Sezatoarea canadiana (66)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Multumesc pentru aprecierile cu privire la poze. Intr-adevar bunicii au fost super incantati de nepoti, asa ca asta se vede si in poze!

Ina daca ai nevoie de ajutor in domeniul design-ului, da-mi detalii pe pm.

Oanagabriela am rasuflat usurata ca scaunul proaspat cumparat nu-i pe lista de retrageri. Multumesc mult pentru info.

Emilly imi pare rau ca nu are ochi de data asta. Multa sanatate iti doresc si sunt convinsa ca o sa urmeze si "ochii" pana sa fie prea tarziu.

Lorelaim mult succes la gradi cu Gabisor!

Ktrinel ce mai faci? Julia?

Va pup,
Rx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Emilly, imi pare f rau pt. sarcina.

O sa fie bine, acum ati avut o perioada stressanta, cu casa, dar o sa te calmezi si o sa ai bebelusul mult-dorit!

Reiau raspunsurile pe care ar fi trebuit sa le dau ieri. Am fost foarte obosita si Sofelul meu s-a lovit de sus de me un modul - in barba - foarte rau, i-a curs mult sange ca era o zona sensibila si acum nu mai stim ce sa facem ca sa nu-i ramana cicatrice.

Cristinelu', bine ca te-ai simtit in forma dupa cele 2 luni de vacanta, nu a fost si cazul meu, pe mine m-au coplesit emotiile si am facut destule gafe, nu puteam nici sa zambesc la un moment dat de stress.D-aia zicea Sibin ca stiu ei americanii ce stiu, te lasa 3 saptamani in vacanta ca sa nu ai timp sa te obisnuiesti prea mult cu asta. La tine cum a fost, in fata a 25 de elevi ? Stiu ca e din ce in ce mai simplu, peste 2-3 ani vei ajunge sa nici nu-ti mai pregatesti lectiile acasa pt. a 2-a zi.

Claudia, si eu tot pe sarma si iarna am un suport pe care-l pun langa vreun calorifer, se usuca imediat. Am uscat si eu la uscator, dar n-am avut noroc in sensul asta, plateam cate 2 ture la spalatorie si tot jilave le aduceam acasa.

Ana, niciodata nu mi-as fi imaginat ca ai 40. Sper ca aceasta varsta sa aduca cel mai tare job pt. tine, usor, pasionant, timp partial in marja de timp dorita si cu multi bani.

Laurajr, nu auzisem paca acum de aceasta romanca, bravo ei si la mai mare!

Nelia, eu nu-mi fac probleme ca nu se face carte, ma uit la adolescentii formati aici si-mi place tare mult de ei, responsabili, educati, politicosi si cu o cultura generala suficienta, multi din elevii mei au cunostinte pe care eu nu le aveam la varsta lor. Iar din formarea pe care am avut-o la enseignement au primaire pot sa-ti spun ca am studiat multe manuale de primaire si am ramas placut surprinsa de materia continuta. De=ar sti Sofia mea macar jumate' din ce contin si-as fi mai mult decat multumita.

Ina 869, bravo de internet, felicitari pt. gradinita printesei si sa ne dai cat mai repede vesti bune de bebeu. Daca-l vrei.

Lorelaim, merci de vorbele frumoase, uite ce sa faca Sofia - stau ca pe ace ca-i capoasa si-o sa-si dea jos pansamentul de la barba si o sa-i ramana cicatrice pe viata. Sau o sa se infecteze si-o sa-i treaca in mult timp. Felicitari pt. integrarea fetitei tale la gradi!

Oanagabriela, merci de link-uri.

Denisam, eu cred ca sunt avantaje si dezavntaje cu parintii. Oricat de mult as iubi-o pe mama si oricat de mult m-ar ajuta...parca tot mai linistita sunt cand suntem in 3 acasa, numai eu, Sibin si Sofie. Asa ca poate o sa vezi si tu aavantajele in a sta fara mama ta, ca sa nu mai fii asa de trista ca pleaca.

Roxana, nu's de ce nu-ti vad pozele, ai putea pune inca o data lik-ul, te rog ? Nu pot sa rasfoiesc pagini intregi, si asa ca sa raspund tuturor cum e politicos imi ia cel putin 1 sfert de ora, si mai mult de 2 pagini nu pot reciti. Scriem ca nebunele aici, ma intreb daca ne-o citi cineva, macar noi insene sper? Poti repune link-ul please ? Multumesc.

Dana Podeanu, tu ce mai faci ? Nu te-am mai auzit pe la sezatoare.

Trimit repede sa nu pierd mesajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Fac bine Irina, merci de intrebare. Citesc zilnic dar nu prea am ce scrie... probleme cu copiii la gradinita n-am si nici n-am avut ca sa dau vreun sfat,cu secheuza la fel,de cind am schimbat-o n-am nici o problema , usuca f bine si repede...si tot citesc cum le uscati voi pe sirme,. la subsol.Tot acolo uscati si asternuturile? Si cite zile va ia? Eu spal cam 2 masini pe saptamina, si cred ca mi-ar lua f mult sa le las pe sirme.

