Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Nu am mai deschis forumul de ceva vreme, ma scuzati ... Deci, chiar daca a trecut deja Pastele, eu tot va zic "Adevarat a-nviat!".

Andrei e bine, deocamdata tot fara oxigen in afara de cel "atmosferic" , e miscacios, hlizicios, miorlaicios, stiti voi, asa cum ii sta bine unui copilas mic.

Ca tot ziceti sa vin cu vesti noi, chiar am una, si inca foarte importanta: Andrei a inceput de vreo saptamana jumate, adica "aproximativ" de pe 24 aprilie seara, sa mearga in "4 labute" !

Irinel, a venit si pe aici primavara in cele din urma. Abia acum o saptamana - doua au infrunzit copacii pe aici si acum s-a mai incalzit un pic. De fapt saptamana asta, de exemplu, a fost o zi frumoasa, una urata... Dar in cele "cu sot", frumoase, am iesit la plimbare si a fost foarte multumit. Cred ca s-a cam dezvatat, prima data a fost mai miorlait, dar azi a fost foarte cuminte si a urmarit toate masinile si toti cateii de pe strada . Si cand ne-am intors acasa a fost foarte bine dispus, chiar daca era foarte obosit.

Mariana, de la Dr Foker nu mai stiu nimic nou. Asteptam vesti de la Dr Gitter despre Olanda, daca a reusit sa vorbeasca cu ei, si cred ca o voi suna saptamana viitoare sa vad ce si cum. Despre iepuras, bineinteles ca a venit incarcat! Andrei a fost foaaaaarte cuminte. A primit o cadita ca deja nu mai incapea in cea curenta, hainute (niste salopetele ca sa ii incapa colaceii de la burtica), si bineinteles multe jucarii.

Amiss, multumim pentru felicitari! Multa sanatate Andrei, sper sa reuseasca sa stranga banii pentru tratament cat mai repede.

Sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru toti.

Happiness is a smile

Haideti sa il vedeti pe Andrei !

Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2

Comunitatea "Calatoria vietii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

doina, ce rapid! abia luna trecuta povesteai cum a reusit andrei 'sa plece la plimbare' fara tuburile de O2 dupa el si uite, deja ne anunti la merge in 4 labe!!! e fantastic! o veste foarte buna, dar care nu ma surprinde e clar ca andrei va recupera in ritm alert odata ce a scapat de necesarul de oxigen...
ma bucur nespus pt voi!

fetelor care lucrati, nu uitati de cei 2% care se pot dona in beneficiul lui andrei! termenul este 15 mai!

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Ooooooooooo, Doina, felicitari micutului! Sa te tii alergatura de acum! Ma bucur din suflet! Pupici si numai bine.

Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Diana, Irinel, ne bucuram ca va bucurati cu noi . Intr-adevar e mare lucru ca a inceput sa mearga in 4 labe. Iar acum a devenit mai sigur pe el, se ridica in genunchi mai bine, prinde viteza mai mare, stie mai bine sa alterneze piciorusele cand "merge", parca nu le mai taraste dupa el ca la inceput.

De vreo 2 luni a plecat logopeada noastra, s-a mutat in alt oras, si pana acum nu au gasit cine sa o inlocuiasca, cine sa vina la noi acasa. Dar acum au gasit si o sa am miercuri prima intalnire cu ea. Sper sa fie bine si sa o accepte Andrei. Mie mi-a placut la telefon de ea, acum sa vedem cum e si in persoana. O sa va tin la curent cu ce facem miercuri .

Happiness is a smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Felicitari pentru mersul de-a busilea!

Noi o sa mergem la Paris cu masina, o sa trecem si prin Munchen dar numai in trecere.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Multumim!
O sa fiti mai aproape de noi, macar in trecere

Happiness is a smile

Mergi la inceput

Asa, sa va spun cum a fost cu logopeada...

Impresia si experienta mea cu ea a fost buna. Vrea sa lucram impreuna, sa ma invete ce sa fac astfel incat sa pot lucra si singura cu Andrei, sunt multumita ca poate lucra cel putin la inceput in limba lui materna.

Andrei insa... a fost mai putin prietenos. A stat cam o ora la noi, timp in care Bufleiul alintat nu a vrut decat la mami a lui in brate. Am incercat de cateva ori sa il pun jos langa mine pe covor, dar imediat incepea miorlaitul si sa se catere la loc in brate Oricum, desi a aratat cat de alintat poate fi, a fost dulce. Si dna logoped nu s-a suparat pe el, bineinteles.

Asa ca ramane de vazut in cate sedinte va ajunge sa o accepte.

Happiness is a smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ce mai faceti voi? Cum avanseaza Andrei?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Draga sirimie,

Scuza-ma ca raspund atat de tarziu. Andrei e binisor, activ si desi incet merge inainte cu dezvoltarea. Acum a invatat sa stea in genunchi si a capatat mai multa stabilitate in pozitia asta. Inca nu reuseste sa se ridice singur in picioruse, dar, tot asa, se vede ca din ce in ce mai sigur pe el.

Intre timp am fost la un centru social, la un program de socializare a parintilor si a copiilor , pentru copilasi sub 4 ani. Se organizeaza o data pe saptamana si dureaza 2 ore si jumatate. SI ne-am facut curaj si ne-am dus si noi, ca Andrei e un pic cam salbatic. Si, dupa cum ne asteptam, Andrei a plans cam jumatate din timpul cat am stat acolo, i se parea ciudat ca sunt atat de multi oameni si copii (erau vreo 10 mamici cu copilasii lor). Dar am fost foarte multumita ca, spre sfarsit, s-a linistit si a inceput sa ia aminte la ce e in jur, sa se uite la oameni, la copii, a si ras si s-a jucat un pic. La un moment dat chiar s-a apropiat putin de un grup de copilasi care era aproape de el.
Asa ca eu consider aceasta tentativa timida de socializare o reusita si vom incerca sa o repetam si saptamana viitoare.

Despre operatie, dupa indelungi asteptari (care nici macar eu nu am inteles in totalitate de ce au fost necesare, sincer sa spun), am primit un raspuns clar din America si anume: in Minnesota nu se mai poate face operatia, deoarece Dr Foker nu mai opereaza acolo (e batran si cred ca s-a pensionat), insa ca el ne ofera in continuare sprijinul lui, daca vrem sa il opereze pe Andrei in Bremen, impreuna cu Dr Gitter.

Dar ne sfatuiesc, si Dr Foker si Dr Gitter, sa incercam sa mergem in Olanda pentru operatie, din mai multe motive pe care nu le detaliez acum aici.

Asa ca am contactat un medic din Olanda recomandat de ei, i-am trimis toate documentele medicale si i-am cerut parerea. Raspunsul a fost ca este un caz dificil, ca nu se va sti exact ce posibilitati de reparare avem decat in momentul operatiei si ca trebuie sa ne pastram toate optiunile deschise (plastie cu jejun, transpozitie gastrica, plastie cu ileon - cred ca asa se numeste - sau colon). Si ca el ar fi dispus sa preia cazul, DACA asigurarea noastra medicala preia costurile tratamentului. Asa ca vom incerca sa convingem asigurarea medicala sa ne sustina. La momentul actual asteptam ca Dr Gitter sa scrie un raport medical in care sa explice de ce optam pentru Olanda, raport care va trimis asigurarii, pe care acestia il vor evalua si ne vor raspunde.

Cam asta e cu Andrei, iar asteptam... Speram totusi incet-incet sa se clarifice lucrurile si pentru noi. Oricum ar fi, pana la urma va trebui sa apucam intr-o directie.

Happiness is a smile

Mergi la inceput

Ieri, dupa o perioada lunga de exersari cu fizioterapeuta, micutul individ s-a decis in cele din urma sa incerce sa se ridice singur in picioruse ! Asa ca s-a sprijint de canapea si s-a ridicat singurel !

Devine din ce in ce mai puternic si vrea din ce in ce mai mult sa se ridice in picioare (de obicei cu 2 degete de ajutor ) si incearca de asemenea sa mearga un pic, sa faca mici pasi. Si va spun, eforturile pe care le face pentru acei pasuleti si fetisoarele concentrate sunt foarte foarte amuzante.

E grozav ca vedem in permanenta progrese, chiar daca sunt lente si… realizate in felul sau propriu. Oricum, poate sa le faca in ce fel vrea el, atata timp cat progreseaza .

Cu ocazia scrierii acesui mesaj ii multumim si lui danielle02 pentru donatie!

Happiness is a smile

Mergi la inceput