40 de motive ca să nu faci copii

40 de motive ca să nu faci copii | Autor: mami.natalia

Link direct la acest mesaj

O fi adevarat? COPII dauneaza grav Fericirii?

Articolul care mi-a trezit curiozitatea...cel putin

http://www.gandul.info/caleidoscop/40-motive-faci-copii.html?3938;886361

PS: caut cartea in librariile noastre
„No Kid: patruzeci de motive pentru care sa nu faci copii” - Corinne Maier

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Probabil ca au citit cartea asta, femeile care-i fac si-i parasesc. Tocmai ca sa nu se transforme in biberoane ambulante, sa fie nevoite sa-si cumpere case mai mari, sa nu le scada libidoul.

Poate tanti asta sa mai scrie inca 15 carti cu inca 2000 de motive, nimic nu m-ar impiedica sa nu fac un copil. Si stii de ce?

Pentru ca motivele pentru care faci un copil sunt inmiit mai multe.

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

aberant! un copil este asa o bucurie! nu,copilul nu dauneaza fericirii, ci ii da un alt inteles. parerea mea e ca a scris cartea asta ca sa aiba ce scrie. as putea lua fiecare afirmatie sa o contra-argumentez, dar ma limitez doar la cea in care spune ca dupa ce vine copilul dispare sotul: atunci cum a facut cel de-al doilea copil? cu vecinul? de asta zic ca nu sunt opinii fondate, sunt scrise de dragul de a scrie.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

quote:
Originally posted by chris80

aberant! un copil este asa o bucurie! nu,copilul nu dauneaza fericirii, ci ii da un alt inteles. parerea mea e ca a scris cartea asta ca sa aiba ce scrie. as putea lua fiecare afirmatie sa o contra-argumentez, dar ma limitez doar la cea in care spune ca dupa ce vine copilul dispare sotul: atunci cum a facut cel de-al doilea copil? cu vecinul? de asta zic ca nu sunt opinii fondate, sunt scrise de dragul de a scrie.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Ei, sotul nu dispare, propriu zis ci dispare atractia fata de sot...stiti voi.Al doilea copil l-a facut din necesitate, dorinta de perpetuare a speciei, probabil...

In fine, este un punct de vedere.Al autoarei cartii, desigur si, poate si a altora. De ce sa nu admitem ca altii/altele nu gindesc ca noi ci, ca ea.

Theiuta

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

ciudat mod de a gandi. si ce motive "grozave" sa nu faci copii. ca alaptatul e o tortura m-a socat cel mai mult. mie imi vine sa plang de fericire cand imi iau copilul in brate, se uita in ochii mei si suge cu pofta, tinand manutza pe san,ma topesc cand il simt asa mic si dulce. unde e tortura? sau cand ii vad pe toti cum se iubesc, se imbratiseaza, se bucura dimineata cand se reintalnesc, sa-mi pese de motive ca moartea libidoului (daca o fi chiar asa cum zice tanti asta) sau de lipsa timpului liber? ar insemna pt niste fleacuri sa renunti la momente de imensa fericire
si chestia aia cu cresterea consumului, mi se pare iar cam irelevanta. consumul creste ca asa ne impinge de la spate societatea in care traim, nu neaparat pt ca avem multi copii. sa nu-mi spuneti ca aia care stau in vile cu zeci de camere s-au mutat acolo ca aveau prea multi copii si nu mai incapeau

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

theiuta, pai nici macar punctul de vedere al autoarei nu este. cum sa fie, cata vreme ea spune una, dar in practica face alta? as fi crezut-o ca a fost frustata cu biberonul, nu am ce sa argumentez, sunt sentimentele ei la mijloc, dar se contrazice atunci cand imi spune ca dispare barbatul, ea avand totusi al 2lea copil.
plus ca pe bune daca inteleg de ce s-a mai inhamat la acest al 2 lea copil, cata vreme e asa un mare chin crescutul lui.
oricum, mi se pare de neconceput ca o mama, si nu a unuia, ci a 2 copii, sa indemne sus si tare sa nu facem copii. imi pun intrebari serioase despre felul in care isi creste ea copiii. sau, mai e cealalta posibilitate, spre care inclin eu, ca totul este scris doar pt a vinde cat mai multe exemplare.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Theiuta
In fine, este un punct de vedere.Al autoarei cartii, desigur si, poate si a altora. De ce sa nu admitem ca altii/altele nu gindesc ca noi ci, ca ea.

nu e doar un punct de vedere, ci un manifest-program de lupta, ca la final face apel la fratii si surorile planetei sa nu mai faca plozi.

corinne omite un element esential in toata argumentatia ei subreda: ca orice ai face, copii sau cariera, daca nu o faci din dragoste, atunci poti gasi nu 40, ci un trilion de motive anti. plus ca a mai si dezinformat - nu occidentul face cei mai multi copii, dimpotriva, populatia occidentala e in imbatranire accelerata tocmai pentru ca bogatii tind sa faca mai putini copii. africa, asia - astea-s continentele cu natalitatea ridicata.

eniuei, sa-i fie de bine corinnei si opiniilor ei anti-copii, o mai asteptam pe la noi si ii uram succes in cariera de a le zice altora ce sa faca si ce sa nu faca ccc cu viata lor.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu sincer nu mi-as fi imaginat viata fara copil. Daca nu puteam sa fac as fi adoptat! dar asta simt eu, si pot intelege ca altii/altele pot simti contrariul! E punctul ei de vedere si il respect! Sunt de acord si cu afirmatia ca, copii sustin indirect industrii intregi de consumabile si nu numai, dar nu su sunt de acord cu chestii de genul :"copii dauneaza planetei sau fericirii"!
Fericirii cui? a mea? sau a miliardelor de parinti fericiti? Nu, poate a ei!
Cat despre planeta, ce sa mai vorbim? Nu copii polueaza, nu copii defriseaza, nu copii distrug!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Copiii dauneaza fericirii tuturor inacritilor si sclifositilor care nu-i suporta prin jur pentru ca fac galagie, alearga, pling si nu citesc Kant. POt sa inteleg ca unii nu-si doresc sa aiba copii (astia sint de apreciat ca nu-i fac, fata de aia de nu-si doresc dar ii fac pentru a avea pe cineva la batrinete), dar e aberant sa refulezi in articole d'astea frustrate si sa generalizezi. Oricum, ma distreaza ca da sfaturi altora sa nu faca copii dupa ce ea a facut doi (obligata de societate, evident)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

o prostie!

de cand este alaptarea o tortura??

si de cand moare libidoul daca faci copii???

mai bine ar fi protejat planeta si nu consuma hartie sa tipareasca stupizenia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Nimic pe lumea asta, in tot universul, nu se compara cu fericirea ce ti-o ofera sentimentul de a fi mama. NIMIC. Indiferent daca l-ai nascut tu sau l-ai adoptat, un copil care este al tau iti schimba universul, iti modifica metabolismul, iti schimba simturile, prioritatile, viata.
Cel mai frumos lucru din lume este sa fii strigata "mama".

Oare autoarea nu simte nimic fata de copiii ei ?! ... Ce trist ... pt acei copii ...

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput