Viata in Germania (46)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by dana n.

Salutare!
Am si eu nevoie de ajutor...stie cineva cum se zice aici la amidon si unde gasesc?Vreau sa fac cremsnit.
Multumesc anticipat!

amidon= Stärke

Cred ca Speise Stärke e bun pt asa ceva si gasesti la magazine gen Plus, Penny. Stiu ca pe cutie arata niste prajituri. Din pacate nu mai am acum in casa sa-ti zic o firma, dar eu de la Plus am luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

[/quote]

amidon= Stärke

Cred ca Speise Stärke e bun pt asa ceva si gasesti la magazine gen Plus, Penny. Stiu ca pe cutie arata niste prajituri. Din pacate nu mai am acum in casa sa-ti zic o firma, dar eu de la Plus am luat.

Andreia

[/quote]
Mondamin este firma din Plus daca nu ma insel , e o cutie crem cu un chec rotund pe el si scrie Feine Speisestärke

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Va multumesc mult!

------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicana; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=4019345" target="_blank">Fuerteventura;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

quote:

Salutare!
Am si eu nevoie de ajutor...stie cineva cum se zice aici la amidon si unde gasesc?Vreau sa fac cremsnit.
Multumesc anticipat!

------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicana; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=4019345" target="_blank">Fuerteventura;

La amidon ii mai spune si MAIZENA(reine Maisstäarke) si este intr-o cutie albaa cu galben.sper ca ai gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

quote:
Originally posted by ionica

La mine buba mare este permisul de condus, fiind obtinut in costa rica, statul german il recunoaste doar 6 luni,,dupa care trebuie sa merg din nou la scoala de soferi .

Ionica, si eu a trebuit sa dau din nou examen pentru permisul de conducere definitiv in Elvetia. La mine insa a fost doar orasul, fara teorie. Poate asa-i si in Germania???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

quote:
Originally posted by Michelle81

quote:

Salutare!
Multumesc anticipat!

------------------------

La amidon ii mai spune si MAIZENA(reine Maisstäarke) si este intr-o cutie albaa cu galben.sper ca ai gasit.

Multumesc!Am gasit.Am si facut cremsnitul.Inca nu l-am incercat ca trebuie lasat la frigider mai mult.
Deabia astept sa vad cum a iesit.

------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Dana_n, imi spui si mie pe PM (ca sa nu deviem subiecul) cum l-ai facut? Ca de iesit bine si de gustos, sunt sigura ca a iesit f. bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Mamica dulce, ca stiu ca tu ai pisicuta, spune-mi si mie ce stii de impozitul pe animale?
Sau orice alta fata de pe aici care are animalut sa-mi spuna si mie ce e cu impozitul asta ce tb platit pt patrupede.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Klaudia21, asteptam vesti cu demersurile pentru buletinul german.
Am o completare la textul tau : poti sa schimbi carnetul de conducere si fara sa ai acest Einbürgerung. Se face pe loc, costa cam 30 eur.O prietena de a mea de aici din Hamburg l-a schimbat fara probleme, fara sa fie cetatean german...S-ar putea insa sa fie puse anumite conditii :cand, unde l-ai obtinut, etc.E de intrebat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Buna seara ,astazi am fost la Landratsamt si asa stau lucrurile.
Ca sa primesti Einbürgerung trebuie sa fi casatorit cu un neamt de 3 ani, daca nu ai sot neamt trebuie sa astepti 8 ani.
La cetatenia romana nu mai trebuie renuntat de la 1 ian.
Primesti o gramada de hartii , printe ele o declaratie cu sanatatea, ca nu ai Straftaaten, si inca vreo 4 pagini, care trebuie completate si cu o gramada de xeroxuri trebuie sa ma prezint din nou la Landratsamt.
Cu deutsche Sprache nu stiu cum o sa fie, femeia mi-a zis ca de la 1 Ian este un Gesetz ca trebuie sa prezinti ceva diploma sau ceva certificat ca ai invatat candva deutsch, eu nu am asa ceva dar din cauza ca vb aproape perfekt deutsch , se mai gandeste cum sa facem , adica depinde de la land, daca nu o sa trebuiasca sa fac Deutsche Zertifikat.

Acum problema daca trebuie mers la landratsamt sau la rathaus si asta am inteles:
Cine nu sta direct in die stadt , adica eu stau intrun oras mai mic langa regensburg dar apartin de ei ,trebuie sa se prezinte la landratsamt, cine sta in oras trebuie sa mearga la primarie.
Mai departe va povestesc cand o sa ma duc sapt viitoare.
Ps singurul lucru care e mai complicat e cert de nastere, acesta trebuie tradus si legalizat, in rest totul trebuie copiat si o poza ne mai trebuie.

V-am pupat

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput