Gravidute prin FIV (4)
Raspunsuri - Pagina 23
medamaya1 spune:
Ginger, eu va astept pe toate, tare mi-ar place sa ne intilnim
Madalina, te asteptam cu un rezultat bun la TT
Pussi, tare faine hainutele, ai deja trusoul intreg sau mai ai de luat?
Si io abia astept sa incep cu cumparaturile ptr bebici. Binenteles ca nu prea stiu ce trebuie luat, dar ma inspir de la Pussi.
Si Pussi, sa stii ca mi-e cam frica sa nu se schimbe putile in pasarici sau invers, ptr ca acum incep sa ma obisnuiesc cu ideea,sa ne gindim la nume, alea alea, daca se schimba iar ne baga-n ceata.La urma urmei sanatosi sa fie ca restul nu mai conteaza.
Mona,
Pupacesc fetele
Meda15+
aurel_cris spune:
IOANACARMEN eu am citit ca hemoroizii pot fi de la sarcina,am avut si eu probleme cu constipatia dar am citit in carte ca sunt bune prunele si mananc in fiecare dimineata pe stomacul gol 2 buc,deasemenea in cursul zilei mai beau suc din prune.In special dupa cerclaj probabil de la anestezie ma constipam,uf ce dureri aveam si imi era teama sa ma fortez dar acum sunt ok multumita prunelor.
Fetelor eu azi ma duc sa vad medicul aici e un sistem tare intortocheat,te duci la un dr iti face echo iar dupa aceea la alt dr cu rezultatele.Plus ca aici ai si intalniri cu moasa,uneori te duci de 3 ori intr-o saptamana la spital.Deasemenea trebuie sa ma duc sa donez sange pt down syndrome,aici asa se procedeaza sa ia sange in sapt 16 daca iese bine nu iti mai face altceva caci eu nu am peste 35 de ani.Daca ai peste 35 de ani iti mai face inca un test,asa se lucreaza aici.Pe 8 oct am o alta echografie care este foarte importanta zic ei caci vede starea de sanatate a bebelusului,sper ca totul va fi bine atunci.
16+
Ginger00 spune:
Eu nu ma pot duce la toaleta daca nu iau supozitoare...dupa ce le introduc in max.2 minute pot...si am intrebat la farmacie, sunt bune si pentru gravide si pentru copii asa ca nu-mi fac probleme.Am mancat si prune uscate si fructe amestecate cu lapte si nimic....
+21 sufletelele mele
Atat mai avem
http://www.flickr.com/gp/12633231@N05/Tj0xtE
Ginger00 spune:
quote:
Originally posted by ioanacarmen
N-am mai intrat de mult pe aici, dar am citit tot din urma.
Eu sunt tare suparata ca mi-au iesit hemoroizi care de 3 zile imi sangereaza. De abia merg din cauza durerilor, iar pe scaun daca incerc sa stau o iau razna. Maine ma duc la chirurgie- acolo mi-a zis ginecol. sa ma duc dar mi-e frica sa nu-mi zica ceva de vreo operatie...
Stiti vreo graviduta care sa se fii confruntat cu hemoroizi care au generat in sangerare permanenta? Sunt disperata. Si in pat cand stau intinsa ma doare rau.
13+
Ia uita ce am gasit pe net :
Hemoroizii sunt vene varicoase (varice) ale anusului (prezente la 20-50% dintre femeile gravide), care duc la aparitia mancarimilor, arsurilor, durerilor si sangerarii tesutului din aceasta zona. Hemoroizii mici dispar in general dupa nastere, dar altii, mai mari nu pot fi indepartati decat prin interventie chirurgicala reparatorie. Aparitia sangerarii anale trebuie semnalata medicului, hemoroizii necesitand tratament la timp pentru a preintampina complicatiile. Cateva modalitati de reducere a efectelor hemoroizilor sunt:
- Incercati sa evitati constipatia si scremutul puternic si de durata.
- Evitati sa stati prea mult jos, mai ales pe o suprafata tare.
- Incercati sa dormiti pe o parte, nu pe spate.
- Aplicati cel putin 2 bai caldute/zi zonei afectate si eventual alternati cald si rece pentru calmarea durerilor.
- Folositi laxative, supozitoare si medicamente recomandate numai de medic.
- Spalati cu apa calduta zona genitala si anala dupa fiecare folosire a toaletei si stergeti din fata spre spate, si evitati curatarea prea apasata sau insistenta
+21 sufletelele mele
Atat mai avem
ioanacarmen spune:
Am venit de la spital si mi-a dat sa iau Detralex. In prospect scrie la sarcina si alaptare: " intrebati medicul dvs sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament" - scurt si la "obiect", adica nu-si dau cu parerea, nu-si asuma responsabilitati...
Pe net am citit ca da malformatii la bebe si ca ar fi contraindicat in sarcina.
Eu nu stiu ce sa fac, nu-mi prea vine sa risc. Dr. era convins ca-mi vindeca hemoroizii si sangerarea de acolo si ca nu este contraindicat in sarcina.
In ceea ce priveste constipatia am incercat toate fructele, toate combinatiile,mierea pe stomacul gol, beau peste 4 litri de lichide si degeaba.
Ginger, dr. ti-a recomandat supozitoarele sau farmacista? Cate iei pe saptamana?
Pentru masurarea pliului nucal, daca fac eco la 14 sapt si 3 zile mai este elocventa?
Pentru hainute si alte minunatii ma gandeam sa merg la sfarsitul lunii la Baby Expo, cu toate ca la mine e mult prea devreme pentru asa ceva, dar macar imi fac o idee, ca m-ati facut sa visez cu lucrusoarele cumparate de voi .
13+
Ginger00 spune:
Farmacista...dar aici in farmacie sunt medici..
Ia uitati aici ce draguti bebelasi (quadrigemeni): http://www.hopa.ro/video-filme/Diverse/1038/Copii+veseli/
+21 sufletelele mele
Atat mai avem
pussi spune:
ioana, dar trebuie sa fie ceva supozitoare si pt. sarcina. Eu cand eram internata in spital.. acum decand sunt gravida.. era o tipa cu mine in salon care era constipata si dr. i-a dat supozitoare!
PUSSI 26+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
madalina28 spune:
Ma iau de manuta cu Pussi,dupa ce astept 10 zile rezultatul testului,mi l-au dat gresit,adica au gresit analiza,o topanta de la laborator a inversat valorile AFP cu Estriolul liber si mi-a iesit Trisomie 21 1:515,la Dublu test mi-a iesit 1:5066.Acum astept rezultatele si interpretatrea corecta,culmea e ca nici nu-si dadeau seama dar mi s-au parut valori anormale pt ce scrisesera ele acolo,nu se incadra in nici un inteval de referinta
Madalina 18+
calea sigura a esecului este sa renunti...
http://image.lafemmebonita.com/c/bg440719.jpg
pussi spune:
quote:
Originally posted by madalina28
Ma iau de manuta cu Pussi,dupa ce astept 10 zile rezultatul testului,mi l-au dat gresit,adica au gresit analiza,o topanta de la laborator a inversat valorile AFP cu Estriolul liber si mi-a iesit Trisomie 21 1:515,la Dublu test mi-a iesit 1:5066.Acum astept rezultatele si interpretatrea corecta,culmea e ca nici nu-si dadeau seama dar mi s-au parut valori anormale pt ce scrisesera ele acolo,nu se incadra in nici un inteval de referinta
Madalina 18+
calea sigura a esecului este sa renunti...
http://image.lafemmebonita.com/c/bg440719.jpg
bine macar ca poate sa-l refaca, ca la mine nu s-a putut! A si estradiolul nici nu s-au chinuit sa-l calculeze
PUSSI 26+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
Ginger00 spune:
Ptiu, bata-i ploaia pe astia din laboratoare...da' nu-si dau seama ca din cauza unei greseli pot face dezastre...si aici s-a intamplat ca la unu' i-a iesit in analize ca are o boala incurabila(banuiesc ca era Aids) si a fugit de acasa, era deja pregatit sa se sinucida...cand colo erau gresite analizele
+21 sufletelele mele
Atat mai avem