40 de motive ca să nu faci copii
Raspunsuri - Pagina 3
ellej spune:
Citeam un articol despre cartea asta (in alta publicatie) in care ea spunea ceva de genul: "cu banii de pe cartile mele puteam face inconjurul lumii, asa ma trezesc la 7, fac lectii cretine, dau drumul la masina de spalat pentru ca copii mei sa ma trateze drept servitoarea lor si uneori regret ca i-am facut". Deci la inceput i-a dorit, dar pe parcurs a inceput va vada lucrurile altfel. E drept, nu poate fi placut sa citesti ca mama ta regreta ca te-a facut. suna foarte cinic, dar probabil ca ea chiar asa simte.
Sau e de Gica contra de ochii lumii, ca sa socheze opinia publica?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
doradora spune:
daca tot are bani in urma cartii, ce o impiedica sa angajeze pe cineva care sa ii faca treburile de dimineata?!? eventual 2 persoane, o bona si o menajera, si va fi libera sa isi petreaca timpul cum doreste, citind uitandu-se la tv, dormind sau mergand la coafor.
e ceva femeia asta! o fi vrand acum sa o compatimesc ca din cauza copiilor nu se poate bucura de bani?!? gata, acum m-a convins, am varsat o lacrima pt nefericirea ei, sper sa reuseasca sa depaseasca aceste greutati incomensurabile pe care i le-a scos in fata viata...
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
ellej spune:
Nu ma intelege gresit, nu vars nici eu lacrimi pentru doamna Corinne,, incerc sa fiu cat de cat obiectiva si sa nu ma las influentata de prorpiile pareri
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
doradora spune:
nu despre tine era vorba, ci despre cititorii ei, carora ea li se adreseaza si incearca sa ii faca sa o compatimeasca din cauza ,,calvarului'' la care e supusa.
in continuare cred ca minte de ingheata apele si ca o face pt promovarea cartii.
de fapt, cam asta ar fi varianta de preferat, fata de aceea ca intr-adevar gandeste asa si ca sunt copii crescuti de parinti cu o asemenea mentalitate.
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
monip spune:
Eu nu cred ca minte-doar exagereaza putin.Viata de parinte e plina de sacrificii si de frustari; e adevarat ca si de satisfactii, dar care vin dupa mari eforturi.Si nu toata lumea se sacrifica cu placere- cred ca de fapt asta e problema ei ( si uneori si a mea)Nu stiu daca aste e concluzia corecta - nu faceti copii-, dar cred ca oricine care vrea sa devina parinte ar trebui sa se gandeasca si sa se pregateasca si pt partea mai putin roz a situatiei.
eloise spune:
Eu ma gandesc cateodata... sa nu radeti de mine... ma intreb daca am avut dreptul sa il aduc pe lume pe Vladut. Ma gandesc la toate motivele care il pot face pe un om lucid (luciditatea pesimistului) sa decida ca e mai bine sa nu aiba urmasi. Ma cuprinde cateodata o teama teribila ca sunt atatea lucruri in viata lui pe care nu le voi putea controla. Nici macar certitudinea ca ii voi da o educatie buna nu o pot avea. Nu e neaparat neincredere in mine insami, sau in taica-su. Am incredere ca il vom creste cu multa dragoste, ca ii vom asigura un mediu calm si armonios in care sa sa dezvolte. Ne informam si vom fi mereu permeabili informatiilor de ultima ora. Dar nu vom face oare greseli de care nu suntem constienti si care l-ar putea afecta? As vrea atat de mult sa il crestem in asa fel incat el sa devina un om bun, puternic, sanatos mental si fericit. Fericit cu sine insusi.
Am mentionat "controlul"... nu ma refer la over-protection, la sufocarea care ingradeste.
Ma uit in jur si ma intreb pe ce lume l-am adus. Va veni oare un moment in care tot ce vom face noi pentru el va conta mai putin decat mirajele lumii? Cum sa il cresc astfel incat sa se ajusteze mediului acesta? Cum cred eu ca e just, sau conform legilor acestei lumi? Pana si avertismentele date de ecologisti ma infioara. As vrea sa il protejez de tot ce e rau, as vrea sa imi stea in putere. Intorsaturile absurde ale destinului, drama care erupe brusc in viata oamenilor... Ma cutremur gandindu-ma la astea. Si din nou ma intreb... aveam dreptul? E viata un dar nepretuit in unele circumstante cumplite? Un suflet nevinovat, pe care nimeni nu il intreaba daca vrea sa vina pe lume, care nu stie pe ce lume vine si inspre ce destin se indreapta.
Astea mi se par motive pentru care ai putea sa decizi sa nu faci copii. Nu egoismul care rabufneste tardiv, dupa ce ai dat viata unei fiinte ce nu s-a cerut adusa pe lume.
I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
dana_e spune:
Am fost un copil neplanificat (si nedorit nici dupa ce a aparut), drept care stiu ca nu voi face DECIT IN MOMENTUL in care chiar simt ca ii doresc din TOT sufletul. Altfel eu ramin cu genul de "regrete" pe care le are madama autoare, iar copiii cu traume psihice (copiii simt multe lucruri, si-i afecteaza enorm).
NU STIU daca voi avea sau nu, dar sigur va fi din motive clare. Clare pentru mine si DOAR pentru mine, nu manifeste de lupta/adevaruri universal valabile, cum se vrea cartzulia in cauza.
Ce vreau eu de fapt sa zic - si de partea "cealalta" a baricadei, si din perspectiva cuiva care nu e mama si nici nu stie daca va dori sa fie, cartea asta tot pare o aberatie ipocrita, pseudo-logica destinata sa creeze senzatie ieftina si sa umple buzunarele individei.
lilina spune:
eu nu mi-am dorit un copil mult timp, pana cand (probabil cu varsta) am simtit ca e timpul....
acum imi pare rau ca nu am facut copilul mai devreme
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
pisigri spune:
desigur ca nimanui nu i-a trecut prin cap faptul ca aceasta carte ar putea fi una pur umoristica...din contra, toate ati sarit in sus despre cit de neimplinite ar tb sa se simta nu atit femeile care nu au copii, cit cele care recunosc ca uneori devine obositor sa nu dormi n nopti la rind sau sa spui de 1000 de ori un lucru si sa nu te auda nimeni...
eu sincer cred ca aceasta carte se vrea a fi un fel de...umor negru.
dulcetica spune:
Eu cred ca daca o iei strict rational autoarea are perfecta dreptate.Problema e ca nu stiu ce fac copiii ,dar inclina balanta in favoarea lor,introduc componenta afectiv emotionala si te au la degetul mic.E deajuns un zimbet,degetele mititele,minute bunute , lacrimi de crocodil ,sunculite rozalii ,"mami cum poti fi atit de minunata?"(acest text ii apartine lui Rares 3,6ani ),etc..
Altfel e evident ,sint ca un drog:dau dependenta.Cind nu esti cu el nu-ti tihneste ca-ti lipsestesi cind e cu tine nu-ti tihneste ca n-ai alta optiune decit sa i te dedici exclusiv....