Va las acum

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Emilly- imi pare tare rau de sarcina, o sa fie bine, fruntea sus ca vine si bb, eu te inteleg ca si eu am pierdut o sarcina multdorita inainte de emma si aveam deja 12 sapt-Tzin pumnii sa vina repede, la mine a durat 3 luni sa se vindece totul pt ca am ajuns l aspital pt chiuretaj.
Ira- stiu ce zici cu statul in 3 sau in 4, sunt de acord, doar ca pe mine dragos nu ma ajuat mai deloc datorita faptului ca lucreaza 12-14h pe zi si vine tare obosit si cu 2 copii mici si casa si restul, nu e usor, mama nu comenteaza, face si duce chiar mai mult decat poate si ma face sa ma ingrijorez dar si ma ajuta enorm, dar sa speram ca va mai veni,poate mai trag si eu o fuga in ro si sunt convinsa ca la anul pe vremea asta pt ca cei mici vor creste imi va fi mai usor.Mersi frumos de sfat-pupici!
Roxana- ai niste copii superbi!
Mia si Selena- vazut si pe voi , suntetzi frumosi si va pupam!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Ira
Scriem ca nebunele aici, ma intreb daca ne-o citi cineva, macar noi insene sper?

Pai bineinteles ca ne citim, eu pe mine, tu pe tine si asa mai departe, nu?
Partea mai dubioasa o sa vina cand o sa ne si raspundem noua insine ... ca atunci se cheama ca vorbim singure. Imi aduc aminte de un nene din sat de la tata, Titu il chema pe nenea si avea ceva probleme, un handicap, nu mai stiu ce. Statea toata ziua pe banca in fata casei si se simtea singur, saracul, ca lumea era plecata pe la treburi si nimeni n-avea timp de el. Asa ca se intreba singur:
- Ce faci, Tite?
Si tot el raspundea:
- 'Nica.

Eu marturisesc ca uneori mai vorbesc singura prin casa, dar ma bucur ca inca nu-mi raspunde nimeni. Insa cu varsta... cine stie?

In alta ordine de idei, succes la scoala si doamnelor profesoare, emotii cat mai putine si elevi cat mai studiosi!

Si intr-o noua ordine de idei, deja m-a apucat disperarea. Ce le dati copiilor de mancare la scoala? Idei pentru pranz? Mentionez ca nu exista cantina si nu au posibilitatea de a-si incalzi mancarea la microunde. Iar eu deja m-am saturat de sandvici dupa 3 zile, pe Roxana nici n-am avut curaj sa o intreb daca mai rezista. Cu gustarea ne descurcam, pranzul e problema.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Fetelor, vreau si eu sa vad pozele, unde sunt ? Si cele cu Selena ?

Denisa, poti sa te consolezi doar cu faptul ca acum e cel mai greu, cand sunt copiii f mici, dar de la 3-4 ani incolo e incomparabil. Eu de cand a facut Sofia 4 ani n-am nici o treaba cu ea, e foarte autonoma, mananca, se spala, se imbraca....daca si-ar si gati singura apai...nici n-as zice ca am copil la usa. Si cam toti is asa, deci doar acum iti va fi atat de greu cu cei 2.

Dana, pai mai zi-ne de la job si ce mai faci in timpul liber. Copiii tai in ce clasa sunt ? Cum e scoala in St Hubert ? Eu cunosc o fetita tare buna care merge la scoala publica si acum a intrat la internationala, are vreo 12 ani cred, si vine la mine la scoala la pian. Eu o sa ma mai duc lunea, in fiecare saptamana, in St Hubert, ca nu pot sa renunt, asa de mult imi place scoala aceea. Io lenjeriile le scot aproape uscate din masina si atunci ori le pun pe sarma (vara) - dar tu ziceai ca esti alergica - ori le pun pe suport langa calorifer - iarna. Da' nu le spal des, cam la 2- saptamani - ma refer la lenjerii. Stiu c-ar trebui sa le spal mai des, da' n-am timp.

Carmen77, mai pune-ne poze cu perfectul tau, ca mi-i dor de el. Las' ca va pun si eu poze cu perfecta mea si cu pictura naiva de la scoala - dupa ce le descarc -, dar sa nu radeti foarte tare, svp.

Mergi la inceput

Khristin si Ira mult succes la scoala! Pentru Irina, uite aici pozele. Iti multumesc ca-ti faci timp sa ne vezi! Si inca o data multumesc celor care, la fel, ne-au vizionat si apreciat!

Denisa te admir sincer pentru puterea pe care o ai, nu-i usor deloc cu doi copii asa de mici. Din punctul asta de vedere la mine este mult mai usor, caci deja cu Seba ma pot intelege foarte bine si ma mai si ajuta cu Isa din cand in cand. Multa putere in continuare! Si eu sunt de acord cu ce spune Irina cu statul cu parintii. Imi iubesc parintii si socrii, si ne-au ajutat mult de cand am venit in Canada toti, dar mai bine-i cand suntem doar noi iar parintii/socrii sa vina doar in vizite de maxim o luna. Stiu ca si lor le este greu fara noi si mai ales fara sa-si vada nepotii, dar asta e... Ai mei inca mai spera ca noi sa ne intoarcem in Romania intr-un viitor apropiat...

Dana nici noi nu am avut vreo problema cu masina de uscat, dar totusi vara prefer sa usuc afara, e mai ieftin si nu-i complicat. Cel putin vara asta ca am fost pe acasa. Imi dau seama ca daca as veni seara acasa, nu prea mi-ar mai arde sa pun rufe la intins si sa stau sa le strang...

Va pup si va urez o zi excelenta,
Rx

Mergi la inceput

Donia stresul cu mancarea asta la scoala l-am avut si eu doi ani la rand!!! Variam sandwich-urile de nu mai stiam, cascava, sunca, branza,salam, etc. Seba avea si cuptor cu microunde asa ca puteam sa-i mai dau si mancare de incalzit: cremvusti cu piure, pui cu piure, etc. Dar nu prea vroia mancare gatita.

Dar de anul asta l-am convins in sfarsit sa manance la cantina!!! Yes! Ieri a mancat prima oara dupa indelungi discutii si surpriza, chiar i-a placut. Asa ca de acum inainte ii cumpar meniul zilei si am scapat de un mare, foarte mare stres!

Roxana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

quote:
Originally posted by Ira
Scriem ca nebunele aici, ma intreb daca ne-o citi cineva, macar noi insene sper?

Pai bineinteles ca ne citim, eu pe mine, tu pe tine si asa mai departe, nu?
Partea mai dubioasa o sa vina cand o sa ne si raspundem noua insine ... ca atunci se cheama ca vorbim singure. Imi aduc aminte de un nene din sat de la tata, Titu il chema pe nenea si avea ceva probleme, un handicap, nu mai stiu ce. Statea toata ziua pe banca in fata casei si se simtea singur, saracul, ca lumea era plecata pe la treburi si nimeni n-avea timp de el. Asa ca se intreba singur:
- Ce faci, Tite?
Si tot el raspundea:
- 'Nica.

Eu marturisesc ca uneori mai vorbesc singura prin casa, dar ma bucur ca inca nu-mi raspunde nimeni. Insa cu varsta... cine stie?

Doamne, ce-am mai ras, Donia, ma si vad peste 3-4 ani - ramolita si scriind singura la un suiect - cu raspunsuri detaliate

Dupa cum v-am promis, uitati si localul meu de curs cu pictura, insa nu e finalizat - eu inca predau in alta sala, in constructie fiind :

http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Vara%202007/?action=view¤t=DSC08296.jpg

Pt. Ica, parca tu-mi cerusei, ti-am pus si o poza cu dormitoarele noastre - cu click dreapta ajungi -, inca nu am pozat la subsol, ca mai am si acolo doua. Camerele sunt foarte mari, toate, in afara de cea a Sofiei. Aproape ca nici nu am cu ce sa le umplu.

Roxana, am vazut pozele din Buston, sunt foarte frumoase, si aceea cu voi 2 si Isa e superba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

buna fetele,

am mai revenit de pe "aratura" :))...v-am citit . sunteti minunate . inca sper ca o sa vin la intalnire sa va cunosc ...

am musafiri : stiti pe cine??? Pe Lai/Olivia (LA/ Brazilia) care cauta o gazda in Montreal in perioada unei conferinte. Ira, ma intreaba fata daca ne putem vedea (duminica?)

Roxana, Julia e in continuare la gradi, ffff bine. sunt f fericita pt ea. Voi cum ati evoluat?

Ira, abia astepta sa vad opera de arta :)) te inteleg in conditiile astea de ce ii iubesti asa mult pe quebecosi...si mie imi plac...si mai ales incerc sa ma fac lor placuta..cred ca si asta conteaza...ca ei te simt ca esti frustrat , sau carcotas , sau reticent...nu sunt nici ei prosti.

in legatura cu uscatul rufelor eu folosesc uscatorul si mi se pare (culmea) ca sunt mult mai pufoase/curate/fara scame decat uscate afara....folosesc mereu low/medium temperature, niciodata high...si nu se stramteaza. ff rar le pun la intins...cearceafuri si prosoape nici vorba...poate doar hainutze mai fine.

vine toamna?

AnaStroe, la multi ani si multi bani ! bafta la joburi! se pare ca al meu iese pana la urma si voi incepe pe 24 sept...wish me luck! astept oferta finala pe vineri.

Donia

Mergi la inceput