"Baiatul mamei". Cum il crestem?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

In primul an de casatorie cam asa era si sotul meu.Avea pretentia ca el sa stea in pat la Tv si eu sa-i pregatesc un sandwich , la cina ... sau altceva. Asa a fost obisnuit acasa... cu soacra pensionara.
Eu ii spuneam ca mai mult decat e in frigider nu am ce sa-i dau si sa-si faca singur. Au fost destul de multe certuri in acel an dar acum s-a dat pe brazda si acum stie sa se descurce singur.Sunt chiar mandra de el.Facem cumparaturi impreuna si de multe ori face si singur( mai des decat mine) si descurca foarte bine...
E clar ca trebuie data o "lupta" cu ei dar ca si cu copiii trebuie te tii ferma pe pozitie...
Succes iti doresc...

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Asta fac copii cresc, nu?

Si-si asuma atatea responsabilitati cate li se dau.

"Baiatul mamei" al meu avea 35 de ani si daca veneam la 11 noaptea ma astepta pana atunci sa-i dau sa manace!!!! Sau daca manca vre-odata singur lasa pe masa tot: salam, unt, nu ca nu spala vase, da nici nu ducea mancarea la frigider!
Eu de strans dupa el nu strang, ca nu si-a luat femeie in casa.

La noi a mers cu lista: ce faci tu/ ce fac eu. L-am lasat sa aleaga.
Si a inceput sa-si faca treburile CATE O DATA.

Dar, asta era: nu cumperi paine seara, nu avem la micul dejun.
Nu speli vasele seara, am lasat la indemana numai minumul necesar, dimineata n-ai lingurita, nici tacamuri si nici vre-o farfurie in care sa mancanci.

A marait, a carait, da acu stie ca are anumite sarcini pe care nu le face NIMENI altcineva.

La mine a functionat si cu lauda: draga, ceai asa bun ca asta nu stiu sa fac, mie pur si simplu nu-mi iese. Ghiciti cine face ceaiul acum?

La curatenie ne ajuta o tanti.
Si munceste f mult la servici, asa ca-i mai trec cu vederea.

Si stai linistita: si eu am gasit zugravii pt apartament, colegele mele au construit case de la fundatie singure pt ca sotii n-au timp/ nu vor sa se implice.

Ideea e sa ti se para ca merita si evident ca nu dai mai mult decat primesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanna10 spune:

Parca vorbesti de mama si de tatal meu, tata fiind exact ca sotul tau. Eu iti sugerez sa rezolvi aceasta problema acuma cand sunteti la inceput ca mai tarziu nu vei avea nici o solutie pt ca el se va obisnui cu gandul ca face sotia mea. Adevarul e ca si mama e e fire dominanta si o adevarata conducatoare si tot timpul l-a condus pe tata. Dar asta stiu ca a stresat-o mereu. Si nu e usor deloc te cred. Eu cred ca ar trebui sa comunuci cu el despre chestia asta pt ca cu cat lasi timpul sa treaca cu atat va fi mai greu sa il dezveti. Mai ales ca dupa cum ai zis si tu, el nu o face neaparat din rautate.

Tine-ne la curent. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

f. educativ subiectul ! si chiar daca m-am maritat cam tanara (24 ani) am avut un exemplu f. bun, chiar in familie.
mama a renuntat la serviciu (excelent si potrivit pregatirii sale) ptr. a ma creste pe mine si a tine casa. daca tot a luat hotarirea sa fie casnica, a mai facut un copil, dar toata responsabilitatea casei si cresterea copiilor a ramas doar in grija mamei, dar tata a fost prezent doar la eforturi fizice mari (constructie casa) si bani. deciziile importante le luau numai impreuna.

si dupa ce m-am mutat cu barbatul impreuna, am decis ca nu fac nimic fara el ! la inceput, pina l-am pus pe directia cea buna, ca dupa aia ne-am impartit sarcinile, dar si in ziua de azi el este "fata mamii" nu eu - declaratia maica-mii, si tot ea considera ca ginerele este f. "exploatat"
adevarat, uneori este asuprit mult, dar merita ! ca face munca cu neuronii, si acasa cind ajunge trebuie sa pastreze conditia fizica si sa se "recreeze" putin la treburile casnice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Si al meu era la fel. Maica-sa l-a tinut si pe el si pe taica-su in puf, nu au miscat niciodata un deget.
Pur si simplu asa-s unele femei, nascute sa roboteasca dupa altii. Mai e si mentalitatea "e aduce bani, trebuie sa nu aiba late griji, femeia se ingrijeste de casa, de copii".

Pe mine initial m-au socat, nu numai ca sarcinile erau impartite, dar tata, in incercarea de a o proteja pe mama, isi asuma de buna voie majoritatea treburilor casnice.

Am zis ca al meu "era" la fel. S-a mai schimbat, spre disperarea maica-sii, pentru ca, ghinion, si-a luat o sotie care munceste foarte mult, castiga triplu cat el (deci motivul adusului banilor in casa pica total) si, pe deasupra, e si cam lenesa.

Am procedat cam la fel cu Cristiama. Nu punea mana niciodata sa-si spele farfuria din care a mancat, o lasam si eu pe masa. Cand se adunau atatea ca nu mai avea loc sa manance, le spala.
Nu-si spala niciodata hainele, i le lasam la murdare pana nu mai avea cu ce sa se imbrace si punea mana sa spele.
Si tot asa.

Nu zic ca l-am schimbat de tot - numai eu am grija de fata, de exemplu, dar, cat de cat, o schimbare se observa.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Initial creeata de niccostea

Este cel mai mic dintre cei 7 copii ai unei familii in care mama a fost casnica si nu a avut altceva de facut toata viata decat sa aiba grija de copii si de casa.

Niccostea, din ceea ce scrii, se vede ca, la fel ca sotul tau, consideri mizilicuri treburile casnice si cresterea copiilor.
Nu mi se pare normal ca spui despre o femeie cu 7!!! copii, ca nu a avut nimic altceva de facut in viata, decat sa se ocupe de ei 7 si de casa.
Poate ca asa i se pare si sotului tau, ca treburile de care te ocupi sunt foarte simple si nu ai avea nevoie de ajutorul lui.

Tu ai vorbit cu el? I-ai explicat ca nu le poti face singura pe toate, ca iti e greu?
Daca asta e singura problema a voastra(nepriceperea lui in legatura cu treburile casnice), iar in rest e bine, luati-va o menajera si cu asta, basta.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

hai sa iti spun ce am facut eu
am avut acelasi personaj, inca il mai am, da s-a transformat
in primii ani de casnicie faceam tot: piata, mancare, curatenie
eu terminam orela al pranz, el la 4
petreceam timpul impreuna ca si cum gospodaria nu exista

apoi m-am imbolnavit: varsat de vant si asa a venit primul soc, a trebuit sa isi faca de mancare, sa strabga dupa elsi dupa mine
si, pentru ca are caracter bun, le-a facut, mai greu la inceput
am applicat concomitent si tactica mai sus mentionata: cafea mai buna ca a ta nu face nimeni, mama ce fructe bune ai gasit la piata, eu nu le nimeresc ca tine si tot asa

apoi treburile au intrat iar in normal, numai ca domnul sot intelegea sa imparta si responsabilitati. Are 2 maini stangi: asa ca sfatul meua fost suna meseriasul de fiecare data cand sunt probleme.

a inceput sa se implice f mult atunci cand a aparut bebe si iar sanatatea mea a fost la pamant

dupa ani si ani de instructie, acum pot sa stau cu fetele in oras, fara mancare in frigidder, ca stie ce si cums a faca pentru el si copil, ba ma mai asteapta si pe mine cuc eva cald, sau ma suna si ma intreaba daca sa imi pregatesca ceva

Imi place sa il rasfat, din cand in cand ii fac cate o supriza pplacuta, iar el are felul lui de a se purta incat ma simt ok

sinceer nu plecam in lumea larga cu el asa cum era cand ne-am casatorit.
l-am laudat mult, eu sunt de parere ca sotul si copiii trebuie laudati asa cum se specifica in dresajul animalelor.
(baiatul meu face acum calarie, si dupa fiecare figura care o reusesc el si calul, andrei isi mangaie calul si ii spune good boy).

alt lucru important: nu sunt genul care sa te scoale din somn ca sa schimbe lenjeria, nici sa strice fun-ul unei dupa amiezi de sambata in care ne relaxam la un film, cu ceva bunatati. Astea se strang inainte de culcare, repet, nu pun aspiratorul la 7 dimineata, sau alte chestii obsedante.

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Cu alte cuvinte, cum ii crestem asa ii avem.Dar oare de ce fetele,adica noi,ne adaptam repede si nu ne permitem sa fim niste alintate,ca la mama acasa?
Cu barbatii trebuie sa te porti ca si cu cei mici,adica sa aiba o motivatie in sarcina pe care le-o dai si un stimulent(bravo,ce destept esti,vai,eu nu m-as fi gandit la asta,ce priceput esti,etc).De cele mai multe ori tzine si atunci fraiera sa fii sa n-o aplici mereu.
Pune-ti,draga mea,la bataie tot arsenalul de care dispui-tact,diplomatie,rabdare,metode de constrangere,si mai ales,rezista tentatiei de a face lucrurile in locul lui.Fa-o acum, cat sunteti la inceput,ca sa n-ajungi o sclava,ca nu asta ar trebui sa presupuna o casatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Al meu sotz s-a nascut fomist rau. Neavand o sora (doar un frate) si cum soacra-mea lucra pana pe la 17, s-a obisnuit sa-si faca singur de mancare, sa spele vasele, sa o ajute pe maica-sa la treburile casnice. Deci, eu l-am luat invatat gata.
Cand eram la facultate, eu il asteptam sa vina de la servici sa faca de mancare, sa puna masa, pana atunci ma serveam cu un suc, o tigara etc. Nu l-am pus sa spele nimik sau sa calce, dar de aspirat da, de batut covoare, de facut cumparaturi...
Si acum recunosc ca el se pricepe mai bine ca mine la cumparaturi si la facut mancare. Asa ca nu vreau sa-i stric placerea
Sfatul meu e sa-l iei de gat si sa-l anunti ca nu se mai poate asa. Mie mi-e greu sa cred ca sunt unii barbati la care nevasta le pregateste hainele. O cafea mai treca-mearga, dar hainele?? Cum ar fi daca ar veni el la mine sa-mi spuna cu ce sa ma imbrac? In locul tau i-as cumpara un pampers si i-as spune ca daca a ajuns la stadiul de bebe, trebuie ajutat, nu?
Vasele acolo le-as lasa in chiuveta, pana se invata minte....verisoara mea a avut un astfel de exemplar si facea curat, el nimik. Pana intr-o zi cand i-a spus: daca nu aspiri, asa las covoarele. Dupa 2 sapt, cine a pus mana pe aspirator? Sotzul cel lenes, ca i se murdareau ciorapii pe covor...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meg67 spune:

quote:
Originally posted by maru

l-am laudat mult, eu sunt de parere ca sotul si copiii trebuie laudati asa cum se specifica in dresajul animalelor.
(baiatul meu face acum calarie, si dupa fiecare figura care o reusesc el si calul, andrei isi mangaie calul si ii spune good boy).

daaa...asta asa e! daca lauzi un barbat apoi iti mananca din palma, ce le mai plac laudele....
le gadila orgoliu :)
dar cred ca si noua femeilor ne place sa fim laudate, cui nu ii place de fapt?
cred ca in esenta e vorba despre a mentiona si cand cineva face ceva pozitiv nu doar cand face ceva negativ si aici cred ca avem multe ceva de invatat
cam ciudat ca numarul cuvintelor cu care laudam pe cineva e mult mai redus decat numarul cuvintelor pe care le folosim cand mentionam un lucru care nu ne place

Mergi la inceput