Discutii despre clasa I
Raspunsuri - Pagina 18
mihmir spune:
Filoftea nu ma supar si crede-ma cand ajung acasa la ora 17 ma apuca groaza pentru ca trebuie sa facem teme iar el nu are rabdare sa stea la birou mai mult de 15min.Maine la scoala vin copii dn IALOMITA in schimb de experienta.Mamele sunt rugate sa asigure masa de pranz apoi trebuie sa se odihneasca putin pentru ca au divrese activitati in timpul zilei.O ZI BUNA TUTUROR.
lilach spune:
Ieri a fost cea mai grea zi pentru Laura.
Abia la 18:00 am ajuns cu ea acasa si era frinta de oboseala.
Scoala a avut pina la 13:00 insa ea ramine la afterschool pina la 16:30 dar ieri la after a avut o excursie prin oras pe jos..si aici find dealuri s-a cam obosit asa ca nu si-a facut lectiile la afterschool. Dupa after a ramas la curs de roller skates unde iarasi nu a stat o clipa...chiar am sesizat ca-i face o deosebita placere.
Deci a facut o parte din lectii dar la citit nu a fost in stare decit o pagina din 3 si doar odata nu de 5 ori cum ar fi trebuit...insa plingea ca nu isi face lectiile si cum va merge ea la scoala. I-am explicat ca se poate intimpla dar ea trebuie sa-i spuna invatatoarei motivele pentru care nu invatat. (Oricum sotul o duce la scoala asa ca a vorbit si el cu invatatoarea).
Speram ca nu se va mai intimpla.
Succes la invatatura.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Anuska spune:
quote:
Originally posted by violeta69
parerea mea ca daca tot sta la internat sa ii dai voie si sa scrie...
daca nu vrei sa scrie pe caietele de bune poti sa mai cumperi un caiet de mate si unul de abecedar special pt internat!!
noi asa facem.....
nu scriem pe curat ca scrie urat,dar macar mai exerseaza!!!
E o idee buna!

Mihmir, cam asa procedeaza si invatatoarea Anei. Si ea are un caiet la romana, inca unul de fise suplimentare (parca asa ii zice!), ambele de la Aramis; plus caiet tip I pe care le incepe diferite semne si cu puncte in dreptul randurilor pe care trebuie sa le scrie. La matem caietul de la editura si inca un caiet cu patratele pe care la fel ii incepe invatatoarea diverse semne. La engleza ii pune sa mai deseneze pe foi sau mai lucreaza in caietul de la edit All si le spune diverse cuvinte sau de exemplu luni le arata cate o foaie si intreba cate foi are in mana, adaugand cate una (deci invatau sa numere
Sincer mi se pare ca lucreaza destul cu ei si au si destule teme, nici multe, nici putine. Ieri a fost totusi o exceptie, invatatoarea a lipsit vreo 2 ore si i-a tinut locul cineva care n-a facut aproape nimic cu ei... Asa ca ieri a avut o zi de vacanta, pt ca nici teme n-a avut!
Din ce povestiti p-aici se pare ca majoritatea fac acelasi lucru.
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
dcop spune:
Buna ziua.
Si eu am luat un caiet tip 1 si o pun pe Anamaria sa mai scrie in el atunci cind vad ca nu prea ii ies diverse semne, si am obsevat ca ii ies chiar foarte frumoase. E cel mai frumos caiet pentru ca, cred eu, scrie fara sa se streseze si cu placere.
Eu cred ca la scoala mai mult povestesc pe baza imaginilor din carti, nu pot sa cred ca stau 2 ore de romana degeaba.
Anuska, las-o sa scrie la semiinternat macar citeva zile, si o sa va fie mai usor si ei si tie, si cind vine acasa poate sa se relaxeze. Gindestete ca are program de adult 4 ore la scoala
+ 4 ore la semiinternat
, apoi vine acasa gata obosita si tu o pui sa faca bastonase (care oricum sint plictisitoare si enervante).Temele oricum e mai bine sa si le faca singura fara sa se enerveze cineva ca a facut strimb un bastonas (eu asa as face
)si se invata mai responsabila. Gindestete ca deocamdata nu ar strica mare lucru, nici invatatoarele nu cred ca au pretentia sa fie toate liniutele perfecte si nici nu cred ca le dau note pe aspectul caietului.
Anamaria face temele la afterschool, le face bine, scrie mai frumos acolo decit la scoala si nu cred ca le-ar face mai bine acasa. Cind ajunge acasa daca e obosita se joaca sau se uita la desene sau picteaza, iar daca nu e foarte obosita mai scrie citeva rinduri pe caietul suplimentar.
melinav spune:
Va intreb si eu cum le explicati celor mici despartirea in silabe? eu incerc sa mai exersez cu Andrei acasa fiindca de cele mai multe ori nu desparte corect.
Stiu ca una din metode era cu tinutul pumnului sub barbie, si de cate ori se atinge pumnul cu barbia la rostirea cuvantului, atatea silabe sunt. Metoda asta insa nu o aplica la scoala, nu stiu cum le-o fi explicat doamna. Andrei chiar si asa mai greseste, cu toata metoda mea.
L abecedar sunt la funditele de la e si l.
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
mihmir spune:
Buna dimineata mamici.Melinav incearca sa despartiti in silabe batand din palme,asa l-a invatat pe Robert la scoala si m-i se pare mai usor.Noi avem alta problema:incercam sa decoperim cuvinte care contin sunetul a,e,i si apoi sa despartim in silabe si sa identificam pozitia sunetului printr-un cerc gol.Nu mai zic ca atunci cand ii spun sa faca o propozitie si sa aflam cate cuvinte are propozitia el desparte cuvintele in silabe si dintro propozitie de 2 cuvinte la el rezulta 5 cuvinte.Am incercat sa-i explic ca un cuvant este unul singur iar daca facem o propozitie ne trebuiesc mai multe cuvinte.Este greu iar doamna ne intelege si ne spune sa avem rabdare cu el pentru ca se va descurca dar trebuiesc facute multe exercitii.La noi de luni incep sa puna calificative in catalog.MULT SUCCES.
preda_vicky spune:
Buna dimineata.
Si noi tot la fundite (e,l)suntem.
Ieri am avut sedinta, ne-a explicat d-na ce si cum face cu ei la abecedar, ca sa stim si noi sa facem acasa cu ei. Asadar, tb sa faca propozitii dupa imagi. Si stau prost la capitolul acesta
, tb sa exersam cu ei acasa. Despart si ei in silabe, cu palma sub barbie. Noroc ca preferatele lui Dani sunt silabele. De cate ori mergem undeva, pe drum noi facem silabe sau numaram
. Cu scrisul e mai greu, din cauza ca sterg cand gresesc d-na vrea de luni toti copii sa vina cu stilou! Fara PIC! Pana la vacanta vor fi evaluati si vor primi calificative. Iar acel caiet cu foaie velina pe care lucreaza in clasa (cu desene) va fi controlat si se va pune calificativ si pe el.
Am ales uniforma - pantalon negru de stofa si vesta, tot stofa, oliv, cu snurulet (tot oliv) in loc de papion sau cravata. Si camasa alba.
Inca nu au profesor de sport si de religie, asa ca tot d-na face cu ei ore. La lb. engleza le-a cumparat un manual (la initiativa profesoarei) dupa care vor face in cls. I si a II.
Maine Dani e scutit de scoala, mergem la Oftalmo, tineti-ne pumnii!
si succes la scoala.
http://community.webshots.com/user/viki39