Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (63)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dany26 spune:

quote:
Originally posted by ellis

IULI si mie imi plac fructele de mare, fac o salata yami-yam cu fructe de mare, dar citisem undeva ca nu sunt bune in sarcina si, prin urmare, n-am mancat deloc; voi stiti de asta? am sa mai caut, sa vad dc gasesc ceva in sensul asta...ca tare mi-as face o salata...

Ellis26+

Si eu am citi pe undeva ....nu stiu unde...dar crevetii cred ca sunt ok....

26+ ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

"" Peste oceanic. Prudenta
Anumiti pesti oceanici (peste-spada, rechin, calcan, hering, ton) pot fi contaminati cu mercur, din cauza poluarii. Consuma cu moderatie. De doua ori pe saptamana, poti manca ton conservat, in suc propriu.""

"" Unele tipuri de peste
Pestele este o sursa excelenta de acizi Omega3 care ajuta la o dezvoltare mai rapida a creierului si a vederii copilului dumneavoastra. Datorita poluarii cele mai multe specii de peste sunt contaminate cu mercur. Mercurul este o neurotoxina care poate cauza probleme neurologice copilului dumneavoastra (dezvoltarea lenta a creierului). Tipurile de peste pe care nu ar trebui sa le consumati in perioada sarcinii sunt: rechinul, pestele sabiuta, friptura de ton, crabul albastru din zona Mexicului. Puteti consuma: somn, pastrav crescut in crescatorii, crab din oceanul Atlantic. ":

Camelia, Sebastian si Stefania

lista necesar bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli-ana spune:

ELLIS,ANACAMI,stiu ca nu sunt prea bune in sarcina fructele de mare...Din cauza mercurului pe care-l contin...Ca si pestele,dar 200 de gr /sapt nu dauneaza,asa am citit eu...In schimb aportul de potasiu+alte minerale e destul de consistent,chiar daca sunt congelate...Poate ca ma injura ,dar azi am zis ca mor de pofta daca nu mananc asa ceva...Si a iesit o nebunie...

Ana, 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany26 spune:

quote:
Originally posted by iuli-ana

Salata pe care o facem noi se prepara asa:
Se fierb pastele(noi luam din cele colorate,in forma de spirala,dar merge orice!),se scurg,se clatesc cu apa rece,se scurg bine,se pun intr-un castron,se adauga sunca presata si cascaval taiate cubulete(cat vrei,in fct de gust) si se amesteca totul cu smantana sau iaurt.Poti pune si o cutie de boabe de porumb,are un gust usor dulceag.Te sfatuiesc sa nu pui sare ,gusta dupa ce amesteci totul,cascavalul este el sarat si noua nu ne trebuie prea multa sare...
Pofta mare!

Ana, 22+

Uau ce bine suna si ce usor se face...superrrrrrrrrrrrrrrrr.....cred ca nu mai rabd pana maine.....diseara imi fac!!!!!!!!!!!
Mai stii vreuna?!

26+ ANDREI

Mergi la inceput

Ellis, eu merg la cea de pe Mihai Bravu (intre Pta Iancului si Vatra Luminoasa). LA Alice-ul ala te referi si tu, nu?

bey, eu am gasit undeva ca se interzic si fructele de mare; daca este sa respectam totul ca la carte, nu mai mancam nimik - nici iaurturile nu mai sunt sigure,..., nici macar legumele si fructele de la tara, ca se dau cu diverse substante si alea...

lista necesar bb

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli-ana spune:

Da,ANACAMI,stiam si eu...Mai poti adauga toate speciile de rapitor de la noi:stiuca,salau,iar pe langa astea crap,somn...Cica se hranesc cu pesti mai mititei si creste concentratia de mercur a pestelui propriu-zis...
Insa,dupa cum se spune si in art postat de tine,poti papa de 2 ori/sapt si pestic...

Ana, 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

IULI, seamana retetele noastre!

Ellis26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

quote:
Originally posted by anacami

Ellis, eu merg la cea de pe Mihai Bravu (intre Pta Iancului si Vatra Luminoasa). LA Alice-ul ala te referi si tu, nu?

lista necesar bb

si eu tot acolo merg

Ellis26+

Mergi la inceput

uff, mai linistitor (www.presspro-farmacist.ro/article--x-Dosar-Sarcina_normala--4830.html" target="_blank"> undeva in josul paginii ...):
"Alimentatia
Fructele de mare si pestii sunt o componenta importanta a unei diete sanatoase, reprezentand o sursa ideala de proteine si acizi grasi omega 3. Dar aproape toate speciile de peste contin mercur, un metal care poate afecta dezvoltarea creierului copilului - chiar inainte de conceperea lui.
Doar dozele mari de mercur pot impiedica dezvoltarea copilului, astfel incat riscul pe care il implica ingerarea de peste si fructe de mare depinde de cantitatea si de tipul consumat. De aceea, gravidele, femeile care alapteaza si cele care intentioneaza sa ramana insarcinate trebuie sa evite tipurile de peste care contin cantitati mari de mercur. Dar eliminand complet carnea de peste din dieta, organismul viitoarei mamici va fi lipsit de acizii grasi omega 3 atat de benefici pentru inima. Aceasta nu va consuma: macrou, spada, rechin, peste sau fructe de mare insuficient preparate sau crude, peste afumat nefiert. Ii este permis: maximum o portie pe saptamana de ton alb sau halibut de Atlantic; maximum doua portii pe saptamana de crevete, scoici, stridii, conserva de ton, somon, cod negru sau somn."

Deci, MODERATIE in toate (inclusiv la sex, ca poate provoca contractii )

lista necesar bb

Mergi la inceput