"Baiatul mamei". Cum il crestem?
Sunt aproape sigura ca nu sunt singura care se confrunta cu problema asta, si - totusi - nu am gasit nici un subiect pe tema asta...
Ma simt singura in relatia noastra si simt ca nu voi putea sa ma descurc mereu de una singura cu tot ce ar trebui sa ne priveasca pe amandoi. Pe el il intereseaza doar serviciul si prietenii. De casa si tot restul... cine altcineva sa se ocupe decat eu? Tind sa cred ca nu o face din rea-vointa, ci pur si simplu nu considera necesar sa-l intereseze si ca s-a stricat masina de spalat sau ca trebuie gasita o echipa de zugravi care sa renoveze casa pe care tocmai am cumparat-o.
Este cel mai mic dintre cei 7 copii ai unei familii in care mama a fost casnica si nu a avut altceva de facut toata viata decat sa aiba grija de copii si de casa. Cand statea la ai lui, maica-sa ii pregatea hainele pentru a doua zi pe scaun: de la sosete, pana la cravata. Avand cativa frati mai mari, nu l-au interesat niciodata treburile "barbatesti" (avea cine sa se ocupe de ele), iar treburile "femeiesti" erau de la sine intelese, un fel de standard al vietii: te nasti, vei primi automat in fiecare zi mancare, haine curate si ordine zilnica in urma ta; asta tot timpul vietii!
La cateva luni dupa ce ne-am mutat impreuna, a facut o descoperire epocala: ca vasele murdare pe care el le lasa pe masa, maica-sa trebuia sa le spele la fel cum e el acum nevoit sa spele vase cand e randul lui...
Din pacate am inceput sa obosesc sa ma chinui sa-l urnesc din loc si sa-l conving ca trebuie sa faca aia si ailalta si am ajuns sa prefer sa ma ocup eu de toate (incusiv zidarie, reparatii, etc.). E de preferat, decat sa bata holz-suruburi cu ciocanul in perete si sa se enerveze ca nu intra. Doar ca uneori ma simt la capatul puterilor si-mi dau seama ca - totusi - nu avem decat 1 an de cand stam impreuna si ca - in mod ideal - ar trebui sa mai vina inca multi altii, care ma vor obosi din ce in ce mai mult si-mi vor transforma casnicia intr-un cosmar.
Cum spuneam, sunt sigura ca nu sunt singura care a avut inspiratia proasta de a se indragosti de un "baiat al mamei", pe deasupra si extrem de boem, si presupun ca poate unele dintre voi ati gasit solutia convietuirii cu asa un barbat, fara epuizarea propriei persoane. Poate ca si unii fosti "baieti ai mamei" au depasit stadiul asta si ma pot indruma cu cateva sfaturi, cum as putea sa grabesc maturizarea si responsabilizarea lui...
Multumesc!
Optimistul e mai aproape de Adevar.
Raspunsuri
meg67 spune:
ceva parti pozitive are praslea? n-o fi el bun la treburi gospodaresti dar trebuie sa fie bun la altceva
focalizeaza pe calitatile lui ca de schimbat nu cred ca o sa il schimbi
incercati sa gasiti o rezolvare la problema gospodariei, eventual platiti o femeie sa vina sa faca menajul decat sa va tot certati
ar fi de acord?
columbiana spune:
si eu am o familie de amici in care el e asa; nici cu condusul masinii in oras nu se omoara ( a avut un accident, etc); prietena mea insa e ca un..zbir, alearga, se zbate, rezolva; partea buna e ca el in schimb...face bani, si nu putini (bine ca tot ea a deschis firma, o administreaza, cu o univ foarte tehnica s-a apucat de contabilitati si de tot ce tine de firma, dar el e creierul activitatii in sine (IT), si-a lasat cariera universitara si lucreaza doar in firma lor-tot la initiativa ei;
ultima ei isprava e un copil superb, dupa multe serii de incercari, chinuieli cu insamintare artificiala, interventii chirurgicale, etc;
cum spunea Meg anterior, cauta sa vezi punctele bune si exploateaza-le; sunt multi barbati cu doua miini stingi dar cu alte calitati, care compenseaza.
http://www.floriinro.ro/
Lemoni spune:
Incet , incet se pot schimba stai linistita cu multa rabdare si calm.
Ma speriasem de titlul baiatul mamei ca si ai mei sunt baietii mei dar tare mandra sunt de ei .Ala mic mergea sa ia ceva de la bucatarie si sora mea venita la noi in vizita ii zice stai acolo ca iti da matusica raspunsului lui "Dar ce eu sunt handicapat nu pot sa iau" pei i-a invatat mama bine ca nu e nimeni servitoare in casa .
monica-elizabet spune:
nu are de mers in nici o delegatie ceva singurel vreo luna de zile? (zic asta fiindca la noi asta a fost rezolvarea)
chestia asta imi "suna" tare cunoscut sotul meu a fost singur la parinti, soacra mea mereu f "saritoare" si facea ea tot in casa, etc...(sigur nu si-a dat seama ca a gresit, ea din prea multa bunavointa si fiindca a fost casnica s-a gandit ca toata treaba este a ei...exact cum povestesti si tu...)
ne-am casatorit si am stat cu ai mei...de data asta mama preluase toate treburile si eu nu am simtit ca-i ceva in neregula
pana cand am ramas singurei ca doi porumbei si am vazut ca sotul nu stia ca trebuie facut x, ca trebuie facut y intr-o casa... noroc ca nu am avut prea mult timp la dispozitie sa ne dezmeticim fiindca el a trebuit sa plece urgent in alta localitate eu a trebuit sa raman in buc sa-mi dau licenta.... si a locuit singur, singurel cateva luni...a invatat "baiatul" meu sa si gateasca, sa faca si ordine si curat, aspirat...practic tot ce era necesar intr-o casa fiindca el este un fel de "dl igiena" dar nu fusese niciodata pus in fata faptului implinit...probabil ca nu gasise niciodata nimik in neregula ca sa trebuiasca sa se apuce de treaba
imediat cum am stat din nou impreuna se schimbase situatia, el preluase multe din treburi si ma ajuta f mult dar uneori mai uita si eu ii reamintesc...chiar daca ii spun de 2 ori poate pana sa faca lucrul respectiv...nu ma enervez...stau calma si-i repet(de ce sa ma supar si sa fac eu cand pot sa repet frumos inca o data sau de cate ori este nevoie)
trebuie sa-l reeduci
bafta!
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
clauditzadennis spune:
Nu am un "baiat al mamei" in dotare, asa ca nu stiu cum pot fi crescuti. Stiu insa unde poate duce convietuirea cu un astfel de "copil" (pentru ca ei asta sunt, copii mai mari). Am in familie un astfel de cuplu (nu sunt parintii mei, asa ca va las sa ghciti despre cine e vorba). Au 60 de ani. Toata viata lui acest "cap" al familiei a avut pe cineva care a facut totul in locul lui, si-a asumat responsabilitatile in locul lui, i-a rezolvat problemele de orice natura (parintii si sotia). A ajuns la 60 de ani si inca doarme la pranz (fara misto, doarme ca aia mici, in fiecare zi!) si asa a facut toata viata lui. Ea face totul: mancare, curat, spalat de vase, grija de animale si pasari (stau la tara)... el nici macar sa lege cainele nu poate, ca se murdareste! Nu-i stau picioarele o clipa acelei femei. El sta in varful patului sau la masa, afara, si cere: adu-mi aia, adu-mi ailalta, fa aia, fa ailalta, du-te, intoarce-te, nu vreau in paharul asta, adu-mi altul, adu-mi cutit sa tai paine, n-ai adus sarea, arde ciorba (de ce ai incalzit-o asa rau?) sau e rece si cate si mai cate. Ea nu sta o clipa locului, e intr-o vesnica agitatie si vesnic il vaita ca e bolnav!(el, care bea de stinge!)...Nu va imaginati c-o apreciaza catusi de putin. NU! O face proasta, nu conteaza cine e de fata cand o face in toate felurile pentru lucruri de nimic. Daca se supara (cel mai des pe mine, ca i-o retez de nu se vede) isi ia jucariile si se inchide in dormitor, protestand!
M-am lungit si poate am plictisit. Va spun toate astea pentru a va atentiona ca ei vor cere din ce in ce mai mult (culmea este ca asa li se pare NORMAL, sa ceara, sa fie serviti, pe loc, fara comentarii) si, odata cu varsta, vor deveni din ce in ce mai copii! Mare atentie!
J G spune:
Claudia am citit mesajul tau in stare de soc. Cum adica doarme in fiecare zi, la serviciu ce facea??? N-am mai auzit asa ceva! Te cred pe cuvant, sunt sigura ca e adevarat dar cred ca omul asta e apogeul, culmea nesimtitului!
(desigur m-am prins despre ce categorie de rude vorbesti )
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
clauditzadennis spune:
Pana acum cativa ani a fost profesor. Deci la 1,30 - 2,00 era acasa, manca si se baga la somn. Acum are functie mare, isi permite sa plece de la munca, doar e sef! Culmea nesimtirii a fost cand a venit in vizita la noi si a avut pretentia ca dupa masa sa facem liniste, ca tre' sa doarma. La inceput am crezut ca e o gluma, iar cand am vazut ca e pe bune, m-am crizat nasol. Bineinteles ca ea i-a luat apararea si a zis ca-i e rau . Am vorbit tare sa auda si el, am spus ce aveam de spus (evident, cat am putut in limita bunului-simt, dar sa usture nitel) si in cinci minute erau in masina, plecau. Se suparase omu' ca-i stricasem somnu' de frumusete. Asta in conditiile in care eu amanam sa adorm copilu', sa se bucure si ei de el si invers. De atunci nu sta mai mult de o juma de ora in casa la noi cand vine in vizita. Paguba-n ciuperci!
Singurul lucur bun din toata povestea asta este acela ca fiul lor a fost nevoit sa se descurce singur-singurel inca de copil. L-a servit si pe el mama lui, dar in limite, ca doar avea "stapan", iar cand a plecat la oras, la studii, a fost pe "fundul" lui, cum s-ar zice, din prima. Nu a avut cine sa-l sprijine niciun moment si a trebuit sa invete sa faca de toate! Doamne-ajuta!
szivarvany spune:
Da, io am acasa asa un specimen.
Doar k eu m-am saturat. Pt mine e o cauza pierduta incercarea de a-l schimba. Eu nu mai vad partile bune, am obosit si vad doar partile rele
Saptamana trecuta a fost mama`sa in vizita. I-am spus ce podoaba de fiu are si ca i-l returnez in stare perfecta de "funcionare-hibernare". Ea mi-a spus ca intelege cat munceste fiu`su . Punct.
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
tinatache spune:
quote:
Originally posted by J G
Claudia la serviciu ce facea???
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
fiind la tara nu cred ca a avut alt serviciu.
Pana la urma tot femeia aia, saraca de ea, e vinovata. tb sa-l scuture cat era tanar, asa cum vrea sa faca acum niccostea, ca altfel nu deschidea subiectul. Dar probabil asa a fost crescuta, mama ei o fi facut la fel. Desi la tara de regula barbatul se ocupa de curte si animale, nu sta in vf. patului.
niccostea, eu as zice sa pleci tu intr-o delegatie vreo luna Stiu si eu cupluri asa, la care ori s-a lasat educat, ori nevasta e spirt, alearga pana cade lata. Daca varianta a doua nu-ti place, incearca, cu muuulta diplomatie, sa reimparti sarcinile in casa: eu fac aia, tu faci ailalta. Nu face, nu faci nici tu
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
Clover spune:
Dupa cum a spus mamagiuliei, e greu sa obtii aprobare de la cineva mai in varsta ca odorul ar trebui sa ridice un dest. Pentru ei barbatii sunt de puf, daca aduc bani in casa ajunge.
Marea tristete e ca nu mai ai ce sa cresti la ei. Subiectul ar trebui denumit "cum nu iti pierzi mintile langa ei?"
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle