Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (62)
Raspunsuri - Pagina 23
anacami spune:
Anka, dozarile astea se fac pentru a vedea daca au aparut sau nu anticorpi anti-D (anti-Rh)= se masoara titrul de anticorpi; se recolteaza sange din mana. Daca mergi la Inst. de Hematologie poti primi rezultatul f. repede (chiar si o zi), daca mergi la un cabinet privat dureaza muuuult mai mult.
Eu l-am evitat pt. ca la prima sarcina chiar cele de la Hematologie mi-au spus ca nu are rost sa stresez organismul degeaba, avand in vedere ca nu mai avusesem antecedente (sarcini, transfuzii,etc), in plus nu am avut probleme cu sarcina- gen dezlipiri de placenta,etc.
Daca ai asemenea probleme este bine poate sa il faci,eviti stresul si probabilitatea izoimunizare- acest vaccin se face numai daca nu ti-au aparut inca anticorpi, nu se mai face daca te-ai imunizat deja!
Daca ai de ex. un accident rutier (Doamne-fereste), o problema medicala care sa afecteze cumva sarcina, sangerari, trebuie neaparat sa iti faci vaccinul cat mai repede,in urmatoarele ore.
Acest vaccin asigura protectie cateva saptamani, poate de aceea se face in sapt. 28 pt. acoperi perioada ramasa din sarcina, avand in vedere ca probleme mai mari din acest punct de vedere (riscul de aparitie al anticorpilor) pot apare cu cat sarcina este mai avansata (dar, din cate am inteles, se poate face si mai repede si mai tarziu de cele 28 w).
Este drept ca eu merg mai "la risc". Au mai fost cazuri cand dupa acest vaccin au aparut "mici reactii" din partea organismului, adica au aparut anticorpi in titru micut sau mai mare (asta cred ca ar fi singurul risc).
Camelia, Sebastian si Stefania
bb_yasmi spune:
pussi, multi inainte!!!!
eu imi doresc bebe de la 18 ani (bineinteles fara sa si pun in aplicare dorinta...). de abia asteptam sa gat faculta sa ne punem pe treaba!!
off eu tre sa ies sa platesc o factura.....mie groaza...revin
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 29+ de bubulina IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
pussi spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
pussi, multi inainte!!!!
eu imi doresc bebe de la 18 ani (bineinteles fara sa si pun in aplicare dorinta...). de abia asteptam sa gat faculta sa ne punem pe treaba!!
off eu tre sa ies sa platesc o factura.....mie groaza...revin
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 29+ de bubulina IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
mersi la fel vezi ca-i groaznic afaraaaaaaaaaaa! e irespitrabil!
PUSSI 24+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Tustele mele
Vasari spune:
Lixa, foarte faina lista!
Fetelor, daca am face la fel pentu mai multe informatii care sunt necesare de-acum si le punem ca linkuri pe prima pagina? Cred ca ne-ar fi mai usor sa ne orientam prin atatea detalii necesare in ultimele luni si la nastere.
Am putea sa facem chiar un director cu site-uri utile.
30+
dany26 spune:
Dany2007....mai bine ia un Nospa preventiv....sa nu se atenueze durerea...zic eu...
26+ ANDREI
creem spune:
Neata burtici!
Dupa o zi minunata...ieri...cu cina romantica pe malul marii si mancare buna...azi am inceput tare prost cu si apoi s-a mai luat si o baba nebuna de mine ca de ce n-o salut, ca ea e mai surda si n-a auzit de m-a apucat un plans din ala rau de nu ma mai pot opri
Si sotul nici nu e acasa e plecat intr-o delegatie
Am intrat sa citesc ce ati mai scris voi...si ce aud...va plageti de varsta...pai eu o sa fac 33 in octombrie, ce sa mai zic, plus ca nu ma pot abtine de la dulciuri (o sa ma certe Cristiana).
Acum mi-am mai revenit, sper sa nu ma apuce iar Voi aveti stari din astea naspa? ca practic n-am de ce sa ma sresez pentru o baba nebuna, dar nu ma pot abtine
Hai ca inchei, sa nu va intristez si pe voi
lixa spune:
Pai atunci ma ocup eu azi de sa fac pun pe prima pagina un link catre o listuta la care sa contribuie toata lumea. Ce ziceti?
Acum plec in pauza de masa, da dupa-amiaza sau pe seara sigur o fac!
Alexandra 20+ si 70% Catalin
Poze din concediu
lixa spune:
pussi, daca ma intrebai acum mai multi ani nu ma vedeam nici eu maritata si un bebe pe drum la 23 si ceva de ani. Dar avand in vedere ca suntem impreuna de 8 ani si jumate si casatoriti de 2, si cum chiar voiam un ... am zis sa ne punem pe treaba
Alexandra 20+ si 70% Catalin
Poze din concediu
RGE spune:
..eu am spalat, am facut curat si acum ma apuc de o mancare de fasole cu coaste afumate sau ciolan ce gasesc cu salata de varza....si ii dau bice ca la 3 imi vine manichiurista sa ma faca frumoasa (si-a dat demisia de unde ma duceam eu la salon si acum face la domiciliu)..ce rau imi pare..am fugit pana la piata ..aveti grija fetelor ca e groaznic afara
ROXANA 31+ "ursuletz" GEORGE IONUTZ
AMR 9 saptamani!!
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
dany2007 spune:
quote:
Originally posted by dany26
Dany2007....mai bine ia un Nospa preventiv....sa nu se atenueze durerea...zic eu...
26+ ANDREI
Mercic, trimet acum pe cineva sa imi cumpere.Cred ca plec acasa simt ca se accentueaza durerea sub burtica.
Dana 23+ Luca-Rares
http://www.flickr.com/photos/11543857@N07/