Fetele din America (89)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Proiectul cu curcanul asa a fost, pentru toata familia. Cred ca ideea era sa ne oblige sa facem ceva impreuna.
Eu nu fac proiecte de-astea, Doamne fereste. Atunci ne-au obligat.
Nu stau linga copil nici la lectii, nu-i raspund nici la intrebari. Face cum stie si discutam cind e totul gata.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gabbriela spune:
fetelor si noi avem cate un proiect in fiecare luna cu copilul de facut... indicatiile zic: poriectul se lucreaza in familie, parintele trebuie sa ajute copilul si sa ii explice de ce si cum face anumite operatiuni.
ruxij, la julian la kinder are 2 variante de teme... una care o preda in fiecare miercuri "are o saptamana timp sa o termine si trebuie s ao faca singurel singurel- eu doar supraveghez" si a doua varinata, proiectul si cititul cartilor care trebuie sa fie 500 de pagini pe luna, unde trebuie sa se implice si parinti.
PS: el stie deja tot ce a primit tema pt o saptamana, nu l-am putut opri si a facut toata tema intr-o zi... ce sugerati, lucrez cu el suplimentar sau ii dau pace?
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Nicole, daca vezi ca-i place poti sa lucrezi suplimentar cu el. Alexandru e cu toane, citeodata face (singur) mai multe pagini din workbook, alteori comenteaza si cind e vorba de strictul necesar.
Merg dupa toanele lui. Ce e obligatoriu face zilnic. Daca nu vrea mai mult il las in pace. In zilele lui bune ii dau si in plus. Mai ales ca mi se pare ca au putin homework si e prea usor.
Macar ii dau jocul ala electronic de matematica sau pun vreun software educational. Asa are impresia ca se joaca.
Gabbriela spune:
si eu fac asta cu jocurile...
quote:
Originally posted by Ramona J
Nicole, daca vezi ca-i place poti sa lucrezi suplimentar cu el. Alexandru e cu toane, citeodata face (singur) mai multe pagini din workbook, alteori comenteaza si cind e vorba de strictul necesar.
Merg dupa toanele lui. Ce e obligatoriu face zilnic. Daca nu vrea mai mult il las in pace. In zilele lui bune ii dau si in plus. Mai ales ca mi se pare ca au putin homework si e prea usor.
Macar ii dau jocul ala electronic de matematica sau pun vreun software educational. Asa are impresia ca se joaca.
Sanatate si numai bine
![](floare.gif)
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
![](foto.gif)
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Andrada spune:
Si eu am teme (am injurat in baie discret aseara cind mi-a adus copilul iar de facut ceva: mami tu ai teme, eu nu).
Aseara, analizind carticica de la invatatoare cu homework guidance am realizat de ce exista asa un gap intre copiii americani: unii stralucitori si altii abia se tirasc. Ca o gramada din scoala se bazeaza pe umerii parintilor. Daca parintii sint implicati, copilul e bafotos, daca nu, e jale.
In Romania si din doi strungari care munceau pina noaptea se puteau naste genii, creca aici e mai greu.
Sau numa am io draci ca am prea mult de lucru acasa.
Romania e neasteptata. Se construieste peste tot, casele cu flori multe la ferestre, oamenii muncesc din greu, sint civilizati, orasul meu mai curat, se vind carti multe, n-am mai auzit manele si n-am mai vazut haine tziganesti, chelnerii politicosi si helpful, muzeul satului o minunatie cum n-are nimeni in lumea intreaga (though femeile alea ar putea vorbi si ele ceva de casa in care stau, si m-am mai certat si cu un mosh pictor in fata la muzeul satului ca fluiera fiumeu), traficul ingrozitor, masini multe noi, lume proasta numa la McDonalds am intilnit, Slanic frumos (nu-i venea sa creada lui marcu ca are voie sa se joace in baia porcilor si sa se dea cu namol
) si civilizat, piscinele occidentale.
Anglia: apart inchiriat a fost absolut sublim, cu vedere la cascada la Barbican, pretul bun, palatul parlamentului cea mai frumoasa cladire care am vazut-o, tower of London interesant, Harrods impresionant, London eye scary, Buckingham plain, multe cladiri uritele la Londra, locuri de mincat bine si ieftin peste tot, restaurantele scumpe, Oxford Street ingrozitor de aglomerata, lumea bine imbracata, curatenie deplina si lumea sare sa te ajute, Westminster Abbey sumbra, country-side e quaint si picture-like, incredibil de frumoasa, Sheakespeare Theatre iti da oarece fiori, Tamisa mai curata decit se pling londonezii, wobbly bridge nu mai e asa wobbly, toate bridge-urile sint frumoase in afara de London Bridge, British museum n-are picturi, Victoria and Albert trebuie musai vizitat, e cel mai tare muzeu de pina acum, Marcu a mers nesperat de mult pe jos, taxiurile scumpe dar merita daca sint mai mult de 2, metroul extrem de scump dar luna de curat, doubledcker-experienta unica
, ma simteam ca in harry potter,
Ok o sa povestesc pe larg altadata.
Bine v-am gasit, Crismir, Ramona, Ruxi, Ocebine si fetele,
va pup,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Andrada, bravos, la mai mare si mai asteptam povesti.
Fetelor, am intrat sa va invit la intalneala in Canada :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105772&whichpage=1
mai ales cele care stati mai in Nord.
Spuneti repede daca veniti sa facem rezervarile!
Scuzatz de intarziere, nu mi-a picat fisa sa va zic dinainte.
Pupici.
sinzi_ana spune:
Fetelor ma innebuniti cu temele!!!! Noi nu avem teme!!! Dar nici la kindergarden nu suntem inca!!!
Dar sper ca temele sa le faca la scoala...altfel ce sens are sa mai mearga acolo, daca tot eu ii explic si il supraveghez??? Doar sa fie in compania altor copii???
Mie sincer, imi e mila de ei...ar trebui sa se joace mai mult, acum cat chiar au timp...
Andrada, ma bucur ca ai avut o experienta placuta in Romania...hihi...
Eu nu prea...
In sensul ca, (in orasul in care stau - Constanta), e mizerie, aglomerat, oameni care te calca pur si simplu in picioare, ca sa conduci este o adevarata aventura si de fiecare data cand parcam masina eram fericita ca am scapat "cu bine", copii nepoliticosi si parinti la fel
...
Iar partea cu construitul, iar ma deranjeaza (pe mine personal)...au distrus jumate din singurl parc din C-ta sa faca...mall (de parca nu mai erau vreo 2 - goale), spatiile verzi si parcurile sunt pe cale de disparitie in favoarea buticurilor, magazine, benzinarii sau biserici...
Iar partea buna , peisajele sunt superbe, acolo unde inca totul este ca acum 20-30 de ani...si oameni deosebiti (Bucovina, si N Moldovei)...
Uite ca m-am intins...dar cam cu impresia asta am ramas eu dupa vara in Romania...
Ah...si inca ceva...
Am facut o mare tampenie...
Blocul in care stam are interfon si nu se intra decat cu cheie...cand am intrat in bloc, era un tip la usa care m-a intrebat cum se intra...eu politicoasa i-am spus ca daca vrea poate sa intre cu mine
...
A intrat cu mine in lift, l-am intrebat la ce etaj si a inceput sa se balbaie ca nu stie unde sta "bunul lui prieten Jhon", nici etajul, nici nr ap...
Atunci mi s-au cam inmuiat picioarele...si i-am spus ca coboare la portar sa intrebe sau la administratora si am bagat viteza spre ap meu...
tipul a coborat din lift, dar nu m-a urmarit (nu evident) si a ciocanit undeva...nu am vazut unde...
Acum imi e si teama sa ies din casa...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
corinadana spune:
Buna gagici!!!
Am sosit si noi, am inceput si scolile si temele. Avem noroc de o teacher excelenta anul acesta.
Romania MARE/CRUNTA dezamagire. Mizerie, curse de motociclete in plina noapte in oras, tiganie, fugareala pe trecerea de pietoni, golani la scarile blocului pana zori, manele, vanzatoare scarboase, emisiuni tv de toata jena,gropi, gunoaie scoase afara din tomberoane, legume injectate cu apa in piata (sa traga mai mult la cantar), copii cu tot felul de cuvinte urate n gura, seminte, chistoace, aeroport international nesemnalizat... si multa lume trista.
Mi se rupe inima de cei dragi lasati acolo...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Andrada, m-ai uimit, cum ai cuprins esentialul asa pe scurt?
Fetelor care ati avut experiente neplacute, imi pare rau. Stiu cum e, am si eu dezamagirile mele de cite ori merg. Uite ca anul asta m-am scutit de nervi, dar mi-e dor de ai mei.
Sinzi, cred ca toti copiii au lectii. Mi se pare OK, consider ca e o verificare a ceea ce au invatat in clasa. Oricum, as spune ca nu dureaza mai mult de 30 min. (daca o fi si atit). Nu-i pling de mila!
sinzi_ana spune:
Ramona, ma refer la copilasii mici...pana in 7 ani...
Apoi cred ca e oarecum normal sa ai lectii...
In alta ordine de idei...scoala aici se termina la 14-15 in mod normal...si la scoala presupun ca fac lectii, nu?
Atunci daca 7 ore pe zi face lectii...de ce sa mai faca si cu mine in celelalte 4 ore cat le mai petrecem impreuna?
Cand se mai joaca? Cand se mai intalneste cu prietenii? Cand mai petrece timp cu parintii???
Eu consider ca pt un copil pana in 7 ani, e suficient ce face la scoala (daca scoala e cat de cat buna) 4-5 ore, apoi sa aiba libertatea de a alege ce vrea el sa faca...
Sa se joace, sa ii citesti o poveste, sa mergem la un prieten, sa iesim la piscina sau in parc, sa coloreze...sau eu stiu ce vrea...
Va avea tot restul vietii apoi cand va trebui sa faca lucruri pe care nu le va alege el....
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania