Mamici de septembrie-octombrie 2007 (68)
Raspunsuri - Pagina 13
Annisia spune:
Mama, asa gugulan la numai 1 luna jumatate? Asa o sa fie si Yannis al meu? Eu nu prea ma pricep cum e cu dezvoltarea bebeilor.... As vrea sa ramana mereu mici si neajutorati...
Bebe Yannis in evolutie
M-am facut mare
Sabina spune:
Tomasa, urmatoarea luna plina e peste 4 saptamani. asa e luna asta, din 4 in 4.
ce-as manca si eu cartofi prajiti...da n-are cine sa-mi faca
a venit nenea instalator.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
slippers76 spune:
Tomasa, Tudor o sa aiba cu siguranta lipici la fete . Mai ales daca iti seamana si la fire, expansiv, volubil si placut (ca fizic ne-am lamurit ca tie iti seamana!). Cat despre "pana la adanci batraneti", sotul meu rade de mine si e convins ca o sa iasa un mamos care o sa se tina strans de picioarele mele. Ei, asa sa fie atunci! Sa-ti fie de bine! Vreau si eu cartofi prajiti! Cred ca o pun pe mama sa imi faca, ca si asa se invarte pe langa mine si nu stie ce sa imi mai faca.
Rox, eu mizez pe faptul ca domnisoara mea tine foaarte mult la confortul personal, si dupa vreo doua nopti nedormite o sa renunte singura. Dar dupa cum stii, copiii sunt imprevizibili. Asa ca s-ar putea sa am vreo surpriza care sa ma socheze.
Ana 38+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
Bee spune:
Buna fetele.
Tomasa, ai fost o nasica super (de slaba nu mai zic). Finutzul tau chiar ca e un grasutz dragut si cuminte pentru 6 saptamani cat avea. Iar Tudor, e baiatul lui mama clar. De fapt nici nu ma asteptam la altceva. Sotul tau are ceva sperante sa-i semene Maria? CA eu dupa ce asemanare e intre Ana mea si Radu, am senzatia ca si baiatul tot cu el va semana. Atata bai sa fie.
De dormit, eu una sunt o norocoasa! Relatia mea cu sotul n-a avut deloc de suferit dupa nasterea fetei si cred ca la fel se va intampla si acum. N-am dormit o noapte separati! Fata cu noi in camera pana la 5 luni, Apoi singurica vreo 2, dupa care.......iar cu noi in camera
(pe motiv de agitatie maxima noaptea si treziri din ora in ora care m-au cam terminat). Dar eu am avut noroc de un sotz care doarme tun, lem sau cum vreti sa-i ziceti. Si am avut o bebitza urlacioasa nu gluma. Nimic! Nu auzea absolut nimic. In fiecare dimineata eu eram zombi dupa n treziri, radu era fresh fiindca nu auzea nimic. Si acum, daca punem fata intre noi si e agitata sau tipa in somn, Radu nu aude absolut nimic.. Cu bebe 2 clar o sa stam in aceeasi camera, o sa amenajam o camera pentru Anutza (unde probabil nu va dormi prea curand), unde am de gand sa ma retrag eu pentru alaptat, ca nu prea am de gand s-o fortez sa plece de langa noi, iar sufrageria va ramane locul de joaca al Anei.
Bee 32+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
Roxana_G spune:
Tomasa, cine mai stie ce planuri au ai mei. Nici nu ma mai agit. Insa cred ca nu termina azi, pentru ca azi mai au de obtinut niste vize, deschidere de cont si certificatul fiscal, si daca nu resusesc pana la 3-4 cand sparge notarul usa - lucru de care ma indoiesc, anume ca vor reusi - ramane sa semneze maine dimineata. Oricum de principiu a ramas cu semnarea pe maine, mai sunt de platit agentia si impozitul, ehehe.
Ana, a mea ar putea sta nedormita zile intregi asa ca nu contez pe faptul ca se muta singura. Nicidecum.
Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Sabina spune:
eu am dormit cu Sofia in pat, pt ca altfekl nu ne-am fi odihnit nici una dintre noi.Insa la ea in camera.
dupa intarcare, a plecat sotul cu ea la munte, si ainceput sa doarma toata noaptea.dar dupa o sapt facut rubeola, cu febra f f mare...am adus-o acasa si am reluat dormitul cu ea...pana la 2 ani.La 2 ani m-am remutat definitiv la mine-n dormitor.
desi la munte dormea cu mine, acasa stia perfect care e camera ei.
banuiala mea e ca nepreocupandu-ma exccesiv aspectul asta, trecerea la dormit singura s-a facut fara asperitati.Plus ca si atunci cand dormeam cu ea...nu ma impiedica nimeni sa vizitez la ore mici din noapte dormitorul conjugal.Sincer, n-am suferit in niciun fel, si n-am fost privata de nicio bucurie a vietii dormind cu fetita in pat.
din lipsa de cartofi prajiti,, am mancat Iaurt cu Vitalis. hihihi.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Annisia, nu toti sunt asa dolofani:)
uite,. Sofia avea la un an 69 de cm si 8.1 kg.Tine minte cifrele astea.
Le vei intalni la bebeii de 6, 7 8 luni...
mie-mi era f draga, asa mica si fina. Plus ca atunci cand a inceput sa vorbeasca erau toti cazuti pe spate: are 10 luni si vorbeste?
aiurea, ea avea un an si 2, 3, 4 luni.....
Dupa 2 ani insa, n-a mai fost nicio diferenta intre ea si copii de aceeasi varsta. Adica era in zona medie.
tomasa spune:
Sabina, Adica tot marti? Clar, fac un copil razboinic.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
34+Maria
Roxana_G spune:
Alex a devenit foarte solicitanta la somn. Nu pot spune ca nu a afectat cat de putin relatia, mie mi se pare ca altfel este sa dormi impreuna singuri si alta este sa faci program pentru a fi impreuna noptile. Asta insemna sa o adorm pe ea si sa ma mut dupa aceea, iar cum Alex adoarme cu chin mare si cand sunt grabita sa plec nici macar nu vrea sa doarma, mie mi s-a parut mai dificil. Insa problema asta este de un an incoace, pana pe la 2 ani si jumatate, dormea bustean si ma puteam muta linistita de langa ea. Acum imi face prezenta, ma striga si de 5 ori pe noapte. Nici la baie nu ma pot duce. Nu doarme decat peste mine, ma sufoca, ma mai loveste. Nu stiu cum ar fi cu tot cu BB in pat.
Rox 39+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
Piciulika spune:
Tomasa, slabutzo si frumoaso! Sa va traiasca finutzul dulce si dolofan. Si Tudor e super cu fetele lui de mana! Si seamana cu mamiii..!
Sabina, merci de sfat!
Si cred ca intr-adevar fratziorii/oarele nu ar intzelege noile reguli si s-ar simtzi mai degraba exclusi. Se lamurec ei pe urma care-i meciu' cu BB mult asteptat si degraba varsatoriu de racnet neinduplecat. Si ei decid pe urma daca raman sau nu peste noapte in preajma noului venit - si se simt ei cei care decid, nu Mami. Success in manageruirea situatziei!
... iar tu cu refrenul instalatorului esti totala!
Am o carte super despre dormit la bebei (germana, din pacate): "Fiecare copil poate invatza sa doarma" - A. Kast-Zahn si H. Morgenroth. Mi-a fost recomandata din toate partzile de parintzi, si pare chiar foarte buna.
Cum sa invetzte de la vreo 3 luni sa doarma cat mai linistiti in camera lor, cum sa remediezi div obiceiuri la copiii pana la varsta scolara - asta apropos de temerile voastre ca veti dormi pana la adanci batraneti cu copii in pat.
Eu acum cu asta ma delectez.
Piciulika 34+ Michael