Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!!
Raspunsuri - Pagina 8
contactnicole spune:
quote:
Originally posted by ellejquote:
Originally posted by contactnicole
[br]"Haina face pe om"- asta e de cand lumea, chiar de la Nastratin Hogea citire...
Mereu se va gasi cineva sa "ne poarte de grija", fie daca avem prea mult sau prea putin. Conteaza ce ne e noua suficient. Daca noi ne simtim bine in pielea noastra, e de ajuns, nu trebuie sa dam explicatii nimanui.
Cine-mi reproseaza mie ca am prea mult sau dimpotriva prea putin, de fapt isi exprima frustrarile personale.
Urmand aceasta logica Becali cu Versacele de pe el e ii e superior oricarui academician, care poarta haine de la Cocor. E si asta o idee.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
In exemplul dat de tine, Becali e cel frustat. Pacat ca putini vad asta.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Androix
Breee, maica, da mult este de-atunci. Te-a lasat memoria!8x4 nu 8x8
Andreea, mama de Filip si Georgia
:-))) da' vuitoane am scris bine? :-))
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
liliana27 spune:
alessia, te inteleg perfect. Stiu ca nu e vorba de invidie. Problema e alta: toti isi imagineaza ca daca ai plecat afara o duci super. Acest super insemnand doua case, cinci masini, telefon ultimul tip si tot asa. Daca nu te ridici la aceste standarde, atunci vine cineva si iti arata tie ce bine o duce el in ro. Sa vezi tu ca el si-a facut vila si si-a luat acum doua luni masina noua ca aia de anul trecut se invechise. Si apoi vin si parintii si te intreaba dar tu ce faci cu banii, ca ia uite ala a facut si a dres. Si mam,a care de altfel nu comenteaza, are o singura problema ca nu-mi pun lant la gat. Si i-am explicat ca nu-mi pun ca nu vreau nu ca nu-mi permit. "Da de ce nu, da trebuie, cum stai asa. Pai s-o vezi pe x are doua. Hai ca iti dau eu bani." Uneori am si eu impresia ca parca se jeneaza ca la nunta lui y nu imi iau o rochie lunga cu strasuri si decolteu adanc ci doar un costum simplu dar de calitate, pe care pot sa-l imbrac si aici fara sa bat la ochi. Ma dor si pe mine chestiile astea dar nu ai ce sa faci. Ma bucur pt tine ca te poti debarasa de toate astea si zici eu sunt asa cum sunt si traiesc cum imi place mie. Eu nu pot fi asa de tare. Ma influenteaza oarecum comentariile astea. Am auzit si eu ca mi se poarta de grija ca plec in concediu nu stiu unde in loc sa pun mana sa strang sa-mi iau casa. Daca as fi singura poate as gasi o cale de mijloc intre ce vreau eu si asteptarile lor dar sotul meu are complet alte valori. Poate or avea dreptate si la batranete o sa regretam ca in loc sa fi strans sa-mi iau acoperis deasupra capului m-am plimbat si am incercat sa mananc sanatos. Dar sper sa nu.
ellej spune:
quote:
Originally posted by Clover
Frumos subiect.
Problema asta e prezentata ca fiind romaneasca, e mai larg pezenta decat atat... Si e veche de cand lumea de cand fetele se luau in casatorie in functie de zestre.
Cat ai te defineste cel mai usor in fata celorlalti, provoaca respect si invidie. Asta pentru ca tuturor ne plac lucrurile frumoase si avem simtul proprietatii. Renuntarea la cele lumesti si multumitul cu putine apanajul unui procent mic de oameni.
Nu s-a ras niciodata de voi ca aveti un telefon mobil demodat? Nu v-ati simtit prost atunci cand s-a intamplat asta? Presiunea e foarte mare sa intri in "standarde".
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Ba da, nu numai demodat ci de-a dreptul lipit cu banda adeziva. Si putin mi-a pasat, am facut si eu mishto de el si gata! Mobilul meu facuse baie in sucul copilului, deci se dusese pe pustii, iar eu a trebuit sa iau la repezeala un jaf pe care l-am gasit in casa si a carui baterie tinea fix o zi. Si conform zicalei "le provisoire qui dure" am umblat apropae un an cu jaful pana cand a crapat si el de tot si am fost fortata sa-mi iau al mobil. Si sincer ma lasa rece ce cred X sau Y despre mine, pentru ca ei pentru mine nu exista. Daca mama ar gandi asa, asta da, ar fi o problema si as fi dezamagita de limitarea ei, dar nu e cazul. Eu stiu ce sunt, pentru mine e mai important ca baiatul meu sa aiba in casa carti si dictionare (care sunt destul de scumpe) decat haine de firma.
Cum zicea cantecul?
In fiecare zi imi spune cineva cat sunt de fericit
Ca viata o traiesc di plin pentru ca am mobil si-s conectat,
Masina de spalat si espressor,televizor cu ecaran plat,calculator,
Si sunt special pentru ca am un card cu numele pe el
Cu care in curand o sa imi cumpar casa pe Pamant si cu garaj
Doua masini si-un rottweiler in curte
Si voi primi nevasta urata si cam proasta si doi copii la scoal-Americana
O bona care-mi e amanta si ma inseala si care vrea la sala,
Suntem cu totii o comunitate de vise sfaramate-n mii de rate
De vise sfaramate-n mii de rate
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Androix spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by Androix
Breee, maica, da mult este de-atunci. Te-a lasat memoria!8x4 nu 8x8
:-))) da' vuitoane am scris bine? :-))
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Nu stiu nu stiu, eu sunt libera, nu stiu ce-s alea!
lorelaim spune:
N-am casa proprietate pers, n-am masina, n-am celular (nici nu stiu sa-l folo :-))... si pe moment pur-si-simplu nu simt nevoia sa am... Nu-s geloasa/invidioasa pe cine are. Nu ma uit in stg-si-dr sa pun "etichete" cum se imbraca/impodobeste nimeni. Efectiv NU ma intereseaza. Multzumesc lui Dumnezeu ca suntem sanatosi (prunca, tati, eu & restul fam noastre) si... cam atat... Admir cu multa placere toaletele Di(h)or :-) in revistele de moda si ma gandesc intodeauna ce super-cool arata... si imi imaginez amuzata cum mi-ar sta asa in parc cu prunca la groapa de nisip :-) nu cumparam lucruri uitandu-ne la marca ci la calitate si la usurintza de a le imbraca/purta (in special pt prunca e esentzial sa fie comode si practice). Ma simt bine asa cum sunt (in propria mea piele), n-am complexe de nici un fel (ca n-am aia sau ailalta) si e OK. Prietenii adevaratzi (de suflet) ne cunosc, ne iubesc si ne respecta asa cum suntem (si noi pe ei). Suntem f comozi de felul nostru - preferam o carte buna, plimbarea prin padure, la iarba verde, la lac, la vaci, etc - decat sa mergem prin excursii in jurul lumii (pur-si-simplu nu e genul nostru de vacantza). Fam niciodata nu ne cere sa "fim" altfel decat suntem - ei stiu ca ne iubim si ne intzelegem si este suficient pt ei - nu vor nimic de la noi :-)
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Clover spune:
ellej, era un exemplu in multe altele. Exemple ca astea pana la daca te bombardeaza non-stop pun o presiune foarte mare. Suntem foarte sensibili la influenta mediului, sau cel putin eu cred ca majoritatea e sensibila. Iti trebuie multa siguranta de tine ca sa apari si sa te comporti intr-un mod care nu este validat de cei din jur.
Mesele la romani eu le iau ca prilej de socializare. Romanul are foarte profunda asocierea mancare - stare de bine. Cazul in care faci mese doar ca sa demonstrezi unui vecin de la bloc ca poti mi se pare trist.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
ruxij spune:
Intr-adevar, din pacate problema este reala. In Romania singurul criteriu de evaluare a unui individ sunt posesiunile materiale, asta este singura scara de valori. Si e o atmosfera asa, plina de agresivitate, intr-adevar esti intrebat direct si obsesiv cat/ce ai sau ce n-ai. Eventual privit cu dispret daca n-ai. Cred ca e natura umana la mijloc, combinata cu o lipsa de civilizatie. Si astia pe aici s-or intreba in sinea lor care ce are, dar nu asa pe fatza si nu asa agresiv. La mine chiar asta a fost motivul plecarii, noi cu toata scoala noastra, castigam mai putin ca aproape oricine altcineva si eu una chiar ma simteam dispretuita de altii din cauza asta si consideram ca nu merit sa ma simt asa. Asta a fost motivul PRINCIPAL pt emigrare, pozitia sociala, sa fim si noi membri normali ai unei societati care nu dispretuieste pe nimeni atata vreme cat acela munceste cinstit.
alba spune:
http://www.youtube.com/watch?v=J7zPVox8vhA
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
A_Iulia spune:
Evident, banii nu sunt in indicator pentru a evalua un om.
Insa de multe ori este folosit in evaluare in ambele sensuri. S-a vorbit mult pana acum de faptul ca cei ce nu au prea multi bani sunt desconsiderati.
In egala masura sunt desconsiderati si cei ce au.
Adina +
Olivia 04.03.2004