Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!!
Raspunsuri - Pagina 7
Clover spune:
Frumos subiect.
Problema asta e prezentata ca fiind romaneasca, e mai larg pezenta decat atat... Si e veche de cand lumea de cand fetele se luau in casatorie in functie de zestre.
Cat ai te defineste cel mai usor in fata celorlalti, provoaca respect si invidie. Asta pentru ca tuturor ne plac lucrurile frumoase si avem simtul proprietatii. Renuntarea la cele lumesti si multumitul cu putine apanajul unui procent mic de oameni.
Nu s-a ras niciodata de voi ca aveti un telefon mobil demodat? Nu v-ati simtit prost atunci cand s-a intamplat asta? Presiunea e foarte mare sa intri in "standarde".
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
grenouille spune:
clover, stai sa vezi cum e cand vine lumea la parinti (ma rog, mama, ca taica-meu are aproape 10 ani de cand nu mai e) si ii "compatimeste": "saraca fii-ta, bravo ei ca si-a luat masina, da' chiar asa accepta s-o tavaleasca toti mosii? " - ca alta explicatie nu era in capul lor pentru cum am reusit sa fac un amarat de leasing la masina... da' ca la ora asta sunt inca la munca si mai am inca o ora doua de stat, asta nu se vede din afara...
Lemoni spune:
Eu am gasit o parvenita de la coada vaci, ajunsa si ea in Canada in vizita care a fost tare dezamagita ca nu e ca in filme!! A uitat ca pana la 18 ani nici televizor nu avea , o vedea numai pe Joana la muls.
columbiana spune:
discutia asta imi aminteste ca in Romania vara trecuta am cerut unei vinzatoare sa-mi arate o bluza pentru copii (era un butic cu tejghea nu cu autoservire) si cind m-am incruntat ca aia se tot codea mi-a trintit o replica: stiti, multi cer sa vada da' cind afla pretul nu mai cumpara, dvs aveti bani ( interogativ- ca mi-e defecta tastatura); e drept ca nu pricepeam de ce mama ma privea cu un ochi critic de cite ori ieseam din casa in slapi si tricou sau bustiera si in nu matasuri;
uof, uof, mult mai e pina departe......
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
hannen spune:
Fetele care v-ati suparat,v-ati suparat degeaba.Nu era vorba ca unul,altu sau mai multi au.Nu e nici pe departe vorba de invidie,oh asta ar fi culmea.
Eu am inteles-o pe Alessia ,stiu ce vrea sa zica.Din partea mea poate sa aiba toata lumea vila cu piscina,mercedes la scara si vuitoane pe umar ca zau daca ma afecteaza.
Era vorba de aceasta concurenta,se vede cu ochiul liber ,e fortat ,mult prea fortat.Toata lumea se zbate sa aiba aia si aia ,"uite ala de la 3 si-a pus termopane,eu am ramas de risu blocului,fac pe dracu in 4 si-mi pun si eu!"."I-au venit vecinei copii din Zimbabue
si uite au facut gratar,las` ca le arat eu.Si da-i si baga o luna zi de zi gratare si muzici la refuz sa vada vecina ca si noi avem,nu conteaza ca dupa asta nu mai platim intretinerea 3 luni."
Nu stiu,poate cei din tara nu observa aceste lucruri,dar eu (ma dau exemplu) le gasesc tipatoare,extrem de obositoare.
De la toalete,la masini,mobile,la ce ai in sacose cind ajungi acasa.
Feminine ,feminine ,ok dar nu vulgare.E aproape dureros la retina cit de uniformizate sunt fetele tinere,toate cu cit mai multa piele pe afara,cit mai putin material,culori tipatoare ,machiajuri stridente,tocuri ...
E o goana nebuna sa fii cel mai tare,asa se vede din afara.Ca unul lesinat de foame care a aterizat la un festin,asa imi imaginez eu "pe acasa".
E ca aici,cine credeti ca poarta numai genti de firma???Sarantoacele!Pe cuvint de onoare ca le cunosti dupa genti inainte sa le vezi fetzele,sunt filipinezele!
Bai,ma dispera!
Nu conteaza unde te duci(in drumetie pe munte) ,nu conteaza ca au avenit de o luna in japonia sau ca sunt de 30 de ani,toate au Vuitton ,gucci,....Absolut toate au genti de firma!
Si japonezele poarta rucsaci,sacose de cirpa ...saracele cred ca de sarace ce sunt si mai cred ca si crapa de invidie pe avutele de filipineze.![]()
![]()
Si mie imi place un lucru de calitate si-l apreciez pe omul cu gust ,si apreciez omul cu cap care se intinde atit cit ii permite plapuma,vorba aia.Insa nu gust deloc dorinta de a sari in ochi,goana dupa averi multe ,laudarosenia,indiscretia...si cel mai mult faptul ca majoritatii ii pasa de altul.
E asa de relaxant sa te "porti" cum vrei si sa fii tu!Sa nu se uite nimeni dupa tine pe strada sa te cintareasca din cap pina in picioare.E asa frumos sa fiu tu,sa fii natural,sa nu fii in competitie cu nimeni,sa nu-ti pese de altii si nici altora de tine,sa porti azi gucci si maine trenning no name.Sa porti azi Salvatore Feragammo si maine slapi fara sa-ti fie frica ca-ti scade prestigiul...
Cite n-ar mai fi de zis,dar imi e ca se interpreteaza gresit!!
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Marina
ellej e voie sa schimbi cate vorbe vrei da asta nu inseamna ca nu e vorba de invidie la mijloc. Sau ca jumatate din cele oripilate de hainele armani nu le-ar purta daca ar avea bani sa le cumpere. Sa fim seriosi. Sau serioase ca vad ca xeno ne-a retrogradat la femina intim
In alta ordine de idei mai rea mi se pare meteahna romaneasca de a sta cu okiul pe gardul vecinului si de a comenta tot ce vede.
Marina
binenteles ca toata lumea ar pune macar odata-n viata
parerea mea ca atunci cind material/financiar/profesional ai atins intr-adevar un nivel rarefiat chiar nu te mai straduiesti s-o arati lumii, dimpotriva...atunci se alege clasa de parvenitism.
imi amintesc una din profele de la universitate de aici, deja un nume in fiscalitatea din Montreal...intotdeauna modesta, haine frumoase dar culori terne, niciodata tzipatoare, conducea o toyota tercell, intr-o zi la un curs ne-a povestit ca a murit bunica ei...care era tocmai proprietara unui lant de hoteluri de renume in Canada...; sau sotia unui antrenor de hockey cu nume sonor in Canada pe care am cunoscut-o la intilniri ale parintilor cu copii diferiti...si comparatia (absurda) cu vedetismul si fumurile nevestelor de fotbalisti.
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze
hannen spune:
quote:
Originally posted by Lauraaquote:
Initial creeata de alessia105
.cand plecam din lumea asta plecam asa cum a venit ..goi ..cu mana goala .
HA!!! Poate unii!!! Ca ALTII....iau si plasmele cu ei![]()
http://img410.imageshack.us/img410/4047/c0873120rv1.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/1005/c3658782rv6.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/8573/c2173408im8.jpg
(Atentie, pericol de ... oripilare, ingrozire, scarba,etc,etc, you name it!)
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Ridem noi da` cre ca astia`s viitori faraoni!Aia mioritici!
Sa vedeti cind i-or dezgropa straaa,straaa nepotii (ai lor,ai nostri)

Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Ira spune:
In ziua de azi exista niste prioritati de viata intr-o anumita ordine cum ar fi : Sa te alimentezi corect si constant, sa-ti ingrijesti sanatatea, dintii, sa ai un acoperis deasupra capului cu toate cele necesare, sa ai acces la informatie (cablu, internet, telefon), sa ai o masina, sa ai o vacanta necesara refacerii dupa un an de munca (nu neaparat in strainatate si nu neaparat scumpa), sa ai iesiri in weekend, etc.
Fiecare dupa posibilitati.
De multe ori cand se amesteca ierarhiile apar situatiile propice de a fi judecat (desi nici asta nu mi se pare just, fiecare-si ierarhizeaza prioritatile dupa bunul plac)
Cand ai mobil da' n-ai ce sa mananci si dai bip ca sa fii sunat ca sa-ti poti folosi aparatul... risti sa fii ridiculizat, cand ai masina da' n-ai benzina si nici bani s-o intretii sau de asigurare full- iar risti si ti se atribuie titulaturi ca cea de snob, cand achizitionezi in general orice obiect material inaintea alimentatiei si sanatatii - pare deja bizar.
Romanilor, unilor... le place enorm de mult sa afiseze (adica sa arate in mod ostentativ ultimele achizitii, sa aduca vorba, sa se laude singuri, sa faca anumite actiuni numai pt. a face impresie), sunt cam opusul societatii occidentale. Si din simplul ritual al invitatilor la masa se poate analiza ...cand te invita romanul la masa iti afiseaza toata bucataria, pune si ce are si ce n-are, cheltuie, eventual se si imprumuta...occidentalul ? Iti tranteste 3 surcele desi are conturile doldora de bani...i se cam rupe de ce crede invitatul si nu prea se valorizeaza prin mese si alte obiecte de impresionat. Prefera sa aiba siguranta zilei de maine prin viata cumpatata - in discretie si atat, nu simte nevoia sa-si expuna achizitiile celorlalti sau sa-si cumpere obiecte numai pt. ca sunt la moda. Exemplul e f generalizat, dar elocvent, cred eu.
Cred ca la asta s-a referit Alessia.
conchita spune:
Hannen, pai la voi filipinezele vin primordial ca prostituate, trebuie sa dea bine, nu? in rest, ai zugravit tabloul mioritei cum nu se putea mai elocvent. dar asta nu e de ieri, de azi, ci dintotdeauna. pe vremea mea (maica:-)), adica a copilariei mele, competitia nu era pe vuitoane si armani, ci pe carpete din serai aduse din libia, siria, turcia etc de cei care munceau acolo cu contract sau de blugii levi's adusi de tatii marinari sau de seturile plusate care contineau fata de masa si o patura pentru patul care trona, de regula, in mijlocul sufrageriei, sau pentru traversele "persane" aduse de la sarbi+unguri+rusi, sau de sapunurile si spray-urile Fa, 8x8...daca nu le-aveai pe-astea, erai un ratat, ai trait dejeaba.
a zis cineva pe-aici ca tuturor ne-ar placea sa ne imbracam cu haine de firma daca ne-am permite. ce jalnica generalizare, in jurul meu cunosc prea putini oameni cu ifose dintr-astea. personal, chiar evit etichetele evidente, ma gandesc cu groaza ca cineva si-ar putea imagina ca vreau sa ma afisez in felul asta.
eu am dat o steluta la subiect pentru ca mi se pare la fel de patetic sa te bati cu caramida in piept ca criteriile tale in viata sunt mai oh-la-la decat ale altora - vai ce prosti sunt aia si ce destept sunt io. e o atitudine in oglinda, sorry, nu mi-a starnit nici o admiratie, desi sustine niste valori la care subscriu si eu. dar tocmai oamenii care subscriu valorilor "modestie", "smerenie", etc nu ies in piata publica sa se laude ca sunt modesti, smeriti, etc.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Androix spune:
Breee, maica, da mult este de-atunci. Te-a lasat memoria!
8x4 nu 8x8 ![]()
Andreea, mama de Filip si Georgia