Mamici de iulie-august 2007 (89)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Ashera iti spun cum fac eu. Ii curat limbuta cu glicerina boraxata cu nistatina (am s-o schimb ca spuneau fetele tot aici ca nu e prea indicat boraxul) cu o compresa sterila infasurata pe degetul mic; aduci degetul dinspre gatut spre buze. Daca nu poti asa, incearca cu niste betisoare igienice infasurate intr-o compresa sterila si cu un pic de glicerina. Apoi sanii trebuie spalati inainte si dupa fiecare alaptare cu apa simpla, doar o data pe zi cu sapun. Inainte de alaptare ungi mameloanele (eu dau si pe areola) tot cu glicerina. Acu problema e cu sterilizarea, pt ca nu trebuie sa folosesti bibe sau suzy decat o data, dupa ce papa/ motaie la suzeta, trebuie sterilizate sau inlocuite cu altele sterilizate. Nu stiu ce sa zic de vestimentatia noastra, ca mie imi mai curge lapticul, poate ma recontaminez, dar parca sunt prea sissy. Poate ne mai spun fetele cu experienta.
Cel mai bine e sa mergi la un medic sa-ti confirme existenta candidozei, ca sa nu chinui cupilu', ca nu-i place "razuit" pe limba asa cum vrem noi
Pupicei si sanatate

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
si...nasica de moflea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Stiti omuletul ala de langa cana de cafea, cu ochii cat cepele si mov de oboseala? Asa arat eu azi.

Fie-mea imi mananca zilele dar sapt viitoare mi s-a promis o noapte fara ea, ma duc sa dorm la parter si tac'su sa se spele cu ea pe cap.

Fie-mea e iritata la fund, ii dau cu sudocrem dar azi i-am dat cu crema de galbenele. A mai incercat cineva? Functioneaza? Am tinut-o si in fundu' gol dar nu am cum toata ziua.

Irinusha ne-a parasit?

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Fie-mea imi mananca zilele dar sapt viitoare mi s-a promis o noapte fara ea, ma duc sa dorm la parter si tac'su sa se spele cu ea pe cap.

adik noptile

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by ilenutza

quote:
Originally posted by Luna1

adik noptile

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Zile, nopti, ce mai conteaza, oricum e inteleasa cu frate-su, unu imi scoate peri albi ziua (fiu-miu) si ea noaptea. Bine macar asa ca acu vreo doua nopti se scula ea si la juma de ora avea si Cosmin cosmar, sau vroia apa.

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

MAMII, si ines a avut limbutza alba, (candidoza, necandidoza, habar n-am), iar medicul la care am mers mi-a zis s-o las in pace, sa nu-i dau nimic. Mi s-a parut suspect si-mi venea sa-l trag de barba, apoi mi-am zis c-o sti el ceva...si uite ca a stiut, ca a trecut de la sine, fara sa-i dau cu glicerina, asa cum i-am dat Sarei. Am vazut pozele...frumoasa foc d-ra voastra.Brazuca, Ines se intoarce singura pe burtica de aproape 3 saptamani asa ca seara, degeaba o pun eu pe spate, ca ea e ca un titirez...se aseaza la loc pe burtica. Si mai doarme si multe ore pe noapte (mi-e jena sa spun cat, din respec pt. fetele care nu se odihnesc) si uite asa isi face tot somnul pe burtica. E adevarat ca mi-a fost cam teama sa ma culc si s-o las asa, dar cum n-a patit nimic, am prins curaj. (la fel facea si sora-sa pe la 4 luni)simo, ai copil cu greutate, ce sa mai; si frumos foc.Vazandu-va pozele, am ajuns la concluzia ca sunt singura grasana de pe aici...fir-ar de treaba. paradoxal e faptul ca atunci cand aveam vreo 58 de kg mi se parea ca sunt grasa, ca am burta, ca am nush ce, iar acum, la plus muuuuuulte kg, mi se pare uneori ca arat f bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Nu stie nimeni cum trebuie sa fie lohiile intre 3 si 4 saptamani dupa nastere? Uneori am si usoare dureri, ca la ciclu si cand curge curge sange... Am cautat pe net dar din cate am gasit rezulta ca sunt anormala, intr-un loc zicea ca poate sa fie o falsa menstruatie.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by Timi07

Nu stie nimeni cum trebuie sa fie lohiile intre 3 si 4 saptamani dupa nastere? Uneori am si usoare dureri, ca la ciclu si cand curge curge sange... Am cautat pe net dar din cate am gasit rezulta ca sunt anormala, intr-un loc zicea ca poate sa fie o falsa menstruatie.

scurgerea lohiilor poate fi diferita, in functie de fiecare femeie si de modalitatea de nastere. perioada maxima acceptata este de 6 saptamani.in general este bine sa "curga" cat mai multe zile, pentru a se curata uterul cat mai bine. in general, la o nastere vaginala, cantitatea si durata prezentei lohiilor este mai mare. alaptatul favorizeaza eliminarea lor, contractand in mod reflex uterul (de aici apare celebra durere abdominala din timpul alaptatului, insotita de o curgere mai abundenta).lohiile contin sange rosu in primele zile dupa nastere, apoi devin maron-rozalii si scad cantitativ pe masura ce trec zilele. sunt femei care au lohii doar cateva zile dupa nastere si altele la care dureaza 6 saptamani.
este important de urmarit daca se modifica mirosul (devine fetid), culoarea (daca apare sange rosu, curat, dupa ce anterior lohiile devenisera rozalii, daca apar cheaguri etc, puroi etc), daca se insotesc de febra, frison, stare generala modificata etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Multumesc frumos Anya!

Luna mie aici mi-au zis sa folosesc Petroleum Jelly. Eu o dau pe Sophie cam de 2 ori pe zi (nu la fiecare nappy)si pana acum nu avem probleme-dar cred ca e mai m ult preventiv. Sudocrem folosim la fisura de la poponetz si in caz ca se irita.

Ieri asistenta mi-a zis sa o pun pe Sophie de 2-3 ori pe zi sa stea pe burtica pt ca sa isi ridice capul si sa-si intareasca musculatura. Ea isi ridica capul cnad e pe burtica de la cateva zile si daca ii tin contra la picioruse se impinge cu putere.
Cadoul lui Sophie pt mama la 3 saptamani a fost primul zambet "constient" (nu cel de bine de dupa papa). Credeam ca mi se pare dar de duminica in ziecare zi cand ii vorbesc imi zambeste, drept e ca trebe sa muncesc sa-l smulg. Avem timpul nostru de povestit ca intre fete (mai aproape de 20cm de ea) si-i asa de dulce cum incearca sa ma imite, ma topesc toata nici nu main conteaza ca am restante enorme la somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Apropos de lohii...ce inseamna daca apar cheaguri mici? Eu degeaba urmaresc si observ daca nu stiu ce inseamna.

Pana una alta m-am facut cu o mare dermatita de contact cu care inca ma mai lupt. Sambata am ajuns la spital deoarece vineri seara mi se intarise un san si ma durea ingrozitor de tare. A trebuit sa iau un analgezic pentru a adormi. Pana dimineata insa isi mai revenise dar ma durea de imi venea sa ma urc pe pereti la orice atingere- ca atunci cand ai o mare vanataie si apesi un pic pe ea. Din fericire nu facusem mastita si mi s-a recomandat un anti-inflamator si golirea sanului. Acum si-a revenit complet dar in ultimele zile mi s-a parut ca mi-a scazut poductia de lapte asa ca am stat mai mult cu copilul la san, cred ca o ora din doua in timpul zilei.

Pana acum ma mai mulgeam dupa cate un supt dar am inceput incet sa renunt la acest obicei. Ma gandesc ca puiul meu isi ia oricum cat ii trebuie, deci eu tragand cu pompa dau impresia ca e nevoie de mai mult si risc sa ajung iar la situatia cu angorjarea.

In curand baietelul meu face o luna si as vrea sa trimit si eu poza cu el pe adresa comuna. care e procedura? trimit pur si simplu mail? eu cum accesez?

Merci

fianna Matthew Peter
01.08.2007
A WORLD WONDER

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Ziua buna fetelor!

Am revenit si noi. am reusit sa adorm "terorista" pt ceva vreme, pana vine taica-su, sa-l mai calareasca si pe el ca eu mor de durere de spate de cat o car toata ziua cand nu are chef sa stea la ea in patut. O pun in ham si trecem la treaba prin casa. Ca altfel tre' sa stau langa ea. Cred ca in curand luam si noi un bouncer a la Jadi, ca nu se mai poate cu hamul. Copilu' are deja vreo 5 kile cred....deci spatele meu se va duce de rapa in curand.

Despre problema cu alaptatul din ora in ora am luat decizia sa astept sa faca Mara 2 luni, sa vad cum a lua in greutate si apoi sa vedem ce vom face cu hrana de tip formula. Pana atunci ii voi da integral san, ca si pana acum, atat cat voi avea. Daca raman fara lapte asta e. Macar am incercat tot ce se putea ca sa fie totul bine.

Alina(Anya) eu am 7 saptamani de la cezariana si inca mai am lohii. La mine pe la 4 saptamani s-au oprit si la 5 saptamani au inceput din nou, identic cu cele de dupa nastere. Acum se pare ca sunt pe terminate. Eu nu am intrat in panica pt ca am citit pe net ca la unele fete lohiile pot tine si 2 luni, pt ca imediat dupa lohii apare "mica menstruatie". Eu sper ca sunt ok si ca totul e in ordine. Saptamana viitoare ma duc la control si atunci vom vedea ce si cum. Cu DD inainte!

Andutzy, Alina.a
, sa va traisca puii cei crestinati!

Matei, La multi ani! si la cat mai multe aniversari!

Luna, bun venit in clubul "greva somnului"! Eu saptamana trecuta am fost zombie, iar acum ma refac. Sper sa va treaca si voua cat de curand starile astea si sa va reveniti la program normal.

Nico( Nma) am vazut ca m-ai sunat ieri dar eram la ora de adormit pitica si dadusem telefonul pe silent ( ca am un fix smecher de merge si pe silent si imi arat si cine m-a sunat). Poate ne sincronizam zilele astea si ne si auzim. Ma bucur ca sunteti ok. Iar despre dr de fam: schimba-l! E mai dus cu pluta decat fostul meu dr de fam....care nu stiu ce facultate terminase ca stiam eu mai multe decat el....Imi cer scuze fata de cei care au terminat facutatea de medicina pt replica asta, dar unii o fac degeaba. Trec ca gasca prin apa si nu se lipeste nimic de ei. Sa ma ierte DD pt gandurile astea, dar e criminal sa iti lasi copilul pe mana unuia din asta....

Valen, te inteleg la faza cu kg. Cred ca maternitatea ne face sa aratam mai bine. Eu mai am doar 4 kg de dat jos si ajung la greutatea de dinainte de sarcina ( cand nu aratam tocmai ca o zana) dar cu toate astea sotul imi spune ca sunt mai sexy decat inainte....oare or fi devina si cele 11 luni de abstinenta? Si Mara si-a facu program de 2 zile : se culca la 11 -12 noaptea si se mai trezeste la 7 dimineata. Sa vedem cat tine minunea asta. Ei nu ii place sa doarma pe burta asa ca o mai asez eu pe perti sa nu amorteasca.

Lavi, merci de pontul cu dansatul! A doat roade! Acum doarme multumita tie!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput