Fetele din America (89)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Doua relatari total diferite ale calatoriei in Romania. Andrada, ma bucur ca ti-a placut si te-ai simtit bine, atat in Ro cat si in Anglia.

Ocebine si eu la fel sunt, anticraft total. Chiar nu inteleg la ce dracula sunt bune porcariile astea de proiecte. Eu stiu o treaba: copilul sa citeasca mult, sa scrie si sa socoteasca, nu sa lipeasca maica-sa ciorapi si macaroane pe planse :))) Of of of...stati pe aproape cand vin eu cu injuraturile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu sint sigura, dar temele cred ca incep de la Kindergarten.
Cred ca initial e pentru a crea disciplina de a munci si acasa, independent de clasa.
Ramine prea putin timp liber, sint de acord. Alexandru isi incepe in curind activitatile sportive si nu vad cind ii va mai ramine timp de joaca.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ruxij...asa zic si io...daca m-ar pune sa repet spelling, sa stam sa invatam o poezie, sa scriem doua pagini, nu m-as supara....dar nebuniile astea cu taiatul din reviste, colaje, desene pe deasupra la lectiile obisnuite (care totusi iau ceva timp) ma duc la nervi pusi pe moate...

Sinzi noi am inceput cu lectii mici in kinder...nu mai mult de 15-20 minute, se punea mai mult accent pe citit impreuna cu parintii si ceva individual...nicidecum 500 de pagini pe luna cum zicea Gabbriela...facui socoteala ca vin 16 pagini pe zi (500/30)...mi se pare multisor. Trebuia sa citeasca singur pret de 15 minute. Apoi exercitii maruntele de spelling si notiuni mititele de matematica.

Acuma Nick tocmai ce a venit acasa cu un listoi de carti de citit pentru semestrul asta ...cica 25 de carti (nu 3 foi, nu poze) impuse si 10 la libera alegere. Si nu scapa, ca vrea invatatoarea book report la fiecare dintre ele...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Noi avem proiecte tare "inteligente" la gradi...Adica in general pictam dupa o pictura celebra (dupa ce le citim o poveste despre respectivul pictor) sau un "craft" dupa o alta "opera de arta" .
Iar "copy & paste" sunt in general cu forme geometrice pentru a creea o alta forma geometrica sau o imagine...deci mai mult "matematice" decat creative...
Si le facem la gradi cu copiii, nicidecum nu le trimitem acasa pentru parinti....

La noi la gradi, nici la K nu avem teme pt acasa...toate "temele" le facem in clasa...
Daca parintii simt ca trebuie sa lucreze suplimentar o fac pe cont propriu...dar nu am auzit
Si cu toate astea, toti copii inainte sa intre in K stiu sa citeasca cursiv, stiu sa socoteasca, stiu despre univers, Earth, animale, plante, vreme, anatomie...

Din cls 1, incep intradevar cu mici teme...

Probabil pt ca e montessori...nu stiu...dar cum si eu am devenit montessori fan...urmez filozofia "follow the child..." (cu alte cuvinte sunt mai lenesa...hihi...si poate mai "incalc" un pic filosofia cand il mai imping de la spate sa manance tot din farfurie)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

votez anticraf! si trebuie sa mai ai si imaginatie sa craftezi ,degeaba cumperi materile daca nu stii ce sa faci cu ele.
Sotul are mai multa imaginatie si ii voi preda stafeta .

in alta ordine de idei ,eu am inebunit cu gradinaritu!

ne-am mutat de curand si cei de la care am luat casa nu prea au avut grija de gradina, prin urmare toata ziua sunt la Home depot,Wal Mart si ma uit la flori,.... azi am luat bulbi de lalele si zambile ......abia astept sa vina primavara.
concluzie- in loc sa merg la Gap merg la Home Depot.

Am fost in tara in mai si mi-am impus sa nu vad ( tigarile,gunoiele,rahatei de peste tot.....etc) am zis, nu are rost sa-mi stric vacanta cu asa ceva, m-am facut ca nu le vad.
Tot ce am vrut a fost --sa se simte bine copii mei ,sa cunoasca admosfera aia de care duc eu doru, cu vizite ,cu neamuri , mersu la piata dupa 1 kg de ceapa si sa te intalnesti cu vecina de la 3 sa stai de vorba,chestii din astea marunte pe care nu le facem aici.
se vede ca mie dor de acasa nu?

va pup si bafta la homework!

ca fapt divers ,in 1 zi acolo fata mea ma intreaba
"" mama de ce sunt caini pe strada si nu ii ia nimeni ? ei de unde au apa si mancare?""
raspunsul "ar fi fost de la container"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Pentru ca am fost in vara asta in Ro (Bucuresti, Tr. Severin si Timisoara) zic sa ma bag si eu in discutii. Eu am vazut Romania cam din acelasi "avion" ca si Andrada. :) Ba m-am facut si turista la Marea Neagra pentru o saptamana si n-am fost dezamagita cum credeam ca voi fi. Singurele lucruri ce nu mi-au placut au fost plaja cam murdara (chistoace, etc.) si intrebarea vecinilor de cearsaf ca de ce n-o las pe fiica-mea in kuru' gol, adica fara costum de baie,...ca cica e sanatate curata. Dar sa stiti ca si intrebarea asta era pusa politicos. Pe mine preturile din Ro m-au socat. Lucruri ca pantofii, hainele, parfumurile sunt atat de scumpe in comparatie cu astea de aici!!

Succes copiilor la scoli si parintilor la proiecte cu macaroane si ciorapi vechi!!

Daniela

Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nedda ai pe cineva in Tr Severin??

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Da, Corina. Eu am crescut in Tr. Severin. Toti prietenii de scoala, o multime de cunoscuti, o parte din familie sunt inca in Severin. Am reusit sa revad pe multi dintre ei (dar nu pe toti) acum in vara...si am stat vreo 5 zile in oras. Tu esti tot de pe acolo?

Daniela

Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Eu stiu o treaba: copilul sa citeasca mult, sa scrie si sa socoteasca, nu sa lipeasca maica-sa ciorapi si macaroane pe planse :)))

Exact asta vorbeam cu sotzu aseara. Conciziune ai Lia. Pe vremea mea scriai de o suta de ori o propozitie si faceai 4 probleme. Nu impachetam carti si lipeam pene.
Am vrut sa cumpar coperti aseara, dar Marcu mi-a zis ca invatatoarea a zis ca trebuie facute de mina de mine. Pi sa nu-i zici cite ceva?
Altfel cica e o invatatoare f buna, om vedea, pina acu am muncit mai mult ca Marcu,

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by ruxij
[. Eu stiu o treaba: copilul sa citeasca mult, sa scrie si sa socoteasca, nu sa lipeasca maica-sa ciorapi si macaroane pe planse :)))

Da...si vin si io cu o completare

Toate aistea dupa 6-7 ani ...ca d-aia am ajuns noi asa departe

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput