Sezatoarea canadiana (66)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Oana, mie una articolul mi-a placut muuult de tot tocmai prin realismul sau, ca relaxare ca tot maine e prima zi de scoala ....in special cand melcul a fost clasificat ca insecta, deh ....se mai intampla, ca sa lasam gramatica, care e deja tabu

Ira, lasand la o parte gluma, eu cred ca un profesor trebuie sa stie limba in mod corect, pana la urma de asta ne trimitem copiii la scoala, nu? Si nu degeaba emigrantilor ca sa intre in invatamant li se cere aici sa performeze la testul TOEFL 6 din 6, adica scor maxim. Ar trebui doar sa aplice acelasi lucru si nativilor

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Eu cred ca greseala cu melcul fost o scapare a profei. A fi in fata a 25 de copii cu parintii pe deasupra, in prima zi de scoala, e o povara emotionala enorma. Sau ca poate n-o fi vrut sa puna elevul in situatia proasta si sa-l corecteze de fata cu toti.

Nu e just sa radem, dupa mine. Mici gafe se intampla tuturor profesorilor, ca perfectiune nu exista pe lumea asta.

Aici nu cere nimeni scor maxim la franceza la examenele profesorilor, si paradoxul e ca toti se vaita de complexitatea si duritatea lor.

quote:
Si nu degeaba emigrantilor ca sa intre in invatamant li se cere aici sa performeze la testul TOEFL 6 din 6, adica scor maxim. Ar trebui doar sa aplice acelasi lucru si nativilor
Aici in Qc emigrantii dau fix aceleasi examene ca si nativii la franceza. Nu se fac diferentieri. Si nu se cere niciodata perfectiune (6 din 6), pt. ca perfectiune nu exista. In franceza cel putin.

Cristina, in engleza profii nu fac niciodata greseli in oral ? Hai sa fim seriosi.

Ce legatura are vorbirea orala (care intotdeauna a fost impodobita de licente) cu nivelul de educatie al elevilor din Canada ? Ca la asta facea referinta articolul. In ce limba din lumea asta se vorbeste la acelasi nivel cu cel de scris ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

fetelor dragi de pe celalalt mal al Atlanticului
atzi vazut ce a patzit MQQM ?(la generale are un subiect - i-a luat foc dryer-ul :-() wow! mi s-a facut pielea de gaina pe mine...

in alta ordine de idei... Gabisor nu e prea fericita la gradi :-( Vrea sa stea cu mine acasa... Vrea sa mergem afara sa exploram parcurile din imprejurimi... Ieri nu a vrut nici cum sa ramana la gradi... Ne-am dus pana acolo, am vorbit cu educatoarea (care mi-a spus ca eu sunt "de vina"... adica in adancul sufletului nici eu nu vreau ca boboaca sa mearga la gradi... ceea ce e perfect adevarat :-)) Asa ca astazi incercam din nou sa mergem la gradi si sa vedem cum va fii...

va tzuck si va urez o zii faina!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ira - stiu ca esti profa si esti si pro-quebec asa ca-i perfect OK sa le iei apararea :-) eu te intzeleg perfect... mai ales ca nici mie nu-mi pica bine cand se generalizeaza ca TOTZI medicii din Ro sunt... "totzi o apa si un pamant"... ceea ce nu-i adevarat chiar de loc (btw - parintzii mei au fost medici amandoi :-)), nici cand se generalizeaza ca TOTZI recrutorii sunt niste nesim si nu intorc apelurile, si nu te plaseaza, si nu te ajuta sa-tzi gasesti un job, etc... eu ma stradui sa-mi fac job-ul cu bun-simtz si respect fatza de candidatzi - indif din ce coltz al lumii vin...
O problema generala insa ramane (eu asa vad mesajul din acel articol)- calitatea invatzamantului a scazut... cam peste tot in aceasta lume mare... din pacate. Accesul la un invatzamant serios si de calitate devine din ce in ce mai mult o problema... de bani cat si de momentul in care inscri copilul (atzi mai pomenit sa-tzi inscri copilul la scoala... de cand vine pe lume? - ei - uite aici asa se procedeaza pt scolile bune...)

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

'Seara!
Ana Stroe, la multi ani! (Lemoni, tu de unde ai tras concluzia cu varsta Anei? Oricum tu scrii la "gagicile de 35+-", io ar trebui sa merg la "gagicile de 40+-")

Lemoni, in 11 sept eu lucram la First Canadian Place, aveam birou cu vedere, imi imaginam de multe ori cum ar fi si cum s-au simtit oamenii aia, brrr.

Io nu ma bag in discutia cu scoala, in primul rand pt ca nu parlesc franceza . Ar trebui sa gavaresc ruseste, da' nici pe-aia nu poci s-o fac. Insa mi-ati adus aminte de fatuca practicanta de la colegiul teacherilor care a predat o ora intreaga multiplii metrului la clasa copilei (doar ca invers: 1 mm = 10 cm = 100 dm = 1000 m = ....). Cupiii bietii au protestat ei, ce-au protestat ca nu-i bine, da' cine sa-i asculte. Pana la urma si-au facut semne de genul "las-o bey ca nu poate" si-au visat pe pereti. Dupa pauza a revenit Miss si-a re-predat lectia. Corect si fara nicio scuza mai mult decat "Oops!". Ah, si toate greselile de scriere se datorau faptului ca e dislexica. Va spun eu, c-am dus copii aici fo 18 ani la 5 scoli, da-i mare rau gradina!!! Oioioi, v-ar durea capul! Ce admit: cei care sunt buni, sunt super-buni! Asta e din prisma cuiva care nu ar face trocul cu sistemul din Ro (adica il prefer pe asta, mai direct).

Ok, eu de fapt am intrat sa-i sugerez Simonnei niste roboti care s-ar putea la un moment dat sa-l tina ocupat pe baietel o buna bucata de vreme... doar ca, daca bine retin sunt pentru 9 ani+. Marca e K'NEX, ii construieste el (un fel de lego), au diverse cipuri care ii controleaza si ii poate manipula cu orice telecomanda. Sunt fantastici! Al nostru acum are cam 40 cm inaltime, dar poate sa fie reconstruit in alta forma, cu alt cip.

P.S. Toronto & area: pe 8 si 10 ruleaza filmul lui Mungiu la TIFF, iar filmul lui Nemescu pe 7, 13, 15.

Ioi, ce m-am intins...

Common sense is not so common...        [Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

lorelaim, mersi de compatimire! A fost ireal! Imi pare rau de gaza ta, sper sa se adapteze repede si usor la gradi...

Atentie, tuturor, sa nu patiti ca mine!

Am uita sa intreb, ca veni vorba mai devreme: stie cineva cam cat dureaza acum la pasapoarte in Toronto?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by mQQm

lorelaim, mersi de compatimire! A fost ireal! Imi pare rau de gaza ta, sper sa se adapteze repede si usor la gradi...

Atentie, tuturor, sa nu patiti ca mine!

Am uita sa intreb, ca veni vorba mai devreme: stie cineva cam cat dureaza acum la pasapoarte in Toronto?

Mqqm, unei colege de-a mea i-a ars casa de la dryer. Au plecat la culcare si au lasat dryerul sa mearga, exact cum fac si eu si multe altele.Ah, eu il mai si las citeodata si plec....

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare!

mQQm bine ca nu a luat amploare focul. Si eu sunt stresata cu focul in casa. La noi cand ne-am mutat si au venit sa ne instaleze masina noua de uscat ne-au zis ca trebuie sa schimbam tubulatura de evacuare a aerului cald pentru ca cei dinainte nu au avut o masina de usacat puternica si poate lua foc.

Ira am vazut ca intrebasei de al doilea copil si de diferenta intre ei. In plus fata de ce s-a raspuns deja nu prea am de spus mare lucru. Cred ca depinde de fiecare cuplu, daca iti doresti un al doilea copil, nu prea mai conteaza diferenta de varsta intre ei. Depinde foarte mult de personalitatea fiecarui copil, daca o sa te ajute sau nu. Seba este foarte incantat de surioara lui si ma ajuta mult, dar sunt momemnte cand observ si o mica gelozie, inerenta pana la urma.

Am fost acum in week-endul lung la Boston la cumnata mea care are un baietel de aporape doi ani. Si acolo erau si socrii mei care nu o vazusera pe Isa de ceva timp si bine-nteles ca ea si cu verisorul de 2 ani erau in centrul atentiei. Seba nu a fost deranjat prea tare de asta si isi lua rolul de frate mai mare in serios chiar daca au mai fost si momente de mica gelozie! Cand imi fac un pic de timp o sa va pun poze de pe acolo. A fost tare frumos si parca copacii era mai colorati decat aici, probabil a fost mai cald peste vara. Culorile toamnei se faceau deja simtite. Iar Isabella este o mare plimbareata, a rezistat 6 ore si jumatate in masina fara nici o chitaiala. In mod normal ne ia cam 5.5 ore dar a fost mai aglomerat la granita probabil din cauza w/e lung.

Va pup,
Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

MQQM- ma bucur ca e tOtul ok cu voi- eu am niste sarme in bsement, in spalatorie si intind rufele, ba mai am si 2 suporturi in caz ca spal mai mult, f. rar folosesc dry-rul, cand uita husbandu' sa isi puna salopetele de lucru la spalat si ii treb. urgent si uscate, altfel am tot citit ca nu e indicat sa folosesti dry-rul si incerc s ail evit la maxim.
MULT SUCCES TUTUROR SPIRIDUSILOR IN NOUL AN SCOLAR!
O ZI BUNA, FUG SI EU LA TREBURI.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna tuturor, fetelor sunt nervoasa si emotionata la maxim, nu-s cum o sa fac fata iar la carutza de elevi ce mi-a fost alocata azi, chiar incep scoala pour de vrai.

Fetele cu articolul, cunosc multe persoane care fac constructii de fraza (in romana) neconcordate, sau ortografiaza gresit, chiar si aici de pe forum, chiar si aici la subiectul nostru....si persoanele acestea sunt f educate si destepte. Basca ca sunt intelectuale, cu studii superioare. Mi-e greu sa judec nivelul de educatie dupa niste licente gramaticale care s-au instituit in limba (cum ar fi cazul lui je veux pas, de ex). Aici toata lumea zice je veux pas, fraza a devenit eliptica prin natura. Cu subjonctivul acela nici eu nu sunt de acord. O fi scazut nivelul aducatiei in mod globalizat, dar atunci de ce copiii nostri sunt mult mai destepti si mai abili decat cand eram noi la varsta lor ?

MQQM, eu n-am dryer. Usuc rufele pe sarma sau pe suport. Voiams a te intreb cum poa' o dislexica sa predea ?

Pitilache, wow ce te plimbasi. Sa ne arati poze!
Merci de sfaturi

Ma duc ca sunt disperata de stress, doamneeeeeeeeeee, a inceput scoala!!!

Mergi la inceput