Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (48)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta dar eu nu prea inteleg, ce mari activitati fac cu ei la varsta asta, pentru ca ei inca nu au rabdare. Cred ca ca pot sa caut si prin programe dar din cate stiu eu la grupa mica se urmareste socializarea, comunicarea cu alti copii samd... nu sa stea in banca... Iar asta cu hiperactiv.. e tare de tot..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Pai asta ziceam si eu, ca la varsta lui e greu sa se concentreze.
Pentru el mersul la gradinita este echivalent cu joaca, de aceea nu intelege de ce trebuie sa stea cuminte cand se citesc povesti sau se deseneaza.
Of, imi vine sa plang intr-una.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Buna mamici!

Crinuta, din cate zici tu Rayan s-a acomodat la gradi, adica nu a plans cand l-ati lasat acolo? Cat despre faptul ca nu sta locului, nici eu nu prea vad cum, la varsta asta...e normal sa se joace intr-una...poate se va obisnui pe parcurs cu "programul" impus, dar e inca mic...

Anda, ai dreptate in ceea ce priveste preturile, sunt f.f. exagerate. Si eu am mare noroc cu bona, ii dau 5 mil si sunt super multumita!

Fetelor, v-am vazut si eu pozele, foarte frumoase toate!

Patri, parca tu intrebasei unde am fost la munte. La Bran am stat, la o vila-hotel de 3 stele foarte frumoasa si cu un parculet mare in curte.

Shobo, si noi am facut vaccinul gratuit si a fost ok. Ai pus poze cu burtica???

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze cu noi

Mergi la inceput

Exact asta vorbeam cu mama si am ajuns la aceeasi concluzie, dar eu nefiind astazi la gradinita, nu am putut riposta.
Cum sa spui frate despre un copil de 2,8 ani ca nu participa sau ca nu e atent? Cum poti folosi asemenea termeni cand te referi la un copil de 2,8 ani care asocieaza gradinita cu " loc de joaca"?
Inseamna ca ori acea persoana nu prea stie psihologie, ori nu are deloc experienta, ca altfel nu-mi explic.
Rayan acasa este foarte cuminte, saritor, nu am decat rar probleme cu el. Singura lui problema actuala este ca vrea sa faca el tot, si, daca ne vine cineva in vizita si apucam sa deschidem noi, el le inchide usa in nas, la care ei trebuie sa sune, sa se faca ca abia au sosit pentru ca Rayan sa le deschida usa zicand " poftiti".
Eu ii respect dorinta de a face el totul singur, si nu avem nici un fel de problema.
La varsta asta nu te apuci frate si citesti povesti cursiv. Totul trebuie facut sub forma unui joc, iar daca nu le captezi atentia si ii faci sa rada, inseamna ca, ca si educator ai o mare problema.
Stiu ca suna dur ce spun, dar asa este.
Prin urmare, voi fi foarte circumspecta. Mama va merge din nou maine cu el, il va lasa acolo, dar va avea o discutie cu ele, iar daca mai aud ca il critica ma duc eu acolo si am o discutie lunga.
Adevarul este ca rar gasesti educatoare bune, cu adevarat bune, iar pentru mine, daca as fi manager de gradinita ( ceea ce sper sa fiu ) le-as testa practic. Ma lasa cat se poate de rece un CV incarcat, daca la capitolul practic esti 0.
Jo Frost, celebra Super Nanny ( care dupa parerea mea este exceptionala) a fost bona. Nu are pregatire profesionala din cate stiu eu, dar este extraordinar de talentata, si uite asa a ajuns faimoasa.
Nu spun ca toti ar trebuis a fie ca ea, dar exista anumite metode specifice varstelor diferite.
La varsta asta copiii nu pricep notiunea de discplina. Pentru ei totul este un joc, si asa trebuie abordata predarea.
Mi-ar fi placut ca in prima zi sa fie profesorul de muzica, sa ii faca sa rada, sa existe jocuri de palme, jocuri in cerc, cantece tip joc, etc. Chiar mi-am exprimat indignarea cand am auzit ca vor face muzica doar o data pe saptamana.
La varsta asta muzica este esentiala.
Il vad pe Rayan dimineata uitandu-se la emisiunea lui de pe BBC, emisiune pentru copii, dar cu adulti.
Sunt fantastici. E chiar atat de greu sa se inspire?
Culmea e ca grupa lui e cea mai cautata la aceasta gradinita, deja fiind 2 grupe formate, deci selectarea personalului ar fi trebuit sa fie mult mai stricta.
Pe a doua educatoare, cea care va preda engleza si germana nu am cunoscut-o, dar mamei i-a placut foarte mult.
Pe profesorul de muzica trebuie sa il vad musai, sa vad si eu cum presteaza.

Bubu, ca sa raspund la intrebarea ta: Rayan nu are absolut nici o problema. Nu plange dupa mine, se simte excelent cu copiii.
Este pe departe cel mai sociabil din intreaga gradinita, din toate grupele, si asa a fost de mic, iar asta nu poate decat sa ma bucure.
E un copil energic, cu personalitate, dar un copil bun, pe care il castigi daca stii cum sa il iei.
El nu stie sa fie agresiv, nu e felul lui de a fi, insa este incapatant, stiti voi, trasatura specifica zodiei, dar asta e, noi suntem perfecti?
I-am spus clar directoarei azi la telefon ca, intra in atributiile educatoarelor sa gaseasca metoda cea mai potrivita pentru a-i capta atentia lui Rayan.
I-am spus ca le dau voie sa il pedepseasca sau sa foloseasca orice metoda non agressiva, dar sa fie atente sa nu ii spuna vreodata ca e rau, ca nu suport asa ceva.
Directoarea intr-adevar este de acord cu mine, e genul care accepta orice fel de sfat, e genul cu care se poate discuta, deci sper sa fie bine.
Oricum, daca nemultumirea mea legata de prima educatoare va persista, ii voi spune.
Nu pot da atatia bani pentru a nu fi multumita. Viata e prea scumpa ( cel putin pentru unii) pentru a-mi permite sa irosesc banii, mai ales ca gradinite sunt destule, deci nu-mi fac griji din acest punct de vedere.
De luni vor incepe serios, si sper sa intre in rutina de care vorbeam eu cu directoarea.
Copiii au mare nevoie de rutina, de un program clar. Daca saptamana asta e de acomodare, si ba sunt parinti, ba nu sunt, programul e destul de haotic, atunci cum faci trecerea de la saptamana asta la urmatoarea, care se presupune ca va aduce acel program fix?
Daca copilul are senzatia ca vine la joaca, asa cum e cazul lui Rayan, atunci greu ii mai scoti asta din minte, si nu va intelege de ce trebuie sa stea cuminte pe scaun in loc sa se joace, nu?
Pe cand, daca incepeau direct cu un program clar: sosire, joaca, spalare pe maini, mic dejun, activitati, snack, iesit afara in curte, etc, ar fi fost alta situatie, daca s-ar fi pastrat zi de zi.
Ma rog, sper sa fie bine, si cred ca va fi, deaorece am incredere in directoarea asta, chit ca e foarte tanara.
Din discutiile avute imi place si sper ca va face treaba.
Vom vedea.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Buna noaptea..cam pe la ora asta ma apuc de scris...am mai scris doua ori si ca un facut mi s-au sters...Va spusesem prin ce peripetii am trecut in vacanta la Pestera,langa Bran,cand dupa ce facusem rezervare am constata ca gazda era exasperata de zgomotul produs de copii...ma rog e o poveste lunga si sper sa am timp sa o rescriu...- asa ca veni vorba de copil hiperactiv

Patricia vazuram si noi pozele..minunate ...ce sa sa mai zic...

Shobo!Felicitari pentru fetita!

Tomasa, pozele de la botez sunt minunate... Tu esti radioasa!

Bubu!Si tie pentru BUBU MIC!

Crinuta, chiar vroaim sa vad cum se adaptaza copiii la gradi...Asta e motivul pentru care tot zic ca pentru grupa mica numarul mare de copii e o catastrofa..Mi s-a parut sarit peste cal sa pui un copil de varsata asta sa asculte povesti ...

Se stie clar ca un copil invata prin actiune!E lege in psihologie!Cu cat manipuleaza , se misca , cu atat creste numarul de reprezentari care ajuta mai tarziu in formarea notiunilor ,conceptelor!Mi se pare ff interesanta pentru varsta lor metoda Montessori!
Eu am aplicat-o cu Tudor aproape fara sa imi dau sema in forma empirica ,nesistematizata!

Acum vreo saptamna a fost un context in care s-a nimerit sa stau cu 4 copii!Tudor, o fetita de 3 ani un baietel de 1,8 si Ilinca de 1,1!!
De miscat s-au miscat continuu, dar cea mai mare bucurie a mea a fost ca nu au plans dupa mami,in conditiile in care ei sunt destul de dependenti de mama!

Revin!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Bestuza, ma bucur ca mai apari pe aici din cand in cand.
Sunt de acord cu tine, la grupa mica nr. de copii e vital, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care am ales aceasta gradinita, unde grupa este formata din maxim 7 copii.
Si mie mi s-a parut aiurea sa le citeasca povesti. O fi facut-o deoarece atunci erau grupele amestecate.
Tocmai de aceea le acord un timp pentru a vedea ce se intampla.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Asa...Noi din iarna am tot inceput sa-i facem jucarii din lemn,animale tip puzzle,care sa-i mai "ia" cumva din continua miscare!

Tudor se plictiseste repede de ceva ce a facut si are un rezultat !De ex am aranjat impreuna melcul sau psica ,mi-a adus elementele componente,le-am imbinat..da e bine , la cutie, altceva...
si tr tot timpul sa avem ceva de facut..e ff obositor..deci cumva le inteleg pe educataore,dar...

1,orice pedagog stie, ca varsta asta e ff dificila , te solicita ff mult in a-i arata lucruri noi..el exploreaza ce exploreaza locul actual si apoi trece mai departe...

2. tr sa existe capacitatea de cunoastere a copilului,de a face in asa fel incat sa treaca fara prea multe "zguduiri" peste fiecare etapa de varsta, de a atenua negativismele si de a-l forma propriu zis pentru etapele urmataore in ritmul lui si stimulandu-i potentialitatile ..asta mi se pare esential!
aceste "hopuri" sunt mai line dc copilul are incredere in adult-parinte sau pedagog- si acestia ii ofera mereu momente placute !

sunt unii copii mai muzicali, altii mai "cititori", "lucrativi" ,bininteles ca vor face cate ceva din oricare tip dar le place mai mult o anumita activiate

Cu trecerea timpului cand atentia va putea fi focalizata mai mult timp, deja educatorul va pondera fiecare tip de activitate si in acest fel va fi stimulata si zona mai putin "atractiva"!
Aic montessori mi se pare ca poate fi imunatatita ca sa zic asa sau n=am citit io suficient!Asta mai degraba!!

noi ne bucuram cand se ridica din pat ,se agata cu minile de patut si se ridica , sare patutul, e inca un pas, dar cand incepe sa se urce pe mobila sa ia foarfeca de la locul ei si sparga paharul , sa inotarca farfuria cu mancare , e, acolo e limita suportabilitatii!

Recunosc ca si eu ma enervez ..si rau..."mai copileee -incerc numai sa nu ridic tonul, dar de zis tot zic:cum iti da prin minte sa faci asa ceva???????????" -ex: ii da vant Ilincai , ii ia jucaria si i-o indeasa in gura, scoate rufele din cos si i-l pune peste ea , o trage de picioare, trage pisica de blana, catelului ii sunt indesati ochii in orbite-aceste animale fiind vii...e si o multime de altele ..dar sa nu oripilam cititorii viitori posesori de minuni!

E..si eu ca sa preintimpin toate astea tr sa fac in as fel incat sa gestionez bine timpul in care tr sa-si consume energia, apoi sa-i dau activitati placute in asa fel incat el sa fie captivat!

Cele mai interesante jucarii pentru el sunt cele de la LEgo!Avem un trenulet ,zoo, avion,toate in cutii inchise..si dimineata pan sa iesim afara isi trage o cutei o imprastie si se joaca oarecum linistiti pentru ca eu sunt in preajam repetand ..fiecare cu jucaria lui...acum facem schimb..sa evitam urletele determinate de incercarea de deposedare ,reusita au ba!

Bineinteles ca se plictisesc si de schimb-dar se trece de o etapa care dc nu ar fi moderata ar darama si un sistem nervos nou nout

Apoi isi gaseste fiecare ceva de lucru ,montat sinele, motoarele avionului , facut pod,aliniat masini, respectiv Ilinca rontait litere, capsoare de omuleti lego, tarat prin casa obiecte diverse..timp in care eu aranjez cat de cat si fac fructele pt dimineata si pchetelul de drum =dc avem ceva planificat...Linistea asta dureaza vreo 20 min. in medie ..uneori mai mult ,alterori mai putin...

Iei de ex am fost in parc la gonflabile..la insula copiilor..mergem numai in timpul saptamnii .. dupa masa cu vaporasul ...vineri mergem sa vedem o expozitie la antipa..parca cu pesti..-vedem noi,pe urma sa vedem dc ne lasa la circul acvatic...si tot asa...

azi am fost al buni si am facut o casuta din cartonel, data viitoare punem etajul...

Cumparam creioane colorate in diferite cutii si avem grija sa le punem la loc..-asa ne mai concentram 5 minute..

am gasit acum niste povesti cu imagini mari si frumoase ,capra cu trei iezi, scufita rosie...

Le pun in mape de plastic, mai inventariem ce am mai facut...chestii simple...

E,astea dc le-ar face al gradinita ,eu as fi f fmultumita!Dar tr sa i ff mult material didactic,asta e esential! Nu jucarii care merg ,se intorc si gata!

Ieri dupa masa eram ff obosita ,avusesem cu o zi ininte febra si eram ,na cu dupa boala si eram in pat iar ei misnau prin casa cu diferite activitati!Eu in pat ma uitma l astiri si alun moment dat vdem imagini de la delfinariu din constanta ,Marc a implinit ceva ani !Si ii spun lui Tudor :uite mami delfinul se joaca cu mingea!Se termian reprtajul si la un moment dat il vad cu cutiile de animale le pune pe jos , le deshide.. eu nu il bagam in seama..zice:

uite mami ,ezi afinul?=uite mami vezi delfinul? am ramas si eu si mama ..na, cum fac ei de ne uimesc !

Gata pe sera asta..va mai povestesc..dar sunt moarta de oboseala..dar
poate maine!

Crinuta..urmareste-l in continuare si cred ca tr ceva timp pana se acomodeaza educatoarele cu copiii, copiii intre ei, pana se intra intr-un anumit ritm ...

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Eu cand aud de hiperactivitate, ma enervez instant. L-am vazut si eu pe Rayan si nu mi s-a parut a fi un copil hiperactiv. Crinuta, daca domnisoarele alea nu se descurca, schimba gradinita.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Witchie

Eu cand aud de hiperactivitate, ma enervez instant. L-am vazut si eu pe Rayan si nu mi s-a parut a fi un copil hiperactiv. Crinuta, daca domnisoarele alea nu se descurca, schimba gradinita.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu

Exact Anda. Stiu si eu ca nu e hiperactiv.
Cica ar fi fost ieri psihologul si ar fi observat, iar Rayan ar fi foarte activ.
Eu stiu cum este Rayan, acasa este foarte cuminte, deci chiar ca voi avea o discutie cu Ioana.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Bubu, cum te simti? cite s ai?

Bestuta, bine ca ne mai dai cite un semn!
multa sanatate!!

cit despre hiperactivitate, am vazut ca lumea foloseste cu mare usurinta cuvintul asta. eu stiu ca asta este o afectiune, nu orice copil f activ si jucaus este hiperactiv.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput