Discutii despre clasa I

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Am si eu o fetita OANA in cls 1,in Oradea,la Lic.Pedagogic.M-am bucurat ca am gasit acest subiect pe forum pt ca si eu sunt stresata datorita
temelor.Oana nu a facut la gradi ,in grupa pregatitoare, liniute si alte elemente care sa o pregateasca pt ce fac acum.Am vb cu o mamica si zicea ca fetita ei in grupa pregatitoare a scris cu stiloul si a facut ,pe caiet special ,liniute,pct etc.e mai greu pt ea pana va recupera dar se descurca si sper ca va fi ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Buna seara!
Mi-e asa de ciuda ca ajung sa scriu asa de rar!!! Desi am net acasa, calculator super OK, cand ma "linistesc" seara nu mai sunt buna de nimic... Eh, asta e! In vacante sunt mai activa!
Dragele mele... fi-mea e asa de fraiera!! Ma si bufneste rasul, ca nu ma pot enerva sau indigna..:))) La romana, tot la silabe sunt. Ami se descurca chiar foarte bine, ii plac si a exersat cu mine de anul trecut (cu mana sub barbie). Zilele trecute, au lucrat pe fise, iar Ami a mea le-a facut corect fisele altor 3 colegi, dar cand s-o faca pe a ei... a expirat tipmul... Imi vine sa rad!!! Pe bune!!! Acum ce sa-i fac??? Asta e! Tot rad...
La semne grafice... alta pozna. La scoala... ca la scoala. O greseala ici, o liniuta stramba colo... Acasa, o iau cu frumuselul... hai sa incercam, sa vedem, sa exersam... Ea: NUUUUUUUUUU!!! Eu: Hai, mami, o jumatate de pagina, apoi faci pauza si mai continuam dupa... Nu va spun ca in momentul in care s-a apucat de lucrat, a facut 2 pagini jumate corect, fara nici cea mai mica greseala, fara sa-i zic eu nimic, a fost singura - singurica in camera ei... Dar simte ea nevoia sa-mi administreze doza de proteste! :))
In fine, peripetii... duium!
Dragele mele... invatatoarele copiilor vostri au ceva impotriva daca acestia isi pun manutele sub barbie cand spun silabele?
Va pup pe voi si pe micutii vostri nazdravani!

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
Quod non potest diabolus, mulier vincit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

dora stii tu de ce
uite ca si copii sunt cu personalitate,ce vrei?!
lasa ca e bine ca stie ...cat despre faptul ca a facut fisele la ati copii si pt ea n-a mai avut timp,va invata din greseli si data viitoare nu se va mai repeta,sper...
eu cu Mihnea am facut la fel cand isi dadea toate alea din penar....
i-am spus ca-si va cumpara din banii lui data viitoare, ca eu alti bani nu mai am pt alti copii ....si ca daca e vreunul la care parinti nu au bani,fac un sacrificiu si-i cumpar eu ce-i trebuie
ei si vad ca acum are grija de lucrurile lui,dupa ce termina de scris la semi isi pune penarul in dulapul lui...
cat despre despartitul in silabe eu n-am facut cu el niciodata ca stie de la gradinita(asta ca tot era el mai "prostutz"..dupa parerea educatoarei...)
deci noi nu despartim cu mana sub barbie,posibil la inceput sa fi facut asa la gradi...eu nu stiu...
dar citind aici ce scrieti voi l-am pus sa desparta in silabe si a stiut si numara pe degete cate silabe sunt...
aici nu cred ca-s probleme...la noi e chestie cu rabdarea...ca asa face si el,scrie frumos o perioada si pe urma,daca nu sunt langa el o ia pe langa liniutz...
acum eu nu stiu daca se vor da calificative pt ce au scris pe caiet...
ca el a scris frumos,dar a sters cu picul odata la semi si a murdarit toate paginile din jur si s-a intins stiloul...acum arata ca naiba si doamna i-a pus cu rosu semne si i-a scris sa scrie mai frumos
ma gandeam chiar sa scriem caietul de la inceput in weekend....
dar nu stiu daca are sens sa-l stresez...poate ca e degaba!!!

va pup si bafta mai departe

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishu_n spune:

Multumesc pentru tot filofteia si violeta69 !

Eu vorbesc cu voi doar in week-end, si uite ca pot sa va spun ca Rares nu a mai avut alte incidente de genul "sfidare". Poate ca au reusit si Rares si d-nele invatatoare sa faca pasi mici unul catre celalalt.

S-a discutat pe aici si despre despartirea in silabe si de metode de a-i face pe copii sa inteleaga. Si intr-adevar, palma sub barbie si batutul din palme sunt metode superbune. Noi nu avem probleme cu asta pentru ca despartire in silabe si pozitionarea unui sunet la inceput, mijloc si sfarsitul unui cuvant a facut la fiecare sedinta de logopedie. Acum asta il ajuta foarte mult.
Si ... mi-am amintit de draga mea invatatoare care la semnele "mai mare" si "mai mic", ne-a invatat urmatoare chestie:
> - bratul drept indoit - cu dreapta ne inchinam la D-zeu care e mare
< - bratul stang indoit
Chestia cu inchinatul am adaugat-o eu in mintea mea de atunci, ca sa tin minte, ca pe vremea aia nici macar nu se pomenea de credinta.

Pupici mamicilor si piticilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishu_n spune:

"Maine Dani e scutit de scoala, mergem la Oftalmo ...." - viki

Viki, poate nu am fost eu atenta si ai povestit (daca da, mii de scuze) cum ti-ai dat seama ca Dani are nevoie de un control la oftalmolog? Si sa ne povestesti si noua cum a fost. (sper din tot sufletul ca bine )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaflo spune:

Buna fetelor,
Noi suntem la Abecedar la zaluza asa zice Oana si au avut dictare de la liniute simple la tot ce au facut pe sarite.Inca nu am vazut caietul pt. ca au 2 randuri de caiete unul la ei ,unul la doamna.La matematica incep cifrele cred ca de luni.A avut de facut vreo 4 exercitii dintr-o culegere de mate.Am incurajat-o si i-am spus ca ce putin le da doamna si s-a bucurat.La Abecedar vrea sa lucreze in plus dar face maxim o pagina pt ca dormim de amiaza si ne apuca seara pana le terminam si e prea obosita la ora 20 .Pana acum e bine sa vedem la literele de mana ca imediat ajung la ele.Succes tuturor ,Simona si Oana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Mishu, eu de mica am avut probleme cu ochii, port ochelari (sunt si operata cu laser - deslipire de retina) si am o "fobie" in privinta asta. Prefer sa previn, decat sa astept sa se agraveze. Si el a mai avut ceva probleme (dureri de cap) pe la 4 ani, atunci nu avea nimic, dar d-na dr. ne-a sfatuit sa mergem la alt control dupa ce intra in cls.I.
Acum am observat ca Dani sta f. aproape de caiet cand scrie. Uneori, sta cu barbia sprijinita de mana, deci chiar cu "nasucu-n caiet". Si se mai plangea ca ameteste.
Dar am fost la control, vede f. bine, l-a sfatuit si d-na dr. sa nu mai stea aproape de caiet, ci cu spatele drept.
De azi incepe si Dani sa scrie cu stiloul, de fapt doamna a cerut sa le cumparam pixuri cu gel, mai subtiri, pt. ca ei apasa si exista riscul sa despice varful stiloului. Asa ca ne-am conformat.
scolareii si o sapt. cat mai buna sa aveti!

http://community.webshots.com/user/viki39

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Buna,

joia trecuta am avut din nou sedinta cu parintii, a doua deja, am inteles ca o sa tot fie din astea, cam la o luna, sa vedem cum evolueaza bobocii.

La romana si matematica le cere cate 4 caiete, 2 pe care le ruleaza permanent, unul la ei sa-si faca tema, unul la doamna, unul pentru teste, si unul pe care sa mai exerseze in clasa diferite lucruri pe care le fac cand au extra-time.
Ne-a spus invatatoarea ca nu s-au acomodat inca, ca o apuca criza de nervi cand incep toti sa strige "Doamna...".

Cel mai multumita e doamna de cum lucreaza copiii la orele de desen si lucru manual, deci se pare ca are o clasa de artisti .
Astazi au evaluare la abeceda, propozitii cu 2 sau 3 cuvinte si despartirea in silabe (le pune in fata o plansa si discuta pe marginea ei). Am exersat cu Andrei, la propozitii se descurca, cel mai rau le incurca insa la cuvintele cu 3 silabe , cand silable au mai mult de 2 litere ... sa vedem ce facem astazi.

La lucru manual tb sa cumparam carton colorat de la librarie, vor confectiona felicitari pentru Craciun; saptamana asta insa vor lucra cu bete de chibrit.

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput