Fetele din America (89)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by pumba

votez anticraf! si trebuie sa mai ai si imaginatie sa craftezi ,degeaba cumperi materile daca nu stii ce sa faci cu ele.
Sotul are mai multa imaginatie si ii voi preda stafeta .

in alta ordine de idei ,eu am inebunit cu gradinaritu!

ne-am mutat de curand si cei de la care am luat casa nu prea au avut grija de gradina, prin urmare toata ziua sunt la Home depot,Wal Mart si ma uit la flori,.... azi am luat bulbi de lalele si zambile ......abia astept sa vina primavara.
concluzie- in loc sa merg la Gap merg la Home Depot.

Am fost in tara in mai si mi-am impus sa nu vad ( tigarile,gunoiele,rahatei de peste tot.....etc) am zis, nu are rost sa-mi stric vacanta cu asa ceva, m-am facut ca nu le vad.
Tot ce am vrut a fost --sa se simte bine copii mei ,sa cunoasca admosfera aia de care duc eu doru, cu vizite ,cu neamuri , mersu la piata dupa 1 kg de ceapa si sa te intalnesti cu vecina de la 3 sa stai de vorba,chestii din astea marunte pe care nu le facem aici.
se vede ca mie dor de acasa nu?

va pup si bafta la homework!

ca fapt divers ,in 1 zi acolo fata mea ma intreaba
"" mama de ce sunt caini pe strada si nu ii ia nimeni ? ei de unde au apa si mancare?""
raspunsul "ar fi fost de la container"

Am trecut si eu prin febra gradinaritului. Vreo mie de dolari mai tirziu cresc ierburi in gradina si insectele de toate felurile au pus stapinire pe tot. Trei sferturi din flori au murit, iar cele care sint in viata par a fi niste mutanti.
Cred ca trebuie sa studiez mai bine subiectul asta, nu sa gradinaresc dupa ureche. Am inca mult de lucru, asta e sigur.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

quote:
Originally posted by ruxij
[. Eu stiu o treaba: copilul sa citeasca mult, sa scrie si sa socoteasca, nu sa lipeasca maica-sa ciorapi si macaroane pe planse :)))

Da...si vin si io cu o completare

Toate aistea dupa 6-7 ani ...ca d-aia am ajuns noi asa departe

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

dupa 6 ani ok :)) Inainte de 6 ani: un cantecel, o poezie, un desen, sa decupeze copiii la scoala nu parintii acasa, sa invete alfabetul si adunuari cu figurine (asa tin eu minte de la gradinita mea). Si huo temelor la 4-5 ani :))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by ruxij

Eu stiu o treaba: copilul sa citeasca mult, sa scrie si sa socoteasca, nu sa lipeasca maica-sa ciorapi si macaroane pe planse :)))

Exact asta vorbeam cu sotzu aseara. Conciziune ai Lia. Pe vremea mea scriai de o suta de ori o propozitie si faceai 4 probleme. Nu impachetam carti si lipeam pene.
Am vrut sa cumpar coperti aseara, dar Marcu mi-a zis ca invatatoarea a zis ca trebuie facute de mina de mine. Pi sa nu-i zici cite ceva?
Altfel cica e o invatatoare f buna, om vedea, pina acu am muncit mai mult ca Marcu,

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Auzi, dc. si Marcu tot cu penele, in clasa I, ma intreb cand termina cu prostiile astea, intr-a 12a? Cred ca angajez meditator de pus pene.:)) Meditator pentru mine, fireste, adica sa faca el, nu io, ca sa pasez la barbatul meu nici o sansa :))

Despre Ro, eu am fost anul asta doua zile in Bucuresti in drum dinspre Insulele Canare spre USA. Mie imi place de cate ori merg. Vazui mizerie, chistoace alea alea, dar nu ma intere, mie imi place sa fiu cu familionul meu, restul e cam asa cum stiu, nu ma mira. Er mai multa aglomeratie, preturi mari, dar dc. stau la mama ce imi pasa:)). Doar ca mereu mi se pare f. mic apartamentul maica-mii. Si farfuriile lor:)) Si nu pot sa cred cum pot circula cu masinile printre blocuri, trec la miimea de milimetru unul de altul. Eu n-as putea :)) Sper sa ajung la anul la botezul lu' nepota-miu (imi face sora-mea nepotel), ca deocamdata mi-a expirat pasaportul.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

Ruxij...asa zic si io...daca m-ar pune sa repet spelling, sa stam sa invatam o poezie, sa scriem doua pagini, nu m-as supara....dar nebuniile astea cu taiatul din reviste, colaje, desene pe deasupra la lectiile obisnuite (care totusi iau ceva timp) ma duc la nervi pusi pe moate...

[

Mai demult voiam sa-ti spun ca e ceva de speriat ce ne asemanam :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxi, 2 zile merge...nu ai timp sa vezi nimic...
Io am stat 2 luni ...am si condus pe stradutele alea in care iti vine sa iei masina in brate si sa mergi pe jos, am stat si la cozi prin magazine cu coatele de rigoare in burta de la vecini, mi-am luat si un "mars d-aici" de la o fetita de 5 ani!!!!!
Asa ca...
Nu e aici raiul de pe lume...dar...totusi...macar fiecare isi vede de ograda lui!!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Salutare fetelor! Am vazut ca vorbiti de Romania :0) Abia ce ne-am intors si noi dintr-o excursie de o luna acasa...Au fost si bune, au fost si rele, inca le mai las sa se decanteze :0)Traficul mi s-a parut absolut ingrozitor! Mi-a inghetat singele in mine si ca pieton si ca pasager in masina. Iar preturile sunt ridicol de mari.

Am o intrebare la sinzi_ana!Au in cadrul sistemului montessori ceva gen teacher assistant si primesc copii in virsta de 2 ani? Ca am si eu o mandra de 2 anisori si acum daca fata cea mare e la scoala toata ziua m-as angaja si eu la o gradinitza ca sa zic ca am servici si sa pot sa o tin si pe cea mica pe linga mine. Ca e mamoasa ce n-a mai pomenit universul!

Anca, Andreea (6 ani) si Monica (9 septembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

fetelor am o sugestie daca nu va place ,asta e-- sa scriem ce pregatim pt diner, bucataria romaneasca nu ma prinde de multe ori pt ca nu am ingredientele necesare aici.
aseara meniu-pui rotisor ( george foreman)
-piure
-sos alb cu cascaval si brocoli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La aeroport am ajuns cu 2:30 jumatate inainte de check-in si era sa pierdem avionul pentru ca terminalul Delta de pe JFK New York are aceleasi case ptr orice zbor. Se statea la coada pina in afara aeroportului, numai 3 case deschise si vreo 10 angajati ne asezau la rinduri. Am intrebat-o pe una daca numarul n-ar putea fii schimbat ca sa avem sansa totusi sa prindem vreun avion saptamina asta si mi-a explicat extrem de friendly ca din pacate sint 3 zboruri cam la aceeasi ora si asta i-a luat prin surprindere??! I-am spus ca e cam frightening ideea ca nu se asteptau sa aiba atitea zboruri la aceesi ora ( ca doar nu e rata de Corlatesti) si i-am sugerat sa faca case speciale ptr fiecare zbor, astfel nu trebuie sa mai astepte computerul sa apleleze zboruri diferite. Mi-a multumit extrem de interesata de idee dupa care s-a intors sa clipeasca des si vigilent.

Zborul de 10 ore nu e lung in afara ultimelor 2 care dureaza probabil 24. M-am mai entuziasmat la punguta in care iti dau periuta pasta, mufflers, d-aia de pus pe ochi si alte chestii parfumate si am ajuns in final in aplauzele traditionale la otopeasca. Aici fiind numa 2 hamali am facut cu mina familiilor strinse alte 2 ore prin usile care se deschideau intermitent pina ne-a venit si ultimul bagaj.
Flori, plins, rasuflat usurat ca n-a mai imbatrinit nimeni, Marcu plimbat prin brate n-a atins solul decit in Ploiesti cred cind deja colectase un urs mai mare ca el si 3 sacosi de jucarii, sa aiba copilul pe drum spre casa.
Acasa alta familie (n-am trecut totusi pe la mama ca de-abia plecase de la noi de 2 zile),, desfacut bagaje, aruncat cadouri peste capete, cerut bani de cheltuiala si plecat spre cimitir. Asteptat pe Nelu cu cheile de la biserica, apoi confuzie totala la bani ( si insistasem ca ma descurc singura sa ramina surorile in masina) ca o luminare costa nu-s cite mii si aveam numa vreo citeva sute. M-a lamurit Nelu cu gesturi largi in incintarea surorilor.

Seara febra paracetamoale, sirop de patlagina, bromhexin si alte chestii luate pe incredere de la mama soacra (doctor in real-life mi-a reamintit).

Carrefour-ul grocery store-ul urban e imens si are 2 aisle-uri de delicii mezeloase, ceea ce m-a incalzit prima oara la ideea de a ma intoarce in Romania. ( a mai contribuit ce-i drept si pestele afumat, vreo 10 varietati). Shrimpii in romania sint de o varietate de marimea viermilor si la preturi duble cit jumbo aici-outrageous!!.

Cereale sint in majoritate nestle cu citeva mici variatii, si in proportie de 80% zahar 100%.

Iaurturile locale superbe, cele de firma o crema de e-uri.
Jucariile dublu ca pret, si rechizitele incepeau de la 5 dolari lucruri care aici gasesti cite zece la dollar store.

Cosmetice interesante, Lorealul insa e la mall si de vreo 4 ori pretul de aici.

Revin,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pumba, noi avem o mincare care cred ca numai eu o voi minca. Anume - caldo verde (braziliana, cu collard greens - chiar, ce or fi astea?). Ai mei s-au uitat in oala si au declarat ca ei vor sandwich.
Am si o ciorba de vita, poate ii mai imbunez cu asta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ciorba de vacuta cu smantana si ardei iute si mancare de cartofi:))cu carnat afumat. Desert gogosi:)))Si ma mai mir de ce m-am ingrasat 5 kg de cand am venit in America (fusera ele vreo 10 dar am mai scapat intre timp de jumate din balast).

Edit: o sa merg si eu in decembrie in Romania, sper sa vad si nitica zapada, ca mi-e dor, m-am saturat de caldura din Florida. Am gasit bilete acum doua saptamani cu 650$ si dobitoaca de mine am zis, lasa ca imi iau saptamana viitoare. Ghici cat sunt acum: sub 850 nu mai gasesti nimic
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput