Sezatoarea canadiana (66)
Raspunsuri - Pagina 17

Simonna spune:
Mia. m-am uitat la poze, sa-ti traiasca mumosii! Cit despre tine, n-ai neamuri pe unde am si eu? Este o poza, tu cu micuta in brate, ai un tricou verde, iti cade parul peste ochelari si asa, una peste alta, poza vazuta nu neaparat in detaliu ci ca expresie + ochelari, parca's eu! :)
Gagici, cele cu mobila de copii... O fetita din vecini isi vinde mobiluta, nu zic sa veniti sa vedeti ce vinde, ca poate n-aveti cu ce o transporta (desi cere 70 de doalri pe ea, eu am vazut ca are 2 dulapuri, ea scrie pe afisul ala ca sint trei piese, nu-s care-i a treia) ce vreau sa zic e ca, la origini, mobiluta aia a fost alba, melaminata alb, rien de special, iar copila si-a cumparat ceva spray si a vopsit singurica usile in bleu si maro deschis, arata teribil de bine! Chiar m-am gindit sa va spun, cred ca orice gioarsa melaminata, o data vopsita cu spray colorat, eventual cu ceva stickere, arata demential intr-o camera de copil! (Mi-amintesc, in tara, aveam mostenita o mobila de bucatarie de-aia cu melamina alba si rosie, tipica pt. bucatariile din anii 80 si urita ca pixu', mi-am cumparat folie autoadeziva si i-am schimbat tot look-ul, nici propitaru' original n-a recunoscut-o!)
Pup acum, ma duc la Walmart sa cumpar robot, dom'le, ca Atomix a fost dragut cu mine saptamina asta si a binevoit sa conjuge verbele avoir, etre, faire, lire, aimer si inca vreo doua, si asta in ultima saptamina de vacanta! Pot eu sa-l las fara al o-mielea robot pe care o sa-mi scrintesc eu glezna cind o sa zaca in stare descompusa prin basement? Nu pot. :)
Simonna

Ira spune:
Mia, felicitari pentru familia ta frumoasa, sunteti perfecti. Asta-i complimentul absolut pe care-l fac eu Sofiei.
Fetele cu sarcina, Carmen, Nelia, cum mai merge ? Am o prietena buna, Cristina, care de cand a ramas insarcinata nu mai iese din casa saracuta - de greturi. Ce bine-o fi cu un BB in burtik, sa fie mereu in siguranta lipit de mamica lui.
Ana, felicitari pt. cetatenie, ai scris undeva ca e ziua ta ? Ce eu nu vazui. La multi ani si sa ne traiesti fericita, frumoasa si sanatoasa, asa ca pana acum.
Noi suntem bine, fetili, stam numai afara si ne jucam. Ieri am facut febra de la tenis din ala cu fluturas, si l-am gagnat pe Sibin - trisand, of courz... in timp ce Sofia facea criza de nervi ca nu ne jucam si cu ea, yoy, ce sadici eram. Daca nu ne lasa si pe noi sa respiram, toata ziulica ne pufoseste si terorizeaza si ne smotoceste in toate directiile si numai cu ea ne jucam.
Pana la ce varsta ne-or fi pupand copiii si sa ne spuna ca ne iubesc si ca ne adora ?

Mia. spune:
quote:
Mia, felicitari pentru familia ta frumoasa, sunteti perfecti. Asta-i complimentul absolut pe care-l fac eu Sofiei
quote:
Mia, felicitari pentru familia ta frumoasa, sunteti perfecti. Asta-i complimentul absolut pe care-l fac eu Sofiei
Multumim frumos!

Nelia, o sa incep un cetificat de business. Nu am vrut sa iau un curs pea lung ca nu am rabdare, asta-i de 10 luni.
poze cu Corina Elena
poze
Piersicuta mea

mikiion spune:
azi vazut asta? Stateam linistita si ma uitam la stiri si ma trezesc ca scaunul meu de masina s-ar putea sa fie rechemat
http://www.tc.gc.ca/securiteroutiere/securitedesenfants/avis/tp14566P/2007p05/menu.htm
trebuie insa sa verific seria.....
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc

columbiana spune:
buna fetelor,
va multumesc pentru urari
Lemoni, ma bucur ca mai sunteti veterane pe taclaua asta plina de tineret, si nu-s cea mai matura .
ne-am intors de pe coclauri, Simonna, thanks pentru hintul cu Mont Sutton, a fost frumos, ne-am plimbat si pina la granita, am fost si la Saint-Benoit-du-Lac si am vazut biserica Abatiei, o splendoare baroca proiectata de Dan Hanganu.din pacate am ajuns tirziu si se terminase slujba, am vazut ca aveau o ditamai orga...ar fi fost fain sa ajungem sa ascultam slujba.
am trecut pe linga Magog, cred ca vom exploata mai in detaliu, ca privelistea e superba.
http://www.floriinro.ro/
In der Kürze liegt die Würze

Denisam spune:
Salutare,
Cum atzi petrecut Labour day?
Noi la cabana, vreme frumoasa,gratare, apa buna, copii cat decat cumintzi -dovezi,cateva poze la:
www.dropshots.com/alexm
Revin ca ma cheama datoria si e ultima saptamina cu ajutor si am multe de facut- acte,programari la medic, copii, shopping, curatenie.
O saptamian buna sa avetzi!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

oanagabriela spune:
Pentru mamicile din Quebec: un articol tare trist despre nivelul actual al scolii quebecoaze:
http://www.cyberpresse.ca/article/20070901/CPOPINIONS05/709010679/6750/CPOPINIONS05

Ira spune:
Articolul se contrazice de cateva ori :
Povestea incepe intr-o scoala primara : Une petite école primaire
Criticile ulterioare fac referinta la universitatea ce da formare profilor pt. secondara :
Savez-vous combien de cours de grammaire pure reçoivent, durant leur formation, les étudiants qui vont avoir à enseigner le français au secondaire? Deux.
La enseignement au primaire (ce-am studiat eu) se fac mult mai multe cursuri de franceza, gramatica, sintaxa, fometica, constructie de fraza, etc. Se poate verifica pe site-ul Université de Montréal.
Profa face greseli (care, btw, se pot intampla fiecaruia din noi de emotie sau neatentie) si apoi criticile aduse se axeaza de asemenea pe gramatica franceza si pe generalizari nefondate (daca a gresit un invatator, precis gresesc toti), autorul bate apa-n piua cu lb. franceza ca doar e angajat al Lapresse
, iar articolul lui e o poveste lacrimogena nefondata pe nici o informatie sau statistica oficiala la nivel generalizat de provincie Qc. Nu neaga nimeni ca exista reseli la nivel verbal, dar astea sunt valabile-n toate limbile pamantului si asta nu impiedica evolutia omenirii si nu regreseaza educatia tinerilor. E ca si cand am afirma ca moldovenii, sau ardelenii - sunt mai putin educati ca bucurestenii, pentru ca au expresii sau pronuntii incorecte dpdv gramatical. Sau oltenii, ca folosesc perfect simplu absolut neavizat in vorbirea orala.
Oricum, daca nivelul limbii franceze in Qc ar fi fost atat de exigent, 90 % din emigranti nu ar fi calcat la catedra institutiilor quebecoise, si mare pacar ar fi fost, pentru ca dupa parerea mea cunostintele in ziua de azi transced regulile gramatice, unele din ele absurde sau demodate.