Viata in Germania (46)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Am si eu o intrebare pt voi, cunoaste cineva sau are aveti deschisa o firma de Hausmeister aici in Germania si daca as putea angaja romani...as vrea sa-mi deschid si eu una la mine in oras si as vrea pareri de la voi, daca aveti asa ceva sau prin cunostintele voastre.Mercic

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Alina, bine ai revenit din co.Ce bine ca ati avut vreme frumosa, ce as trage si eu o fuga pana in Sicilia.
Pisicutele le aduc cu masina, e drumul mai lung dar de dus si adus una alta din tara si prefer masina.Sper sa faca fata drumului asa de lung.POate daca nu le aveam pe ele ma duceam aici la un adapost de animale si imi luam una.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Misha, as avea o intebare
Ai scris ca buletinul te costa 250 euro, sa inteleg ca impreuna cu buletinul primesti cetatenia germ? adica ceva hartii, buletin
in mod normal buletinl costa 70 eur.
Trebuia sa dai ceva test pt cetatenie?

mersi

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

claudia, nu trebuie sa dai nici un test de limba, si pt buletin trebuie sa completezi o groaza de hartii, le depui la primarie, astepti cam 2 luni, depinde de land si la ridicare primesti doar buletin nemtesc, asta inseamna ca nu trebuie sa mai renunti la cetatenie.

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by misha-germ

claudia, nu trebuie sa dai nici un test de limba, si pt buletin trebuie sa completezi o groaza de hartii, le depui la primarie, astepti cam 2 luni, depinde de land si la ridicare primesti doar buletin nemtesc, asta inseamna ca nu trebuie sa mai renunti la cetatenie.

miha

Misha,
Inteleg ca te referi la Ausweiss?
Ca sa iti faci Ausweiss trebuie sa ai "Einbürgerungsurkunde"adica sa fii cetatean german.Fara hirtia asta nu stiu ce buletin poti sa primesti.
Cetatenia germana costa 250 (sunt si reduceri in unele cazuri)iar pt Ausweiss am platit 8 euro,l-am primit in 10 zile.
Pasii pt obtinerea cetateniei germane sunt aceeasi,dispare doar renuntarea la cetatenia romana.
Pe pasaportul german parca am platit spre 55 euro si l-am avut in 2 sapt,se poate face si la urgenta pt niste bani in plus.

Alina

Edit cu informatii despre www.einbuergerung.de/26.htm" target="_blank">cetatenie germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna seara fetelor,

Un salut calduros tuturor nemtoaicelor!

In sfarsit ne-am mutat in casa noastra mult asteptata,locuim intre Koln si Dusseldorf,Langenfeld, un orasel de 45mii pers.dragut dar foarte plictisitor.

Am observat cu stupoare ca germania a "imbatranit",vezi pe strada multa lume in varsta,putini tineri cu copii,in general sunt turci.

Ploua foarte des,soarele iese foarte rar,trebuie sa fac o cura cu ciocolata ca altfel intru in depresie.
Sotul calatoreste foarte mult si ma simt foarte singura,nu cunosc pe nimeni ,ma rog ,inafara de postas si cei care ramaseaza gunoiul martea si mierurea.
Ime este un dor cumplit de Costa Rica,de viata de acolo,de oameni......hai ca am luato pe carare,germania este ok,imi place dar mor de singuratate(pana la sfarsitul lunii cand vor veni parintii in vizita.

Cineva prin apropiere care ii place sa mai iasa la o cafea si la o tigara din cand in cand?

Sper sa ma acomodez cu viata de aici.

O noapte frumoasa va urez.

"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluiAlek spune:

Buna fetelor!
Urmaresc discutiile voastre tot timpul cu interes.Acum citeva luni bune am mai scris cu intrebari referitoare la viatza din Germania,iar de data asta pot sa zic ca ne mutam definitiv aici ,mai bine zis la 14 km de Nurnberg(Schwabach)peste 10 zile.
Asa ca m-ai adaugati pe cineva nou pe listutza voastra.
Oare am noroc sa gasesc pe careva dintre voi in zona??
Ok. si acum vin intrebarile:baietelul meu Alek de 3 ani are multiple alergii alimentare,la lapte,faina de griu,soya,oua..
Din cite stiu eu am vazut numai la Mueller lapte de orez(singurul de fapt care il tolereaza),ati mai zarit pe undeva asa ceva ,sau produse fara acesti alergeni??
Va multumesc mult si sper ca pe viitor sa pot fi si eu de folos cuiva...
tuturor..Cecilia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Bun venit fetelor noi!!
Ionica,eu stau intre Köln si Bonn,deci in directie opusa,dar foarte departe nu cred ca e...Daca conduci poti sa dai o fuga pe la mine,eu inca nu ma risc,m-am urcat la volan acum 2 saptamani,pentru mine e inca o performanta sa duc copilul la gradi fara sa ma claxoneze careva

Inca o intrebare cu pasaportul...unde v-ati dus anume ca sa faceti cerere de cetatenie si buletin?Ca eu am fost acum vreo...luna cred (cand inca nu stiam ca e mult mai simplu) la Ausländeramt si habar n-aveau,au zis ca sigur nu e la ei...poate la primarie? Dar primaria e mare frate In oras am chiar doua.
Ai fost la Standesamt,unde te-ai casatorit?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

quote:
Originally posted by misha-germ

Am si eu o intrebare pt voi, cunoaste cineva sau are aveti deschisa o firma de Hausmeister aici in Germania si daca as putea angaja romani...as vrea sa-mi deschid si eu una la mine in oras si as vrea pareri de la voi, daca aveti asa ceva sau prin cunostintele voastre.Mercic

miha

Si pe mine ma intereseaza subiectul si am inceput cautarile pe Internet. Am gasit aici un link care poate te-ar ajuta. Nu stiu daca poti angaja muncitori Romani. Ar trebui sa te interesezi la Camera de Comert care sectoare sunt libere pt Romani. Stiu ca in Olanda este restrictie cam la tot. Angajatorul poate sa aplice pt un contract de munca pt un Roman dar tebuie sa dovedeasca ca a cautat mai intai in toata Europa si dupa aceea in Romania (ce exceptia high skils). Am citit eu mai demult un link pus de cineva pe siteul Romanilor din Olanda despre ce si cum in Germania. Am sa-l caut si il pun aici.

CECILIA
Mult noroc in Germania! Eu nu cunosc inca pt ca si eu sant noua aici...

IONICA
Si eu sant "noua". Si eu trebuie sa-mi gasesc "locul"....Imi dau seama ca soarele si veselia oamenilor de acolo iti vor lipsi. Cu timpul daca vei cunoaste ceva lume aici poate ca iti va fi mai usor sa treci peste aspectul vreme...Eu ma mai uit pe Tv Romanesc pe Internet. Cel putin mai schimb "sonorul"...

Mergi la inceput

Mamica dulce- vad ca e nedumerita faza asta cu aussweis...trebuie sa mergi exact la tipa care te-a casatorit, asa stau lucrurile in cazul meu, nu ai ce face la auländeri, chiar pot fi f transanti cei de acolo, si nu te vor ajuta nici macar cu un sfat, asa sunt ei( ca o paranteze au un afis mare pe usa, ca daca vrei sa te intorci in tara ta, ei te ajuta cu mare placere). Deci, merci la biroul unde ti-ai depus actele de casatorie, iti vor da un teanc de acte de completat, il depui si astepti pana la 2 luni, ca am scris de nu st cate ori asta si nimeni nu ma crede ca este vb de un aussweiss, nu de pass...si nu ai nevoie de nici o davada, pt ca esti inregistrata la ei din moment ce te-ai casatorit acolo, logic!
Inainte de 1 ianuarie...trebuia sa depui niste acte la Consulat si nicidecum la primaria orasului tau, plus ca te costa vreo 800 e si dura peste un an. Asta nu se mai aplica de la 1 ianuarie, si asta vreau eu sa intelegeti, cele care vreti o cetatenie germana, ca avem posibilitatea sa ne facem buletin.
O prietena de-a mea, si-a depus anul trecut in dec renuntarea la cetatenie, adepus si banii si in feb anul acesta si-a facut buletin f simplu, fara sa mai renunte la cea romana, dar a renuntat la banii care i-a depus in dec, ca statul roman nu i-a mai inapoiat, si astfel de cazuri pot sa va mai enumar, ca aproape toate prietenele mele au renuntat la cea romana si acum isi dau cu pumnii in cap, dar asta e viata.
Si mai repet o data, trebuie sa fii cel putin 2 ani casatorita aici in Germania, altfel nu poti sa faci buletinul
Sper ca am fost destul de explicita acum
va pup

miha

Mergi la inceput