Sezatoarea canadiana (66)
Raspunsuri - Pagina 7
mikiion spune:
Ira asta s-a mirat si educatoarea. Nu vazuse un copil care sa planga in continuu si 3 ore.
Fizic, i-a iesit vineri inca un dinte...Dar eu vred ca efectiv e suferinta acumulata, pt. ca totul a evoluat din rau in mai rau. Acum refuza sa manace acolo, refuza si acasa.....Si eu aveam un mancau de copil. Cade din picioare de oboseala, este efectiv slabit...
Se agata de mine sa-l iau in brate inclusiv in parc...Sa-i vezi ochii... in mod normal pleca de langa mine , nu reuseam sa-l aduc inapoi....Adica se indeparta si 100 de metri....acum imi sta intre picioare si rar pleaca 5 metri.
Sotul oricum nu mai vroia sa-l duca pt. ca avea impresia ca Marc se uita urat la el, cand il lasa la educatoare....Si azi dimineata a plans in masina pana acolo... dar nu stia cum sa-mi spuna....
Educatoarea a zis ca nu e pregatit psihic pt. gradinita, adica nu a facut inca desprinderea de mine. Logic, ca din aprilie nu a mai fost despartit de mine nici 5 minute.
Dar ca o concluzie, dupa ce am mai vorbit cu unele cunostinte prin parc, mamici sau educatoare.... Nu am avut eu noroc de o educatoare cu experienta si cu rabdare si cu o metoda clara. Si acum e prea tarziu, trebuie sa-l fac sa uite experienta inainte de a incepe din nou.
Azi am rugat-o sa stau cu el 30 de minute sa vad cum se comporta....
ce activitate a facut... A incercat sa-l puna pe un scaun la masa si sa-l faca sa deseneze.....Hello!!!!! Marc are 14 luni chiar daca arata ca unul de 2 ani, creierasul lui e de 14 luni..... Nu are capacitatea si maturizarea necesara sa se concentreze pe o activitate mai mult de 15 minute.... Ca asa e varsta....
Si ca sa vedeti ce smecheras am va dau niste linkuri:
aici zambesc www.dropshots.com/mikiion#date/2007-08-19/18:25:47" target="_blank">zmbesc
aici urc singur in carucior: www.dropshots.com/mikiion#date/2007-08-19/19:03:54" target="_blank">urc singur
si aici poluez mediu cu materii plastice: www.dropshots.com/mikiion#date/2007-08-24/17:07:48" target="_blank">pungi
Va mai tin la curent,
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Ira spune:
15 minute de concentrare e f mult pentru un copil de 1 an, inseamna ca e inteligent.
Am vazut poza si filmuletele, e tare simpatic.
Eu nu as renunta la gradinita, vorbeste-i si explica-i ca unui om mare ca din cate imi dau seama pricepe destul de multe. L-am vazut cum s-a carat cand i-ai zis sa stranga pungile, deci stie exact ce vrea de la viata .
clau07 spune:
Buna fetelor,
Am intrat sa va spun ca Sebi s-a comportat tare bine la gradi , poate din cauza ca am stat si eu cu el. Dar s-a jucat cu jucariile si nu a avut treaba cu nimeni. Cel mai mult m-a bucurat ca astazi a baut pentru prima data din biberon. Asta dupa multe incercari si astazi l-am cam lasat sa planga fara sa-i dau sa suga. I-am tot intins biberonul pe care il dadea la o parte. In final pe la ora 15:30 nedormit si fara lapte baut de dimineata, a baut 60 de ml.
Mihaela, Marc e un baiat destept dar este foarte atasat de tine. Am vazut filmuletele, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Pentru el e foarte greu sa fie fara tine. Daca zici ca din aprilie ati fost tot timpul impreuna, doar asta cred ca e motivul plansului fara sfarsit si faptul ca nu mai vrea sa se departeze de tine. A realizat ca poti sa pleci fara el.
Viza , in cazul in care sunteti amandoi studenti o poate primi daca duce dovada ca se poate intretine singura pe perioada vizitei ( un cont in banca). De asemenea nu trebuie in nici un caz sa spuna ca vina sa stea cu nepotul. Motivul vizitei va fi altul : dorul de voi, vrea sa viziteze Canada,...
La voi cum a fost perioada de integrare? Noi luni am fost prima zi : o ora in care am stat cu el si l-am lasat sa se joace cu jucariile , sa cunoasca ceilalti bebei de varsta lui. Au mai fost trei bebei. Marti am stat mai mult cu el in aceleasi conditii. Mi-au spus ca saptamana asta voi stat cu el din ce in ce mai mult. Saptamana viitoare voi pleca cate jumate de ora, dupa care ma voi intoarce, ca sa se obisnuiasca cu ele. Iar dupa doua saptamani voi putea sa-l las singur, daca totul se petrece bine. La mine somnul de amiaza va fi o problema. Din cauza ca nu-l mai alaptez in timpul zilei, nu stie sa adoarma si plange in pat si ma cauta si ma striga cu lacrimi de crocodil. In final pica de somn,dar dureaza asa de mult...
Poate ar trebui sa renunti la gradinita pentru un timp si sa incerci sa faci o acomodare treptata mai incolo. Si mai ales vorbeste cu Marc, la 14 luni intelege destul de multe.
laurajr spune:
Mikiion, sa stii ca si pe fiimea mi-au refuzat-o la prima gradinita dupa 6 saptamani pt ca pur si simplu nu stiau sa se poarte cu un copil care nu vb engleza.
O izolau de ceilalti copii si Ioana se impotrivea, vroia sa se joace dar nu stia sa le spuna ce vrea iar concluzia lor a fost ca e un copil dificil, cu probleme de comportament. Refuzul lor a venit cum se poate mai prost, tocmai imi gasisem un job stabil asa ca am mutat-o de a2a zi la gradinita unei sarboaice romance care dupa 2 zile mi-a zis ca eu sunt nbuna, copilul e ff sociabil, vorbaret si afectuos( chestii pe care eu le stiam dar educatoarele de la prima gradi in fiecare zi aveau ceva de rau de zis de Ioana mea) .
La sarboaica la gradi erau educatoare romance, canadience si sarboaice si Ioana s-a simtit tare bine acolo.oblema era doar ca eu schimbam 2 autobuze job-gradi si inca 2 gradi-home si era terminare ...
Cand m-am angajat la laborator, pt ca lucram in 2 schimburi, n-am gasit pe nimeni sa-mi tina copilul pana la 11.30 pm cand soseam eu, asa ca am pensionat-o pe mama si a venit la noi sa ne ajute.
Fetele au dreptate, mama ta daca cere viza sub nicio forma sa nu zica ca vina sa aiba grija de nepot; sa viziteze Canada, pe voi, de astea.
Iar Marc frumuselul cred ca nu e pregatit inca sa plece din marsupiu, numai din ce povestesti si mi se rupe inima de durerea lui, gandeste-te ce abandonat se simte saracutul...
Nu va permiteti sa platit o babysitter numai pt el, eventual sa stea cu ella voi acasa? Mediul familiar din jurul lui cred ca l-ar face mai increzator.
Iti doresc succes si pupici lui Marc!
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Roxana (Pitilache) - mi-au placut f mult tablourile - in special ultimele doua! Daca te intereseaza vezi ca pe http://rapidshare.com/users/QORW21 am gasit Marvelous_Murals_You_Can_Paint. Mie mi-a placut. Poate gasesti cateva idei acolo in caz ca doresti sa faci ceva asemanator in design-urile tale de interior.
Denisa - sa-tzi traiasca sanatos si norocos micutzul crestin. Suntetzi totzi (si mari si mici) frumosi foc!
Mihaela - eu cred ca Marc nu este inca pregatit de gradi... ar trebui sa-i dai o pauza si sa reluatzi gradi usurel, treptat, cu perioada de integrare mare (2-4 sapt). Gabisor a fost la gradi in Montreal (la compania unde lucra sotzul) intre lunile 14-16 (apoi am plecat in Suedia). NU a fost fericita nici o clipa acolo... NU a plans dar nu a acceptat deloc sa fie luata in bratze de educatoare, s-a jucat cu copii dar nu radea (asa cum radea cu noi acasa), nu tzopaia ca un cintezoi (acasa ziceai ca are arcuri la picioare - nu statea o clipa). Educatoarele mi-au spus ca eu sunt de vina... copilul simte ca eu nu vreau s-o dau la gradi... Din pacate asta era adevarul... Recunosc ca NU mi-au placut DELOC cele doua educatoare si nici directoarea... a fost un fel de antipatie reciproca (accentuata de faptul ca eu aveam "pretentzii" nerealiste: sa se intre in papuci de casa in camera pouponilor, nu cu incaltazmintea de afara!, sa-i ajute un picutz cand mananca - avand in vedere ca grupa era formata de copii intre 11luni si 16 luni - nu sa-i lase sa se descurce complet singuri, sa-i lase sa doarma cand le e somn - nu neaparat la ore fixe, sa le ofere apa des in cursul zilei - nu numai la masa)... bineinteles mascata de o comportatre civilizata si f politicoasa de ambele partzi. Aici, la gradi unde merge acum boboaca, trancanesc cu multa placere (in engl) cu educatoarele, cu directoarea. Ma simt bine in prezentza lor... si Gabisor se simte la fel... Copiii absorb sentimentele noastre ca niste magnetzi... chiar daca nu le spunem... ei "stiu" si ei nu pot fii atat de "prefacutzi" (politicosi, diplomatzi) ca noi... Ei se exprima in felul lor: plans, respingere, furie, frustrare, teama... Multa bafta in continuare!
Va tzuck si fug sa pregatesc micul dejun!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ina869 spune:
Buna fetelor!
Nu-mi vine sa cred ca am intrat exact pe subiectul care ma framinta de ceva saptamani incoace: cresa.
Rachelina mea o sa inceapa cresa de marti si nu stiu la ce sa ma astept. Are 21 de luni si nu am fost niciodata despartite mai mult de trei ore ( asta s-a intimplat de vreo trei ori, cind am avut app. pe la dr. si nu am vrut s-o tin prin sala de asteptare).
Cresa este locata la cca 5 minute de casa noastra insa ma framinta foarte mult ca fata mea va fi cea mai mica de acolo, mi-au facut o favoare ca au luat-o, ceilalti copilasi au varste cuprinse intre 3-5 ani si am inteles ca vor mai incepe doi copii care au doi ani si jumatate, deci potentiali parteneri de joaca pentru ea.
Ma gandesc cu teama ca nu o sa aiba rabdare sa participe la activitatile de pe-acolo, pe de alta parte ma consolez cu ideea ca va fi pe post de jucarie pentru cei mari si o vor baga in seama des ( ultima data cind am fost in vizita o luasera doi sub "protectia" lor).
Ma mai framint fiindca ea nu stie sa ceara la olitza, i-am urmarit pe cei mari si se duc singuri la toaleta, stiu sa se spele pe manute, deja sint "dresati".
Ma intreb daca faptul ca o sa fie inconjurata de copii mai mari constituie un avantaj sau dezavantaj?
Ea este un copil foarte dezvoltat intelectual si fizic, arata/gandeste ca si um copil de doi ani, deci si pretentiile celor din jur vor fi mai mari ( deja ne-am izbit de asta de citeva ori).
Nu sint presata de absolut nimic/nimeni, puteam sta acasa cu ea, insa mi-am dat seama ca nu-i fac un serviciu luand-o cu mine la cumparaturi + alte drumuri pe care le am de facut ( lucrez acasa ), am vazut ce bine se simte in compania copiilor si in plus am inteles ca o sa-i fie mai usor sa comunice in Engleza, fiindca noi in casa vorbim numai limba materna.
Parintii mei si ai sotului meu sint contrariati ca am luat aceasta decizie, soacra mea a insistat sa vina sa stea cu ea, dar nu credem ca-i cea mai buna solutie pentru noi.
V-as ruga sa-mi impartasiti din experienta voastra si sa-mi spuneti ce parere aveti: sa o dau la cresa sau sa o tin acasa pina la trei ani?
Vreau sa fiu sigura in sufletul meu ca am luat decizia cea mai buna pentru ea.
Sint complet dezorientata. Daca erau trei optiuni, era mai simplu pentru mine..of.
Multe multumiri!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
Today is a wonderful day; I choose to make it so.
lorelaim spune:
Ina - intzeleg ca ai un copil sanatos, frumos/armonios dezv fizic si psihic si... dornic sa se joace cu altzi copii :-) Tu lucrezi la domiciliu si in plus gradi e la 5 min de casa :-)
Daca tu esti multzumita cu felul de a fii a educatoarelor (daca le vezi deschise, atente, calme, calde cu cei mici, dispuse sa-i ajute si sa-i invetze), cu igena locului (atunci cand ai vizitat gradi te-au lasat sa vezi toaletele/WC-urile, bucataria, dormitoarele?) atunci poate ca ar fii o idee buna sa o lasi pe Rachel sa inceapa gradi - dar - parerea mea - cu progr scurt (prima data de 3-4h/zii si treptat, atunci cand vezi/simtzi ca ea pregatita, pana la 6h/zii).
Iar perioada de integrare ar fii bine sa fie aprox 2 sapt. De ex, desi mi-a fost teama la inceput ca nu o sa fie sufi, aici "obligatoriu" li se cere parintzilor sa fie TOTAL disponibili primele 2 sapt... uneori chiar 3-4 sapt. Astazi este o sapt de cand Gabisor a inceput gradi (sapt trecuta a stat doar cate 1h/zii, in prima zii 1h cu mine si educatoarea, in a doua zii 1/2h cu mine, apoi 1/2h numai cu educatoarea, in a treia zii 1h cu educatoarea - dar eu eram "la un ceai" in biroul dir, a patra zii 1h cu educatoarea iar eu asteptam infrigurata acasa) si de ieri a fost 2h si jumatate singura iar astazi 3h si jumatate singura (astazi o sa stea la masa sa pape cu ceilaltzi copii). Atat timp cat am fost cu ea NU am intervenit niciodata - am respectat "regulile" impuse (cu multa blandetze si tact) de catre educatoare. Doar daca gabriela mi se adresa mie in mod clar, atunci ii raspundeam, altminteri am fost "mobilier" intr-un coltz (de fapt am trancanit pe soptite cu o alta mamica). Gardi la care a Gabisor nu e f mare - de fapt sunt 2 un apt la parterul unui bloc - 6 camere pt copii - 2 pt fiecare grupa. Sunt 3 grupe a cate 10 copii, cu 2 educatoare. fiecare grupa are baitza proprie (2 WC-uri mici adaptate pt bobocutzi), 5 chiuvete mici (cate 2 boboci pt 1 chiuveta). Fiecare micutz are prosopul sau de la garderie. Prosoapele se spala zilnic si se usuca (au masini industr de spalat si de uscat). Au o micutza bucatarie unde prin rotatzie fiecare educatoare gateste zilnic cate o oala uriasa de sup/ciorba proaspata si o alta oala de felul 2. Meniul este afisat pe o sapt. In camerele de joaca si de somn ale piticilor NU se intra incaltzat cu pantofii de afara (doar in ciorapi sau papuci de casa). Mi s-a parut curat (bineintzeles atat cat potzi tzine curat cu 30 de copii cu varste cuprinse intre 18luni si 5 ani jumatate). Grupele sunt destul de "amestecate" - in fiecare grupa exista micutzi intre 18 luni si 5 ani jumatate - uneori au program comun de joaca (in special afara in nisip sau la leagane), alteori i se da fiecaruia sa deseneze individual, sa se joace cu masinutzele, casutza de papusi, etc. Jucariile sunt vechiutze si uzate (curate insa) - dar NU conteaza - copii NU se uita la asa ceva (numai noi adultzii remarcam aspectul acesta :-)). In fiecare grupa sunt integratzi anual altzi 2-3 noi venitzi (indiferent de varsta)- pe cand ceilaltzi pleaca la scoala. Educatoare cu, care ai inceput gradi, te "duce" pana la sfarsit - deci stii ca "apartzii" de cineva, itzi poarta cineva de grija. Sincer mie imi place. Cred ca faptul ca sunt de varste diferite ii ajuta sa se dezv ca intr-o "familie cu mai multzi fratzi" :-)
In primele 6luni-1an - da, din pacate, ma pot astepta sa faca "toate bolile" :-( da' e bine ca sunt acasa si daca e bolnavioara pot sa o tzin langa mine si sa am grija de ea pana e refacuta complet.
Eu i-am vorbit in engl (si in ro) de la 16 luni (de cand am venit aici) si de pe la 20-24 de luni am inceput sa-i citesc si in fr si sa-i traduc in engl. E obisnuita cu mai multe lb si i se pare normal acum la gradi ca tre' sa invetze suedeza :-)
Multa bafta!
Multa bafta!
Lorelai
Simonna spune:
Neata, mesdames!
Cind va aud cu crese si gradi si alte de-astea nu pot decit sa-mi fac o cruce mare si sa ma bucur ca s-a terminat pt. noi. E si scoala o bataie de cap, si-nca una mare, dar macar poate copilul sa spuna ce vrea, ce simte, ce-l supara...
Mihaela, cum spun fetele, in ruptul capului sa nu spuna mama ta ca vine sa aiba grija de nepotel! Sa se blindeze cu extrase de cont, acte de proprietate, sa arate ca ea se poate sustine financiar aici si are o sansa mai buna pt viza. Pe tata, la primul interviu, l-au intrebat din ce-o sa traiasca aici, ca el e pensionar si noi avem 24 de mii venit pe an plus o bursa... Tata s-a uitat in ochii aleia si i-a spus, citez: eu ma duc sa duc, nu sa aduc!
Rox, nu ma satur, sa stii, uitindu-ma la picturi / desene, dar trebuie sa spun tuturor: doamnelor, cind sint in marime naturala, pe perete, sint a-de-va-ra-te!
Da, si sa va spun ce-a patit o cunostinta, sa bagam la cap si sa avem grija! Si-a trimis fata copiii, cetateni canadieni, subliniez!, CANADIENI, in Ro, cu pasapoarte ROMANESTI. Au plecat bine merci dar, la intoarcere, in Bucuresti, la check-in, nu i-a lasat sa treaca. Pur si simplu. Degeaba au aratat cardurile de cetatean, degeaba au explicat, degeaba au argumentat. Te duci in Ca? Ori esti rezident si te intorci in Ca cu cardul aferent plus pasaportul romanesc, ori esti cetatean canadian si, prin urmare, INTRI in Canada cu pasaport canadian. N-ai pasaport canadian, iti trebuie viza pe un pasaport al altei tari. Punct.
Finalitatea a fost ca s-au intors la bunici iar ea, aici, a facut pasapoarte in regim de urgenta, trimis prin posta rapida, platit pt diferente de bilet plus stresul de rigoare.
Si, acum, sa-mi spuneti voi mie unde-mi scot eu pe hirtie pozele din digital, am facut o selectie la singe din ce-am pozat in ultimul an si tot se aduna fo' 500, e groaznic! In duplicat, un rind pt. mama un rind pt restul neamurilor... o sa ma coste o avere, nici nu vreau sa ma gindesc! Hai, help, ca pleaca mon papa-ul meu si trebuie sa actionez!
Pupici,
Simonna
lorelaim spune:
Simona - pt poze incearca la Costco - "pe vremuri" (acum vreo 2 ani ;-)) aveau pretzuri f rezo si erau f promptzi.
Lorelai
columbiana spune:
Simonna, cred ca le poti trimite direct pe internet la Jean Coutu sau la Pharmaprix, doar le ridici de acolo; vezi pe site magazinelor;
s-a terminat si vacanta asta, de'acu chiar e toamna; l-am dus pe puiu'meu de dimineata, i-au amestecat in clase, au alti invatattori, isi cauta colegii...de unii m-am bucurat ca nu mai sunt cu el, de altii nu; uoof, intram la program cu temele;
zi buna fetelor, si bafta piticilor scolari, sau mai mititei
Ana
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze