Sezatoarea canadiana (66)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu intrasem de fapt sa va spun ca vazind discutiile si link-urile despre scaune de masina, am ajuns la concluzia ca daca vrem sa plecam pe distante mai mari (ca pina acum nu prea am fost), am avea nevoie de trei scaune bune: booster pentru Agata (acum o tin fara, dar nu-mi place cum sta centura, chiar daca arata ea mare, e totusi un copil mic), unul mai bun pentru Tudora (ca asta pe care il avem acum e din ala model vechi si daca adoarme sta foarte incomod, altfel e in regula, numai ca nu stiu cit de sigur e) si bineinteles o scoica pentru piticutul din burtica. Numai ca mi s-a facut rau cind am vazut ce preturi au!!! Mai ieftine si bune nu stiti!?! Ca intr-un timp relativ scurt ne va trebui si o masina mai mare, asta e deja alta lucrare... prefer sa nu ma gindesc asa departe.

Emilly, felicitari atunci si sper sa fie intr-adevart cu ochi. Tocmai am aflat ca o alta prietena de-a mea e gravida cu al treilea... si asa ma bucur cind aflu ca mai sint inconstienti cum ne numesc unii, ca noi... Hi, hi, hi!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Ica, intre casa si copil, eu aleg clar copilul. Fara dubii! Pentru ca in cel din urma caz ai nevoie de mult, mult, mult mai mult decit pentru o casa, care se poate face oricind in viata. Dar daca te gindesti, singura (adica fara nici un ajutor din afara) sa faci si servici si pitici si scoala... eu una iti spun ca probabil e posibil, dar e greu si exista riscul sa le faci pe toate, dar nimic bine. Eu ramin la parerea ca facutul si crescutul copiilor in primii 2-3 ani de viata se poate combina cel mult cu una dintre aceste activitati, cum ar fi scoala, ca iti ocupa mai putin timp decit un serviciu la timp plin sau un serviciu la timp partial. Dar si asta cu ajutor, din partea sotului macar, altfel nu ai cum sa te bucuri de maternitate, totul se va transforma intr-un hei-rup continuu si obositor, mai ales pentru femeie-sotie-mama, care se va rasfringe in mod sigur si negatib si asupra copiilor, a relatiei, a vietii de familie in general.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ana Stroe,

Vezi ca eu am gasit caiete de exercitii f.bune pentru matematica sau pentru scris la Maxi de pe Cotes des Neiges (poate aveti si voi prin apropiere). Sint tiparite in Belgia in franceza, si au trecuta pe coperta virsta indicata (6-7 ani, etc) si nivelul de clasa din Franta / Belgia (CP = clasa I, CE1 = clasa II, CE2 = clasa III). Fiecare foaie este o fisa detasabila, pe care o rup din caiet si i-o dau sa o rezolve.

Noi am inceput sa lucram din cel de matematica cam cu 2 saptamini inainte de inceperea scolii, ca sa-si mai aminteasca cite ceva.

Si am luat si pentru anul viitor...

Mergi la inceput

Si pe unde vine acest Maxi din CDN? Ca si eu sint interesata de asa ceva. Agata are carti si caietele din Romania, ceea ce sa face in clasa I, asa cum a avut si materiale folosite in gradinitele din Romania, are si in engleza o carte de exercitii cu de toate, dar as mai cauta in franceza ceva suplimentar, pentru ca scoala ei este si va fi in aceastea limba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Asa m-apuca cateodata sa fac surioara...da acum chiar nu se poate, ca deocamdata banii in casa eu ii aduc, dat fiind faptul ca Sibin lucreaza doar partial si e student.

Si mai e ceva...mi-e foarte frica de oboseala. Nu rezist cu nervii cand sunt obosita, nu stiu cum m-as descurca. Nu stiu daca e normal, da simteam cateodata ca-mi venea s-o iau la bataie pe Sofia cand ma trezea noaptea urland. Si saraca nu s-a trezit noaptea mai deloc, a dormit bustean de cand era mica mica. De-oi avea bafta de-un BB-urlator, sirena, alarma de masina, cred ca ma baga-n spital.

Dar cand ma uit la BBlusi imi vine sa-i mananc. Sincer, plang de oftica ca n-am si eu o gradinita de copii in casa. Sa-i asez pe toti la masa si sa-i vad cum mananca si vorbesc frumos. Si sa-i iau la rand la pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by nelia

Si pe unde vine acest Maxi din CDN? Ca si eu sint interesata de asa ceva. Agata are carti si caietele din Romania, ceea ce sa face in clasa I, asa cum a avut si materiale folosite in gradinitele din Romania, are si in engleza o carte de exercitii cu de toate, dar as mai cauta in franceza ceva suplimentar, pentru ca scoala ei este si va fi in aceastea limba.

Nelia, incearca orice magazin care sa fie MAXI&CIE, ca daca e doar maxi simplu n-are decat mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

quote:
Originally posted by Ira

Roxana si cine mai aveti asa, cum va simtiti cu copii cu diferente asa de mari, va ajuta cei mari cu cei mici ?

Ma gandeam sa mai fac si eu o fetita, ce e prea perfecta a mea, pacat sa fie unica, dar asa, peste vreo 2-3 ani dupa ce ne mai aranjam si noi cu toate cele.

Ma ucide Sofia cu insistentele, vrea sora si vrea sora ca vede ea la toti vecinii, daca astia p-aici au toti frati si surori....un quebs n-am vazut si eu cu 1 singur copil...naiba m-a pus sa ma mut la tzara, fac astia copii in prostie pe langa mine. Am o vecina cu 5, interval de 20 de ani intre primul si ultimul. P-asta mic nici nu-l mai creste ea, il creste 'a mare.

Pai ,Ira, eu sint "maestra" la copii cu diferente mari. Adica, fiul meu are 16 ani, iar fetita 6. Ieri, el a inceput secondaire V, iar ea clasa I primaire...
Si pot sa spun ca baiatul ma ajuta enorm, pot s-o las cu el, are grija de ea, ii incalzeste mincare, ii da sa manince, deseneaza cu ea, iese cu ea in parc si am toata increderea. De fiecare data cind iese pe usa dau sa-i zic ceva dar el imi ia vorba din gura: da, stiu ochii din cap si fata!
Iar cind ne-am hotarit sa avem al doilea copil, ne-am gindit ca sintem singuri pe continentul asta, nu tu familie, nimeni si ciond noi vom fi batrini, sau cind n-om mai fi deloc, ce face baiatul fara nimeni din familie, il lasam chiar singur! Asta a fost primul lucru la care m-am gindit inainte s-o am pe Alice.E drept ca nu-i usor s-o iei de la capat dupa 10 ani, dar sa ai un copil aici e mult mai usor decit in Romania (vorbesc de Romania de acum 16 ani...).
Si altceva, Nelia zicea ceva de "ceasul biologic". E perfect adevarat. Eu, iainte sa ramin gravida cu Alice, parc aimi "mirosea" a bebelus. Ma uitam cu jind dupa toate femeile gravide, la magazine eram cu ochii numai dupa costumase de bebe, jucarii, patutzuri, suzete. Iti spun, parca imi era "scris" sa am alt bebe. Si mirosul ala al lor, ma facea sa ma topesc toata!
Asa ca, vezi cum sta treaba. e drept ca nimeni nu-ti poate spune ce-i mai bine. Tu stii mai bine ce-i mai bine pentru voi! Si o sa simti si tu cind iti suna"ceasul".
Iar eu am avut fetita la 33, deci nu eram foarte baba, asa ca acum cind ies cu amindoi pe strada sint foarte mindra! Toata lumea se mira ca am baiat asa de mare( e si foarte inalt, are aproape 2m).
In alta ordine de idei urez si eu tuturor scolarilor un an scolar plinde succese, iar parintilor multa, multa rabdare si putere de munca!
Va pup!
Simona-Isabella.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nelia, ai dreptate cu copii, recitind mesajul meu imi dau seama ca n-am fost f clara, eu vreu un inainte de a ne lua casa, sotul zice ca dupa va fi mai usor; personal eu as ramane cu chirie ca la veniturile noastre casa in Montreal nu pup si condo ptr mine e cam tot pe acolo ca si cu chirie numai ca va fi muuult mai scump. Ajutor in casa, doar de la sot, dar chiar si asa nu-mi iese ecuatia cum as vrea.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

cat de frumos vorbiti despre copii, maternitate, casnicii, ajutor reciproc, dorinte si vise...tocmai acum cand eu ...in fine, vroiam doar sa stiti ca sunt pe aici, va citesc, inca mai sper ca un miracol sa ma aduca la intalnire, sa va cunosc, intalnesc sau reintalnesc.

sa fiti fericite si sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:
Originally posted by simi

Si altceva, Nelia zicea ceva de "ceasul biologic". E perfect adevarat. Eu, iainte sa ramin gravida cu Alice, parc aimi "mirosea" a bebelus. Ma uitam cu jind dupa toate femeile gravide, la magazine eram cu ochii numai dupa costumase de bebe, jucarii, patutzuri, suzete. Iti spun, parca imi era "scris" sa am alt bebe. Si mirosul ala al lor, ma facea sa ma topesc toata!
Va pup!
Simona-Isabella.

In descrierea ta ma regasesc perfect, sper sa-mi fie si mie ``scris`` cat mai repede, ca vorba Simonei - nu mai aud din cauza ceasului cate-odata si cu toate astea inca nu sunt

Noi

Mergi la inceput