Sezatoarea canadiana (66)
Raspunsuri - Pagina 13
pitilache spune:
Da, Ana suna tare cunoscut. Asa face si Seba!
Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)
Ira spune:
Roxana si cine mai aveti asa, cum va simtiti cu copii cu diferente asa de mari, va ajuta cei mari cu cei mici ?
Ma gandeam sa mai fac si eu o fetita, ce e prea perfecta a mea, pacat sa fie unica, dar asa, peste vreo 2-3 ani dupa ce ne mai aranjam si noi cu toate cele.
Ma ucide Sofia cu insistentele, vrea sora si vrea sora ca vede ea la toti vecinii, daca astia p-aici au toti frati si surori....un quebs n-am vazut si eu cu 1 singur copil...naiba m-a pus sa ma mut la tzara, fac astia copii in prostie pe langa mine. Am o vecina cu 5, interval de 20 de ani intre primul si ultimul. P-asta mic nici nu-l mai creste ea, il creste 'a mare.
Ica 1975 spune:
Ira, iata o intrebare care si pe mine ma macina, continuuuu . Mamicilor cu mai multi copii , va rog, raspundeti detaliat si SVP, dati argumente pro, ca pana le gasesc eu sigur suna ceasu' bilogic
Editez - as vrea sa aflu si parerile mamicilor cu copii de varste apropiate. Tuturor
Oana, ai dreptate, timpul trece repede, prea repede
Noi
Simonna spune:
Acu', fiecare face cum crede si cum stie... Eu am de spus atit: ceasul ala biologic suna cite-odata de te asurzeste, da' suna degeaba, ca e prea tirziu. Repet, am spus "cite-odata". Exista mamici bine-merci la 45 de ani, exista doamne care, in ciuda unei prime sarcini perfecte, la 35, nu mai pot avea bebe-ul cu pricina. Si ramin cu ceasul!
Ira, poftim, m-am molipsit!
Sa schimb nota un picut: apropo de "sora" Sofiei... vezi ca Radu, doritor de frate, zicea ca daca facem un bebe si iese fata il returnam...
Pupici,
S.
Emilly spune:
Ira, Ica voi sunteti singure la parinti?eu una am 2 surori si nu concep sa o las pe a mea Gaza singura si iaca de aia, si eu ca voi nehotarita, am lasat lucrurile in voia sortii si am zis cind o fi, daca o fi, sanatos sa fie si uite ca,,, cred ca-i cu ochi luna asta...
In ce priveste diferenta de virsta, nu cred ca-i o problema majora.Am o prietena cu frate diferenta de 9 ani si ce credeti? acu face si ea un bb. Mai are o fetita de 9 ani, in iarna, pentru ea diferenta mare de virsta era ceva natural.
Podeanu spune:
Mai dar mult a-ti scris in doua zile...
Ma bucur enorm ca ne-am inmultit ptr betivaneala, da ' musai etichete pe piept ca eu una nu sunt capabila sa va retin pe toate la o noapte cit stau.
Emilly, daca e cu ochi, sa fie intr-un ceas bun, felicitari.
Eu ieri am fost la Mt Tremblant, am avut outdoor day cu serviciul, am plecat din Montreal pe ploaie si frig si am avut o zi superba acolo fara nici un nor si cu vreo 25 grade. da' eu scosesem dimineata costumul de baie din bagaj!
Mi-a placut asa de mult ca vreau sa-mi iau si familia ptr duminica.
Eu sunt pro-bbei dar numai daca crezi ca mai poti.Eu de ex, cred ca stia D-zeu ca nu mai pot si de aia mi-a dat doi odata. Imi plac bb-ei, dar la virsta mea nu mai sunt capabila sa o iau de la inceput. (din lipsa de rabdare)
De aia o admir mult pe Nelia.
Si copiii mei au inceput scoala ieri, dar numai juma de zi (ca si azi de fapt)si azi au avut deja dictare si le-a dat si lectii pe week-end. Si la scoala lor regula e sa nu aduca cartile pe weekend, dar eu insist ptr ca noi facem lectiile pe week-end si in cursul saptaminii mai repetam doar.
Na, ca mi-a luat asa mult sa citesc din urma si nu mi-a ramas timp mult de scris.
Va urez un week-end lung frumos si cald .
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
valen spune:
buna tuturor. Na ca ma bag si io in vorba cu voi azi, desi pana acum doar v-am citit constiincioasa; defapt am mai dat eu buzna pe aici cand am mai avut nevoie de ajutor, dupa care am disparut. Nu stiu ce mi-a venit acum sa ma apuc de povestit, dar vazandu-va ca discutati despre copii mi-am zis, de ce nu; noi am aterizat aici anul trecut pe la sf. de iulie si am inceput cu un concediu, ca avusesem o perioada grea si ne-am dorit sa ne mai linistitm. Apoi, in linistea asta de care va zic, ne tot intrebam ce sa facem, ce sa facem, de ce sa ne apucam. Ei bine, ne-am apucat sa facem inca un copil (sarah avea 10 luni cand am ajuns aici) si Dumnezeu a vrut sa ni-l dea repede, asa ca uite-ma gravida prin septembrie. Am dat vestea, toti ne-au zis ca suntem putin...dusi cu pluta, insa noi am simtit altceva, desi lucra doar sotul meu, ca eu ma apucasem de cofi. sarah a mers la gradinita unde s-a acomodat repede si bine, eu am terminat cursurile la sf. lui aprilie iar pe 6 iunie am nascut-o pe Ines Nicole, la fel de perfecta (daca-mi permiteti o astfel de comparatie) ca sarah;au fost 9 luni pline, sotul meu pleca dimineata la 8 si se intorcea seara, dupa 10 (ca mergea si la franceza) iar eu trebuia sa ma ocup si de sarah si de casa si de cumparaturi (uneori) si de restu',in conditiile in care nu am avut masina iar iarna...stiti voi mai bine ca mine cat e de lunga. Si uite ca am avut o sarcina usoara, o energie cum nici nu visam si o nastere rapida . Cred ca a fost grea perioada asta, habar n-am, eu insa mi-aminntesc cc cat de fericita eram cand ieseam cu sarah de manuta si ditamai burtoiu'; simteam ca sunt cea mai fericita si n-as fi dat momentele alea pt. nimic altceva. A trecut o perioada in care probabil mi-as fi pus limba franceza la punct si m-as fi apucat de scoala sau de vre-un job insa e timp si pt. astea . Deocamdata ma bucur de fericirea pe care mi-o ofera maternitatea si numa' bine, ca am timp sa ma decid ce voi face pe viitor.Sincer, cand va vad la casele voastre si cu servicii, nu pricep neam de ce va e teama sa mai faceti un copil.Bine, acum, cred ca noi am reusit sa iesim teferi din balamucul asta, pt. ca nu am avut timp sa ne gandim prea mult pe ce lume suntem, ca altfel cred ca ne-ar fi apucat si pe noi fricaVa doresc tuturor sa aveti inspiratie.gabriela, mamica fericita de sarah marie(30.09.05) si ines nicole(06.06.07)
nelia spune:
Hai, ca scrisesem un mesaj plin de argumente pro facutului de copii, dar s-a dus din cauza vesnicului meu calculator cu probleme. Ceea ce m-a facut sa ajung la concluzia ca nici nu ai nevoie de argumente pro sau contra, ii vrei ii faci, nu ii vrei nu ii faci si cu asta basta (cum frumos spune Agata de cind cu vacanta in Romania - a invatat fata mea niste zicale si vorbe romanesti ca mi-e mai mare dragu' sa o aud vorbind). Noi am avut nevoie de aceste argumente pro pentru parinti, rude, prieteni... care nu prea inteleg ce avem de gind. Lumea isi face case, isi cumpara una-alta pe linga ele... si noi facem copii. Dar pentru noi nu am avut nevoie nici o secunda de asa ceva si slava Domnului, pentru ca daca le-am fi cautat, nu l-am mai fi facut nici pe primul, darminte pe al treilea. I-am vrut si i-am facut: primul ca era primul, al doilea ca l-am vrut pe al doilea, al treilea ca am fi vrut si un baiat (ei, si daca iesea fetita, tot printesa noastra ar fi fost) si... gata, ne oprim, promitem. Si acum, dupa ce am facut doi si al treilea e aproape facut, sincer, cu mina pe suflet va spun, ca daca am facut in viata noastra un lucru maret si plin de importanta, care ne-a imbogatit viata, mintea si sufletul asa cum nimic altceva nu ar fi facut-o si a completat-o intr-un mod atit de fericit si complet este faptul ca am hotarit sa o avem pe Agata (precizez ca intr-un moment care nu era deloc, dar deloc propice unui bebelus). Si daca am facut al doilea lucru la fel de maret, la fel de complet si la fel de aducator de fericire si multumire sufleteasca a fost cind am hotarit ca trebuie sa vina pe lume si Tudora. Si sint sigura ca peste ceva timp voi spune ca al treilea lucru maret = din viata noastra (si poate singurele cu adevarat importante) este venirea pe lume celui de-al treilea copil (noi sintem mai mult decit siguri, dar vrem sa-i convingem si pe ceilalti). In ciuda tuturor greutatilor (ca usor nu e!), e pur si simplu minunat sa ai doi copii! Episodul despre cum este sa ai trei... va urma in curind!
Despre ajutor nu stiu ce sa va spun. Eu nu-i cer Agatei sa ma ajute, poate ca daca ar fi diferenta mai mare, dar asa eu nu-i cer decit sa o iubeasca si sa se poarte frumos cu Tudora (la fel cum ii cer si Tudorei sa se poarte cu Agata). Sa fie atenta la ea, daca isi ia ceva sa-i dea si Tudorei, pentru ca e mai mare si poate face lucruri pe care cea mica nu le poate inca face deocamdata (si tare bine-mi pare!) Sa fie atenta cind se joaca impreuna (sau separat) si la sora-sa, ce are in mina, ce inghite, pe unde cotrobaie si sa ma anunte daca vede vreun pericol. Si cam atit... in rest, sanatoase sa fie, ca ne descurcam noi. Dar daca Agata se ofera, nu o refuz niciodata!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
carmen77 spune:
Ira, si am simtit exact acelasi lucru, adica am zis ca prea e reusit Matei (a se citi perfect ) ca sa il lasam singur. Plus ca isi cauta compania altor copii tot timpul, se simtea lipsa unui al 2lea copil in casa. De aia ma bucur ca e tot baiat, or sa se joace mai frumos impreuna. Despre diferentele de varsta, 4-5-6 ani maxim as zice eu e ideal, intre mine si sora mea sunt 12 ani si nu prea comunicam. Lasa aranjatul si alea-alea, ca oricum le faci incet-incet, puneti-va pe treaba ca si quebsii . Si Sofia o sa te ajute sigur, e deja mai mare ca Matei, e fetita, si Matei tot timpul imi zice ca o sa aiba grija de fratior, si am de gand sa il implic, adica sa il fac sa se simta util, sa il dea pe bb cu crema, sa imi aduca pampersul, din astea usurele ...
Spor la ... treaba
P.S: Emily, FELICITARI!
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
Ica 1975 spune:
Emilly, sa dea Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun si sa fie cum itit doresti.
Valen, noi nu avem inca casa, sotul meu spune ca dupa, eu zic inainte ... da' mi-e frica ca n-am sa pot duce 2 copii mici+servici+eventual la scoala. Daca as sti ca nu ne luam casa in curand si ar fi sotul meu hoarat, as vrea sa raman insarcinata cat mai repede
Carmen, intre mine si fratele meu sunt 8 ani, el baiat eu fata (mai mare), nu prea aveam pcte comune, cand eu am inceput liceul el intra in clasa I
Noi