Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (73)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Ciudata zi am mai avut...,a inceput bine...,apoi am fost la doctor si a fost naspa... si mai apoi am fost in Ikea si a fost superbbbb
...le iau in ordine...
Dimineata o stiti...,superba...,bla,bla...,ca doar v-am zapacit pina am plecat cu ploaia de mesaje..,buuuun,apoi plec la pediatra unei prietene...,sa vad ce se intimpla cu bubu...,este ok...au ba...
Din ce stiam eu de la dr de la Medlife...,analizele Crinutei sint ok...,dar se pare ca nu-i asa...,cica are viermisori...,ca nu stiu ce analiza nu este ok...,apoi este anemica...si mai apoi are lipsa de Ca...,cum d-zeu aia n-a vezut si asta le vede...,pielea mea...,drept pentru care am sa merg la alta dr sa vedem cum sta treaba...,v-am mai zis eu...,dr astia m-au zapacit de cap...,da' ca asta de azi...,sa mor daca am mai vazut...,m-a last cu gura cascata...,de ce???...,pentru ca si-a aprins tigarea in timp ce-mi explica cum sint analizele...,de-am ramas cu gura cascata..,da,da ,asa cum auziti...De comentat nu am putut,sincer mi-a fost jena,pentru ca nu este o oarecare...,ci m-a dus cineva la ea...,asa ca n-am vrut sa fac probleme ...,asa ca mi-am tinut gura...,dar am plecat super nervoasa de acolo...,pielea mea...,n-a avut bun simt sa se simta...,ESTE DR PEDIATRU...,nici macar sa se feresc sa dea fumul in kur...,spre geam...,nuuu,ea fuma ca la cafenea si ne explica cum sint analizele...,iar eu ma strimbam de mama focului...si stateam cu un picior afara si unul inauntru...,dar nu s-a simtit...,asa am injurat...
1.Fier Haussman, 10 picaturi de 3 ori pe zi ,timp de 3 luni
2.Pikovit sirop,5 ml pe zi,10 zile pe luna
3.Vitamina C ,10 picaturi de doua ori pe zi,timp de 10 zile
4.Calciu gluconic 7ml pe zi timp de 5 zile
5.Vigantoletten,iarna 1000 UI,vara 500 UI
6.Peritol,2,5 ml,seara
7.pentru bubitele de la caldura...,mi-azis sa iau de la farmacie o pudra preparata,care contine Oxacilina, Talc,Oxid de nu stiu ce si inca ceva care nu inteleg...
8.pentru transpiratie abundenta,mi-a zis sa amestec bicarbonat de sodiu alimentar ,intr-un litru de apa si dupa fiecare dus seara sa o limpezesc cu chestia asta si sa o las asa...

Mie mi se pare cam aiurea sa-i dau atita fier...,pe zi...,in conditiile in care i-am dat cite 6 picaturi pe zi si mi s-a constipat de nu mai stiam ce sa fac...,iar de combinatia aia pudra cu cares a o dau pe corp...,care contine antibiotic,daca nu ma insel...(oxacilina...,este antibiotic,nu?),mi se pare total aiurea...,ica nu-i toxica daca o inhaleaza...,restul comentatile voi ,daca aveti idee ca eu habar nu am...

Din toata fisa de analize...,eu am gasit doar doua chestii care nu sint in graficul normal...si anume:
Hemoleucograma-MO 0,9(crinuta) si 0,10-1,36(valoare normala)
-EO%1,9(crinuta) si 2-6%(valoare normala)
astea sint sigurele pe care pot sa le citesc cu mintea mea...minunata si care nu se incadreaza in grafic...,daca aveti idee ce sint spuneti si la baba,pina mergem la cealalta pediatra...

Asaaa...,apoi am plecat super nervoasa de acolo...,abia asteptam sa schimb decorul,ca de'...,mergeam la Ikea...,ne-am intilnit cu Raluca si cu Diana...,eu eram cu Flory(este o prietena de-a mea,Donia)...,a fost super frumos...,iar timpul a trecut ca nebunul...,doamne cit de repede trece timpul cind de fapt ai vrea sa stea in loc...
Prietenele mele ,scumpe,Raluca si Diana...,le-am simtit ca chicotesc si pregatesc ceva...,da' nu mi-a trecut prin cap ca saminau o surpriza...,o super surpriza...,au venit cu un tortulet ,cu 3 luminari aprinse...si cu un cadou dragut...,ma-m simtt in al noualea cer...,a fost un super sentiment de "ce misto este sa fii iubit"M-am simtit importanta,m-am simtit super...si le multumesc inca o data,pentru aceasta minunata surpriza...De acum tre' sa ne vedem sa dau de baut...Am stabilit ca urmatoarea vineri sa facem un Herastrau...,care vrea,care doreste sa se aboneze din timp...,avem locuri nelimitate sint fara plata(este o glumita Ktrinel),abia astept s-o facem lata...
Cam asta am facut noi ,azi...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Cica are 7400g si 70 de cm...,da' sa mor daca am vazut ...,asa repede s-a miscat...,n-am apucat sa ma uit pe cintar ca a si luat-o...,apoi mi-a controlat-o ffara sa se spele pe miini inainte...si tare naspa aratau unghiile ei...,bleah...,cine naiba m-a pus sa merg acolo...,vai ce nervi mi-am facut...
AAA si mi-a zis sa intarc...,ca aptele meu nu a fost bun de la inceput... si cind am intrebat-o cum sa o intarc...,ce metoda sa folosesc...,"nu-i mai da si las-o sa plinga"...,altfel cica nu se invata sa-si scoata mesele de noapte...,da,da...,uite ca am sa-mi pun ambitia si sa vezi cum o sa-si scoata mesele fara probleme...si cu analizele,sper din suflet sa merg la alta dr si sa-mi spuna ca sint ok...,ca altfel ma impusc...,cum am lasat eu copilul meu anemic,rahitic(asta am uitat sa v-o spun) si cu viermisori...,fara tratament...,mama denaturata ce sint...,bai nene...,vreau si eu liniste...,ce bine incepusem dimineata asta...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Dia: Storcatorul de fructe este Hyundai..Am incercat sa gasesc ceva detalii pe net sau macar foto..dar n-am gasit.Separa pulpa de suc, dar pulpa care ramane n-o mai poti folosi pt k este foarte uscata...Sucul eu i-l dau cu biberon cu tetina normala,deci nici urma de pulpa.Totusi ceva consistenta are..nu e apa chioara.Oricum spre deosebire de robotul de bucatarie care abia storcea cate ceva, cu ajutorul astuia dintr-un mar scot aproape 2oo ml se suc, iar dintr-un morcov maricel, cam 150.
Tot in carrefour aveau acelasi model de la www.shopmania.ro/magazin~online-storcatoare-de-fructe~produs-storcator-legume-fructe-rohnson-r-426~p-284666.html" target="_blank">Rohnson , dar la 170 lei.

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Dandusa::stiu k degeaba ti-as pune sa te calmezi, sa astepti sa vezi sfatul unui al treilea medic... sa nu te mai ingrijorezi..caci n-ai sa poti..nu-i asa?Chestia cu fumatul si nespalatul pe maini m-ar fi deranjat si pe mine...dar in rest....de ce sa iti faci atatia nervi?
Nu te mai invinovati k esti mama denaturata, caci nu esti medic sa stii ce si cum.Nu vezi k nici ei nu prea stiu cum sta treaba? tot nu te-ai invatat minte?
Sa stii k in afara de peritol si pikovit , restul le ia si darius, fara nico analiza..ci doar la sfatul pediatrei in urma consultatiilor...Semnele lui darius de rahitism si anemie erau clare de-aia nu am comentat tratamentul.Si nu m-am impacientat nici alarmat, k doar nu-i dau otrava.Sunt elemente care ii sunt necesare pt k ei inca nu se alimenteaza cu toate cele necesare organismului ...deci trebuie sa le ia de undeva.
Iar sfatul de a stopa alptatul vineprobabil in urma plangerilor tale si a inducerii indirecte a acestei idei( sincer si mie mi-ai lasat impresia k ai vrea sa o intarci, dar k nu te induri)
Hai calmeaza=te te rog, k nu e ceva grav...Doamne fereste de mai rau..astea sunt inerente la varsta lor...Uite k sa iti mai treaca
Vezi nu-l mai impacienta si pe Claudiu..k cine stie ce disperare il mai apuca pe-acolo pe unde este...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

dandusa, eu as cauta un second, third, fourth, etc opinion...in ideea ca , chiar daca e asa cum zice (desi sunt cam multe si e imposibil sa nu fi observat pana acum nici un doctor la care ai fost)...parca i-au dat cam multe...nu stiu eu ce e cu peritolul acolo pe lista ...stiu ca asta da si somnolenta...plus atata, fier...e destul de mult. din cifrele pe care le dai ...crinuta e un piiiic sub limita inferioara, o fi chiar asa alarmant? tu ii mai dai si altfel de lapte in afara de san si mancarica? poate ar trebui sa ii dai un lapte praf in completare...ooooffff...greu cu doctorii astia,....dar mai ales cu atitudinea lor...inca se fumeaza in cabinete medicale ?????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

felicitari dianocica si raluca pt minunatul gest!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

luly, multi pupici pentru dragele de Isa si Di! Of, e atat de greu sa vezi un pui mic care varsa si dupa o gura de apa, tin minte ca mi se rupea sufletul langa Roxana, plus ca pana reuseam sa o rehidratez era moale ca o carpa... Si tot asa cum spui de Isa, ea de abia reusea sa inghita putina apa si vomita o gramada, ma si intrebam de unde scoate atat de mult!
Responsabil e un microb, bacterie, dar mai probabil si mai des virus, care trece atat de usor de la un copil la altul... prin intermediul manutelor, atinge o jucarie, o atinge si celalalt sau o duce la gurita, sau cand se pupa, imbratiseaza... chiar si tu poti sa fii purtator, din pacate. Trebuie sa ai grija mare cu spalatul pe maini la fetite si la voi, sa insisti cand te speli, intre degete, pe varfurile degetelor, pe ambele fete ale mainii si cu mare atentie degetul mare care de multe ori e spalat mai superficial.
Sper sa nu te deranjeze daca iti recomand un site unde arata cum trebuie sa ne spalam corect pe maini, eu stiu lucrurile astea din cauza meseriei, dar practicand spalarea corecta pe manini putem sa evitam transmiterea atator boli:
http://www.health.gov.on.ca/english/public/pub/pubhealth/pdf/handwash_tech.pdf

Si ce sa mai zic de ne... spalata aia de doctorita, dandusa, eu nu stiu cum poti sa mai dai doi bani pe ce spune si mai ales pe schema ei de tratament. Si ce sfat minunat...intarcarea e solutia tuturor problemelor! Si laptele tau nu a fost bun? Stiu ca nu ai putut sa-i spui asa ceva, dar hai sa-i spunem noi aici ca vorbeste tampenii!
Analizele pe care le-ai scris... e vorba de monocite si eozinofile, care fac parte din grupul leucocitelor, celulele care lupta contra infectiilor, deci nu indica anemie. Sunt amandoua usor mai mici decat graficul, dar prea putin mici ca sa arate ca e ceva in neregula. Atunci cand eozinofilele sunt crescute (!!! nu scazute!!!) e un semn ca persoana respectiva ar putea sa aiba paraziti, adica viermisorii doctoritei.
Din pacate mai mult rau ti-ai facut decat bine... nu numai ca ai pierdut timp, dar ti-ai pierdut si linistea.
Bai, ce medic e asta care fumeaza in cabinetul in care consulta copiii??? In zilele noastre?!?!

Pana nu adorm hai sa va mai povestesc ceva. Ati discutat zilele trecute despre jucariile retrase de pe piata, eu am tot uitat sa spun ce aveam de zis.
Mi-am creat o alerta pe yahoo prin care sa fiu informata de anunturile pe care le face Consumer Product Safety Commission din SUA privind produsele nesigure pe care le retrage de pe piata. Am fost surprinsa sa vad ca aproape zilnic primesc mesaje despre cel putin un produs, dar desigur ca pe noi aici ne intereseaza jucariile.
In plus eu mi-am salvat in Favorites site-ul lor, il puteti consulta atat pentru jucarii dar si pentru restul de produse care sunt retrase.
Lista de jucarii e imensa, iar pe mine m-a speriat sa vad ca sunt unele jucarii care au cauzat chiar decesul copiilor. Asa ca eu as spune ca merita sa ne informam si sa luam lucrurile astea in serios. Pentru cine e curios, iata site-ul cu listele, sunt poze clare si sunt date motivele retragerii:
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prerel.html
Merita sa va uitati si numai ca sa va faceti o idee despre jucariile pe care le cumparam sau le vom cumpara, mai bine zis motivele pentru care pot sa devina un risc pentru copiii nostri.
Si ca suntem aici, mai vroiam sa va spun (reamintesc) ca maimutoii de plus ai copiilor mici trebuie sa aiba ochii cusuti si nu lipiti, de fapt trasaturile trebuie sa fie cusute, brodate, si nu facute din margele sau bucati de material lipite sau cusute - exista riscul asfixierii.

Tot pe site-ul asta e un top cu cele mai periculoase accidente care li se pot intampla bebelusilor, si iata ca madaluta chiar mi-a confirmat ca nu e ceva atat de neobisnuit pe cat credeam, multumesc ca ai povestit si ma bucur ca Darius e bine.
Locul 1: magnetii - responsabili de 1 deces, 86 de accidente, 8 milioane de jucarii magnetice retrase de pe piata - pot sa duca la blocaje sau perforatii ale intestinelor.
Locul 2: produse retrase de pe piata - jucarii, haine de copii, bijuterii de copii, electronice, etc
Locul 3: mobilier care cade pe copii - 22 de decese/an si 3000 de accidente - TV si suport de Tv, biblioteca, birou, rafturi, etc - copiii se tin de ele ca sa se ridice, se catara pe ele, doresc sa ia jucaria pusa pe ele.
Locul 4: ferestre, draperii, perdele, jaluzele - 12 decese anual din cauza www.windowcoverings.org/media/images/wcsc_safety_logo.gif" target="_blank">snurului de la jaluzele, 9 decese si 3700 accidentari /an din cauza caderilor de pe fereastra.
Locul 5: scurgerile de la piscine - 15 accidentari si 2 decese - forta de suctiune de la scurgerea unei piscine poate sa fie atat de puternica incat sa tina un adult sub apa, dar accidentele mai grave li se intampla copiilor.
Mai multe www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml07/07256.html" target="_blank">aici.

Noapte buna si week-end placut!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

madaluta ai incercat sa te joci cu el in patut? sa faci patutul noul loc de joaca si poate adoarme si acolo. eu tocmai l-am lasat pe dani in patut 5 min sa ma pregatesc de iesit afara, cu o singura jucarie si suza, cand m-am dus sa il iau sa il imbrat.....dormea. inainte incercasem sa il adorm in brate si nu a vrut.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dandusa....USAAAAA! USAAAA! calmeaza-te, relaxeaza-te si daca vrei, ca sa nu ai nici o indoiala, mai cauta un doctor. te pup dulce

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Servus,
Va scriu si eu din containerul fara AC.... cu chef de viata si de vacanta....
Maine tragem o fuga pana la Tg. Mures sa o vedem pe Diana... abia astept... sper ca Luca sa fie cuminte si sa se joace cu Marc si Ianis
Laura, stai linistita.. daca a ras imediat eu zic ca este ok; ma gandesc si eu la Luca care a plonjat pe spate in vacanta de la Bucuresti...
Dia, ma bucur ca Oana e bine; in curand o sa o ia la picior .... acum face doar o pauza
Donia, te-am visat azi noapte.... dar habar nu am pe unde eram; doar noi doua pe un camp stateam de vorba despre ... autostrada
Chinico, unde cum trimit banii? Eu vreau chestia aia de se pune pe pijama/pat
Ktrinel, ce l-as da si eu la gradi la voi pe Luca.... hmmmmm.... sa imi caut vreun sot prin Canada????
Ruxandra, iarasi ai plecat? Vreau si eu intr-o vacantaaaaaaaaaaaaaa; doar merit
Luly, ce ma bucur ca Diana se simte mai bine... chiar se transmit energiile pozitive; acum ma concentrez pentru Isa
Ma bucur si ptr Sonia...
Madaluta, lasa-l pe Darius sa doarma unde vrea... e bestiala poza... Luca al meu doarme la el in patutz... fara sa faca nazuri...; Luca nu bea decat lapte, dar voi incerca sa-i dau suc de la Hipp.. apa bea rar si numai din cana normala (jumatate din cantitate se duce pe el )
Dandusa, ce analize a facut? Cred ca este timpul sa-l duc si pe Luca la un control.... nici macar copro nu a facut... tinem pumnii sa fie bine; iar de pediatra... nu mai comentez... sa nu ma enervez de dimineatza
Vai.........ce frumos... fetele sint niste dulci... sa iti faca asa o surpriza faina!!! Bravo lor!!!!; abia astept sa vin la iarna si sa va vad din nou
Si te bat daca te mai aud cu mama denaturata.... si sa stii ca dau tare... (eu nu l-am dus la control, nu-i dau fier.... deci, oare nu sint eu mai denaturata????)
Donia, merci de informatii.... ma apuc sa citesc acum, ca doar e sambata si se vede clar CA NU AM CHEF DE MUNCA
Asizooooooo, esti deja in piscina oare???
Un weekend placut.. si pupici tuturor mamicilor si bebeilor aferenti Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca

Mergi la inceput