Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (48)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Acum fro 2 ani a fost un subiect pe forum despre un copil hiperactiv (o mamica se plangea ca puiul e hiperactiv) si m-am bagat si io ca musca si am zis ca termenul nu e potrivit ca e sinonim cu hiperkinetism care inseamna tulburare de concentrare, retard samd.... Nu va imaginati ce au sarit pe mine de m-am retras binisor si de atunci stau cuminte in banca mea. Multa lume foloseste termenul fara a sti prea bine la ce se refera. S-ar putea ca Rayan sa fie energic dar asa e orice copil la varsta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Sunt total de acord cu voi. Mult prea usor se foloseste acest termen.
Bine, au zis ca e usor hiperactiv, dar nici macar asta nu e corect.
Acasa sta cuminte, se joaca cuminte, sa nu-mi spuna mie cineva cum e copilul meu, ca nimeni nu-l cunoaste mai bine decat mine.
Ideea este ca la varsta asta nici un copil nu sta cuminte sa i se citeasca povesti, sau daca sta, sta pentru o perioada scurta, si e si firesc.
Capacitatea lor deconcentrare la varsta asta este destul de scazuta, deci nu se pot emite pretentii absurde.
Cand m-am dus luni, nici unul dintre copiii de varsta lui nu asculta povestea. Fiecare facea ceva. E adevarat ca Rayan se plimba, dar inca nu intelege ce se intampla acolo.

Acum 2 saptamani, la liturghie, mi-a stat pe scaun, cuminte 45 de minute, deci se poate.
Sper sa nu ajung sa ma indoiesc de capacitatile lor pedagogice, ca atunci il mut.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

A sunat mama si cica a fost foarte cuminte azi.
S-a jucat frumos cu plastilina, a dansat, cica era primul la dans si la jocurile in cerc, iar copiii se luau dupa el.
Incerc sa mai aflu detalii.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Unde sunteti? Iar e prea multa liniste aici.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Salutare fetelor,

Raspund si eu scurt la ultimele postari (ca mai mult n-am reusit sa citesc)... despre gradinite... Cam greu sa le-mpaci pe toate: si educatoare bune, si papa bun, si program luuuung si optionale diverse. Crinuta, o educatoare buna trebuie platita bine, ia gandeste-te cam cat ca sa nu fie frustrata (3-500 E), imparte la 7 copii cat zici ca-s in grupa, adauga chiria localului, utilitatile, materialele didactice, gustarea etc. si-o sa vezi ca n-are de unde sa ramana bani si de-o educatoare buna ...
Am tot studiat ofertele gradinitelor particulare, am cerut pareri de la parinti si mi-am dat seama ca poti plati plati scump aceleasi servicii ca si la "stat", hai poate un pic mai rasarite, dar nu suficient cat sa merite efortul.
Stiti ca ma gandeam sa infiintez o gradi la un moment dat dar, perfectionista cum sunt, as fi vrut ca totul sa fie perfect: locatia, dotarea, hrana copiilor, educatia etc si, pus totul pe hartie, ajungi la niste investitii imense.

Si eu spun ca Rayan nu-i un copil hiperactiv si a-ti aduce argumentul asta mi se pare total neprofesionist din partea lor. De-acuma sa fii atenta sa nu-ti spuna doamnele doar ce-ti place tie sa auzi, ca e si asta o practica.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta probabil ca a fost perioada de acomodare, in care copilu nu se simte tocmai in largul lui. Ma buur ca a azi a fost bine.

Erica eu cred ca gradinita perfecta nu exista si desi noua ni se pare mare tarifu, socoteala arata clar ca e greu sa ai un personal de calitate ....Si eu m-am gandit la un moment dat la binisu asta dar socotelile mi-au aratat ca nu merita.

Mergi la inceput

Sunt de acord ca o educatoare buna trebuie platita corespunzator.
Adevarul e ca genul asta de afacere nu prea aduce bani, cel putin in primii 2 ani.

Am intrebat-o pe mama la amanunt ce i s-a spus, tocmai pentru a nu ma afla in situatia de a mi se spune ce vreau sa aud, dar nu e cazul, deoarece imi cunosc copilul.
A venit acasa cu o chestie in piept, deoarece a fost cuminte si a ajutat la stransul jucariilor.
Cica azi a fost foarte cuminte, cu totul altfel decat ieri.
Eu cred ca nimeni nu ar trebui sa traga concluzii din primele zile, mai ales la asa o varsta frageda.
Eu cred ca Rayan a fost cuminte si a strans jucariile, deoarece asta o face de la 1 an si ceva.
Am intrebat tot, ce activitati au avut azi si au fost destul de diverse.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Ana Maria, am plusat un pic cu "perfectul", evident ca nu exista... Cred ca ati inteles totusi ideea.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Acum hai sa fim seriosi ca si ei ca si noi, au si ei zile si zile...

De obicei cand li se schimba programul sau fac si vad multe lucruri noi debordeaza de energie pe care la varsata asta nu o pot gestiona..si totul pare un haos...

Azi Tudor s-a trezit bine ...Am vorbit cu tati la telefon si am pus apartul sus ,de frica rozaturilor Ilincai..Ei,s-a pus pe un plans...de nu-l putea impaca nimeni...Dupa vreo 10 minute s-a calmat..si acum se joca linistit in curte la nisip...

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Hello!

Bestuza, multumesc de urare si ma bucur ca mai scrii, imi place cand povestesti de copilasi!

Patri, ma simt f. bine, n-am nicio greatza, in schimb am facut niste sani Am 6 saptamani, luni ma duc la analizele de sange si apoi we urmator la eco, abia astept sa vad gagalicea!

Azi a fost Sf. Alexandru, LMA puiutilor, mamicilor si taticilor cu acest nume!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze cu noi

Mergi la inceput