).
Pt acte, poti intra pe site-ul de la pasapoarte. Eu am avut nevoie de carte de identitate, o taxa de 39 Ron si una de vrei 65 RON platite la CEC-ul sectorului unde ai domiciliul in RO (de ex. daca stai in Bucuresti sector 6, taxa trebuie platita la un CEC un sectorul 6). Mai ai nevoie de certificatul de casatorie in original + o copie xeros, certificatul de nastere + formulare tip pe care le poti descarca de pe net, insa atentie: printeaza-le fata- verso si ai grija ca semnatura sa nu depaseasca chenarul.. Mergi pe Nicolae Iorga la direcatia de pasapoarte, depui actele, iti fac ei poza pe loc si-l ridici, asa cum am scris mai sus, fie dupa 10 zile, fie dupa o zi.
Panseluta spune:
Helbi, tu ti-ai facut pasaport nou cu domiciliul in Romania sau in Germania? Cum de ai folosit ca act buletinul de identitate? ai B.I.nou la care ai trecut adresa din germania, sau cum? adica ce vreau sa spun eu e ca din moment ce te-ai stabilit cu adresa in germania automat buletinul romanesc isi pierde valabilitatea si unicul act "legal" cu care te poti identifica (in Romania) e pasaportul.Ma insel eu? bat campii?
Pentru Misha-germ : intereseaza-te daca e posibil ca oamenii care iti vor veni aici la munca sa lucreze ca Subunternehmer. Ei trebuie sa obtina de aici un Gewerbeschein (auf deutsch: ein Gewerbe anmelden). Pentru asta trebuie sa aiba o calificare pe o meserie.Sotul meu zice ca pe Hausmeister toti obtin usor acest Schein.
Daca nu ma insel vor trebui sa fie si inregistrati cu adresa (sa locuiasca aici).
Nu stiu sigur daca asta implica acea Selbstständigkeit, adica daca ei mai departe tb.sa se inregistreze ca Selbständig, mai multe poti tu afla tu concret.In orice caz,in felul asta nu te legi la cap sa ii angajezi in firma ta si implicit sa le platesti salariu + darile catre stat, care sunt oricum enorme!.Ii platesti la contract, pe prestari servicii si ei singuri isi platesc taxele catre stat (asigurari, impozit, etc.)
Cum, unde trebuie sa te duci, sotul meu nu stie...toata povestea de mai sus functioneaza in cazul polonezilor, ma gandesc de ce nu ar merge si la romani, doar suntem acum in EU. Incearca la Einwohnermeldeamt sau la Handelskammer.In orice caz, e ceva oficial, legal.
Ce mai stiu e ca ei insa nu au voie sa lucreze NUMAI cu o firma, caci atunci asta inseamna ca nu sunt selbständig ci lucreaza pentru voi si vor avea probleme...deci tb.sa aduca dovada (prin Facturi,contracte)de prestari servicii si pentru alte firme.Deci aici va trebuie sa fiti "ingeniosi"...scuze de ideile date, dar mai bine sa stiti cum sta treaba. Na, ja....vezi tu mai departe.
salutari si o zi buna fetelor!
Panseluta spune:
heeeei!
asta e interesant de stiut!
"Din 20 octombrie 2007, medicii, dentistii, farmacistii, asistentii medicali generalisti, moasele, veterinarii si architectii din UE isi vor putea practica meseria pe intreg terioriul Uniunii fara sa aiba nevoie de alte echivalari profesionale. O directiva europeana ca va di transpusa in legislatia tuturor membrilor UE stabileste si conditiile in care pot profesa cei calificati in alte meserii.
Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a declarat, luni, citat de NewsIn, ca Directiva 36/2005, privind recunoasterea calificarilor profesionale, trebuie transpusa in legislatia tuturor statele membre pana la data de 20 octombrie 2007."
L-am gasit pe linkul :
http://www.romanians.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1635
helbi spune:
Panseluta, eu am rezidenta in Germania, si nu domiciliu stabil.
Daca Karmyna are domiciliul stabil in Germania, isi poate face in RO pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate, tot la directia de pasapoarte se face, dar ce acte trebuie, cit costa si cit dureaza, asta nu mai stiu.
Eu ce am scris e valabil pt cineva care are domiciliul inca in tara. Costul pasaportului in RO e de 3 ori mai mic ca in Germania (la Bonn mi-au zis de 95 Euro, in Ro a fost 30 Euro).
karmyna spune:
Draga helbi
Mersi de raspuns...Insa mai am ceva de intrebat..
Tre sa completez 2 cereri ??? una pt noul nume in pasaport shi una pt ca sa imi apara in pasaport ca sunt cetatean roman cu domiciliul in germania??? sau cum??? m-am incurcat de tot
Eu inca mai am domiciliul in brasov dupa cum stiu ...Nu sunt abgemeldet de la primarie.deci o sa imi scrie in pasap --cetatean roman cu domiciliul in germania sau nu? sau nu se poate.
offf cred ca team plictisit shi cred ca am scris prostii dar nu te supara dar nu prea le am cu cramul de hartii--
o zi buna
http://photos.yahoo.com/crista_222000