*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Kid uite ce am gasit pe net despre inflamarea sanilor - mastita: Indiferent daca durerea este pricinuita de infundarea canalelor sau inflamarea sanului, ea trebuie tratata la fel: trebuie tinut sanul la caldura, trebuie alaptat de multe ori din sanul inflamat si trebuie odihna multa. In urma caldurii se imbunatateste irculatia sanguina, ceea ce grabeste vindecarea. Pentru aceasta, este cine foloseste perna electrica, alte mame sticla cu apa fierbinte. Si masarea partii sensibile ajuta: trebuie inceput de dupa zona inflamata si prin inia o pauzare in multa apa curata, trebuie indepartate ramasitele de lapte de pe sfarcuri. Cel mai bun mod pentru aceasta este culcarea pe o parte in apa de baie calda sau, sub un dus cald, in timp ce sanul se inmoaie, masarea usoara a lui. Masarea se face cu toate cele 5 degete, cu miscari circulare, incepand cu partea neinflamata si ajungand treptat spre sfarcuri. Imediat dupa caldura si masaj se alapteaza bebelusul sau se pompeaza putin lapte pentru a desfunda canalele de lapte!
Prin alaptare frecventa se poate evita ca sanul sa fie prea plin si poate ajuta sa curga laptele fara dificultati. Pana cand sanul este foarte sensibil la atingere sau fierbinte, incearca sa alaptezi bebelusul din sanul inflamat cel putin din 2 in 2 ore - si noaptea!
Partea a treia, cea mai importanta, a tratamentului este odihna. Adesea infundarea unui canal sau inflamarea sanului sunt primele semne ca mama care alapteaza isi ia prea multe responsabilitati si incepe sa se epuizeze, sa oboseasca peste masura. Daca se poate realiza, renunta la toate treburile gospodaresti si culca-te odata cu bebelusul pana cand nu te simti mai bine! Daca renuntarea nu este posibila, atunci fa numai lucrurile de maxima necesitate si daca asa reusesti sa-ti faci 1-2 ore libere, petrece-le punand bebelusul la san in timp ce te odihnesti cu picioarele la orizontala!
Sunt si alte moduri prin care poti sa te vindeci mai rapid. In primul rand, nu purta imbracaminte stramta, in special sutiene! In al doilea rand asigura-te ca bebelusul suge intr-o pozitie adecvata, respectiv apuca sanul cum trebuie! Cand bebelusul apuca sfarcul, ai grija sa se aseze vis-a-vis de san, fara intoarcerea capului, si sa-si deschida gura bine, parca ar casca! Este important sa apuce cu gura cel putin 2,5 - 3cm din mamelon. In momentul in care il pui la san, bebelusul trebuie sa stea aproape de tot, astfel incat nasul si barbia sa, sa atinga sanul in timpul alaptarii. Punerea corecta la san si apucarea corecta a sfarcurilor face posibil ca bebelusul sa goleasca mai bine toate canalele de lapte in timpul alaptarilor. In al treilea rand, merita sa incerci si diferite pozitii de alaptare: daca deobicei alaptezi sezand, incearca sa alaptezi de cateva ori bebelusul in pozitie culcata sau "minge de fotbal"!
In multe cazuri ajuta daca bebelusul este pus pe o patura pe podea sau in mijlocul patului pe o perina mare, iar mama se pune in patru labe de-asupra bebelusului, astfel incat sanii sa atarne in jos. In acest fel, se poate alapta in pozitia "de-asupra copilului".
Cand trebuie sa te adresezi medicului?
Prin respectarea celor de mai sus, cele mai multe cazuri se amelioreaza in 24 de ore. Daca nu se intampla totusi acest lucru - febra nu scade sau semnele se inrautatesc - trebuie sa te adresezi medicului, care in cazuri motivate iti poate prescrie antibiotice.
Sunt cateva cazuri in care imediat trebuie sa te adrsezi medicului. Daca de exemplu amandoi sanii se inflameaza, sfarcul pare infectat, observi sange sau puroi in lapte, apar dungi rosii in preajma zonei inflamate, daca primele semne apar brusc si grav, acestea sunt semne de o infectie bacteriala a sanului care trebuie aratata imediat medicului.
In schimb continuarea alaptarii este cea mai buna atat pentru mama cat si pentru bebelus, chiar daca este nevoie sa iei antibiotice. Cele mai multe antibiotice se pot lua si in timpul alaptarii. Si nou-nascutului bolnav se prescriu antibiotice, pe cand prin intermediul laptelui matern ajunge efectiv o cantitate mult mai mica la bebelus. Daca medicul nu este sigur ca antibioticul prescris se poate lua pe parcursul alaptarii, trebuie intrebat pediatrul si daca mai sunt dubii, trebuie prescris un antibiotic care sigur se poate lua si pe parcursul alaptarii. Antibioticul trebuie luat pana cand a fost prescris de catre medic, nu ai voie sa intrerupi tratamentul.

Madi si Ana Teodora(27 aprilie 2007)

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by vas
Am schimbat semnatura si va pun o poza sa vedeti cum sta Eliza mea la pozat. STAM LA POZA

Vas simpatica foc Eliza!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ramona7

Paflo, petit_ange, asta e linkul, sorry nu am timp sa scriu mai mult, o sa revin.
Leisa Hart's FitMama & Me Workout
http://www.torrentspy.com/torrent/1354040/Postnatal_DVD
O sa se traga mai greu ca nu sunt multe persoane, trebuie sa aveti rabdare :)
Ramona si Razvan [19.06.2007]

Cine poate sa imi scrie si mie, eventual pe PM cum se poate downloada de pe torent va rog?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moberi spune:

Kid eu am trecut prin asa ceva acum doua saptamani.A fost literalmente un cosmar care a durat mai bine de 24 de h.Totul a fost combinat cu faptul ca al meu copil nu a mai vrut sa suga, asa ca singura solutie pentru desfundare era pompa...total ineficienta in cazul asta.Am incercat toate remediile scrise si de madi, mai putin suptul pentru ca n-a vrut el.In cele din urma in disperare e cauza pentru a mai uita de necaz m-am apucat sa fac exercitii pilates care au multe intinderi combinate cu inspirari/expirari controlate si surpriza a fost ca s-a desfundat canalul.Evident dupa acest eveniment a inceput si bebe sa suga, deci totul a fost bine pina la urma.
Deci mare atentie, nu e de joaca, e o incercare foarte grea pentru mama si copil...eu sincer am crezut ca-mi pierd mintile de durere, necaz, frustrare.Acum ma bucur ca n-am urmat si tratamentul de intarcare caci eram cu pastilele cumparate...ma uitam la ele dar ceva ma oprea si simteam ca nu trebuie sa le iau.
Iti tin pumnii, nu te lasa!

poze botez http://community.webshots.com/album/560260116qedpaA
Mama Alexandrei si a lui Matei (21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Sonia si Kay bine ati venit acasa!

Gata, ne-am intors si noi in Bucuresti si am pus pozici noi. In albumul DUpa botez.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

offf kid imi pare tare rau e clar infectie.ar fi bine sa te vada si un dr.

Vas super dulce Eliza parca seamana cu mamarutza mea

sa va intreb si eu ceva: Sofia a avut azi un scaun verde si ceva mai consistent dar nu tare.de ce oare?
interesant e ca ea care facea la 3-4 zile acum face aproape zilnic-asta e bine!

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Kid si eu zic ca cel mai bine ar fi sa mergi sa te vada un doctor.
VasElisa e o scumpa, imi place tare mult si numele ei.
Mica, gata cu plimbarile? Maya are niste ochi superbi.

de Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Carrie, si Isa mea a facut zilele trecute caca verde dar nun mi s-a parut ca ar fi vreo problema. Cred ca depinde de ce am mancat noi.

de Isabella

Mergi la inceput

Si am actualizat si eu profilul. Buna idee.

de Isabella (21.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

carrie, petit_ange, si razvan a facut caca verde cu putin galben-mustar si era ca o pasta, dar eu nu mai alaptez, el papa doar lapte praf. Nu stiu ce e exact. O sa intreb si pediatra saptamana viitoare. Sper sa fie ok.

Jurnalul lui Razvan

SALVATI O INIMIOARA

Mergi la inceput